Názor na levná kola Gary Fisher

17 nepřečtených
  • keane1980

    Zdravím,

    v kolech se moc neorientuji, ale jméno Gary Fisher přeci jenom znám. Vždy jsem byl toho názoru, že je to výrobce super drahých kol, no a teď koukám, že to vůbec není pravda.

    Zajímal by mě váš názor na ty nejlevnější kola od GF. Nemá vůbec cenu přemýšlet o nákupu, jsou to krámy, kde se platí jen za značku? Nebo naopak kola, která jsou spolehlivá, kvalitní i nižší cenové hladině.

    Velký výběr je třeba na: http://www.kola-online.cz/horska-kola/p0

    Díky za názor

    0 0
    • Smith10  

      …u takovýchto kol vždy něco připlácíš za značku! A Gary Fisher od 2011 už spadá jako kolekce kol po Trek, pokud se nepletu…

      0 0
    • prdek  

      mám garyho viz. profil, pravda není to úplně nejlevnější kolo od něj, ale je naprosto v pohodě, dneska jsem po 2000km byl měnit řetěz

      jinak původní brzdové špalky stojí za prd a pláště Bontrager rovněž, potom už stačí jen mazat a jezdit

      0 0
    • cevepe  

      Ja sice uz toto kolo prodavam, viz http://www.bazar-cyklo.cz/…koeko-6.html ale byl jsem s nim velice spokojeny.

      Zalezi ale na penezich. Ostatne tuto znacku rad doporucim. Nemel jsem s tim zadne problemy.

      0 0
      • Tommy_O2  

        Mam Gary Fisher Piranha 2009, najazdenych 2500 km a velka spokojnost. Geometria mi velmi sedi, kupil som ho za slusnu cenu. Hned od zaciatku tiekla zadna brzda Shimano M486, ale zato Gary nemoze, vymenena za novu na pockanie ;-)

        Odvtedy len menim retaz a mazem, prave vcera som daval tretiu. Pre lepsi brzdny ucinok isiel dopredu 180 mm kotuc a kupil som SPD pedale. Inak ziadne zmeny.

        http://fisherbikes.com/…ivemodel/462

        Mam velkost 21" a farbu Chi Red. Bike odporucam :-)

        0 0
    • d69  

      Mám GF asi 5 let a naprostá spokojenost.

      Pouze běžná servisní údržba(řetěz, kazeta, pláště apod)

      jinak v pohodě.Můžu doporučit.

      (PS u mého prodejce byla i doživotní záruka na rám)

      0 0
    • martin_bakov  

      Co je levny kolo ? Mam kolo za 18k – GF Cobia 2009 uz rok, jezdim za vsech podminek a v pohode vsechno…

      0 0
    • Steppenwolf  

      Já mám GF Utopii 2 roky a naprostá spokojenost. Klidně do něj jdi :O)

      0 0
    • dancing dog  

      Podle mych zkušeností levný GF jsou hodně slabě osazený, ale přesto vše dobře a spolehlivě funguje a geometrie padne každému, kdo na něj sedne. Mě se moc líbí tohle, mít prostor a peníze na rozhazování, tak neváhám…

      http://www.kola-trek.cz/…lo-gf-kaitai

      0 0
    •  

      Ahoj,

      já už mám Fishera druhého. Můj první byl Sugar4+

      http://fisherbikes.com/…ivemodel/145

      ,kdy jsem ho kolupil před šesti lety, nebyl v té době zrovna levný, já byl student bez peněz ale natolik jsem se do toho kola zakoukal že muselo být moje. Po doplacení splátek jsem ho trošku dotunil a bylo perfektní. Po roce a půl mi prasknul svár na zadní stavbě, reklamace proběla v klidu a dostal jsem novou zadní stavbu a ta drží asi do ted, říkám asi protože mi kolo asi před dvouma měsíci ukradli ale byla to moje blbost.

      Ted mám zminovaného druhého a k tomu nemůžu nic moc říct, jen že je to pro mě nej. kolo co jsem kdy jel a nebylo jich málo.

      K těm levným Fisherům můžu říct jen to že každý výrobce co děla kola od 10k až třeba po 90k, 160k si výrobu hlídá stejně a je jedno kde se kolo vyrábí jestli V USA nebo na Taiwanu ta kvalita tam prostě musí být jinak by byl sám proti sobě.

      Kdybych bral své kolo tak mě odhadem výjde jenom rám asi na 35k a zbylích 55k je na osazení(vydla 23K, Tlumič 1ok a kde je zbytek…) a 35k není podle mě moc za tak pvedený rám jako je tenhle.

      http://fisherbikes.com/…l/roscoe-iii

      Levnější modely třeba to Wahoo které je za těch 14k(před slevou) je určené pro lidi kteří nepotřebují drahé kola, lidi kteří třeba začínají a je jim k ničemu že má kolo stavitelno vidlice s FIT patronou a QR osou, DRCV tlumič, nebo E2 hlavovku, ABP uchycení zadního kola to vše jim nic moc neříká a proto vyrábí GF i kola za 14k aby jste si je mohli koupit. Ale přístup ke kvalitě zpracování rámu bude pořád stejný.

      Ten cenový rozdíl je ve vývoji všech těch zminovaných vychytávek a hlavně už jednou zminovaného vybavení.

      Samo sebou každý rám může prasknout ale od toho je tady záruka a tu má Fisher doživotní na všechny rámy ale jen u prvního majitele.

      http://fisherbikes.com/…ort/warranty

      A to mám málo který nebo spíš žádný výrobce na kola za čtrnáct tisíc.

      0 0
      • rud1k  

        Nekdo se tu nedavno taky ptal na GF a rikal sem u o te dozivotni zaruce – ale rikal ze mu prodavac tvrdil, ze mu daj zaruku jen na 5let. Prijde mi to jako blbost, ja mam taky dozivotni, ale mozna by se to chtelo zeptat.

        Jen je treba rict, ze ta zaruka neni na vsechno… ale to je asi jasny :)

        0 0
        •  

          V obchodě kde jsem kupoval prvního Sugra mi taky tvrdily že mám na něj záruku 5let a v Yogi kde jsem kupoval Roscouše mi řekli že záruka na rámy je doživotní. Platí to na Sugra, Roscouše a na Wahoo co jsem tam kupoval přítelkyni za 13k. No a mají to aji na webu

          Gary Fisher Limited Warranty

          ALL GARY FISHER BIKES ARE SOLD EXCLUSIVELY THROUGH OUR NETWORK OF AUTHORIZED DEALERS WHO WE ENTRUST WITH PROFESSIONAL ASSEMBLY AND SERVICE OF YOUR BICYCLE.

          Gary Fisher Bicycles warrants each new Gary Fisher frame, rigid fork, or original component part of the bicycle against defects in workmanship and materials:

          For the lifetime of the original owner

          • The bicycle frame, except the fork
          0 0
    • geetee  

      mam bigsur 09, to je lonskej topmodel, ram je uplne stejnej jako ten na tom obrazku,jenom z lepsiho matrose, dostal jsem ho jako ram takze jsem ho osadil vlastnima komponentama a vyhnul se tem co na to GF davali, ty sou fakt slaby specialne v pomeru k cene, jinak ten ram je absolutni bomba, tj. geometrie a tuhost, je to tzv. genesis 2 geometrie ale na rozdil od toho co si vetsina lidi mysli lze na ty ramy dat jakoukoliv vidli, ne jenom ty co maj zvetsenej offst na G2 a davaj se tam zvyroby, ten ram se da postavit z nizkou vidli(100) a lehkejma komponentama i s vyssi, ja tam dal 140mm a v poho, najeto zhruba 20.000km

      0 0
    • atrekfuel  

      podla mna gary kedysi a gary teraz je ako thinkpad od IBM a thinkpad od Lenova…nazov rovnaky, vyrobok o niekolko levelov slabsi

      0 0
      •  

        By mě zajímalo jestli jsi někdy jel na nějakém Fisherovy že tak přirovnáváš???? Řekl bych že asi ne…

        0 0
      • Atsap  

        No nevím, prvního Fishera jsem kupoval v r.97 a nepřipadá

        mi, že by šla kvalita dolu.

        0 0
        •  

          Já v roce 2005 a mě to taky tak nepřipadá že by to šlo nějak dolů spíš naopak a dokázala to kolekce 2009,2010 které se podle mě málo který výrobce vyrovnal. Nevím co s tím všichni mají že ty kola vlastně Fishera schazují…

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.