Názor na MMR Rakish 70 EX GX 1210 + výměna kazety

102 nepřečtených
  • h77

    Zdravím, včera se mi večer podařilo ve velkých slevách na tsbohemia koupit MMR Rakish 70 EX GX 1210 za necelých 28000 Kč. Myslím si, že za tu cenu to není špatný kup, ale za téměř stejnou cenu vycházel lepší MMR Rakish 70 EX GX 1275, ale bohužel už nebyla moje velikost rámu L (měřím 181 cm).

    Dražší model má kazetu 10×52 zatímco levnější a mnou objednaný jen 11×50. Má otázka zní, jestli si můžu kazetu koupit samostatně a nechat vyměnit někde v servise (jezdím i hodně na cyklostezkách a bylo mi řečeno, že pro tohle je kazeta 10×52 lepší).

    Případně ještě nějaké rozdíly v těchto dvou modelech jsou? Co jsem se tak díval, tak mi jinak totiž přijdou naprosto totožné.

    Předem moc děkuji.

    0 0
    • Jakobo  

      Takova vymena kazety se zrejme neobejde bez vymeny orechu nebo celeho zadniho zapletu. Mozna se da koupit jen orech, netusim. Nicmene chces menit kazetu a jeste mozna ani nevis, jestli ti nebude stavajici dostacovat. Ja myslim, ze bude. Rozsah je veliky i s tou 11–50 a cely rozsah pak muzes posunout k lehcim nebo naopak rychlejsim prevodum zmenou prevodniku.

      1 0
      • h77  

        Děkuji moc. Co mi tak bylo doporučováno pro mé potřeby, tak bych ideálně prý potřeboval 10–52. Takže teoreticky by to kdyžtak prosím šlo, jen by nestačila pouze koupit a vyměnit kazeta pokud to chápu správně, že? Ale asi bych samozřejmě nejprve vyzkoušel tu, co tam bude. Jinak co jsem se tak na obě kola díval, tak by měly být naprosto stejná jen s rozdílem té kazety, že? Mrzí mě, že už v mé velikosti nebyl ten lepší model, který vycházel na téměř stejnou cenu, ale za necelých 28 000 Kč doufám, že nebyla špatná koupě ani toho levnějšího.

        0 0
        • Jakobo  

          Kazeta s nejmensim pastorkem 10 z vyzaduje na naboji orech XD. V lepsim pripade musis vymenit jen orech, spis bych tady cekal, ze to nepujde. Musis pohledat podle typu naby. V horsim pripade preplest vyplet a vymenit naboj za typ XD, nebo koupit hotovy zaplet pro kazetu 10 a vic zubu. Nemam takovy prehled, ale cekam, ze kazeta 11–50, kterou mas s vhodne zvolenym prevodnikem bude mit dostatecny rozsah. Navic ty male pastorky maji o neco horsi efektivitu, 35/11 bude mit nizsi ztraty nez 32/10. Jeste bych rekl, ze normal kazety odd 11 zubu vyjdou v provozu levneji. Pokud nezavodis nechal bych to tak a jezdil. Pokud budes mit pilu 36 zubu tak po rovine uz muzes valit skusnou rychlosti a pritom nejlehciu 36/50 je skoro totez, co drive s trojpilou kaspar 22 a vzadu zarazeny nejvetsi 32.

          2 0
        • Jakobo  

          Koupe to byla dobra v kazdem pripade.

          0 0
          • Edwin  

            Zravna na to čumim a nechápu. Nehledě na to, že tam nikde žádnou slevu nevidím :)

            0 0
            • Azmir  

              Je to kolo na čínském carbonovém rámu a XCR vidlici. Takové se dají/dali koupit i za 16k. On ještě 12k doplatil za zbytečné GX s „fejkovou“ 12s kazetou.

              1 5
              • h77  

                Takže špatná koupě? Kolo mám platit až při převzetí na místě, tak bych ho kdyžtak nevzal. Původně jsem bral tohle, které by mi plně stačilo, ale to už jsem zrušil, protože XL už by bylo na mě fakt velké.

                0 0
                • Jakobo  

                  Pro nekoho dobra, pro nekoho spatna. Azmir to vidi podle sebe a ja jeho nazor respektuji, neni duvod se hadat. Je to vec nazoru, momentalnich moznosti, jestli chces cekat na lepsi nabidku, venovat dalsich X tydnu hledani lepsiho kola ze zahranici. Nebo koupit a jezdit. 28 000 neni nijak moc a netusim, o kolik levneji je nekdo schopen sehnat kolo podobneho a lepsiho osazeni. Osazeni je nizsi stredni trida pro hobby jezdce, vidlice nejnizsi model, ale uz je vzduchova, kotouce maji oba 160 mm. Zdaleka to neni spickove kolo, ale za tu cenu na dnesni dobu slusne osazene. Jezdit, delat minimalni upgrade (na kazetu 10–52 bych se vykaslal) pouze co odejde plaste, prevodnik, retez a po par letech budes zase nekde jinde, az budes vybirat nastupce.

                  0 0
              • pavelxy  

                Tak rovnou dej odkaz.

                0 0
                • Azmir  

                  Mám ho přímo v profilu, ted je za 18k https://www.alza.cz/…n-4-2-vel-17?…

                  0 0
                  • skillzthatkillz  

                    Jo . Já ho vidím za 15.600,–

                    0 0
                  • Kaire  

                    Za ty peníze super kolo, o tom žádná. Ale nesrovnával bych to s MMR. Jako jasný vše je to vyrobené v Asii, ale MMR není prostě koupený katalog, je to něco jako „Španělský Superior“. To sice samozřejmě neznamená že bude jezdit lépe, a proto dám jeden praktický argument – jak budeš shánět patku za 6 let na tvůj rám, když ji ani Sava nemá na svých stránkách…

                    Právě kvůli tomu bych se vždy raději vyhnul značkám jako Sava, MRX, Quint apod.. To je ale jenom můj názor…

                    0 0
                    • Jakobo  

                      Jake ND? Patku vyberes v katalogu tu svou a koupis bud v CR na kupkole atd., nekde na ebay776111343&OL­P=1085100208_f_grou­p2&o_s_id=1085100208 atd. Vsechny dalsi ND jsou standardne dostupne (nebo nedostupne) – loziska do stredu, hlavoveho, kladky do hazky, vidlice, riditka… A pokud praskne ram, tak je to konecna u jakekoliv znacky.

                      0 0
                      • Jakobo  

                        Podivej se na Aliexpress, je tam milion patek.

                        1 0
                        • Kaire  

                          Jelikož sem sháněl několika lidem patky na Maxbiky, čínský rámy, nebo prostě starší levná kola, tak vím jak na dlouho to někdy může být. Zaprvé najít ji po několika letech od doprodeje může být docela na dlouho, potom najít kde ji mají skladem a pak ještě čekat než přijde.

                          Tohle se ti s UDH, nebo většinou velký značek prostě nestane. Obzvlášť tyhle patky ala RU nebo 142mm jsou právě docela problém. Ale jasný, jde s tím žít. Jenom je dobré na to myslet dopředu.

                          0 0
                    • h77  

                      Takže to MMR v pohodě za těch 28 000 prosím?

                      0 0
                      • Kaire  

                        Beru to tak že to kolo potřebuješ teď a teď nic lepšího za ty peníze asi neseženeš.

                        • Kazetu bych tolik neřešil, na rekreační ježdění je úplně jedno jestli máš 11–50, nebo 10–52. Hlavní rozdíl pro tebe bude rozdíl ve váze.
                        • Vidlici v této cenové kategorii těžko najdeš lepší. Od Rock Shox bude horší Judy, na stejné úrovni Recon, na lepší Reba, SID (to píšu jenom kdyby ti padlo ještě něco do oka jinde).
                        • Za mě nejslabší článek kola jsou brzdy (což sem zaražen že zde nikdo nenapsal). Brzdí fakt bídně a doporučil bych ti je vyměnit za jakékoliv levné Shimano. Teoreticky z toho lze vyjít ± v nule. Samozřejmě záleží kolik vážíš a co si jezdil do teď. jestli nějaký starý Včka tak asi v pohodě. Lidi co přejdou ze Shimano kotoučovek to ale vyděsí.

                        Zakončím to tím že doma mám dva Rakishe, jednoho má žena a jednoho já na zimu a v létě k tahání vozíku s dítětem. Ten rám je v pohodě a to říkám jako někdo kdo pod sebou zlámal 2× Trek Superfly a 1× Scott Scale.

                        2 0
                        • h77  

                          Dobře, děkuji moc.

                          0 0
                        • Kanga  

                          Jo, vypadá pěkně. V prodejní konfiguraci, vel L 12,1 Kg bez pedálů. Ze stávajícího kola prehodim vidli (Recon Gold, oproti té XCR to asi zas taková změna k lepšímu nebude, ale mám non-boost přední kolo, které chci použít), kola DT Swiss (XM421+350), brzdy SLX 7000 (ty origo Sram Level teda bída, i když vezmu v potaz, že nejsou zajete) a chvíli zas budu mít pokoj než mě chytne upgrade mánie. GX jsem jen velmi zběžně pošteloval po sestavení kola z krabice a řadilo to v pohodě, až se tomu pořádně podívám na zoubek, tak snad budu spokojen (jezdil jsem XT 2×11).

                          0 0
                          • Tomas_82  

                            Recon Gold je lepší vidlice než XCR a navíc tím ušetříš víc než 1/2kg váhy:-)

                            2 0
                          • pocestny  

                            vzhledově se jim ten rám fakt povedl

                            0 0
                            • Kanga  

                              Jo i ta barva je fakt pěkná, akorát jsem si už během prvních pár hodin stihl lehce skrabnout rám :-)

                              0 0
                              • h77  

                                Jojo vypadá pěkně, já se budu muset smířit sice jen s tím EX GX 1210, ale taky časem kdyžtak trochu povylepším a snad budu spokojen.

                                0 0
                  • Indian  

                    Bože můj, jak. můžeš takovou sračku s komponentama z totálního dna srovnávat s MMR na Eaglu a suntourkou, neříkám že MMR není čína, ale jsou pod tím podepsaní Španělé a na těch kolech jezdí celej svět a značka je dost znělá.

                    0 0
              • BikerM  

                ?? Ty s tim kolem mas osobni zkusenost? :)

                0 0
            • h77  

              Včera večer tam bylo za necelých 35000 Kč + mám od banky slevový kód na 20%. Tady přikládám finální cenu. Byly to na všechny kola, takže třeba MMR Zen 50 EX GX-1275 vyšlo jen na 20200 Kč, ale bohužel měli všechny velikosti kromě Lka.

              0 0
              • Edwin  

                Díky, někdo to tu sem vlastně dával, že přes tu banku tam je sleva. Každopádně dobrej kauf.

                0 0
              • Azmir  

                Pokud bys překousl design a nepotřebuješ nutně carbon, tak tento decathlon bude určitě lepší volba, hlavně kvůli vidlici. Já bych se teda tak neukvapoval, určitě to není špatný kup, ale XCR vidlice na kolo za 28k určitě nepatří(o těch fejkových 50k ani nemluvě, to je na přesdržku, ale na nalákání lidí a rádoby slevy asi dobrý magnet). Tohle bude po sezoně taky ve výprodeji pod 20k. Chápu, že tě utáhli hlavně na tu slevu, ale ta není moc reálná.

                1 0
                • h77  

                  Na Decathlon jsem se byl dívat a nelíbí se mi, potom jsem hodně i uvažoval o Qayron, ale skrze to, že už se neprodává Ram 1 mi tam Ram 3 pro mé potřeby nebyla doporučen. Takže teď vůbec nevím co dělat, řeším to už celkem dlouho, uvažoval jsem i o bazaru, nebo že bych si nechal něco postavit na rámu MRX.

                  Takže i kromě té vidlice je ten rám a i všechno ostatní špatné, jo? Protože vidlici bych třeba vyměnil časem. Jezdím právě i hodně po cyklostezce a v mírném terénu, žádné extrémy.

                  0 0
                  • scalar  

                    Možná sem dej fotku, jak to kolo vlastně vypadá a čím je reálně osazené, na webu mají jen neodpovídající ilustrativní obrázek, není třeba jasné, jestli je vidlice na pevnou osu nebo na rychloupínák.

                    1 0
                    • h77  

                      Kolo jsem ještě nepřevzal, ale mají tam napsáno, že by mělo mít pevné osy.

                      0 0
    • georgej  

      Ty napíšeš že to MMR nic moc a pak mu doporučíš Savu z Alzy:-):-). To je docela vtipný..

      2 0
      • Azmir  

        To nebylo doporučení, ale ať si uvědomí, že jenom proto, že to je carbon, tak to za 28k není žádná výhra.

        0 0
        • h77  

          Ano, děkuji moc, díky vaší radě tedy kolo přebírat nebudu. Kolo jsem ale určitě nebral jen k vůli tomu, že je to carbon, úplně původně jsem chtěl to, co vycházelo na těch cca 20000, ale to už bohužel v L nebylo. Podíval jsem se tedy na nějaké diskuze a názory na tohle kolo, na ostatní e-shopy kde bylo úplně všude za 47990 Kč a vzal ho s tím, že kdyžtak nepřeberu. Ale kolo už vybírám delší dobu a Decathlon co mi téměř všichni doporučují, se mi prostě nelíbí bohužel vzhledově.

          0 0
          • adam1  

            Musí mít radost ti prodejci jak to nepřevezmeš:)))

            Ty mmr jsou celkem krátké tak možna vy jsi měl ok i xl ?Musel by jsi vyzkoušet ,na to tvoje „šmrdlání“:) to je zcela ok bike .

            0 0
            • h77  

              Blbě jsem to napsal, oni mi dnes vystavili fakturu, kterou mám zaplatit přes účet a dokud nebude zaplacená, tak kolo nesloží a nepřipraví k vyzvednutí na pobočce, takže bych jim jakože napsal že jsem si to rozmyslel. Pokud by mi mělo být XL dobré, tak bych byl fakt naštvaný, protože to jsem mohl mít to za 20200 Kč, které by bylo pro mé potřeby naprosto dostačující (měřím 181–182 cm).

              0 0
              • adam1  

                Kolik máš vlastně ten rozpočet ?

                0 0
                • h77  

                  30 000 maximálně

                  0 0
                  • adam1  

                    Hele je to můj názor ,ale kolo patří mezi nejlepší investice v životě:)),nevím jaké máš ambice ale takové fajn mtb které se i dobře servisuje (zvládneš i sám)a neváží tunu tak 50–55k .Ve finále jak tě to chytne tak tě to bude stát jednou tolik? Navíc se ti rozšíří značně výběr .

                    Pokuď si to vezmeš i na splátky tak za rok splacené a budeš hapy :))

                    0 3
          • Azmir  

            Nechtěl jsem, at ho zas hned rovnou nebereš, jenom at se více rozmyslíš, přijde mi, že děláš moc ukvapené rozhodnutí. Potřebuješ to kolo nutně? Jaký je rozpočet a požadavky, zvážil si bazar? Pokud to fakt není, že už nemáš na čem jezdit, tak bych už ty 2–3 měsíce počkal na posezonní výprodeje. Pokud chceš slušný základ a máš v plánu to kolo postupně obměnit, tak to zas není tak špatné. Pokud tu XCR prodáš a koupíš tam třeba bazarového Sida, tak máš za nějakých 35k slušně osazené kolo. Pokud ale chceš na kolo sednout a dojezdit ho do smrti ve stavu, v jakém si ho koupil, poohlídl bych se jinde.

            0 0
            • h77  

              Právě že bych kolo už celkem potřeboval, protože momentálně teď u sebe kolo nemám. Pročítám tady forum už celkem dlouho. Úplně původně jsem chtěl jen něco bazorového, ale co jsem tady četl i jiná vlákna, tak všichni od toho velmi odrazovali. Z nových doporučovaný Qayron Ram 1 už se neprodává, Decathlon se mi nelíbí, pak jsem tady četl něco i o Kellys Gate 30, ale pak zase někdo psal, že za ty peníze ne, tak fakt nevím, co do těch 25–30k maximálně vymyslet. Původně jsem do toho chtěl vrazit jen 20000 Kč a proto jsem měl i bazar jako prioritu ze začátku.

              0 0
              • Azmir  

                Tos měl kupovat dokud bylo, ted je nejhorší doba na nákup kola. Pokud na to tak spěcháš, decathlon se ti nelíbí ani qayron nebo už nejsou, tak ti stejně nezbyde, než to nakonec vzít, s vidinou výměny vidle. Nebo to koupíš a zjistíš že kazeta, vidle a všechno ti je víceméně ukradené a nebudeš řešit nic, každý jsme jiný.

                0 0
                • h77  

                  Ano rozumím, bohužel jsem se přestěhoval pryč kde nemám vůbec žádné kolo a něco bych tu potřeboval ideálně opravdu co nejdříve. Původně jsem byl fakt přesvědčený, že na bazaru něco slušného seženu, pak se mi zalíbil ten Ram 1, u kterého jsem ale zjistil, že už se neprodává. Takže teď moc nevím, jak se rozhodnout, i těch 28 000 pro mě není úplně nejnižší částka a nechtěl bych vybrat úplně špatně.

                  0 0
                  • Baf13  

                    Já bych to vzal.

                    Za těch 28k momentálně teď nic moc lepšího neseženeš (před měsícem byly pěkné ceny, ale teď už je sezóna v plném proudu a myslím, že v brzké době nikdo moc slevy dávat nebude).

                    Vidlicí přinejhorším můžeš vyměnit (ona ta nová XCR s černýma nohama není zas tak špatná a určitě je lepší než Judy s 30mm) a kazeta je spotřebák a až ji dojedeš, tak se můžeš rozhodnout jestli jít do upgradu (pokud půjde) nebo ti toto bude vyhovovat.

                    Navíc na rám máš po registraci doživotní záruku, tak toho bych se taky neobával.

                    https://mmrbikes.com/…-de-producto

                    0 0
              • Tomas_82  

                Pokud se necháš od kola odradit pokaždé, když ti ho jeden člověk bude rozmlouvat, nikdy nic nekoupíš:-)

                1 0
        • BikerM  

          Promin, ale porovnavat MMR a Sava je uplnej nesmysl. Nedavno jsem videl ram Sava a MMR mam ja a kamarad. Ver mi, ze tyhle ramy se fakt porovnavat nedaj.

          0 0
    • animalmk1  

      No hlavně v prvním příspěvku píšeš o Rakish a pak dáš foto modelu ZEN, což je dost velký rozdíl v kolech a výbavě :-)

      .

      0 0
      • h77  

        První fotka je Zen, druhá fotka je Rakish a ten jsem i objednal.

        0 0
        • Kanga  

          Objednal jsem tu 70 s kazetou 10–52 v L. Pokud mi nebude vyhovovat, tak ti ji nechám za nakupku :-)

          0 0
    • Regnialf  

      Smutná diskuse :).

      Z dotazu na kazetu je úplně něco jiného.

      Dotaz úplně zbytečný, na kole jsi ještě nejel a plno rozumů o doporučení a kazetě.

      Kde, jaké vzdálenosti, jak moc rychle / pomalu apod. budeš jezdit?

      To je asi to důležité.

      A po pár týdnech zkušeností se můžeme bavit o nějakých změnách dílů.

      0 0
      • h77  

        Ano máte pravdu a omlouvám se. Dával jsem to tu ale hlavně i kvůli tomu, že mě zajímal názor na tohle kolo a po tom, co tu napsal třeba pán výše, tak kolo tedy nejspíše ani přebírat nebudu.

        0 0
        • Tomas_82  

          Já bych to kolo docela v klidu vzal, na hliníkových kolech za tyhle peníze často bývá vidlice RS Judy, což je funkčně možná ještě slabší než XCR Air. Kazeta 11–50 by ti na cyklostezce naopak mohla vyhovovat víc díky o něco menším skokům mezi převody, takže vyzkoušej a uvidíš, špatný kup to určitě není. Osazení toho kola je dnes za 28000Kč standard a karbonový rám je bonus navíc.

          0 0
          • h77  

            Děkuji moc, musím to pořádně promyslet, protože podle toho co tu psali ostatní, tak mám celkem obavy

            0 1
            • Cyklofanatic  

              Mně by třeba ta kazeta vadila, když už 1×12, tak plnohoďnotně s 10 kolečkem. Ale jinak to asi není špatný kolo.

              0 0
            • Tomas_82  

              Z čeho konkrétně máš obavy?

              0 0
            • Edwin  

              Mně to teda zase tak hrozný nepřijde. Já jen nejsem fanda sramu, jinak si myslím, že za ty peníze je to slušná koupě, i když karbon asi nebude top.

              Kdybys to náhodou zazdil, k čemuž tě nenabadam, tak jukni na Canyon grand Canyon.

              0 0
              • h77  

                Děkuji. Už dříve jsem se díval na Grand Canyon 7

                0 0
                • Baf13  

                  Tak to je ten Rakich, teda lépe osazený.

                  Jak psal Edwin, to kolo za tu cenu opravdu není tak špatně a vypadá taky dobře.

                  0 0
    • vn25  

      Když si srovnám co se dalo koupit v tsbohemia 3roky dozadu a teď tak mě to ******** mrzí že jsem si pro sebe nějaký to MMR nevzal. Kola z obchodu s elektronikou nikdo nechtěl a o MMR taky nikdo neslyšel tak to prodávali občas snad za nákupku aby prodali aspoň něco. MMR s komplet GX a sidem za 27táců, no do dnes se plácám do čela že sem to tenkrát nevzal.

      1 0
      • Baf13  

        Ono i ceny nový/ojetý aut byly někde jinde, bohužel Covid a momentální inflace to všechno poslal do „černé díry“.

        0 0
    • pocestny  

      Co je to zase za strategii nabídnout 20% slevy a pak ty bajky zdražit z 35000 na 50000? :-D To jsou dobří vyčůránci v TS bohemii

      To kolo klidně vezmi, výbava odpovídá ceně, za těch 28.000 pěkné kolo

      1 0
      • h77  

        děkuji

        0 0
      • Cyklofanatic  

        Je to tím novým zákonem, musí mít vždycky aspoň pár týdnů vyšší cenu aby pak mohli zlevnit a mít tu slevu vyjádřenou v procentech. A věřím, že ten marketing takhle funguje lépe, než kdyby to kolo měli pořád za stejnou cenu. Lidi na slevy slyší. Nevidim na tom nic vyčůraného.

        0 0
        • pocestny  

          před slevou 35000

          po slevě 40000 (tzn. 50000 mínus 20%, kdybych ho teď koupil)

          To není vyčůranost?

          1 0
          • Cyklofanatic  

            Jako pravda je, že tam třeba v jeden čas běží více slev – např. Ona dnes, slevy od bank (George), ISIC karty a nebo i jejich aktuální slevy. Každopádně nikdo tě nutit nebude, přijde Ti faktura a buď se ti bude zdát dobrá cena nebo ne, srovnáš třeba s konkurencí a podle toho se rozhodneš. V čem je zásadní problém?

            0 0
    • koko0925  

      Měli jsme Rakishe 70 doma a na 181 cm pokud nemáš extra dlouhý nohy tak spíše Mko. Jinak za ty prachy dobrý kolo.

      0 0
    • h77  

      Tak do zítra musím kolo zaplatit a případně převzít, je šance sehnat do 28 000 Kč ještě něco lepšího/výhod­nějšího (klidně bazar), nebo ho tedy vzít? Jsem furt na vážkách a z toho co jsem tu četl, tak je to tak 50:50.

      0 0
      • Tomas_82  

        Tak sem dej anketu a uvidíš:-)

        0 0
      • Jakobo  

        Ted se uz musis rozhodnout sam. 3 roky ti toto kolo vydrzi s nejakou beznou udrzbou. Behem te doby uvidis, kam se posunujes. Pokud nikam, tak ti to kolo bude slouzit dalsich X let. Pokud budes zvysovat naroky, tak casem stejne poridis neco lepsiho. V teto cene budou vsechna kola pro hobby jezdce podobna, tady mas karbon, u toho Decathlonu zase lepsi osazeni a vidlice. Ve vysledku to ale vychazi podobne. Zazraky pri teto cene jako uhlikovy ram a soucasne komponenty vyssi zavodni rady ocekavat nemuzes. Nejake vetsi vylepsovani, uz i ta vymena kazety a zapletu je ale ekonomicky nesmysl. Neber to tak vazne.

        0 0
        • h77  

          Děkuji

          0 0
        • h77  

          Děkuji moc. Když neberu v potaz vidlici a brzdy, tak je ten Decathlon prosím ještě v něčem lepší co se týče osazení?

          0 0
          • Tomas_82  

            Vidlice a kola jsou lepší na Decathlonu, brzdy jsou na obou kolech Sram Level. Řazení, přehazovačka, kliky a rám jsou naopak lepší na MMR. Osobně bych z těhle dvou kol dal předbost tomu MMR.

            2 0
          • Jakobo  

            Ber to MRR, ktere mas zamluvene, budes spokojeny.

            Oproti tomuto Decathlonu https://www.decathlon.cz/…_/R-p-330101?… je osazeny vyssi sadou Sram GX, Decathlon ma sadu NX. Brzdy by mely byt podle popisu u obou Sram Level, dat dopredu 180 kotouc vyjde na par stovek. U Decathlonu je lepsi asi jen ta vidlice, ikdyz i to je diskutabilni. Kola nedokazu posoudit, pruchodnost stavby pro plaste nikde nevidim, jaky nejvetsi prevodnik na MRR dostanes take nevim. U Decathlonu pisi prevodnik az 36 zubu, u MRR pokud dostanes aspon 34 tak taky dobre.

            2 0
            • h77  

              Ano, měl by tam být převodník – Sram X1 Eagle DUB Boost 175X34

              0 0
    • h77  

      Zaplaceno tedy, tak uvidím, snad nebudu litovat, že se během pýr týdnů objeví mnohem zajímavější nabídka.

      1 0
    • BikerM  

      Teda koupit tohle kolo za 28 tisic, to je uplna pecka! Ja ho loni koupil za nejakych 36 tisic taky ve sleve. :) Myslim si, ze za ty penize si nic lepsiho koupit nemohl.

      Kazetu bych byt tebou zatim vubec neresil. Ovsem co bych resil jsou brzdy. Ja s nima nejsem ani trochu spokojeny, horsi kotoucove brzdy jsem na kole nemel. Ja je ted budu menit za Shimana. Byt tebou, tak resim taky nejprve vymenu brzd. :)

      0 0
      • Kanga  

        Mohu potvrdit. Zvyklý na SLX jsem poprvé zmackl páky a skoro nic se nedělo (uznávám – nové nezajete brzdy a neodvzdusnoval jsem). V tomhle stavu bych na to tedy znovu nesedl, jel jsem jen asi 30 minut a raději opatrně a moc nezrychloval. Chtěl jsem jen otestovat velikost/geo.

        0 0
      • h77  

        Děkuji, mezi tím 1210 a EX GX 1275 je tedy prosím rozdíl jen v kazetě, že?

        0 0
        • Indian  

          1210ka je s rozsahem 11–50z 12rychlostní. 1275ka je s rozsahem 10–52 také 12 rychlostní. Rozdíl je podstatný. Jak v rychlosti tak ve výšlapu do kopce. Rozhodně je lepší 1275. Ta je vlastně nejvíc co je možné.

          0 0
          • h77  

            Děkuji, přesně k vůli tomuhle jsem zakládal tohle vlákno, protože mě zajímala, jestli byla možná výměna.

            0 0
            • Indian  

              Rozhodně bych volil tu o 3tkč dražší variantu s 1275 kou 10–52. To je úplně jinej svět.

              0 0
    • Indian  

      U těchto kol v TS je bezkonkurenční poměr cena / osazení. Pokud máš slevu tak nic lepšího nekoupíš ani omylem. Karbon od znělé značky, RS na vzduchu, pevné osy boosty, na Eagle za ty love zadarmo. Nedávno jsem tam koupil ZEN 50 za 21tkč a k tomu tacho s GPS za dvojku gratis. jen osazení toho kola bez rámu!!! jsem vypočítal na 33tkč!!! Buď jsou to blázni nebo prostě nechápu. JO a blábol o čínském rámu a že se z číny dají koupit taková kola za půlku jsou výplody lidí, co neví která páčka. MMR je světová znělá značka, asi se taky dělá v číně jako vše, ale je pod tím někdo podepsanej, zatím co Alza ani neví co prodává.

      0 0
    • h77  

      Tak mi dnes objednávku zrušili, údajně z důvodu nedostupnosti, i když mi den po po objednávce ověřovali dostupnost a poslední kus pro mě měli i mi vystavují fakturu přímo pro mě, kterou jsem hned samozřejmě zaplatil. Takže bohužel jsem bez kola.

      0 0
      • RapMan  

        asi čtou b-f a vidí, že jsi možná plánoval s nima trochu *******.

        Ber to pozitivně, otvírají se možnosti koupit jiná kola, jak jsi toužil.

        1 0
        • RapMan  

          Nápověda, když už mi to celý zcenzurovalo – vyj***t.

          0 0
        • Jakobo  

          To si nemyslim, navic to je diskutabilni. Spis mu kolo vyfouknul nekdo, kdo se o te vyhodne nabidce dozvedel tady na BF a nemusel to byt ani nutne aktivni clen. Skoda no, ale zivot jde dal. Bud znovu hledat, nebo si dat pauzu, ze sklepa vytahnout stare kolo, leto nejak preckat a na podzim si hlidat vyprodej. Zkusil bych se pak i podivat do Nemecka.

          0 0
        • Cyklofanatic  

          Spíš v tom budou mít bordel. Že by měl někdo čas sledovat ještě naše plodné diskuze tady si nemyslím. Ale pěkná konspirační teorie :)).

          1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.