• Reaktor

    Ahoj. Po 15 letech jsem se vrátil k cyklistice a uz jsem všechno zapoměl. Mam problém s přehazovačkou. Když ji nastavim tak aby dobre chodila od poloviny dolů na těžký převody, tak zlobí na předposlednim a poslednim lehkym prevodu. Pořád chce skočit ještě dál a nékdy i skočí. Kolo je v záruce, ale kvůli každé blbosti to nebudu vozit 20km. Manuálně zručný jsem, jen mi chybí zkušenosti s problémem. Jde o 9 rychlostní kazetu. Poradíte?

    0 0
    • Chlebovnik  

      Máš křivou patku.

      0 0
    • adam1  

      Zkusil bych krom patky přehazky vyměnit lanko a bovden?napiš ještě typ soukolí?:)

      0 0
    • novas752  

      Křivá patka přehazky, bez speciálního rovnáku to moc dobře nesrovnáš, takže tam můžeš vyrazit. Se zárukou ale nepočítej, na ohnutý patky se fakt nevztahuje. :)

      0 0
    • kejda  

      Sundej řetěz, lanko a znovu všechno nastav, hlavně teda horní doraz!! jako kdybys montoval nový šaltr. Zkontroluj i bovdeny. Pokud to nepomůže, tak hledej problém v křivé patce (není ale dogma)

      0 0
    • Reaktor  

      Teď jsem dorazil z projízdky a asi na tu reklamaci budu muset. Oska v zadnim náboji křupe a zadrhává. A ještě se mi v náboji vrtí( krouží) , asi je zkřivená. Kazeta tím padem nejde rovně, ale dělá jakoby osmičky. Je to 1mm, nevím jestli je to schválně aby líp naskocil řeťěz na větší kolečko? No pokud jsem to ohnkl běžnou jízdou, tak co jsem to koupil za krám.

      0 0
      • atty  

        Že Ti šmajdá kazeta na ořechu 1mm je celkem normální stav – to je vcelku úplně běžný jev.

        Pokud Ti ale zadrhává a křupe v náboji/ořechu, je tam problém, který asi sám nevyřešíš (pokud se na to zde ptáš).

        Problém s přehazovačkou bude na 99% křivá patka, jak už bylo řečeno. Takže pokud to máš v záruce, servis je nejlepší řešení – zkontrolovat náboj/ořech a zkontrolovat patku. A ohnout patku se dá hned – stačí blbé opření kola, kde se to sveze na patku, nebo jedna větev, bouchnutí na „správném“ místě při převozu a je to. Patka musí být takhle „tvárná“, jinak by se ryhleji ohnula přehazka, zadní stavba atd. – takže daleko dražší nebo špatně řešitelné součásti.

        0 0
    • Markony  

      Spíše oska je zlomena jednou sem to zažil na kole z bazaru u kolegy celý zadní náboj šel do kopru .

      0 0
    • Reaktor  

      Tak řešení bylo nakonec jednodušší než se zdálo. Náboje neměli vazelínu. Montér co to skladal byl asi zamyšlený. Už je vše v pořádku.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.