Navigace/mapa na zamčené obrazovce telefonu

16 nepřečtených
  • kapo22

    Zdravím,

    chtěl jsem starý telefon používat jako mapu na kole ale nechci jej mít pořád zaplý, ať to taky chvilku vydrží baterka. Jde u androidu nastavit appku tak, aby se mi při zmáčknutí bočního tlačítka zobrazila mapa? Myšleno tak, že mám zaplou appku mapy.cz, zmáčknu boční tlačítko a obrazovka se vypne (appka stále běží na pozadí). Po dalším zmáčknutí bočního tlačítka se zase rozsvítí a bude vidět appka.

    Je to nějak možné? Mám pocit, že někde mi to takto fungovalo ale nevím, jak jsem to nastavil :)

    0 0
    • novas752  

      Možnosti zamknutí displeje, typ zámku, žádný.

      0 0
    • kapo22  

      Ještě teda doplním, že když nejsem v pohybu, tak se obrazovka po čase zhasne a na probuzení stačí jen zmáčknout tlačítko. Pokud jsem ale v pohybu, logicky se obrazovka nevypne, protože appka není nečinná.

      0 0
    • BB  

      S mapy.cz se mi to nepodařilo, tahle aplikací neumí vypnout zámky displaje. Podařilo se mi to s aplikací Locus, která to umí. V nastavení aplikace nastavíš, aby vypnula zámky obrazovky a potom když je Locus na popředí a vypneš obrazovku (nebo ji po čase systém vypne sám), tak po opětovném zapnutí je na obrazovce mapa Locusu. Já využíval, když jsem pomocí telefonu navigoval. Měl jsem systém nastavený tak, aby vypnul obrazovku po minutě a když jsem chtěl vidět mapu, tak jsem dvakrát poklepal na obrazovku (mám to nastaveno jako jeden ze zámků) a rozsvítila se mi mapa. To je asi přesně to, co chceš.

      Ještě doplním, autoři apky Locus mají už několik let označenou tu funkci vypnutí displeje jako BETA, asi protože varují, že ne na všech telefonech to funguje. Pokud výrobce neumožní dát aplikaci oprávnění k vypnutí zámků, tak pak to samozřejmě nejde. A že se někteří výrobci do Andoidů dost montují.

      0 0
      • onuce  

        Mapy.cz takto používám v mobilu na řidítkách. Tlačítkem zhasnu display a v případě potřeby zas i s mapou zrozsvítím. Respektive mapy jsou tam stále, jen v delších jasných přejezdech pro úsporu článku vypínám display. V čem by měl být problém? Možno také zapínat mapu dvojitým poklepem na display.

        0 0
        • novas752  

          Pro takový použití není problém v ničem, maximálně chvilku počkáš když displej rozsvítíš a mapy.cz budou přepočítávat polohu (pokud neni zapnutej stopař, aplikace po zhasnutí obrazovky přestane polohu aktualizovat, alespoň u mě).

          0 0
        • kapo22  

          Takhle to chci taky používat ale po zhasnutím displeje tlačítkem už nejde zase stejně displej rožnout.

          0 0
          • atty  

            Jak píše novas – musíš vypnout zámek displeje, pak by to mělo fungovat i u mapy.cz. Locus a osmand navigace to mají v nastavení, že umí odemknout a rozsvítit displej jen při navigačním povelu. Taktéž většina novějších telefonů na android 8 a vyšších verzích umí zapnout displej po dvojitém poklepání (musí se to samozřejmě povolit v systému) což je podle mne daleko pohodlnější, než šmátrat na zapínací tlačítko na boku (pokud nemáš telefon s HW tlačítkem uprostřed, jako mám třeba na prahistorickém Note 3 od Samsungu).

            0 0
            • xtonda  

              Někde to nejde, na jednom telefonu i když zruším heslo, tak po zmáčknutí power tlačítka musím ještě přejet prstem po displeji.

              0 0
              • atty  

                To záleží na výrobci telefonu a případné nástavbě systému, ale teoreticky by se měly dát povypínat všechny zamykací obrazovky či přístupy, aby ses zmáčknutím tlačítka nebo poklepem dostal rovnou na otevřenej telefon – tam by pak měla být rovnou otevřená aplikace.

                Ale zase je to značně blbý pro normální použití, to je druhá věc. Nicméně já mám jeden telefon jen jako navigaci/cyklo­počítač, takže ho mám úplně odblokovanej, přístup rovnou do systému na dvojí poklepání a ještě ho mám nastavenej na stále zapnutej displej, protože při navigaci do toho musím skoro furt nakukovat, jinak bych se při svém orientačním nesmyslu ztratil i na Václaváku :)

                0 0
              • onuce  

                Aktivuje menu pro vývojáře a zadejte vynechat zámek obrazovky.

                0 0
                • atty  

                  Záleží, jakej je to telefon a s jakou nadstavbou a ochranou – třeba u Xiaomi Note 7 to je vyblokované.

                  0 0
                  • onuce  

                    Mám Xiaomi 6A

                    0 0
                    • atty  

                      Jo, já jsem nechal zapnutý otisk (mám otisk a PIN), tak předpokládám, že kdybych to povypínal, tak je to pak asi aktivní, to je fakt.

                      Jenže píše, starší telefon a třeba u Note 3 tam tuhle volbu nemám (Android 5.0) a Xperii jsem línej hledat a zapínat a tam to v Android 6.0 myslím také není.

                      0 0
                      • xtonda  

                        Já mám Huawei Mate7 s Androidem 6. Teď mám novej telefon, tak sem Mate7 kompletně zresetoval, všechno mám povypínané a prostě se toho lockscreenu nedokážu zbavit. Pak máme doma dva Samsungy mezi kterými je hodně let, jeden android 4.1 a druhý 8 a u obou to jde, v obou lze vybrat normálně v nastavení bez šaškování s developer modem typ zámku přejetí nebo žádný, kde po stisku tlačítka jsem rovnou v aplikaci. Navíc samsungy mají tlačítko pod displejem, takže pro tohle použití asi ideál. Je to asi jak o verzi Androidu tak o úpravách výrobce, čili těch kombinací je nepřeberně.

                        0 0
      • jirkous3  

        Jen pro doplnění, Locus umí rozsvítit/zhasnout obrazovku i zastíněním senzoru, který měří intenzitu světla. Je to pohodlnější než tlačítko.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.