Nefunkční nastavení odskoku na vidlici rockshox

9 nepřečtených
  • jmatyas27

    Zdarte, včera jsem si na trutnovkach rozbil hubu, nic hroznyho jen jsem sebou trochu jebnul na dřevěný klopence bez pletiva. No ale asi jsem tam nějak nešťastně bouchnul vidli a nejspíš od tý doby totálně nefunguje nastavení odskoku a hlavně je to z nejakyho důvodu nastavený na největší odskok, takže to je dost nepříjemný. A k tomu když se to trochu zatlačí tak v ní jak kdyby trošku lupe. Zkoušel jsem imbusem utáhnout to „kolečko“ ale akorát mi to z toho vypadlo, snad jsem to tím ještě víc neposral. Když se s tím točí tak sice trochu divně, ale cvaka jako normálně. A ještě z toho trochu utíká nějaká kapalina, to nevím jestli už dělalo nebo až teď. Nějaký zkušenosti a rady?

    0 0
    • novas752  

      A teď by se hodilo napsat co je to za vidlici.

      0 0
    • kubad  

      Opravit to neumíš, tak to musíš dát do servisu

      0 0
      • jmatyas27  

        Tak jasný, já jen aby to nebyla nějaká totalka nebo abych nebyl 2 týdny bez kola

        0 0
        • novas752  

          2 týdny jsou ještě dobrý, při siučasné nedostupnisti náhradních dílů a komponentů obecbě to klidně mohou být 2 měsíce.

          Soudě dle toho že přestalo fungovaf nastavení odskoku a odskok je nejrychlejší = žádný, si myslím že vytekl olej z tlumící patrony = buď prdl měch nebo těsnění na pístnici = celková repase vidlice.

          0 0
        • Tomcat  

          I to se může stát, lépe řečeno stalo , protože vydlice už je bourána…

          Pike je dost modelů takže typ a ročník vidlice. Ze stranek SRAMu stahnou patřičný servisní (nikoliv uživatelský) manuál například https://www.sram.com/…-english.pdf . Koupit patřičný olej a zkusit to rozdělat. Následně objednat náhradní dil / díly.

          Při extrémní raně a smotce se může stát že kus oleje se dostal kam nemá . Takže může (a nemusí) pomoct rozdělat vylejt a udělat jen výměnu tlumici kapaliny.

          0 0
          • jmatyas27  

            Nebyla to vubec velká rána, prostě takový klasický podklouznutí na dřevě. Hold to dám do servisu a budu doufat že to nebude na pul roku :)

            0 0
            • Mr.Duck  

              Neverim ze v CR nenajdes shop co ma skladem servis kit na Pike, mozna nejaky shop co nedela odpruzeni jako primarni napln pokud dodavatel nema. Nebo koupit kit z netu a nekdo ti to urcite udela, neni to narocny servis ani neni potreba nejake obskurni naradi, snad az na „zhruba 16mm“ imbus. 'merica

              Neni velka pravdepodobnost ze bys uplne zrusil charger tak aby to seal kit neopravil, ale dokud se nekdo nepodiva dovnitr tak nema smysl spekulovat :)

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.