Nejasnosti kolem některých parametrů geometrie

7 nepřečtených
  • Lister

    Chtěl bych se zeptat na pár drobností ohledně geometrie bajku.

    Jde mi hlavně o to jestli nevíte, zda je nějaký standart, jak správně měřit parametr „Standover“ – tedy výška horní trubky od země – každému totiž hned dojde, že se ta výška mění v závislosti na tom, jak daleko od sedlovky budu měřit. Jestli třeba není určeno že by se měla brát kolmice k zemi od špičky sedla nebo něco podobného??

    A dále výška šlapcího středu – buď hodnota BB high – tedy od země, nebo BB offset neboli zvýšení/snížení proti spojnici středů kol – zajímalo by mě jestli se má měřit kolo v klidovém stavu nebo zatížené jezdcem (ať už HT nebo full)

    Přikládám ilustrační obrázek.

    0 0
    • Bully  

      Standover- nekde jsem cetl, ze je to vyska horni ramove trubky nad zemi v jeji prvni spodni tretine, takze bliz k sedlu. BB- v klidovym stavu bez zatizeni, vzdycky.

      0 0
    • mosquito  

      standover vidim jako bezpecnosti udaj s ohledem na tvuj mezistehnovy aparat :-P a bude asi dulezity jen u malych kol pro kratke clobrdy

      pro mereni se urcite bere nezatizene kolo, ale cert vi jak nastavit zdvih vidlice kdyz mas treba U-turn … 5cm uz s tim obrazkem pekne zacvici

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce