Nastavení hydro brzd pro dítě 6 let

9 nepřečtených
  • Fofrník

    Ahoj všem

    Obracím se na vás s prosbou o radu. Stavím synovi (6 let) kolo. Bude to 24". Předtím odjezdil odrážedlo s přední brzdou, a kola 16" + 20" – obě s V-brzdama. Teď bude mít prvně brzdy hydraulické a přemýšlím, jestli mám brzdy odvzdušnit na 100%, nebo mám nechat brzdy trochu měkčí. Jde mi o schopnost prcka efektivně dávkovat brzdný výkon.

    Jsou to Deorka M6000, na kterých výborně nastavím délku kroku páky, ale řeším citlivost. Děti jsou občas trochu splašené, jak způsobem dávkování, tak schopností „hamptnout“ na přední. Proto si říkám, že když je nastavím trochu gumověji, možná bych předešel nejakýmu nechtěnýmu letu. Syn nic brutálního sjíždět nebude a na kole nezávodí. Když sedne na jaře, třeba v létě bych mu je odvzdušnil naplno.

    Co mi poradí zkušení otcové zkušených synů? Díky moc.

    Anketa: Odvzdušnit ihned naplno, nebo nechat měkčí krok

    0 0
    • MatS  

      Dej mu maly kotouce a ne tak super desticky. Brzdy normalne odvzdusnit. Myslim, ze v jeho rukach je mene sily, takze to snad jen tak neblokne aby letel. A pokud jo, tak priste uz bude vedet. Taky jsem kolikrat spadl na kole jako dite a i natloukl kulebr :-)

      Chybama se clovek uci.

      0 0
    • kadlec  

      Mala ma od 6 let kotouce a nikdy nebyl problem. Ma teda zatim zakazano pouzivat predni brzdu a v pohode si vystaci se zadni.

      0 0
      • losiik  

        nic ve zlem, ale to je krsvina, naučí se akorát zlozvyky, které se bude těžce odnaucovat.. a až jednou bude potřebovat zabrzdit nouzově, skončí ve smyku zadního kola někde, kde fakt nechceš..

        dcera má 4 roky, má kotouče vpředu i vzadu a brzdí oběma.. naučila se davkovat brzdnou sílu, naučila se jít do stoje a lehce dozadu, když potřebuje jít ostreji na brzdy

        0 0
        • kadlec  

          Tys ve 4 letech mel maximalne torpedo nebo spis furtoslap a ted brzdis blbe?

          0 0
          • losiik  

            torpédo :)

            ale proč učit dítě brzdit špatně a pak učit dobře, když to jde přímo dobře?

            0 0
      • Zdyn  

        Teda, jak píší dole, tak zákaz přední brzdy je pěkný nesmysl. Přední brzda je ta, která je na kole důležitá. Hromada lidí neumí přední brzdu používat, právě z důvodu, že se na ní od mala neučili. A znám více dětí, kterým rodiče vnutili představu, že když budou brzdit přední, tak poletí přes řidítka.

        Např. i v oddílech BMX se jezdilo bez zadní, aby dítě získalo cit a naučilo se správně brzdit.

        Zadní brzda pouze přibržďuje a přední brzdí. Bez zadní se dá klidně jezdit, ale bez přední je to o hubu.

        0 0
        • nzg  

          No BMX kolo ma jenom zadni brzdu, tak to byl asi nejakej dobrej oddil :-)

          Jinak souhlas.

          0 0
    • nzg  

      Syn má hydry od čtyř let a kvůli technice brzdění nikdy nespadl. Stačí dítě nechat, ať si zkusí prudce zabrzdit přední a pridrzovat ho třeba za batoh 

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.