• walderon

    Zajímalo by mě k čemu je tahle věcička dobrá, jestli je potřeba nějaká úprava rámu, nebo něčeho, před instalací. Předem díky!

    0 0
    • kali222  

      pokud to mas na sve kolo a chces zachovat vice prevodniku, tak se nabizi koupe pouze spodniho voditka. uprava neni potreba. a k cemu je? to je snad jasne, ne? : )

      jinak uz i tohle je v historii.

      0 0
    • mdk  

      Mam taky dotaz..mam objednany napinak shaman racing enduro (stredova os ku klukam H2 shimano hone domcek 68) a chcem sa spytat miesto ktorej podlozky to bude najidealnejsie vymenit? dat napinak blizsie k osi alebo blizise k pilam (22/36/rockring)..´

      P.F. mam nedostatok casu

      0 0
      • mar_tin1  

        pripájam sa k otázke… ja by som logicky tipoval, že by mal ísť napinák miesto vonkajšej podložky, keď podložky bližšie k rámu len rozširujú BB mufňu na 73mm. ale videl som montáž napináku e13 na dvojprevodník a bolo potrebné ho namontovať miesto vnútornej podložky – bližšie k rámu. takže ako je to správne? alebo to záleží od konkrétneho napináku?

        0 0
        • eXcream  

          Přesně tak, není žádné „správné“ uchycení, obecně ale čím blíž převodníkům, tím lépe. Je to potřeba přizpůsobit konkrétnímu kombu rám, kliky, převodníky, šířka zadní stavby, tak aby byla řetězová linka optimální a co nejméně to drhlo, nebouchalo do sebe, nesukoval se řetěz atp.

          0 0
      • Vilém  

        Mam to misto vnitrni, tj te bliz k ramu. Kdybych dal mezi napinak a ram podlozku, tak by to jednak chytalo o srouby maleho prevodniku a taky by nebyla spravna poloha pri takovou tu jistici podkuvku se sroubama.

        0 0
        • john sanchez  

          potřeboval bych poradit ohledně napínáku.. nechal sem si vyrobit napínák jen se spodní kladkou, ale pod miskama se protáčí.. zapoměl sem na ty červíky, který ho podržej… mohl by mi někdo nafotit jak vypadaj ty červíci co držej ten napínák?? díky moc

          0 0
          • khenia  

            pořádně utáhni tu misku. Já to tak vozím několik let na DH a ještě se mi to neprotočilo. a žádné šroubky tam nemám

            0 0
    • Mr.Duck  

      Jak je to s uchycenim napínáku pod misky? Zalíbil se mě bazarovej http://dolekop.com/…jBo4Q70s.jpg ale nevim, jestli mi pude chytit pod misky, předpokládám že pod ten 4hran co mám to nepude, když z rámu čouhá jenom jakýsi hubený cosi, ale doufám že budu mít brzo HT2 misky, tam by to šlo, nebo musim shánět jinej napínák?

      0 0
      • kesu  

        ono se to dává pod střed,takže je celkem jedno jestli maš HT2 nebo klasiku,jen u klasiky tim ze se nedavaly podlozky se trochu hne retezova linka ale neni to problem.Problem ale muze bejt ze to nebude poradne drzet pokud nemas ISCG navarku

        0 0
        • kali222  

          jo v tomhle ma kesu recht, bal bych se protaceni, protoze napinaky ktere nepocitaji s iscg maji jeste kus materialu v kterem jsou cerviky a ty natvrdo opres o mufnu stredu ramu a i tak se samozrejme pootocej:) sice nemam rad shamana,ale hledej tam hlavne

          0 0
          • Mr.Duck  

            Díky moc vam oběma ;) Koukám po nějakejch, za rozumnej peníz, co by teda byly přímo na BB, a ne a ne něco vymyslet, vcelku mě zaujal ten druhej tady , píše pro 36zubů, to chcu nasadit, no ale sice píše možnost uchytit pod misku, ale pořád je to ISCG. Na druhou stranu, když to má i horní vodítko, tak to nemusí bejt s tim protáčenim tak zlý, ne? Každopádně díky za každou radu, moc do toho nevidim, tak kdybyste mě tohle schválili, nebo vymluvili, dali mi pěstí a ukázali něco rozumnějšího, byl bysem vám zavázanej )

            0 0
            • kesu  

              ten prvni vozi kamarad pod stredem H2 a ikdyz to dotahne tak se to cas od casu protoci ale jde to prezit..

              0 0
              • Mr.Duck  

                No, ten první bude asi ± to samý, akorát jenom na velký DH pily, co? Já myslim že to přežiju, stejně sem si klíč na střed chtěl pořídit, tak budu mít aspoň druhej důvod ) No kdyby tě napadla podobně levná alternatíva, dej, pěkně prosím, vědít, jinak asi pořídim tenhle, to bych se ani nemusel ochuzovat o krmení tak dlouho abysem na něj měl ) Díky ;)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Kdyz pohledas v historii, jeden bores nechaval delat klice na HII z tlusteho plechu, vypalene laserem. Paradni kus narani za par korun, pokud este ma.

                  0 0
    • kali222  

      to ze ma horni voditko neznamena, ze se neprotoci(nebo se ted nechapeme :) ). existuje napinak od DMR ktery je primo objimkou chycen k sedlove trubce-horni cast. jeden starej kousek pod miskou se mi doma asi vali,ale musel bych ohledat stav :))

      EDIT: /// Ha, sem chtel reagovat na Mr.Duckuv posledni prispevek .)

      0 0
      • Mr.Duck  

        No, já to chápu tak, že se protáčí jak ho ten řetěz tlačí dolu žejo, tak sem myslel že by se na druhou stranu opřel o řetěz nahoře, tak by tam měl trochu oporu proti tomu otáčení,nebo to chápu blbě? )

        Na ty DMR sem koukal na chainu , jestli je to ono, dost se mě líbí, ale zas je to o trochu kešení víc než bych doved obětovat aniž bych měl moc zlý svědomí ) Jestli se ti doma něco funkčního válí, tak bych tě toho možná moh zbavit, viď, jestli je to ošoupaný nebo tak je mě celkem šumák, mám sotva lóve na to, abych měl kolo slušně pojízdný, na ňáký šampónství, nedejbože gramaření už nezbejvá ;P

        0 0
        • kali222  

          to teda kucíííí britsky podrazili :)stavali trosku mene. vyhrabal jsem, ale jestli by to vyslo na 36tku nevim. navic ten „system“ opreni o mufnu ma jen ten pro dvou placku, to mi vypadlo z pameti. jsou to teda doslova archivni kousky :)

          0 0
          • Mr.Duck  

            No hele, tak já zkusim pogooglit jestli bych nesehnal ten DMR tak o půl levnějc ;P (jeden je na dk, ale už dost starej, čili spíš nic), no a kdyžtak bych tě moh toho dvojkladkovýho zbavit, kdybys ho chtěl střelit )

            0 0
    • Sobi  

      Připojím se otázkou… existuje napínák i na klasickou trojplacku?

      0 0
      • kali222  

        v postu nad, ten jednnohej :) se da take pouzit(problem je ze je ale kladka kuli velkemu prevodniku daleko) a pak jeste takove ty pokusy jak se doprostred zadni stavby upevnovala kladka na skripci. jedno dobu to bylo celkem kultovni :))) v eloxu se to prodavalo

        0 0
      • Smazaný účet  

        http://www.koloshop.cz/…inak-retezu/

        ale jak to bude fungovat…otestuj, poreferuj;)

        (na cenu nehled, prvni odkaz google)

        0 0
    • str8czek  

      Mám kliky H2 44–32–22 na fullovi, ale na přesmyku mám doraz tak, aby nešel na nejmenší kolečko. Důvod je ten, že mi pak přesmyk lítá do pneumatiky. Jezdím tedy jen na 44–32 a musím říct, že mi to takto vyhovuje. Co mi ale nevyhovuje je padání řetězu. Chtěl bych zachovat velký talíř a hodit před něj nějaký rockring. Dělají se nějaký s tak velkým průměrem a hlavně ne tak široký aby nezabrali celé místo po největším převodníku. Co jsem se díval, tak většinou zaberou dost místa a já už bych pak mohl vozit jen jednokolko, protože na poslední pozici mi přesmyk kvůli pneu nepůjde. Tušíte nějaké řešení, nebo mi doporučíte pouze napínák na dvojkolko?

      0 0
      • Vilém  

        Nj, ale jak to chces preskladat? Bud bys rockring musel dat na dlouhe srouby vpravo od velke pily, nebo dat velkou na pozici stredni, misto male koupit 32z a na misto 44 dat rockring. To by zase nevyresilo tvuj problem se smykem. Jinak tenke rockringy dela napr Gebhardt.

        0 0
        • str8czek  

          Tak jsem asi díky tobě našel řešení. Netušil jsem že se dělá rock ring zároveň s převodníkem viz obrázek. Tohle by se mi tam s dalším menším převodníkem vlézt mělo. Koukal jsem, že dělají i těch 44 zubů. Takže díky.

          0 0
          • Vilém  

            No vidis a ja ani nevedel, ze toto delaji:) Puvodne jsem myslel variantu s dlouhejma sroubama, ktera vsak nevypada prilis esteticky a taky nemusi vlezt mezi velkou pilu a kliku.

            0 0
    • robin!1  

      Vozí to někdo i na HT? Jaké máte s napínaky zkušenosti? Má to nějaké negativa?

      0 0
      • Advid  

        Přidávám se k dotazu. Mám fulla, ale ne přímo enduro. Ale občas si říkám, že by se to

        (http://www.koloshop.cz/…inak-retezu/) hodilo, protože občas bouchá řetěz dost. Ale zase si říkám, jestli, když mám trojpřevodník, to bude chodit hladce. Nějak se nemůžu rozhodnout.

        0 0
        • Advid  

          Zdravím, tak si odpovím sám. Dnes jsem na For Bikes mluvil s majitelem Shaman Racingu a dozvěděl jsem se toto:

          Napínák v kombinaci s trojpřevodníkem může být, ale je to takový kočkopes. Lepší je prý nechat malý převodník a jako druhý použít nějaký kompromisní a místo nejvějšího dát rockring.

          0 0
    • Radeu  

      Zdravím obnovím trošku vlákno. Potřeboval bych na singla napínák řetězu, ale nevím ktery. Vzhledem ke tvaru patky myslíte že by šly následující napínáky? moc díky.

      http://www.vsenakola.cz/…10mm/d-3010/

      http://www.vsenakola.cz/…10mm/d-3008/

      0 0
      • Vilém  

        Vzhledem ke tvaru patky napinaku netreba.

        Maximalne sehnat pulclanek retezu.

        0 0
      • Carloss  

        vzhledem ke tvaru patky napínák netřeba ne?:)

        0 0
      • Vilém  

        Z fotky neni poznat, zda je ta naba na matky nebo upinak. Pokud na upinak a mas problem s posouvanim kola, tak tam dej osu na matky, nejaky slusny matky a bude to drzet jak helvetska vira.

        0 0
      • Radeu  

        Je to normal osa s matkama. Chci ho ted rozebrat po zime a verim, ze se mi zase povede napnout, asi casem povolilo. Myslel jsem, ze tim i vyresim zvuky, ktery jdou od pohybu pastorku na torpedu pri neslapani… Dekuju za rady ;-)

        0 0
    • blaza84  

      Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli náhodou základna napínáku Da Bomb není kompatibilní s vodítky a spodními kladkami od jiných výrobců, třeba Shaman (ty se dobře shání). Je to myslím přesně tato základna, viz foto http://www.dookie.cz/…bomb-cgs.jpg

      Díky!

      0 0
    • sket  

      Chtěl bych na svůj dvojpřevodník nasadit napínák řetězu. Rám nemá ISGC. Jedná se o kolo viz odkaz https://kolo.cz/…-29er-2-2013

      Šel by tam dát například tento napínák?

      https://www.bikestrike.com/…erny-p11005/

      ještě přikládám fotku kola

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.