• jesperx

    Ahoj,

    řeším momentálně poměrně zásadní svízel – totálně mi vypovědělo službu zadní řazení: hazka XT vůbec neraguje na pohyby páčky řazení . Stalo se to znenadání včera ( naštěstí až téměř na konci vyjíždky s prckem v croozeru) , kdy mi prostě zůstal řetěz na nejmenším pastorku a domů jsem pěkně zasinglil…

    Zkoušel jsem hledat i v historii, ale nevím zda za to mohou bowdeny (při zmáčknutí páčky se bowden totiž pohne, ale zdá se mi že v poslední části před přehazovačkou už pouze minimálně) nebo je v háji pružina, popřípadě je chyba přímo v oblasti řazení..

    Možná se také sluší podotknout, že poslední týdny jsem měl poměrně velké problémy s házením a přeskakováním řetězu na kazetě -zejména po přeřazení a v silovém záběru (kazeta nová SLX najeto cca 1800 km – první řetěz jsem měnil „preventivně“ na 3/5 zubu měrky,chod byl v té době OK, na druhém řetězu však totální peklo – řetěz jsem musel dát pryč po cca 600 km, na třetím zprvu vše v pořádku ,ale i po pár desítkách km už mi začal znovu přeskakovat a v záběru měl tendenci skákat na okolní pastorky …přitom takřka vylučuju, že by to mohlo být sjetou kazetou a nebo převodníky – ty jsou také v podstatě nové), Zda to vše může mít souvislosti nevím…

    0 0
    • tigermoth  

      A není jenom povolený šrub co drží lanko? Že by prokluzovalo na páce šaltru. Nebo je v prdeli kulisa řazení, ale to by muselo mít sakra najeto.

      0 0
    • novas752  

      Tak to snad aspoň poznáš jestli je problém v hazce nebo řazení ne? Když budeš řadit a lanko u přehazky se nebude hýbat, bude problém v řazení. Střílení může být ohlou patkou přehazky nebo špatnym seřízenim

      Tipoval bych to na vysmeklý lanko z upnutí na přehazce…

      0 0
    • Lišák  

      Neteř měla na poslední části bowdenu u hazky „zlomeninu“. Brácha s ní dojel, že jí to neřadí a ani on nemůže s pákou hnout. Dvacet centimetrů nového bowdenu a nové lanko a chodí to zase jak víno.

      0 0
    • Esi  

      sundej řetěz a vyzkoušej jestli se ti hýbe hazka když budeš za lanko tahat jen rukou, pravděpodobně bude bude buď v háji řazení nebo povolené lanko. Pružina na hazce v háji nebude ,ta tu hazku tlačí na nejtěžší převod, řazením lehčího převodu překonáváš sílu pružiny na hazce, tak že pokud ti jdou hodně ztuha páčky a tak max o 2 převody nahoru a hazka se ani nehne tak bude zadřenej nebo skřípnutej bowden, pokud ti jsou páčky normálně lehce a lanko se nehýbe tak bych to viděl na chybu v páčce řazení.

      0 0
    • jincom  

      Je více možností:

      • povolené, případně prasklé lanko
      • vysmeknutý bowden z navářky na rámu, u přehazky, nebo řazení
      • pokažené řazení
      • pokažená přehazka

      Osobně bych to tipoval na problém s lankem nebo bowdenem. Zkontroluj tohle a pokud je lanko a bowden v pořádku, chyba bude v řazení, v poslední řadě možná v přehazce, ale to bych se asi divil.

      Hodně zdaru ;)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.