Nejhezčí místa v ČR pro bike

78 nepřečtených
  • Hejdik

    Jelikož je sezona v plném proudu a spousta z nás by se určitě rádi někam podívali ,ale třeba jako já by potřebovali nějaký typy. Pochlubte se s nějakou pěknou lokalitou ,třeba ve vašem okolí,nebo kterou jste navštívili a máte na ni pěknou vzpomínku. Nebo můžete uvést konkrétní body a místa,která podle vás opravdu stojí za to s bikem(nebo třeba i s žiletkou)nav­štívit.

    A abych taky pro začátek nějak přispěl,tak pokud někdo zavítáte s bikem do Prostějova,tak mohu doporučit kopec Kosíř,nebo oblast západně od PV zvanou záhoří,či oblast tzv.repešského žlebu,která je vhodná jak pro treková kola,tak pro všechny druhy MTB od lehkého XC,až po úseky,kde se vyřádí nejeden vyznavač DH.

    0 0
    • kámen úrazu1  

      Z mýho blízkýho okolí můžu doporučit Toulovcovy Maštale. Hlavně centrální část kolem Proseče. Je to sice malá oblast, ale o to krásnější. Najdeš tu spoustu více či méně technických pěšinek s až neuvěřitelným množstvím kořenů i široké lesní cesty, skály, krásné a výborně značené cyklotrasy, spleti nádherných turistických kozích stezek. Občas budeš muset sesednout, občas budeš moci jet čertovsky rychle.

      0 0
      • Hejdik  

        Dovolím si doplnit: www.mastale.cz/index.htm

        0 0
        • kámen úrazu1  

          Nic proti tomu nenamítám. :-) Na fotce je ukázka značení cyklotras.

          0 0
          • tim  

            A na Žďárské vrchy jsi zapomněla ?

            0 0
            • kámen úrazu1  

              Dotaz zněl na nejhezčí místa. :-) Sever Žďárských se mně líbí moc, jih je jiný, ale taky pěkný. Železný hory se mně ale líbí víc, navíc tam za celý rok nepotkám tolik lidí jako ve Žďárských za dva víkendy. Ale prostě Toulovcovky jsou Toulovcovky, nabídnou na malým prostoru extra poježdění, spoustu technických úseků a nádherný přírody.

              0 0
              • zdenek  

                Včera byly na ČT v Toulavý kameře. Konkrétně rozhledna Borůvka. Docela mě láká tam vyrazit. Až se rozhoupu, poradíš mi s výběrem tras?

                0 0
                • kámen úrazu1  

                  Ráda. Sice pro Maštale je nejlepší mapou Kankrlíček, ale dáme něco dohromady, klidně můžu/můžeme průvodcovat.

                  0 0
    • coolboy  

      Já jako vždy nabídnu Hostýnské vrchy. Především pro bike. Přes týden je v lese i během prázdnin málo lidí. Zázemí najdete na Tesáku, Trojáku, Rajnochovicích, Bystřici p.H. nebo Rusavě.

      0 0
    • Peslezedirou  

      Skoro každý víkend vyrážím do křivoklátských lesů, parada, brdy never more.....

      0 0
    • Vevoda  

      Jen doplním: repešákem až na horu, dále pak směr baldovec(přes 3 brody – dlouho sucho tak to nebude moc akční) Holštejn(dobrá hospoda na oběd) pak směrem Jedovnice,Olšany jak se komu chce, je to tam super. Dobrý značení + stezky lesem, těch je tam hafol.

      0 0
    • Hal9000  

      uřčitě doporučuju si projet z plzně kolem berounky zábělou, fakt super

      0 0
    • Ladap  

      Tady jezdím. Je to Český Les, mám to vlastně hned za barákem a nepotkávám tam prakticky nikoho. Je to fajn mít stovky kilometrů cest jen pro sebe, ale rád se o ně s váma podělím. Za fotky děkuju Rychlému Turistovi.

      0 0
      • biker007  

        Jo, Ceskej Les je peknej..tereny lepsi nez na sumave a skoro bez zakazu…treba ten trail z Cerchova na jih (uzka kamena pesinka, schody) nema chybu:0

        0 0
        • Ladap  

          Myslíš tyhle schody? Tak ty jsem ještě nejel…

          0 0
          • mountaineer  

            Tohle je spis stezka od tri znaku ne?Schody jsou jeste lepsi a hlavne delsi:o)

            0 0
          • biker007  

            jo to by mohlo bejt ono:) proste hned za plotem, kterej je okolo rozhledny, do lesa…je tam i nejaka znacka, asi zelena.ma to asi 2km, pak se to usti na sirokou cestu.

            0 0
      • Genarito  

        jááááj Signálka? :o) Na tenhle kopec jsem zvědavej :o) taky bych ho chtěl mít za barákem :o)

        0 0
        • Ladap  

          Jo jo ,signálka, ale není to takovej krpál jak to vypadá. Nějakej pořádnej kopec mi tu trochu chybí.

          0 0
      • Sipal  

        Trochu to tu oživím. Na léto se tam chystáme – jsou tam na turistických značkách nějaké vysloveně nejetelné úseky, třeba po skalách, nebo nějaké vraždy nahoru nebo dolů? Pohybovat se budem zřejmě kolem Čerchova a zřejmě jen po značkách, nikdo z nás to tam nezná. Podle mapy bych čekal skály třeba kolem Haltravy, nebo na Vysokou závoru. Taky prosím o tipy co nevynechat, výhledy, sjezdíky (HT friendly pokud možno), restauračky a tak. Díky za info.

        0 0
    • Krutor  

      Nic ve zlým, ale jak je vidno – skoro zbytečnej thread. Protože u nás je pěkně na bike téměř všude, v desítkách lokalit a některý nejsou moc známý. Někde se dá jezdit týden, někde jen víkend. Akorát by to vždycky chtělo nějakýho místního traséra :-))). Teď jsem byl v Č.Ráji – s rodinou a známýma. A když jsme projížděli ty hlavní trasy, člověk tam míjel tolik bočních cestiček …

      0 0
      • Ladap  

        Právě proto, že některý nejsou moc známý, to není zbytečný. Každej se podívá rád tam, kde ještě nebyl a když mu dá někdo typ, tak mu to usnadní hledání.
        Nemám pravdu?

        0 0
      • wendak  

        Souhlas a traséři jsme vlastně všichni, stačí když někdo přijede a předtím se ozve třeba mejlem, tak určitě nebude odmítnut, protože každej chce ukázat ten svůj rajón. Já třeba jezdim Slavkovskej les a Kraslicko až k Nejdku atd. a tvrdím, že tady je to super, málo lidí, žádný zákazy, spousta singlíků a krásná příroda :))

        0 0
    • norman  

      Slavkovský Les, Tepelská pahorkatina, Krušný Hory, Český les. Proč? Protože tu nejsou lidi…

      0 0
      • wendak  

        Já to taky tvrdim :)

        0 0
      • dancing dog  

        no, s těma Krušnejma bych zas tak nesouhlasil, lidí spousta, při hezkym počasí v létě,hlavně o víkendecha prázdninách…nicméně krušný hory jsou fakt skvělý, pro bajka, crosse a bejt tam lepší asfalt, tak hodně lákavý i pro žiletky… SL,TP,ČL souhlas

        Nemůžu poukázat na mé milované Lužické hory, tam je krásně s bajkem i bez ..

        0 0
        • game_over  

          pokud se v Krusnejch tak nejak vyhybas hlavnim tahum tak je hodne obtizne na nekoho narazit i kdyz je krasny pocasi :)

          0 0
        • MARIN  

          Tak Krusne hory rozhodne nejsou plne lidi a to ani na hlavnich tahach – beru v potaz oblast od Hory Sv,Sebestiana po Decinsky sneznik. Jo a pojezdeni je tu paradni

          0 0
        • Radek Broz  

          Kde ty lidi potkáváš? V terénu nepotkám většinou nikoho za celej den.

          0 0
          • dancing dog  

            Na těch kančích stezkách, co jezdíš Ty, asi pravda ne. Myslel sem spíš ty „lépe sjízdné trasy“, většinou značený cyklostezky. To je zase spíš moje zaměření. Ale pravda je, že to s těma lidma není zas tak hrozný, rozhodně to není jako procesí na praděd nebo Radhošť nebo Sněžku či Ještěd… Zdravím do Nejdku

            0 0
        • dancing dog  

          Opravuji se a dávám Vám za pravdu, už jak sem psal Radkovi… Měl jsem na mysli ty „hlavný tahy“, o prázdninách a hezkém počasí, hlavně v okolí Božího Daru a Klínovce a KH magistrálu… tak sorry…

          0 0
    • honza.hk1  

      tak se také pokusím přidat jeden z tipů. Není to vyloženě čistě bikerská záležitost,ale kdo chce, tak si jí z toho může udělat. Základní verze je jak pro treková kola a méně zdatné či méně trénované cyklisty a je jen na vás co si vyberete dále. Výchozím místem je Peklo u Nového Města nad Metují, kde začíná Jiráskova cesta, která se táhne přes vrcholy Orlických hor dál. Z Pekle je to téměř po rovině, nebo do mírného stoupání několik km až pod úpatí Orlických hor. Pak už je na Vás, jak budete volit cestu dále. Zda zůstanete na zpevněné pojezdové cestě a budete stoupat už v pořádných kopcích k hřebenům OH nebo zvolíte např.singl do opravdu náročného stoupání na Vrchmezí, kde poslední úseky rozhodně sesednete z kola. Když se dostanete nad 1000m tak jste na hřebeni OH a po něm pokračujete směr Masarykova bouda. Z prava se vám pipojí ti, co to vzali po lesní zpevněné cestě. Z Masarykačky můžete pokračovat na vrchol Velké Deštné a odtud dále dolů do Luisina údolí. Opět hned několik možností. Od technického sjezdu po volných kamenech nebo mírnějším způsobem menší oklikou. Z Luisina údolí směr Deštné je opět více možností…po cestě nebo z cesty odbočit vlevo a objevíte se na vrchu sjezdovky. Cesta zpět je na vás, zda autem či opět na kole. Celu cestu bez zpáteční trasy odhaduji cca na 40 – 50km.

      0 0
      • Zbyněk  

        Jel jsem to, ale obráceně: od Pastvin k Zemské bráně, dál po Bunkrovce k Haničce, odtud přes Anenský vrch na hřeben na Pěticestí a po té hřebenové asfaltce na Deštnou, k Masarykově chatě, dolů po silnici, kolem Šerlišského mlýna na Sedloňový vrch a z něj parádním sjezdem do Olešnice. Z ní jsem pokračoval kolem potůčku do Pekla a nakonec kolem Metuje do Náchoda. Celé se mi to moc líbilo. Turistů bylo málo (mimo Peklo a Pastviny), krajina a výhledy pěkné. Taky doporučuji.

        0 0
      • Karbic  

        z Pekla je nejlepší jet k „Občerstvení na Ostrovech“ a tam to zapíchnout do noci… ;-) (pro Pražáky: je to něco jako u Pigiho)

        0 0
    • honza.hk1  

      ještě alespoň nějáký odkaz: orlickehory.web­z.cz/obr11.htm

      0 0
    • dancing dog  

      úplně nejlepší je to na bike v Poděbradech a blízkém okolí..ale chce to fakt už pořádný kolo, nejlíp hodnězdvihový enduro .-)

      0 0
    • universal  

      ..nepoznané jsou Krušné hory, 100% méně lidí a cesty, které teprve čekají na objevení… cyklotrasy najdete zde universal.vmos­te.cz

      Pavel

      0 0
      • dancing dog  

        není to jeden z Rybníků nad bezruč.údolím…? tam u Vás to asi není tak s provozem hustý, ale na Jáchymovsku a nejdecku je v létě při pěknym počasí provoz jak na magistrále… Co se východních krušných hor týče, tak nejdál jsem dojel na Horu sv.Kateřiny, z Kovářský, dál jsem nebyl…oblast u Kalku a Brandova- bomba!!

        0 0
      • O.B.I.  

        Máš pravdu,taky jezdím po Krušných horách,je to paráda,minimální provoz,sem tam potkáš nějaké auto,když jedeš po silnici a v terénu pár bajkerů,jezdím na Lesnou,Brandov,Hora sv.Kateřiny,Blat­no,Kálek,Hora sv.Šebestiána apod.

        0 0
    • marapara  

      Chřiby, Bílé Karpaty :) … viz fotky v kategorii ostatní

      0 0
    • mr.antik  

      Okolo Liberce a Jablonce je to pěkné všemi směry. Je vždycky se problém rozhodnout, kam vyrazit. Pro samotáře se to chce vyvarovat přímo turistickým centrům…

      0 0
    • Zbyněk  

      Tak já zase doporučím Šternberk a okolí. Najdou se tu roviny Litovelského Pomoraví i kopečky Nízkého Jeseníku. Nadmořská výška 300–700 m. Obtížnost i úroveň cest neomezená – na své si přijdou všichni. Turismus se zatím nepronikl, takže je spíš výjimka, když narazím na dalšího cyklistu.

      0 0
    • Tukos  

      No náš kraj je hodně zapomenutý, a tím pádem pravověrným bikerům zasvěcený. Jedná se o Rychlebské hory. Nachází se v nejsevernějším cípu Olomouckého kraje na severoseverozápad od Jeseníků. Vlakem jde dojet až na Ramzovou (kde už je získána slušná výška) a potom kam bike ráčí. Při propojení s polskými horami na druhé straně není možné aby nebyl nalezen jakýkoliv terén pro kohokoliv na MTB a pro ty co mají rádi netradiční trasy je tu zítra 8.5.2007 otevřený a hodně pohodový závod nazvaný RYCHLEBSKÁ 30 MTB. Registrace je v Javorníku u tělocvičny (najde lehce každý příchozí) do 11:30. Start ve 12 z náměstí a ten zážitek stojí za to. Pro ty co jim je 30 málo jen zpráva, že až taková pohoda to není, protože při jízdě jen trochu v tempu dokáže slušně zrakvit. Viz. rychlebskamtb­.wz.cz/

      0 0
      • dancing dog  

        Tam je to bomba, dobrá divočina a myslím, že sem se tam dokonce dostal vejškově nad tisíc metrů…

        0 0
      • Looper36  

        Rozhodně máš pravdu, a když zůstaneme u nás v Olkraji, tak rozhodně doporučuji Oderské vrchy. Krásné, mystické a nebezpečné.

        0 0
        • dancing dog  

          Nebezpečné? Medvědi, loupežníci, Sirény..? Nebo spíše odlehlost a řídká osídlenost při spoustě prudkých a lákavých sjezdů.. ? a bez signálu na mobil…?

          0 0
          • Looper36  

            Bez osídlení, bez signálu, spousta divé zvěře, armáda jako výhradní majitel a správce, zákaz vstupu a vjezdu, hrozba vysokých pokut … ale krajina tak sladká a lákavá, ticho průzračné, potůčky chladné a čisté, večery mystické s tichým ševelem duší deportovaných obyvatel … no nejezdi tam, když to máš za barákem :o)

            0 0
            • dancing dog  

              Tak to sem nevěděl, že Oderské vrchy sou vojenskej prostor. Ale to, co popisuješ, si dovedu dobře představit, u nás máme kousek za městem nádhernou oblast, vlastně největší vojenskej prostor u nás- Doupovské hory. Je to tam úplně přesně tak, jak to popisuješ, až mám strach jezdit tam mimo cesty a silnice… Naštěstí mám z protekce povolenku ke vstupu, je to tam nádherný, ale někdy – zvláště na podzim k večeru tam na člověka až padá tíseň a nesmí moc myslet na film Blair Witch .-)

              0 0
              • Looper36  

                Jojo, přesně tak, taky mám vstupku. Mimochodem, možná je dobře, že tyhle prostory nejsou veřejně přístupné. Pokud ti nic neříkají Oderské vrchy, tak VVP Libavá určitě. To je totéž. Chtěli nám sem nacpat radar, ale nakonec to dobře dopadlo. Jo a Blair Witch ? Přesné.

                0 0
                • vlk  

                  Některén oblasti při hranicích jsou od 1.1.2007 o svátcích o so a ne přístupné veřejnosti bez povolenky. Mají na stránkách vojenského újezdu Libavá i mapku.

                  0 0
                • dancing dog  

                  Oderské vrchy neznám, ale slyšel jsem, že městečko Odry a okolí jsou oboje moc hezký…Libavou znám, ale jen tak zběžně, byl jsem tam kdysi na vandru…

                  0 0
                  • dancing dog  

                    Blbnu, to byl ten bejvalej vojenskej prostor u Ralska, jak tam byli Rusáci… o VVP Libavá jen vím, že existuje, jen sem nevěděl, že je v Oderských Vrších…

                    0 0
                  • vlk  

                    Libavá: www.mapy.cz/?… Stránky vojenského újezdu Libavá: www.vojujezd-libava.cz/ Ty žluté části na této mapě-o so, ne a svátcích bez povolenky: www.vojujezd-libava.cz/…kumenty2.asp?…

                    Jinak bohužel armáda se Libavé nikdy nevzdá. Jednak zde cvičí vojska NATO a jednak díky přítomnosti neuvěřitelných podzemním komplexům a raketovým sil.

                    0 0
                    • dancing dog  

                      Díky, prostuduju to. Našich Doupovek se taky nikdy nevzdaj, je to hlavní cvičiště NATO, vlastně snad největší neobydlená oblast v evropský části Evropy :-), ideální prostor pro nácvik vojenských tažení…

                      0 0
                    • Looper36  

                      Poslechni, Vlku, a odkudpak jsi ? Poblíž Olomóca je dost širokej pojem. Já su z Doloplaz, to bysme to mohli někdy projet … jinak ty neuvěřitelné podzemní komplexy je neuvěřitelná hloupost,vím to, bo se o to dost zajímám. Nejsem ale voják, žádný strach.:o)

                      0 0
                      • vlk  

                        Zdar. Jsem z Kopečka. „Neuvěřitelné podzemní komplexy je neuvěřitelná hloupost.“ To fakt hloupost není. jednak jsou očití svědci a jednak, jak je možný, že za komančů tam byly 4 tankové prapory, které se nikam nepřesunuly a nyní když zkoukneš letecké mapy, tak ani jeden. Co se týká jaderných sil, tak sem v kterémsi dávném threadu někteří dávali dokonce i GPS souřadnice-docela brutus.No Budeš se divit, ale o podzemním komplexu, které je u mariánského údolí a které využívá firma Škoda víš. také mnoho místních o tom neví, ale je tam.To už ani nemluvím za komančů o vojenských vlacích, co někam jeli a pro civily se najednou ztratily :) Kdo chce ať věří. Důkazy na to nejsou-samo utajované komplexy.

                        0 0
                        • dancing dog  

                          Raděj o tom asi ani nevědět…

                          0 0
                        • pepek  

                          Taky je pěkný ten most přes dálnici, který jakoby odnikud nikam nevede a je prý postaven proto, aby jezevci?, nebo co mohli přecházet přes silnici (nosnost bude těch 100 tun a více:-)

                          0 0
                          • dancing dog  

                            No, já sem za přechody pro zvířata na dálnici teda rád, to že jsou naddimensovaný, to bych spíš viděl jako problém nějajech norem, kdyby tady třeba jednou museli přecházet sloni nebo zloobři, ale spíš to bude o procentu ze zakázky, z prostavěnýho betonu.. čím víc, tím líp.. :-(

                            0 0
    • O.B.I.  

      Krušné hory,oblíbená lokalita:Brandov-Hora sv.Kateřiny a okolí.

      0 0
      • dancing dog  

        Smím se zeptat, už je opravená ta povodní zničená hraniční cyklostezka z Kalku do Brandova?

        0 0
    • Dan.45  

      pohled (z Kokeše cca 5km od Šumperka) na hřeben Jeseníků

      0 0
    • Radek Broz  

      Krušky. tečka

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.