Neera detox - zkušenosti? Alternativy?

7 nepřečtených
  • wego1991

    Žádné téma o tomto ani podobném detoxu obecně (krom červené řepy se sifonem) sem nenašel.

    Máte někdo zkušenosti s neera detoxem? Či něčím podobným?

    Zajímá mě to z pohledu aktivního sportovce.

    Hodně sportuji (turistika, kolo, posilování, fotbal, hokej), takže bych nerad, aby mi klesla fyzická kondice a svalová hmota.

    Představu mám takovou, že bych to držel 5 – 7 dní. Pil bych jenom ten sirup smíchaný s vodou, citrónem a kajenským pepřem. Případně i jednou denně (asi ráno) rozmixované psyllium (vlákninu) s vodou. Režim normální – čili práce v kanceláři a sportovní aktivity žádné krom chůze.

    Mám dva kamarády (hobby sportovce), kteří to drželi (jeden 7 dní a druhý 10 dní a ten dokonce 2× cca s ročním odstupem). Kamarád co to držel týden mi to popisuje, jak to bylo super, jak mu to pomohlo atd (za pár týdnů jde do toho znova), ale on je trochu extrémista (hrával během půstu každý den tenis), tak mě zajímá pohled někoho kdo tomu rozumí a dokázal by popsat plusy a mínusy.

    Důvod proč přemýšlím o absolvování: očista, vyčištění střev, cév a údajně usazeného tuku okolo orgánů a následné zlepšení výkonnosti (?)

    Prosím o reakce pouze k tématu. Nejedná se o reklamu.

    Anketa: Máš zkušenost s vícedenním detoxem (půstem)?

    5x
    56%
    Ne.
    4x
    44%
    0 0
    • Venda  

      Pust (idealne pravidelny, jednodenní) doporucuju, ale tomuhle zazracnemu napoji neverim ani trochu. I jsem vyzkousel ruzne doplnky na podporu očisty, „zahojení“ streva ci podporu detoxikačních orgánů a nic nebylo takhle jednoduché, levne a účinné jako se tohle prezentuje.

      0 0
    • Pikaču  

      Jukl.cz

      0 0
    • Pikaču  

      Jinak ta neera je hnus. Manzelka i tchyne to drzeli a tchyne pak onemocnela s jatrama. Nahromadily se ji tam skodliviny a lékaři to pripisovali neeře. Asi dostatečně nepila.

      Radsi si kup nejaky balíčkem na juklu daleko setrnejsi nebo na nejaky cas prestat žrát sr@*ky jako ( cukry rafinovane a umele, mlecne vyrobky, mouku, pripadne i maso).

      0 0
    • kuklic  

      Drzel jsem detox tyden. Pouze voda z kohoutku. Zadny jidlo, caje, mineralky. Zhubnul jsem cca 6 kg, ale to je prej normal. Chodil jsem normalne do prace, fyzicky narocna. Citil jsem, ze mam vice energie, nejaky hlad jsem nepocitoval. Ke konci pustu jsem mel vyrazne belejsi zuby, asi kvuli absenci zbytku jidla v puse.

      0 0
    • black.horse  

      Stručně: půst určitým lidem doporučit lze, „detox v tomto pojetí“ nikoliv, to je marketingový bullshit.

      Méně stručně: s půstem nějakou zkušenost mám, jen pro vyjasnění 1den bez jídla nepovažuji za půst, ale 3–4dny již ano, max jsem měl týden, delší jsem nezkoušel a ani neplánuji. Ve vhodném provedení mohu doporučit k vyzkoušení. Každý na to bude reagovat asi jinak, za mě nastudovat, vyzkoušet a zhodnotit pozitiva a negativa a pak se sám rozhodnout zda to má pro jednotlivce smysl někdy opakovat nebo ne. Pro rozumný průběh je třeba dodržet minimálně rozumný pitný režim s dostatkem čisté vody, rozumnou a spíše delší ukončovací fázi a přechod zpět do „běžného režimu“.

      Moje osobní hodnocení:

      1. pozitiva – mě to přineslo uklidnění chutí na junkfood a inzulinových vln, zlepšilo odezvu na sacharidy a cukry, což mi vydrželo asi půl roku poté, samozřejmě je to kalorická restrikce jako prase, takže lehký pokles tukové tkáně, ale jak dlouho Ti to vydrží záleží na tom co jíš potom zbytek roku.
      2. negativa – viz výše, je to kalorická restrikce = dočasný pokles kondice a energie, ale díky ketóze to není tak strašné, za týden Ti svaly nezmizí, max pustíš trošku vody a glykogenu, takže máš pocit že splaskneš, ale za pár dní jsi v normě. V období kalorické restrikce bych si dával pozor na náchylnost na zlou a krutou rýmičku:-) a při intenzivnějším sportu samozřejmě hrozí např. křeče atd když to budeš hrotit, ale na to je každý náchylný jinak.

      Jinak detox je zbavení se toxických látek, k tomu máme v těle pár orgánů a jede to 24h denně, jinak bys umřel. V případě silné toxicity např. po vypití nějaké chemikálie, konzumace drog apod se jedná o nouzový stav život ohrožující. Tedy nic co by jaksi souviselo s pitím zázračných nápojů, což je praktika která slouží především k očistě peněženky lidí co tomu uvěří:-)

      K těm Tvým důvodům: očista – viz výše, abys od toho neměl mylné představy, vyčištění střev – ano zmenší se obsah střev a může dojít k poškození mikrobiomu, tedy pokud jsi nesnědl něco škodlivého a jedovatého moc to smysl nemá. Tukové vrstvy to lehce může zmenšit, resp. zmenší určitě, protože je to kalorická restrikce a tělo potřebuje energii, ale v jakém poměru si to bude brát podkožní vs meziorgánový tuk si nedovolím odhadnout, ale stále je to šoková-skoková terapie a mnohem vhodnější by bylo zdravěji a střídměji jíst po delší dobu a zhubnout tak než tělo trápit šokem. Zlepšení výkonnosti, ano k tomu teoreticky dojít může, resp. dojde určitě k nějakému poklesu a následnému zvýšení až začneš normálně jíst. Tím že Ti lehce klesne hmotnost, tak se Ti zlepší poměr W/Kg a tedy např. do kopce pojedeš snáze, jak to bude s absolutní silou např. zvedání činky před vs po půstu, to je složitější, po tom půstu bys měl být nějakou krátkou dobu oslaben, ale jelikož se zlepší inzulinová odezva, tak pokud budeš mít dobrou návratovou fázi a pokud budeš rozumně držet stravu a trénink, tak lze říct, že by ses měl po nějaké době, třeba 2–4týdny mírně zlepšit ve výkonech. Pokud tohle období nevyužiješ, tak Tě to asi nikam neposune, jen se vrátíš zpět, max získáš 3–4kg mínus a tím lepší pocit v manipulaci s vlastní vahou.

      Za mě fakt vyzkoušet a zhodnotit si sám, co Ti to dalo, vzalo a zda to má smysl pro Tebe jako takového. Kriticky myslet nad komerčními bullshity, zjistit si jak to tělo bude v rámci skokové restrikce fungovat. Někdo v tom najde právě zlepšení reakce na sacharidy, někomu tu pomůže spíše z meditačních důvodů, někdo bude rád, že shodil 4kg váhy, stačí s rozumem a rozhodnout si sám za sebe proč to děláš a k čemu Ti to je.

      0 0
    • osobne  

      Já držel vodní půst několikrát, někdy 3 dny, někdy 5 dnů, někdy 7 dnů, vydržel bych i déle, ale problémem je, že mě vadil zápach z úst (ketóza) i když to se vydržet dá, ale ještě víc mi vadil povlak na jazyku, takže jsem ty delší půsty přerušil jen kvůli tomu a ne že bych už nemohl vydržet déle bez jídla jen o vodě. Nejdéle po třech dnech vodního půstu si totiž tělo zvykne, že nemá jídlo a přehodí se na ketózu, tedy získání energie z vlastních tuků, bohužel při tom je z úst cítit zápach jakoby acetonu.

      Nemáte někdo radu, jak se vyhnout povlaku na jazyku při půstu? Zkoušel jsem celodenní žvýkání žvýkaček, to pomůže jen přes den, po spánku v noci je tam ráno povlak zase.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.