Nastavitelny predstavec - blbost alebo vyhoda?

10 nepřečtených
  • olliek

    Ahojte,

    menila som ram. Predstavec, ktory som na povodnom mala a sedel mi, mi uz teraz samozrejme nesedi, geometria sa zmenila. Kupila som teda novy predstavec, samozrejme ma z neho po 3 km bolel chrbat, skusila som este 2× a bez zmeny, vratila som sa  teda k povodnemu predstavcu. Viem, ze skor ci neskor tento budem musiet zmenit (stale si hladam tu svoju spravnu geometriu), ale ako najst ten spravny? Kupovat kupovat, potom predavat predavat alebo kupit nastavitelny?

    Jedno viem isto, dlzkou mi novy predstavec nevadil, vadil mi sklon …

    Dakujem za postrehy …

    0 0
    • maxtor  

      Ideální je mít známého někde v servise, který by ti těch představců pár půjčil a vyzkoušet, co nejlím sedí. Mám zkušenost, že stavitelný představec chytne časem v kloubu vůli a pak to stojí za houby…

      0 0
    • juice  

      tohle http://www.syntace.com/index.cfm?… je velmi dobré, ale poměrně drahé řešení (viz dole animace)

      0 0
      • defenger  

        tak já koketuji s myšlenkou, dat na sveho fulla (GT) stavitelny predstavec. S tim, že by mohla použivat i pritelkyně (o 10cm menší, já mám 180cm). A tim bych ušetřil za koupi nového kola, pro pritelkyni (mám pět kol). Už jsem dával stavitelný predstavec na tzv. nákupní kolo (do mesta), aby jsme jej mohli použivat oba. Tam ovšem nastavení predstavce neměmím (po měste mi kraší delka tolik nevadí).

        0 0
        • se-se  

          To nebude fungovat – mám rám Sensor 29er a dvoukloubový představec, tedy v oblasti stavitelných představců ještě něco extrémnějšího. Je to dobré, ale dost to pruží a rozhodně nelze počítat s častým přestavováním – to se vymyčké a bude se to viklat. Pokud to jednou nastavíš a pak maximálně při nějakých změnách v komponentech, tak a ano, ale na střídání uživatelů tedy ani náhodou.

          Mám stavitelné i na HT a platí tam totéž.

          0 0
      • Smazaný účet  

        to by se snad dalo i lehce vyrobit, ne? Stačilo by nechat někde na cnc udělat ty objímky. Dolů dáš kousek uřízlých řídítek a nahoru rodla jaký chceš.

        0 0
    • maajkee  

      Blbost, je to těžký a chytá to vakl.

      0 0
      • se-se  

        když je kvalitní a utažený na krev tak drží, ale na skoka určitě nikoli – to jsem zkoušel (tedy jen přes cihlu a samozřejmě „na lehko“) a to mu nedělá dobře

        0 0
    • camlost  

      podle mého skromného názoru nemá v tvé mpřípadě koupě stavitelného představce smysl.

      představcem ovlivňuješ dvě věci:

      1. vzdálenost řídítek od sedla

      to vyřešíš volbou vhodně dlouhého představce. vzdálenost můžeš změřit na předchozím kole a dopočítat (odečíst z ní vzdálenost sedlo – hlavová trubka)

      2. výškový rozdíl mezi sedlem a řídítky

      to lze opět snadno změřit a podle toho vybrat vhodný sklon představce (představce lze obvykle použít v „negativní“ poloze, na to je třeba myslet)

      čili pokud jsi vybrala vhodnou velikost a geometrii rámu, neměl by být problém sehnat správný představec.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.