Naraženina - bolest přetrvává po x měsících

54 nepřečtených
  • Kysky

    Ahoj, jsem sice objednanej na fyzioterapii, ale třeba někdo tady má stejnou zkušenost…

    Ke konci září jsem spadl = naražená pravá kyčel. 14dní klidový režim + 1× denně Aulin proti bolesti , pak 10× magnetoterapie. Během léčby bolesti úplně ustoupili, po ukončení rehabky vše bez problémů, 100% bezbolestná hybnost. Zlehka jsem začal jezdit na kole a běhat, pomalu jsem prodlužoval vzdálenosti a po necelých 2 týdnech mě na biku začala kyčel pobolívat, tak jsem se na to vykašlal. Při běhu jsem problémy neměl, tak jsem běhal dál.

    Asi týden na to mě začala kyčel pobolívat už jenom při rychlé chůzi a ze dne na den po lehčím běhu mě už bolela skoro stejně jako když to bylo čerstvý. (Konec listopadu) Tak jsem si dal od všech aktivit pauzu až do teď a dnes jsem zkusil zlehka půlhodinku na válcích a bolest při šlapání stejná jako když jsem jezdit v listopadu přestal.

    Po celou dobu cvičím protahovací cvičení zaměřená na kyčel…

    Nemáte někdo stejnou/podobnou zkušenost s tím, že jste měli bolesti po naraženině i po několika měsících od úrazu? U mě aktuálně již 100dní od úrazu :-(

    0 0
    • BB  

      obdobná zkušenost s ramenim kloubem. chce to trpělivost a zatěžovat přiměřeně lehce pod hraniu bolesti

      0 0
      • Kysky  

        Aha, uvidím ještě co řekne fyzioterapeut a pak třeba budu zkoušet pomalu jezdit jak píšeš… takže 10–15min při kadenci cca 85ot./min., tzn od baráku k prvnímu semaforu a zpátky, né to je ironie :D

        0 0
    • Ricci  

      mna bolieva narazene rameno aj po 3 rokoch :-(

      ale vyrazne mi pomohol konsky Alavis,odkedy ho beriem tak to skoro necitim

      0 0
      • Kysky  

        Tak to není moc uspokojující zkušenost :-( Nicméně rameno asi na tom kole nebude až tak problémový jako kyčel. Kromě jízdy v terénu samozřejmě

        Jinak děkuju za tip na Alavis, je fajn slyšet že opravdu pomáhá. Já ho beru už druhým rokem kvůli posilování..

        0 0
        • doubleingram  

          Alavis je predrazeny, namichas si to sam v lepsim za polovinu.

          0 0
          • Kysky  

            Vzhledem k tomu jak dlouho to vydrží, tak se těch pár stováků bez problému vstákne. Ale četl jsem tady že si to lidi snažej míchat sami

            0 0
            • doubleingram  

              No, jak koukam na jejich slozeni u tech komlexnich produktu jak pro kone, tak cloveka, tak je to narvany MSM a glukosaminem, tema nejlevnejsima slozkama, chondroitinu pomalu a kolagenu homeopaticke mnozstvi. O vit. C ani menluve. Takze u me jasne vede vlastni vyroba.

              0 0
              • Ricci  

                kone by nesuhlasili

                0 0
              • MlokCZ  

                Kolagen se k tomu žere zvlášť v množství dle toho co kdo žere ve stravě.

                0 0
                • doubleingram  

                  Aha, takze si koupite vychvalovanej Alavis a k tomu si pridavate kolagen, pac ho tam je malo? :) Tak to pak jo, to sorry :) Co si jeste pridavate do jinak skvelyho Alavisu? :)

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Mě se neptej, já jsem zatím Alavis neměl. Ale vždy beru Kolagen zvlášť, protože ho jím dle potřeby a vůbec to nemusí být vždy současně s tím ostatním, tedy nemám vůbec zájem to mít namíchané dohromady.

                    0 0
          • Leos2  

            Můžeš poradit jak to vyrábíš doma. Taky beru Alavis

            0 0
            • doubleingram  

              Koupim poradny mnozstvi surovin zde http://www.pro-zdravi-az.cz/ a zde http://4fitness.cz/, kde kupuju i jiny veci, smicham v pomeru a mnozstvi jak potrebuju, ne jejich homeopaticke davky kolagenu a vit C, nakapsluju do zel. tablet za zimnich veceru na celou sezonu a pak uz jen vesele uzivam a bolest kloubu krome zad, ktery ale nesouvisi s vyzivou ale s nedostatecnym mnozstvim svalu, sedavym zam. a predispozici necitim.

              Jinak tady mate pro zajimavost tabulku nakladu a mnozstvi surovin z baleni tohoto – http://www.barnys.cz/…a-silny.html, tento – http://www.alavis.cz/…4019626.html je na tom podobne, jine pomery latek.

              http://www.barnys.cz/…a-silny.html

              Baleni 700g, cena 1077 Kc

              Chondro 101g 349 Kc

              Gluko 243g 89 Kc

              MSM 300g 78 Kc

              Kol 1 3,5g 5 Kc

              Kol 1 2,3g 5 Kc

              Vit C 2,95 3 Kc


              652,75g/529 Kc

              Z tabulky vyse je patrne, ze suroviny se daji poridit za polovinu. Pokud si to nekapslujete jako ja, pac je to oser a potom je uspora asi jen ctvrtinova, ale michate do piti, mate to za pulku. Coz uz je myslim zajimave, kdyz to uzivate ve dvou, tak je to hned litr dolu na dvou balenich.

              0 0
              • Kysky  

                Litr na dvou baleních… Jak dlouho to balení do sebe sypeš prosímtě? To víc ušetříš, když jdeš na pivo a pokaždý si odpustíš dvě piva z těch deseti nebo kolik vyklopíš

                0 0
                • doubleingram  

                  Ok, kdyz te bavi neustale za neco vyhazovat prachy, je to tvoje vec, ale kdyz takto usetrim na x vsem co platim, tak to za rok da hezky prachy. Nejsem kavka, abych zbytecne platil za neco 2× tolik. If chces, plat si za to treba 10×. Vyse uveden latky v jinem mnozstvi uzivam porad. 3 mesice uzivam / 3 pauza, porad dokola. Na pivo moc nechodim, kor v zime.

                  0 0
    • plzakj  

      Běh je na kyčle snad to nejhorší, co může bejt. V 14ti jsem měl problém s chrupavkou a a dostal do pravý nohy dráty na rok. Běhání a aktivitám na tvrdym se vyhýbám. Kolo a plavání je ideální.

      Zvaž ještě návšťevu ortopeda. Může výt kloub poškozený.

      0 0
      • Kysky  

        Myslíš, že to by nezjistil fyzioterapeut při úvodním vyšetření?

        0 0
        • plzakj  

          Nevím, jak takové vyštření vypadá u fyzioterapeuta vypadá, ale bez RTG si myslim nebo lepší zobrazovací metody (tomograf / rezonance) poškození kostí / kloubů odhalit nejde.

          0 0
        • pavlik6022  

          nezjistí, max se bude domnívat , potvrdi to az rentgen, radeji MRI

          0 0
    • MatS  

      Před třemi roky jsem to v Rakousku v Alpách poslal přes řidítka tak, že jsem dojížděl ještě 70km s jednou rukou. Naražený loket a žebra. V loktu mi i teď občas křupe a žebro v místě napojení s hrudní kostí taky občas cítím. A když si pořádně kýchnu, tak mi tam nahlas křupne :-)

      Už to asi nebude jak zamlada :-D

      0 0
      • Kysky  

        Taky slušnej oddíl :D

        Já když se ohybám nebo i dělám to protahování, tak taky cítím že občas v tom křupne/přeskočí :-/

        0 0
    • MlokCZ  

      Ve 13 letech naražené levé rameno na lyžích (naštěstí to bylo levé, raketu držím v pravé ruce). Při některém pohybu v krajní poloze ho cítím i při protahování i teď (tzn. po 27 letech) a oproti druhému má nepatrně omezenou pohyblivost. OK bylo tenkrát tak po půl roce.

      A už 2 se mi stalo, že se mi ho podařilo prochladnout (po více než 10 letech od pádu) a cca na týden to bylo skoro stejné jako po tom pádu (tzn. prvních pár dní jsem nedokázal ani zvednout samotnou ruku). Akorát se to mnohem rychleji vždy dalo dohromady než tenkrát.

      Jak je to levé, tak mi to naštěstí reálně neomezuje ani trochu.

      Na rentgenu a dalších vyšetřeních bylo už tenkrát vše v pořádku.

      0 0
      • mastihuba  

        rameno je svinstvo. je tam 8 nebo devet nejakejch vazu nebo uponu a kdyz mi doktor zjistil poskozenej jen jeden, tak mi rekl ze to za pul roku rozhejbam. no a az sebou cvaknu znova a poskube se toho vic tak ze me vezme na kudlu. :)

        0 0
      • Stingray  

        To jsme natom podobně, já si v 18 letech pochroumal rameno na hrazdě a od tý doby hybnost na 80% a když se mění počasí, tak to dost pociťuju :-/

        0 0
    • Johnnyxjr  

      V 16 jsem se srazil s klukem pri ragby od te doby boles jak mas konec zeber a hrudni kost spoustu vysetreni rentgeny doktori nic nenasli i po letech citim drobnou bolest tak to s tim budu muset doklepat

      0 0
    • tigermoth  

      Ty „naraženiny“ kdy si člověk s něčím hne jsou na dlouho:( Mám to s pravým kolenem, jeba na kole (2014). Taky rehabka, ultrazvuky, klidový režim, ale dneska jak třeba kleknu na studený povrch, narovnám nohu jenom s bolestí. O běhu po tvrdém povrchu ani nemluvím.

      0 0
    • Ricci  

      Vidim ze vlakno sa zvrhlo na prehlad potencionalnych kriplov vdaka sportu medzi ktorych sa uspesne s ramenom radim aj ja :-)))

      0 0
      • Kysky  

        :D můžeme založit klub „kryplů na kole“ :D :D :D

        0 0
      • mastihuba  

        rika se nastav loket zachranis rameno :)

        0 0
        • MatS  

          Tak loket jsem nastavil, ale na rameně mám od sedřeného místa hezké kolečko bez pigmentu dodnes :-)

          Ale stejně mne víc sral prodřený nový dres Scott RC, který se pak v té bíločervené v Lku už nedal sehnat :-(

          A teď koukám, že ještě jeden vidím na netu…jdu si ho objednat :-)

          0 0
          • MI.KU  

            Nastavil sem obě kolena, pravé dvakrát operované krom vazů na kaši i čéška – potom tam mám operaci pravého lokte kde jsem měl drátovanej kloub – naraženou levou ruku, zápěstí a loket se zhmožděninami – problém s blokováním bederní páteře a hlavně kostrčí kde mám chycenej nerv a kdykoliv prochladnu, blbě se hnu tak se narovnávám jak důchodce s bolestmi – a teď aktuálně vykloubenou pravou ruku z ramene.

            ALE JEŠTĚ ŽIJU ;)

            0 0
    • Strakááč  

      to bejvá bohužel na dýl.. ona se ta kost, kloub nespraví tak rychle a bolet tě to může uplně snadno.. nejlepší je se snažit ten kloub zatěžovat, co nejmíň a pak ho začít zatěžovat tak, že až se ozve trochu bolesti tak hned přestat.. ono to trvá, než se to spraví a někdy do může bolet i několik let.. nejlepší je na tohleto… plavání.. kde se kloub rozhejbává a přitom nejni moc zatíženej..

      0 0
    • jezevec2  

      Dovolim si oživit vlakno a trochu odbočit od kyčle.

      Ve středu jsem si při zavírání dveří auta luxusně přibouchl palec pravé ruky jen cca 1 cm od konce. Palec natéká a bolí jak sviň. Nehet z 80 % černý a silně oteklý ,,kořen,, nehtu. Prosím info: čím mazat (prst), jak dlouho se lečil někdo z vás? Mažu na palec Ichtoxyl, arniku, flector. Občas led. Cca 2× denně ibuprofen 200. Zkusil jsem i 2× denně Voltaren Actigo tbl.

      Sleze nehet? Za jak dlouho to bylo u nekoho z vás? Čím ,,rozpustit,, otok?

      (má byt už pěkně. Někam bych rad vyjel, ale asi to není ono s takhle naraženým palcem?)

      Dík za info.

      0 0
      • Rychlej turista  

        Nehet navrtej a vypusť. časem sleze sám. Jak pod ním bude růst nový, tak ho vytlačí. Něco, jak mléčné zuby :-)

        Raději ale s tím skoč k doktorovi, kvůli možnosti zavlečení infekce. A taky kvůli rentgenu, můřeš mít zomeninku.

        Na noze by to bylo tak na skoro rok, než bude jako nový, u ruky to jde rychleji, počítám do půl roku. Možná i dřív :-)

        0 0
        • jezevec2  

          Navrtat? Vidiáky mám tupý. Nevím čím se vrtaj nehty. Asi bez příklepu?

          Zlomeninku? 1 cm od konce? Herda to nebyla. Takový lehčí tuknutí kladivem. Navic kudy by tam infekce příšla?

          Pul roku mylíš asi na získání puvodní delky nehtu? Jinak STK na kolo by rust nehtu neměl ovlivnit.

          0 0
          • Rychlej turista  

            Infekce od vrtáku. Proto by to měl udělat doktor.

            0 0
            • jezevec2  

              Takže k zubaři. Stejne ta štyrka vlevo zlobí…

              …já vím. Vikend za vraty a ja chci seriozní odpovedi.

              0 0
              • Rychlej turista  

                Chtěl jsi poradit, tak jsem ti navrhnul klasiku – navrtat, vypustit a mít klid.

                Nebo se mordovat, než si s tím tělo poradí samo.

                0 0
      • plzakj  

        Mne na to vzdycky davali visnak a cisty kryti.

        0 0
      • iron.hide  

        robis si srandu? samozrejme ze chod na bike.

        :D neverim

        0 0
        • iron.hide  

          inak patlas tam malo masticiek. Este asi tak 5 dalsich by som tam napatlal.

          0 0
          • jezevec2  

            Vic toho doma nemam. Jen zkousím jestli tu nejsou zkusený hmoždináři, aby napsli co funguje nejrychleji.

            Zavazovat si tkanicky na botach a nebo se oblikat bez praveho palce je opruz.

            0 0
      • borek72  

        Pomáhá domácí propolis,ale stejně to bude nějákou dobu trvat než se to zhojí a nehet zesleze :-)

        0 0
        • jezevec2  

          Tak to mi je jasny. Proto tady s tim prudim. Zajimalo me jen jak cca dlouho. Jsou to 3 dny a čím dal ,,lepší,,. Tak me to zacina prudit – hlavne to nespaní v noci.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.