• DominikGT

    Potřeboval bych poradit s návlekama jaké vzít jestli zateplené nebo obyčejné. Tak kdyby mě někdo mohl napsat při jakých teplotách se dá s něma jezdit.

    0 0
    • Kolbaba71  

      Já jsem oproti některým cyklistům relativně zimouřivej a nezateplený návleky na nohy používám asi tak od 15st, zatepelný tak od 10st. Pokud je 5st a míň, tak čapáky. Podle teploměru se rozhoduju jen orientačně. Oblíkám se podle pocitu – vlhkosti, větru apod.

      0 0
    • kravjec  

      taky by jsi měl upřesnit jaké návleky tu chceš řešit

      na ruce,kolena,tre­try,navíc každý snáší teplotu resp.zimu trochu jinak

      0 0
      • DominikGT  

        Sory jsem to zapoměl napsat chci návleky na ruce a na nohy. Mám strach abych se v těch zimních neuvařil když si je dám třeba když bude 15 stupňů.

        0 0
        • jonti  

          bral bych zatepleny, ani ty zatepleny nijak extra teply nejsou, urcite se v to neuvaris, kdyz tak to shrnes na zapesti.

          0 0
          • DominikGT  

            Takže ty tenké jsou spíš na léto ? Jde mě hlavně o teplotu zhruba 13–19. Když je těch 10 to se mě už moc jezdit nechce. :D a to bych už asi zmrzl i kdybych měl termonátělník,dres a teplé návleky takže bych to vyřešil mikinou. :D

            0 0
            • MirosPikos  

              Sakra ty si dobrej zmrzlinář :) Hele a půjčit si je u někoho nemůžeš? Záleží taky s jakou jezdíš intenzitou. Já bych se 100% v zimních pro tvoje potřeby uvařil (doma bych je mohl ždímat) a to není pak moc velkej komfort.

              0 0
            • fousac  

              me prijde, ze tenky sou k nicemu…

              na tyhle teploty bych na nohy vzal bud neprofukovy na kolena, ale klidne 3/4 gate…

              s rukama je to horsi.. neprijdou mi navleky na ruce jako nejakj zazrak, takze je beru vyjimecne na rani cestu do prace kdyz je kolem 10°C, jak je vic, jde to bez nich a pokud necekam nejaky extra horko, tak radsi neco klasicky s dlouhym rukavem…

              takze kdyz uz navleky, tak teply…

              0 0
              • DominikGT  

                Vybral jsem si návleky force ale pořád řeším jestli ty teplé nebo ne když je ve stínu tak 17 tak je mě na ruce a na nohy chladno pokud moc nesviti slunko.

                0 0
                • Necris  

                  Určitě ti stačí nezateplené.

                  0 0
                • Kolbaba71  

                  Já jezdím dost pohodově při 17st ve stínu se pak v návlecích potím na sluníčku. Takže při tyhle teplotě nemám na sobě žádný, natož teplý. V úterý jsem se vracel v noci a bylo asi 12st. Nezateplený návleky na nohy byly pro mě na nohy už skoro málo. Ale kvůli 8km se mě nechtělo brát ty druhý.

                  0 0
                • common rider  

                  bereš je z netu, nebo někde v UH?

                  0 0
                  • DominikGT  

                    Z netu asi. V hradišti je někde mají? Když je chladněj tak vozím termonátělník a dres. Myslím že jenom v tomto by mě stejně byla asi zima třeba při 12 stupních i s návlekama. Jde mě fakt hlavně tak od 13 nahoru jaké mám vzít.

                    0 0
                    • common rider  

                      Loni jsem kupoval nezateplené návleky na ruce od Craftu v Juvacyklu, ale už si nepamatuju za kolik je tam měli. Na teploty, kterou uvádíš, jsou úplně v pohodě, v zateplených už by mi asi bylo vedro.

                      0 0
                • siafu  

                  doma mám jenom zateplené /NW Superroubaix/ – ruce i nohy, ale na nohy je beru minimálně a místo nich raději volím 3/4 zateplené kalhoty – to mi pokryje jaro, podzim a pokud mi v návlecích začne být teplo, tak je prostě sundám a schovám do kapsy

                  jinak mám pocit, že dříve tady snad Mlok (?) psal, že ho nezateplené třeba studí… – s odstupem času by mi tedy v podstatě stačily jen zateplené návleky na ruce

                  0 0
                  • DominikGT  

                    No zeptám se jinak, nahradí mě letní návleky tepelně dlouhé šustáky a mikinu? Šustáky vozím tak od 10 stupnu do 19 a mikinu tak od 10 do 15, nad 15 je me horko a bez mikiny zima takze si myslim ze ty letní by nemuseli být špatná volba. Kdyžtak si můžu koupit teplejší až na podzim.

                    0 0
                    • Labusch  

                      Tak se vždycky oblékni, jdi se ukázat mamině a zeptej se jí jestli jsi dostatečně oblečen :D

                      0 0
                    • siafu  

                      myslím, že rozpětí od 10 st. nepokryjí… já zhruba od 10 do 20 stupňů /podzim, jaro/ vozím triko Sensor Coolmax – když už je tepleji tak Craft ProCool, na to dres a vestu se síťovanými zády a doplním to těmi zateplenými návleky na ruce. 3/4 kalhoty ze superroubaix pak vozím do té doby, než usoudím, že je již dostatečné teplo na letní kraťasy :)

                      0 0
                    • Dumbíček  

                      Tak 10C ti letní nepokryjí, ale od 14 výš bohatě stačí. Zase záleží na jak dlouhou cestu to řešíš. Ráno do práce, když je třeba 8C, tak vezmu na nohy letní návleky a kraťasy, nahoru tílko, tričko s krátkým, oboje samozřejmě funkční matroš a dres. Na ruce teplé návleky a tu půl hodinu, to je bez problému. A to jsem dost zimomřivej.

                      0 0
                    • WEGO  

                      Kup si normální i zateplené. Ne jednu ruku teplé na druhou normal. Nohy to samé. A pokud ti bude zima tak to jen prohodíš ;)

                      0 0
                      • DominikGT  

                        Dneska jsem si zkoušel ty force návleky a oni to snad šijou pro japonce jsem hubený a na nohy jsou mě dobré XL. :D Máte někdo zkušenost s force pláštěnkou? Celkem mě zaujala za 300kč si ji asi koupím, myslím ž když začne pršet tak ideální. :)

                        0 0
                        • Kolbaba71  

                          Já mám větrovku/pláštěnku od NW. Nepromokne, ale člověk se v ní hodně snadno dost spotí. Takže ji za jízdy na kole prakticky nepoužívám.

                          0 0
                          • DominikGT  

                            Tak já bych to na sebe hodil jenom kdyby hodně pršelo takže si myslím že na to to účel splní. Stejně minulý rok mě déšt zastihl tak 2 krát.

                            0 0
                • xshreck  

                  http://www.kupkolo.cz/…0022_z89736/

                  tyto vozím i při větších teplotách, když je mi horko, tak je shrnu nebo sundám. Není nic jednoduššího. Chodím v tom často i v práci (dělám ve vlhku).

                  V zimě letní dres, návleky a přes to něco podle teploty. Plátěné gatě při vyšších, teplejší při nižších.

                  Na ruce nemám nic, jen takové letní potvory od dresu k lidlu. Moc to nehřeje… ale aspoň něco.

                  0 0
    • Niecox  

      Trochu to tu ozivim, potreboval by som nieco na jarne obdobie a konkretne navleky na ruky a nohy. Neviem vsak ci zateplene alebo nie. Mam zateplene nohavice plus hore davam funkcne dlhe dres dalsi dres a softshellku ak je pod 15. Pripadne o dres menej podla teploty. Teraz potrebujem nieco na tych 15– kratky rukav – niesom ziadny studenomilny dupac co mu stacia kratke ked je 12 stupnov :)

      Navleky na ruky:

      http://www.kalas.cz/…-racing-team Pisu ze 10–20

      http://www.kalas.cz/…asthan-cerne Tieto su z elastanu pisu ze 20–35

      Na nohy:

      http://www.kalas.cz/…asthan-cerne

      http://www.kalas.cz/…oubaix-cerne Pripadne toto.

      Mna napadlo ze funkcne tielko, dres a zateplene navleky na ruky. A na nohy nezateplene, vie niekto poradit? :)

      0 0
      • Adin  

        To má asi každý jinak, musíš vyzkoušet. Já mám návleky všechny zateplený. Zrovna od kalasu na ruce tyhle to je pro mě použitelné mezi 15–20 stupňů, níž už beru trošku teplejší dlouhý dres. Na nohy taky zateplený, dlouhý 12–19 a krátký 16–21. Elastan návleky jsou pro mne nepoužitelné. Nejdůležitější je pro mě na jaře neprofuk vesta se síťovinou na zádech.

        0 0
        • Niecox  

          Dakujem objednam tie zateplene :)

          0 0
        • Lister  

          To máme stejně. Nezateplené návleky pro mne nemají smysl.

          Všechny návleky mám zateplené, na ruce používám v kombinaci s vestou. Na kolena nasazuju už pod cca 18–19 st (záleží jestli bajk nebo islnice, tam občas nasadím klidně i při 20 st pokud hodně fouká), protože jinak moje kolena trpí – vedro nesnáším hodně se potím, ale kolena bohužel chlad nevydrží. Pod 16 st už beru standardně zateplené 3/4 kalhoty a pod 12 dlouhé čapáky.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.