Nakup: Norco Six vs. SX Trail I na EN/FR

185 nepřečtených
  • Martin0004

    Cau vsem. Jelikoz uz to zacina bejt aktualni (bajky jsou na skladech), tak se chci pred finalnim rozhodnutim zeptat na nazory. Vybec jsem (zatim?) zuzil na:

    Norco Six 3

    a SX Trail I:

    Jelikoz je to muj prvni full a teoreticky na to nejsem zrovna nejlip (hlavne jsem ‚studoval‘ tady na BF), tak se chci poptat na rady zkusenejsich.

    Na co bych to chtel. Asi na to co Pitos (www.bike-forum.cz/…9/forum.html), akorat bych tolik neresil vahu kola, coz je mozna tim, ze nemam s takovym kolem zkusenosti :). Chtel bych to na takovy normalni EN jezdeni – to pro me znamena sem tam neco vyjet a pak si hlavne uzit sjezdik dolu, obcas si vyzkouset nejakej FR v bike-parku s integralkou, chranicema, i nejaky ty dropiky, co odvaha a technika da, jak se budu ucit. Sem tam si dam tech 70km s divcinou, coz bych mel uslapat. Na pojezd s mym chrtim kamaradem si asi necham GT Avalanche (z profilu), takze extra dlouhy vyjizdky moc neresim. Casem mozna GT prodam, kdyz zjistim ze na novym EN/FR bajku tech 70–100 nejak dam. Uvidim (je to super kolecko).

    Vim, ze SX stoji 77kkc a Six 3 50kkc. Sixe bych asi musel trochu dovybavit(?) napinakem, lepsi platformy (prej ty co tam jsou, nejsou nic moc), mozna neco dalsiho.

    Jeste jsem uvazoval i o necem divocejsim, jako treba Norco Shore, kdyz si necham i GT na delsi pojezdy, ale to bych asi jeste nevyuzil, dokud nebudu davat 4m polety :). A abych taky do toho bike-parku, nebo nekam za Prahu dojel, kdyz zrovna nepojedu vlakem nekam na vikend. Tudiz hledam spis takovej lehci FR, kam bych tyhle dva kandidaty zaradil.

    Co byste brali vy, co ne a proc? Jestli Norco, myslite ze vybava je OK, nebo bych to musel necim dovybavit. Neni Specialized az moc predrazenej? :)

    Diky za rady.

    PS: nema SX uz moc uzky plaste (2.3) na lehci FR? PS1: koukal jsem na hodne kol, ale tyhle dve mi pridou, ze sedej na to co chci – EN/lehci FR.

    Anketa: Six, SX, neco jinyho?

    5x
    56%
    4x
    44%
    0x
    0%
    0 0
    • kassar007  

      mas fakt perfektne zpracovanej popis ......... preciznost ti nechybi. Kola jsou podle me dost podobny. Zkousel jsem jezdil na SX z minuleho roku a vlastnim SIXe model nazpet nez letosek. Jelikoz nejsem nejaky expert tak reknu ze se mi kola zdala celkem podobna jak vahove tak i charakteristikou pro pouziti. Myslim si, ze ani s jednim neudelas chybu a dost dulezite jsou penize, ale jestlize dovybavis sixe budes na tom podobne. Ja bych radsi volil dovybavit podle sebe tudiz sixe, ale zase tes SX je fakt krasnej a velmi dobre zpracovanej (treba zadni vahadlo je v jednom kuse neni moznost krutu jako u sixe).

      Tot vse ode me (jakozto cyklo amatera)

      0 0
      • kassar007  

        jo jeste s tim tezsim kalibrem ........... jestli jsi z prahy a budes na tom chtit obcas nekam dojet tak neco tezsiho nedoporucuji (pokud neskaces nejaky masakry, coz jsi psal ze asi ne ....... a pokud je to prvni celopero tak bych to nechal v teto relaci zdvihu a pevnosti)

        0 0
      • Martin0004  

        Diky za nazor. Abych pravdu rek, tak jsem je jeste na vlastni oci nevidel :) Chystam se na Sport Prague vystavu, jestli tam nebude neco k videni a pravdepodobne zejtra do Cyklo 69, kde maj SX na prodejne k videni/osahnuti. Ale videl jsem spoustu fotek SX na mtbr a v Dookie uz jsem videl na vlastni oci letosniho Big Hita. Norco me chytlo na videu Radka s Padlistou na ET Bikez a v Pitosovim threadu o Sixu. Pride mi ze ty dve kola nebyl temer zadnej prilis zapornej nazor. Bude to tezkej vyber :) S tim FR souhlas, jenom o tom sem tam uvazuju :). Ale uz je to fakt moc tezky (19–20kg).

        treba zadni vahadlo je v jednom kuse neni moznost krutu jako u sixe

        No nejak to tam nevidim na tech fotos, co tim presne myslis. Jestli je vahadlo co si myslim, tak ho ma Six akorat trochu delsi. Ale celkove to teda chapu/pocitam jako vyhodu SX :)

        0 0
    • pitos  

      Myslím že ten Six není co se týče výbavy na tom o moc hůř,snad jen tlumič a ráfky.Nějaké drobnosti jako pedály nemá cenu u těch kol řešit,to koupíš co bude vyhovovat tobě,ráfek vyměníš jak ho zničíš třeba za lepší.Tak samo pláště. Jinak na to co píšeš bych řekl raději Six,Shore už je prostě freeride a 70–100km už asi sranda nebude,navíc Six ti myslím dovolí dost,ale to se budou muset vyjádřit ti co už ho jezdí nebo jezdili. Jinak váha té six3 tak jak je vychází na 16,8kg což je myslím slušné a rozhodně by se dala v pohodě dostat pod 16kg což já mám v plánu ale budu to mít jednoduchši o vzduchový tlumič.No ty ale váhu neřešíš, tak ti to může být jedno, alespoň zatím:)

      Jestli SIX nebo SX trail nevím,to se budeš muset rozhodnout sám,já se rozhodl také,tak šťastný výběr:)

      Možná bys mohl ještě mrknout na Reigna X,alespoň pro mě to je druhý kandidát kdyby něco vybouchlo.

      0 0
      • Martin0004  

        No, s tim Reignem X. Tady:

        www.bike-forum.cz/…9/forum.html#…

        si psal, ze neni tak odolnej a ‚pohodlnej‘ z kopce.

        Taky goofy a par ostatni v tom threadu:

        www.bike-forum.cz/…9/forum.html#…

        se shodujou („…To je opravdu takove XC s vyzsim dvihem…“), ze je vic XC nez treba Six. Ja hledam spis smerem EN/FR nez AN/EN, takze proto jsem ho vubec nevolil.

        PS: co Six, uz je doma, nebo jeste cekas? :)

        0 0
        • pitos  

          pozor my se zrovna bavili o Reignu ne o Reignu X ,to je podstatný rozdíl:) Jinak první várka norca má dorazit někdy začátkem března,takže čekám ale v klidu,mám na čem jezdit:)

          0 0
          • Martin0004  

            Jo tak. To mi nejak uniklo. Takze tehhle:

            www.mtbs.cz/…t08_reignx1v

            Nevypada zle :) Zkusim na nej nekde kouknout osobne. Dik za tip.

            0 0
            • kassar007  

              jj toho maji na mysli ...... ten je tu taky uz probiranej mnohokrat ...... mrkni do historie

              0 0
              • Martin0004  

                Jasny, mrknu. Reigna jsem nejak nebral v potaz z nejakyho duvodu. Asi se mi tam nedostalo to Xko :) Nebo se mi tolik nelibil. Ale to se mi nelibil moc ani Six, dokud jsem ho nevidel na videu – pak se nazor uplne obratil. Chce to videt na vlastni oci.

                Jinak ja mrkal do historie a dlouho to tady sleduju (ehm, tak pul roku). Ale lehky FR 2008, takhle zamereny se tu myslim, az na Pitosuv thread, tolik neprobiralo. Tak doufam, ze neprudim s necim, co uz to hodnekrat bylo.

                0 0
                • kassar007  

                  ne to je jedno (lespi se zeptat, nez pak nevedet), ale jestli se nemylim tak tenhle ram je stejnej uz 2 roky

                  0 0
      • Martin0004  

        Po prvni jizde porad vahu neresim a asi nebudu, ale je fakt ze 17.1kg me docela prekvapilo :) Tech 300g budou asi jiny platformy(?). Je to hodne tezky, kort zadek. Bunny-hopy mi dou nejak hur – spis vubec, to slo na pevnaku lip (i kdyz me taky blbe). Tech 17kg se neodlepi :)

        Doufam, ze si taky dobre poridil, nebo ze uz je to alespon na ceste.

        0 0
    • los_tomanos  

      No hele mam ted Norca ale nove rSiXko je mnamka… Takze ti v tomhle asi moc neporadim ale obe sou hodne podobne a jestli do toho nechces cpat moc penizku tak bych asi vzal norca a hodil na nej nakej napec, jinak je v pohode…

      0 0
      • Martin0004  

        No o penizky samorejmne vzdycky de. Ale dost jsem pracoval, tak je cas si uzit, takze nehodlam setrit :) Ale zase nechci platit 20 tis. navic jenom za znacku. Ale co jsem tak cet, tak v pripade SX se plati opravdu za kvalitni ram.

        0 0
    • Martin0004  

      Jeste jak na to tak koukam, tak mi pride ze s SX bych nemusel resit teleskopickou sedlovku. Sedlova trubka vypada dostatecne dlouha. Coz by bylo maly plus.

      0 0
      • pitos  

        určitě plus ta sedlovka je,taky ještě nevím jak to vše bude,teleskop 30,9mm nepujde tak lehce sehnat.

        0 0
    • Martin0004  

      Jeste doplnujici otazka. Nevite jak je to se zdvihama na tehlech kolech, kdybych to chtel napriklad za rok zvednout na 180mm vidlici, treba s 2.5" plastema? Dava otazka vubec smysl? :) Jestli, kdyz neco takovyho budu treba za rok, dva chtit, tak uz je lepsi koupit cistej FR bike, nebo se takovej upgrade vyplati a ma smysl na to myslet pri koupi. Nekde jsem cet ze 2cm na vidlici daj zhruba 1cm na stredu a tudiz celkove divocejsi kolo. Ale mozna to je nesmysl a kolo je proste urceny na to na co je vyrobeny, coz smysl dava :) Nejak jsem se do toho zaplet :)

      0 0
      • kassar007  

        ja tam ted mam 180 taky a je to pohoda ......... a ten SX to pobere taky podle me obstojne (dvaji na to Totema, i 66), ale jestli pak radikalne zmenis jizdu na skoky a nejaky praseciny tak ti pak zase nemusi stacit ram ( ale to je vec, kterou za tebe nikdo nerozhodne, ....... stejne pokud budes fakt jezdit tak mozna za ty dva roky stejne ten ram vymenis a nema cenu to ted moc resit)

        0 0
        • Martin0004  

          Ok. Dik za odvpoved. Celkem jasny. Vedel jsem ze otazka moc smysl nedava, ale jeden nidky nevi :)

          0 0
      • pitos  

        180mm na sixe nebude asi problém protože six1 ji tam přece má. www.norcobikes.cz/2008/six1.php

        … a pláště 2.5" ti tam vlezou určitě také.

        0 0
      • Black knives  

        Vybral bych si to Norco. A změny vidle mi přijdou mimo. Je dobré dodržet vizi výrobce. Geometrie u celopéra je mnohem háklivější,než u pevného kola. Kup kolo,a jezdi. Já mám RB DH,i AM a jet se dá na obou.

        0 0
    • Tomcat  

      Teorie je nadherna ze? Rozebyrat jetli to bude takovy nebo makovy, pripadne k zavrseni vseho , predstavuj si v jake berve bys ho chtel. :-)

      No a ted realita, vyprav se do kameneho bike shopu stim o chces. Vsadim se ze to kolo si neporidis, max model 07 jestli zbyl. Kolo mozna budes mit cca nejdriv v dubnu kvetnu. O tom ze budes mit jistotu co sis obednal za osazeni a barvu si nech zdat. Ani oni nevedi co jim prijde horsi je ze ani za kolik. Co se tyka eshopu je to hold to stejny

      Bohuzel bezna realita vetsiny kol na trhu v CR

      0 0
      • Martin0004  

        Sorry, tak to jsem cely nejak nepobral :)

        Mluvis o Sixovi nebo o SX, nebo o obouch? SX maj v cyklo 69 skladem na kammennym obchode, takze dostupnej je hned. Barva mi vyhovuje tak jak tam je (na obou), tu moc neresim.

        Jinak nic neresim. Jenom se ptam na zkusenosti a rady, ktery mi snad pomuzou pri vyberu. Huh, asi jsem jenom nepochopil, co mi chces rict :)

        0 0
        • Tomcat  

          Ze nakonec nevyberes kolo ktery by si chtel ale takovy jaky proste bude.

          0 0
          • Martin0004  

            Mno uvidim. Dam vedet a budu zatim doufat, ze minimalne jedno s tech dvouch bude. Zatim to vypada nadejne, vypada to ze tyhle dva kousky jsou, co jsem tak volal nebo se ptal v par bike-shopech.

            0 0
        • goofy  

          Tomcata je vubec tezke pochopit :-D On je to takovej hodne pesimisticky naladenej clovek, a u nas proste nic sehnat nejde dle neho :o)

          0 0
          • Tomcat  

            verim ze mam blby pozadavky ale to chci tu proste realne neni :-)

            0 0
      • Radek Broz  

        Nový Norca přijdou začátkem března.

        0 0
      • Martin0004  

        Tak sem rad, ze si nemal pravdu. Kdybych mel cash, tak uz by bylo 11.4. No kazdopadne muj optimistkej zacatek brezna byl taky hodne mimo. Mno hlavne ze to dobre dopadlo a uz se na me smeje vedle stolu :)

        Norca prisli do Cech 6.4 a 11.4 zacali byt na obchodech.

        0 0
    • goofy  

      Mno nejdriv neco k tomu ReignuX, co tady nekdo navrhl. Dle me moc linearni prubeh zadni stavby a proste kolo chodi moc do zvihu a po dorazech, cili na nejake blbnuti pomerne nevhodne. Stezoval si na to i Dijck, co si pamatuji.

      A ted otazka: SX Trail, ci Six?

      Co se tyce osazeni, tak SX ma lepsi vidli a tlumic. Pak jeste treba kliky, rafky a nejake drobnosti. Otazka je, zda-li to stoji za tech 25000. Jel jsem kratce na obou. Na SX asi 3/4 hodinky, na Sixu jsem se svezl jenom na schodech na vystavisti :-) Kola jsou to hodne podobna jak geometrii, tak i uzitim. Dalo by se rict, ze bych vybiral pouze podle vzhledu a financi. Ramy na tom budou kvalitativne stejne, vahove to bude taky na stejne urovni. Co se tyce Vlastnosti tech kol, tak bych se je nebal klidne pouzit na CP DH, proste ty kola obe vydrzi, ale samozrejme na to nejou stavena, a tam uz bude citit ubytek pohodli. Na vyskrabani na hreben a pak na freeridek dolu, na to jsou jak stavena :-)

      Pokud mas 77000, poohlidnul byc se spis po tomhle: www.norcobikes.cz/2008/six2.php Za ty penize rozhodne vice muziky. Pokud se rozhodujes mezi tim Sixem 3 a SX Trailem I, tak ja osobne bych sel letos rozhodne do Sixe. Letosni barva na SX se mi vubec nelibi (na zivo snad jeste horsi nez na fotce) a Six nazivo je proste uzasny :-) Ale napriklad loni bych zas sel radeji do SX Trailu. Ale to nebyl jeste novy Six na svete :o)

      0 0
      • MlokCZ  

        By mě zajímalo, k čemu je takový Reign X vlastně určený. Reign normální si cílovou skupinu najde – tedy hlavně pro ty co jezdí stylem hodně k XC a chtějí pohodlný vyšší zdvih a sedne jim tedy malá progresivita).

        Ale co Reign X? Že by nová kategorie „super XC“ kol? :-)

        0 0
        • Dijck  

          Zase s Xkom to nieje tak tragicke. Ono sa na tom da jazdit aj FR, s tym ze musis jazdit cisto. Optimum by tam bol pruzinovy tlmic, lebo samotny DHX Air na progresivite nepridava. Videl by som to na rovnaku kategoriu ako SIX a SX..

          0 0
          • pitos  

            Six 07 se vzduchovým tlumičem byl prý málo progresivní,08 už má tlumič jinak uložen,že kvůli větší progresivitě. Nevím co je na tom pravdy,jen jsem to někde přečetl.

            0 0
          • MlokCZ  

            Reign X v Linkage zatím není, tak nedokážu posoudit, jak moc/málo je progresivní.

            Problém systému to ale není, pokud by chtěli progresivitu u Maestra výrazně zvýšit, tak to není problém a stačilo by o pár mm posunout jeden čep.

            0 0
      • Martin0004  

        K tomu Sixu 2. Hledal jsem spis „nejnizsi v kategorii“, coz je bohuzel u SX 77kkc (postavit sam si to opravdu zatim nemuzu :) ). Spis se mi libila vidle u Six 1. Ale 100kkc je na me uz moc. Navic stelovatelna vidlice u Sixe 2 je pro muj typ jezdeni asi zbytecna. I kdyz kdo vi, asi do kopce bych to ocenil. Zkusim na nej mrknout jestli to bude nekde mozny (zatim vim, ze budu moct kouknout jenom na Six 3). Asi jsem trefil opravdu dve hodne podobny kola. Takze se rozhodnu nakonec podle toho vzhledu :) Nevidel si Six 2 na zivo? Na foto je takovej divnej :) K lonskejm modelum. Ty taky nejsou uplne mimo vyber, ale asi se uz budou hur shanet. Moc jsem na ne nekoukal, spis jsem koukal na 2008. Diky za feedback.

        0 0
        • goofy  

          Abych pravdu rekl, tak se mi na Six 1 ta vidle prave ze ani moc nelibi… Dle me ta 55 tam vyskou sedi skvele, a vic bych tam nedaval.

          Mno a foto Sixe 2 www.mtbs.cz/…_detail.html?…

          0 0
          • pitos  

            no to teda…a já myslel že six2 je černý a on má tak moc hezkou a neobvyklou barvu:)

            Jinak s vidlici souhlasím,těch 160mm tam vypadá optimálně.

            0 0
            • goofy  

              Jo jo. Taky se mi ta barva velmi zamlouva. Dokonce jak jsem vazoval o RB, tak by tam sla asi nejaka podobna :-)

              0 0
              • ota  

                jak jsem o norkách dřív psal ,že se mi nelíbí, tak toto je sakra povedené, barevně.osazením samo taky.jen tohle by moje nohy neušlapaly a dolů bych se bál :)

                0 0
          • Martin0004  

            No jo, co to ma bejt? Jaktoze neni cernej? :) Vypada to fakt zajimave.

            0 0
    • Dijck  

      Hlasoval som za SX, pride mi krajsi:) Vlastnostami budu asi podobne, rovnake sys. pruzenia, podobny zdvih a vaha.. Rozhodoval by som sa podla geo, zaruky a vyzoru. Novemu sixu nemozem prist na chut, je strasne skaredy a precackany:)

      0 0
      • warzone  

        suhlas aj vedenie bovdenov pri zadnej stavbe sa mi nepaci,to uz ten SX ma o dost lepsie podla mna a v tej farbe mi pride este tak zensky…druha vec je ako jazdi,bohuzial som ho zatial nemal moznost vyskusat

        0 0
      • Radek Broz  

        Mě přijde o hodně hezčí než ty dosavadní… Ale tobě se líběj třeba i přesaturovaný fotky :P

        0 0
    • Martin0004  

      Jeste me napadla vec ohledne vysky. Jsem na hranici M a L (185–6cm). Ale znamej rikal, ze „dokud nekopes kolenama do riditek, je to akorat“ :). Asi kdyz to chci spis na FR, tak radsi mensi nez vetsi…?

      0 0
      • goofy  

        Reknu to asi tak. Merim 187cm a jdu do L-ka. M-ko bych asi taky jeste snesl, ale u fullu je zbytecne kupovat prilis male kolo. Tam neni treba takovy prostor nad ramem, kor u Sixe, takze L-ko je jistota.

        0 0
        • Martin0004  

          Mno, to si me trochu rozhodil. Nejak jsem uz pocital s Mkem. Zkusim si na to alespon sednou. Projet to asi moc nepude, nez max. pred kramem a navic, zkusenosti s fullem nemam. Ale chci to hlavne ovladatelny a ‚hravy‘, tak proto zvazuju spis to Mko. Snad to pocejtim az si na to sednu. Kolikrat si rikam, ze ani GT by mi nevadilo o kousicek mensi. Neco mezi M a L (ale ty maj jiny velikosti, maj i XL)

          0 0
          • warzone  

            jasne Lko,ja mam 169cm,jazdim Mko a bol by mi uz aj Lkovy ram.Ber Lko,kratky predstavec,na taky bike sa hodi ;)

            0 0
        • fousek  

          No ja mam zase M pri 186cm a vetsi bych asi uz nechtel, spis bych rek ze jde o dylku

          0 0
          • Martin0004  

            Myslis tvoji VelkouRanu2 z profilu? To uz je cisty FR, tam je asi mensi velikost jasnesji, na tom se uz jezdi jenom dolu :)

            0 0
          • pitos  

            Ale vždyť máš GT v Lku… A bighit už je určený na dolekomcom,tam M může být.

            0 0
            • Martin0004  

              GT je moje XC/AM, to je na na dlouhy tripy :) A navic GT dela i XL. Asi maj nejak soupnuty to znaceni, nez ty co maj jenom S M L. Prave, ze kdyz sem sedel na Lku SX, tak mi prislo minimalne stejny jako GT, mozna i trochu vetsi.

              Asi blba otazka, co je „dolekomcom“?

              0 0
              • pitos  

                To nebylo na tebe ale na fouska.

                dolekopcom jsem myslel prostě na ježdění z kopce dolů a také… dolekop.com/

                0 0
            • fousek  

              No jo ja sem v tyhle souvislosti na GT vubec nevzpomel:-) GT je pro me XC, i kdyz sem zjistil ze i na nem se da dobre jezdit z kopce, to bych rek ze SX a Six je prave nekde mezi BH a GT takze velikost ramu by byla M a 1/2 Ale i na BH se da ujet cca 50 km v terenu, pokud opravdu chces

              0 0
              • Martin0004  

                Jojo, „M a 1/2“ – presne co potrebuju :) Hold nekteri z nas blbe vyrostli, co se biku tyce :)

                0 0
                • fousek  

                  Zas podle me ten rozdil mezi M a L neni nejak uplne tragickej, treba na M dat hokejkovou sedlovku a mohlo by to bejt akorat. Akorat netusim jestli treba delaj teleskopickou hokejku

                  0 0
                  • Martin0004  

                    To me nenapadlo, asi proto ze sem to neznal :) Asi tusim, co si pod tim mam predstavit. To bych musel resit jenom u Sixe, u SXka teleskopka neni treba, dneska jsem to videl. Takze Mko trochu ‚zvetsit‘ takhle pude, kdyz by bylo joo treba, ale Lko zmensit ne. Dik za napad.

                    0 0
                    • mar_tin1  

                      ja ešte pridám jeden názor: www.leelikesbikes.com/…l-rider.html

                      0 0
                      • Martin0004  

                        Mno, doporucujou tam vetsi velikost kola s kratsim predstavcem (jestli jsem to dobre prelouskal). Ale tyhle kola, alespon SX (Six nevim kolik) uz maj kratkej predstavec (SX 40mm). To uz by asi moc kratit neslo, ne? Taky tam pisou/polemizujou, ze vetsi velikost kola lip sedi pri sjezdech, ze ma vetsi delsi ‚wheelbase‘. Ale oni tam asi spis resej cisty EN, nez lehci FR, takze tam maj delsi predstavce, ktery jdou kratit.

                        0 0
                        • goofy  

                          Hlavne si pak wheelbase natahni podkopnutou vidli, aby ti to lip sedelo…

                          No kup si co chces, me to je uplne fuk. Nevim jaky mas pomer trup/nohy, ale stejne jsem se lip citil na tom L-ku nez na M-ku. Na obou jsem si zkusil vyjet nejake kopce a i je sjet. Nebyl zadny problem a extra hrave kolo se hodi tak do parku :o)

                          0 0
                          • Martin0004  

                            Jj. Uz jsem myslim teoreticky predopovanej :) a priprvenej na vyber. Jenom jsem chtel nabrat nejaky to moudro pred praktickym vyberem.

                            Na tom anglickym webu pisou, ze delsi kolo je lepsi pro technickou jizdu, ze ma vetsi stabilitu, lip drzi. To zni sice dobre, ale do dneska jsem cet opak. Kratsi kolo – lepsi ovladatelnost, lepsi sjezdiky, …

                            Mno uz to prestanu teoreticky resit, uz asi neni ani co :)

                            0 0
                  • MlokCZ  

                    To vám je tu všem tak jedno, jak máte nastavené sedlo předozadně vůči klikám? Sedlo má pro mě pevně danou polohu nastavenou ideálně vůči klikám a naopak od této polohy je třeba řešit délka posezu a ne posouváním sedla měnit délku posezu.

                    0 0
                    • fousek  

                      Abych rek pravdu tak me to nejak moc nikdy netrapilo a co sem tak slysel tak treba silnicky maj tohle jinak nez treba XC, u freeridu je to uplne sumak, protze tam se na sedacce sedi tak 10% z jizdy

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Jestliže sedíš pouze 10% jízdy, tak tím spíš je kravina takhle řešit délku posezu, protože v takovém případě poloha sedla nemá vliv na délku kola zcela žádný a vše je o poloze střed x řídítka. Tím tedy to doporučení na řešení délky kola sedlovkou nechápu už vůbec.

                        0 0
                        • assassin  

                          on myslel ze kdyz se da dlouha sedlovka tak ze se da ujet delsi trasa i na takovem kole… asi to neni idealni chrti pozice a nepujde to tak rychle… ale lepsi nez na kratky se skrcenyma nohama… aneb jak jel fosuek plesiveckou drzku na BH:) kdyz on jede na BH tak uz mu na tom jeho GT celkem stiham:)

                          0 0
                          • MlokCZ  

                            Dlouhá x krátká je jasné, ale reagoval jsem na základě toho, že by chtěl vzít menší rám a délku dohánět hokejkou místo rovného zámku. A to když na tom sedle ani nebude sedět opravdu moc nedožene.

                            0 0
                            • assassin  

                              tak ono asi osobni vyzkouseni je asi v tomhle pripade lepsi… preci jen to neni vec za par korun…

                              0 0
                        • assassin  

                          ono zase kdyz vyberes FR ram ve velikosti abys mel polohu sedacky/stredu/ri­ditek akorat na delsi vyjizdky tak to zas z kopce na technictejsi trati bude zebrinak…

                          0 0
                          • Black knives  

                            To máš pravdu.Mám RB Monster AM i DH. To DH je supr krátké,to AM je kompromis. S DH se supr jezdí z kopce,ale nahoru hůř.S druhým přesně naopak. Zdálky ta kola vypadají témř stejně. Je potřeba přemýšlet,ale volil bych kratší. Po rovině je to jedno,z kopce lepší.A co nevyjede,vyjde.

                            0 0
                            • assassin  

                              moje rec, ja to co mi nedovoli vyjet geo kola… tak uz stejne vic zase nezvladne fyzicka… takze ja naky snizeni zdvihu a idelani posez moc neresim… ale chapu ze kazdej to ma jinak… potom tezko hledat rady na foru ale je potreba to vyzkouset… ale aspon je to tady z te diskuze videt… ze kazdej preferuje neco jineho…

                              0 0
                              • Martin0004  

                                Jojo, bohuzel mi to doslo az dneska a chvilkama sem si rikal „Ze jsem se vubec ptal“ :) Pac, jak rikas, kazdej to ma jinak a definitivni odpoved neexistuje a stejne to musim odzkouset. Akorat tu nastal takovej malej flamewar. Mno ale ja mam asi jasno :)

                                0 0
                                • assassin  

                                  no tak je lepsi precist si par nazoru ostatnich.. nemusis se hned k nakemu priklonit… jen aspon vis mezi cim vybirat… nevidim tohle zrovna jako flame beze smyslu… myslim ze si tu kazdej neco co ho zajima ze skusenosti ostatnich najde… a jak s tou informaci nalozi uz je na nem

                                  0 0
                          • MlokCZ  

                            Já taky neříkám, jakou má vzít velikost a že nutně má vzít větší rám. Zhodnotit by měl podle nejčastějšího použití, tedy pokud většinu času bude trávit mimo sedlo, tak podle toho, aby měl akorát střed a řídítka vůči sobě na daný účel použití. Ale nepočítal bych s žádnými možnostmi typu beru menší rám s tím že ho budu prodlužovat hokejkou, rám prostě musí vzít akorát.

                            0 0
                            • Martin0004  

                              Jo, nejradsi bych travil mimo sedlo co nejvic casu :) Ale myslim, ze kdyz to sem tam budu chtit, nebo budu muset, pouzit i jako EN na delsi trip, tak se treba muze hokejka hodit, asi to chce ozkouset.

                              Psal jsem to ve stylu, ze to chci hlavne na blbnuti, sjezdiky i bike-parky, ze delsi vyjizdky budou spis nedobrovolnej trest :)

                              Kazdopadne dik vsem za rady, jsem ted o moc chytrejsi ;) Ted uz jenom chodit zkouset a koupit.

                              Uz asi vim co to bude… uvidime :)

                              0 0
                              • assassin  

                                hele tak myslim ze moznost delsi sedlovky je urcite plus… kdyz jedes jen nekam pobliz zablbnout (tzn ne nekam na trat autem) tak se ti hodi kdyz tam dojedes po ose na vytazene sedlovce.. ikdyz ne idealne a pak zase ti z kopce staci zasunout sedlo a nemusi vozit druhe sedlo/sedlovku v batohu… jako nekteri jini…

                                jo a k veci… system temer stejnej, pouziti takze i geo podobna… jen me se nelibi ty krivy trubky norca… SX se mi libi vic… ale asi bych nechtel po zkusenostech tu marzochu… ten SX 2 uz je za nehoraznej peniz, takze bych asi zkusil sehnat ram a stavel na tom… s 36kou vpredu…

                                0 0
                                • Martin0004  

                                  Vlastne ta sedlovka je hlavni duvod pro SX. Protoze ja presne tohle jezdim (no, s GT to zatim moc nejde). Nekam se vydrapu s vytahlou sedlovkou, zasunu na doraz a peru to dolu :) Takze vyuzivam docela plnej rozsah sedlovky. Auto prave nemam vubec.

                                  No nic, vsechny informace, plusy, minusy vim, ted uz se „jenom“ rozhodnout :)

                                  0 0
                                  • goofy  

                                    Zkousel jsem SX Traila a ze je delka sedlove trubky jako hlavni vyhoda bych zas netvrdil… Jako snizit jde dost, ale mohlo by o jit jeste vic. Ale na neho bych uz teleskopa asi kupovat nepotreboval. U Norca by to bylo treba vyzkouset.

                                    0 0
                                    • Martin0004  

                                      No ten SX Trails (06), co jsem na nom sedel ji mel trochu serizlou. Takze sla dat dost nizko, ale furt i dost vysoko, protoze je sedlova trubka porad dost dlouha.

                                      0 0
                                  • Radek Broz  

                                    Stačí sehnat tu teleskopickou.

                                    0 0
                              • assassin  

                                ale zase treba levnejsi full by mel tu vyhodu ze prijdes na to co ti sedi, kam dal se asi tak posunes a co budes v budoucnu jezdit… treba ja mam jako prvni kolo levne AC… zjistil sem co me bavi, kde asi tak budou moje limity a ikdyz sem driv posilhaval po FR strojich jako glory a BH tak ted vim ze ty uz jsou staveny na uplne jiny pekla nez jaky ja kdy pojedu a ze by investice 70tis do glory rovnou nebyla to prave… ted uz vim ze az jednou budu mit 70tis navic, pujdu do neceho jako SXtrail… a pokud ti spis vic sedi ttechnickej sjezd, treba v korenech tak je lepsi si priplatit za vidli s funkcnim tlumicem jako je fox 36 … pokud zas budes jezdit vyjezdenou trat s vetsima skokama ala dirt, tak odolnost a jednoduchost marzochi bude vyhodou…

                                0 0
                                • Martin0004  

                                  Jo, ale ani 50kkc za Sixe neni malo (at uz koupim cokoliv z tech dvou). Kdyz na nej jeste koupim napinak a treba nejak tu sedlovku, tak se zacne blizit tomu SXu.

                                  Kazdopadne planuju jezdit vsecko co si tam psal :) Ale fakt zkusenosti s takovym kolem nemam, tudiz myslim, ze prvni sezonu budu stastnej a zpokojenej, at uz to bude Six nebo SX.

                                  0 0
                                  • assassin  

                                    no SX trail je podle me kolo na „vsechno“ takze kdyz ho vezmes myslim ze nebudes litovat… six jsem osobne nezkousel, ale kdyz ostatni rikaji ze to je podobne … tak tam asi taky neslapnes vedle…

                                    0 0
                                  • goofy  

                                    Mno jestli za napinak a sedlovku das 25000, tak to potom jo :o)))

                                    0 0
                                    • Martin0004  

                                      Mno to asi ne :) Ale nevim, jestli jeste neco dalsiho. Urcite vyjde Six 3 i tak (o dost) levnejs, vo tom zadna.

                                      0 0
                                      • goofy  

                                        Mno pokud to vyjde, tak jdu do Sixe. Naplanovane zmeny: riditka, gripy, predstavec, jiny rokac, napinak, sedlovka.

                                        Riditka vod Shamanu, predstavec asi Howitzer, rokac Shaman, napinak Shaman, gripy ODI, sedlovka Titec. Mozna este Hone kliky. Celkove jsem to spocital na nejakych ±59000.

                                        SX Trail je perfektni kolecko, ale letosni barvy (hlavne toho nizsiho modelu) me vubec neuchvatily.

                                        0 0
                                        • Martin0004  

                                          Nechces mi to sestavit? :) Skoda ze si az z Brna :) Ale asi mi to budou ochotny za nejakou tu babku predelat i na krame, kde to koupim. Neco z toho bych moch zkusit i sam, ale to bych se na tom bal pak jezdit :)

                                          0 0
                                        • Misiak  

                                          kedy?

                                          kazdopadne drzim palce. …este stale ;)

                                          0 0
                                          • goofy  

                                            V cem drzis palce? :-)

                                            Kdy nevim, ale jelikoz asi pojedu na leto do Londyna, tak na to nijak nespecham.

                                            0 0
                                            • Misiak  

                                              predsa aby sa ti ho podarilo uz konecne zohnat. co si pamatam, tak o novom biku uz nejaky ten rok splietas ;)

                                              ides do londyna brigadovat?

                                              0 0
                                              • goofy  

                                                Mno jo… To se pak najednou vzdy objevila nutnost financovat neco jineho, a bylo :o)

                                                No asi jo, jestli se dohodnu. Mel bych tam jet jedne rodine hlidat barak a k tomu si chci sehnat brigadku. ale uz radeji nic nemluvim, bo to zase neklapne.

                                                0 0
                                                • Misiak  

                                                  aha, necakane skrty cez rozpocet su mi zname-nahouby situacia ked uz staci prakticky zajst do shopu a odniest si vec a namiesto toho skoncia tie prachy niekde uplne inde…

                                                  muhehe, goofy strazi barak. dostanes aj brokovnicu? :D potom posli foto.

                                                  0 0
                                    • assassin  

                                      hele kdyby to byla takova ta hydraulicky snizovana… ted nevim jestli ji dela maverick, nebo sem ji videl jen v kramu mezi maverickama… tak uz by tam moc nechybelo:) skoro desitka za sedlovku mi prislo celkem mazec:)

                                      0 0
                                      • goofy  

                                        Mno ted stoji sestku, ale tohle bych si na kolo fakt nedal :o)

                                        0 0
                                        • assassin  

                                          jj preci jen je to uz nakej patek a od te doby sem zrovna tuhle vec nesledoval:) presne jak rikas:)

                                          0 0
                        • fousek  

                          To bylo jen co se tyce freeridu. Ja na BH dal treba i kratkou trasu Berounskyho maratonu a to mam i tu dlouhou sedlovku tak o 5 cm kratsi nez by mi vyhovovala, pozici sedlo-kliky asi v tomhle pripade nema vubec cenu resit. No jeste sem uvazoval o predstavci, ale dlouhej predstavec by to kolo zabil hlavne pri sjezdech, coz bych rek ze bude jedna z priorit, je otazka jestli je lepsi mit kratsi posed s idealni pozici sedlo-kliky, nebo mit delsi posed s kapku rozhozenou pozici sedlo-kliky, ono se nakonec muze stat ze mu treba bude vyhovovat ta hokejka. Nakonec si to stejne musi vyzkouset sam, takhle pres forum to nevyresi nikdy

                          0 0
        • kassar007  

          pridavam se mam 185 a mam M, ale za je fakt, ze to je treba na EN trochu kratsi, ale na FR velmi dobre

          0 0
          • Martin0004  

            Kolik si na tom nejvic ujel? :)

            0 0
            • kassar007  

              50 ......... ale jelikoz ja mam naprosto mizernou fyzicku tak vic nejezdim ........ kdyz me to chytne a chci si trochu zajezdit EN tak jezdim kolem 40 km max (to je pro me pomer abych si to fakt uzil a dojel totalne neznicen) Myslim si, ze pokud mas fyzicku tak to co pises neni problem

              0 0
              • Martin0004  

                No to moc neni, ale jsem na tom asi stejne ;) Ja dam na GT rekneme max. tech 80–100 +/-, kdyz musim, a jsem docela hotovej (jezdim skoro porad 130mm vidly). Takze na tom novym budu muset asi krapet na fyzicce pridat, abych dal tech mejch 70 (to je hranice). Ale prace na fyzicce jsou kazdopadne v planu, takze to snad nebude problem :)

                0 0
        • Martin0004  

          Sel jsem nakonec do Mka. Mozna i proto, ze bylo ihned k odberu :) Ale po prvni jizde spokojenej. Fakt zalezi co s tim clovek chce jezdit. Lko tam meli zabaleny v krabici, prej to posilaj chlapkovi, co ma 205cm. Mozna me tim jenom chteli presvedcit pro to Mko :) Jak rikam jinde v threadu dolekopcom je to nadhera, XC docela v pohode. Ale fakt na hrane. Asi bych se na tom na delsi trip s bandou XCckaru nevydal. Ale ja jezdim daleko jenom s holcinou, a tempo nam bude urcite sedet :)

          0 0
      • Martin0004  

        Mno, tak jsem prave sedel (jenom sedel na prodejne) na Lku SX 2006 (ram je prej uplne stejnej jako 07 a 08) a prislo mi to asi vetsi nez bych chtel. Rikali, ze mi urcite doporucujou Lko, ze na tom Mku bych se pri nejaky delsi projizdce (50+) hodne trapil. Ale nevim, prislo mi to proste trochu dlouhy. Ono asi zalezi na co to clovek chce. Kdyz bych to chtel spis jako EN + sem tam kravit, tak Lko, ale kdyz spis kravit a sem tam neco ujet, tak asi Mko. No jeste si zkusim sednou v breznu na to Mko a uvidim.

        0 0
      • Martin0004  

        Jeste jsem si udelal takovej merak na velikost, nebo jako spis na pomer vuci GT, ktery mam v ruce, jsem na nej zvyklej a vyhovuje mi (na blbnuti i na jezdeni). Kdyz dam u GT sedlovku dolu a naslapnu tak abych byl kolenem co nejbliz k riditkum (tudiz pokrceny koleno, pedal nahore), tak je to od kolene ke gripu/riditkum presne na dylku moji dlane. Sice jsou to jiny geometrie GT vs. [Six nebo SX], ale alespon nejak mi to snad na krame pomuze :) Ono GT Avalanche je taky takovy maly Endurko :)

        0 0
    • feuerman  

      a co takhle kona stinky 08, taky je za slušné prachy

      0 0
      • Martin0004  

        Myslis: www.kona.cz/2k8_kolo.php?…

        180mm, 2.5" plaste, neni uz to cistej FR, kolik vazi?

        To asi spis Colair:

        www.kona.cz/2k8_kolo.php?…

        Ale kony me tolik nechytli na prvni pohled.

        0 0
        • feuerman  

          jj tu, váhu nevím, ale myslím, že třeba na tom SX by si stejně daleko nedojel jako na te stinkyně, osazená je za ty peníze docela dobře oproti Norcu třeba, ale je to otázka vkusu když už za to máš vyhodit peníze :)

          0 0
          • goofy  

            Tak to jsi krapet mimo. uz jenom v systemu zadni stavby ma jasne navrch jak SX tak Six :-) Stinkina je tezka ***** a u toho Sixe se pod 16 kilo nebude problem dostat.

            0 0
            • feuerman  

              možná, ale SX je taky finančně trochu mimo, a pochybuju že udělal něci se zadní stavbou, jinak ta váha bude asi větší no, Six mi taky nevadí třeba

              0 0
    • feuerman  

      a k té velikosti, ještě se třeba poraď s prodejcem na co to chceš a tak.., já mám třeba 185 cm a bral bych Mko

      0 0
      • Martin0004  

        Jasne to muzu. Ale vzdycky mam trochu pocit, ze prodejce mi bude chtit prodat ten kus, kterej mam zrovna na sklade. A jelikoz do toho tolik nevidim, a on bude velmi chytrej, tak jeho argumentum pravdepodobne uverim :) Proto se ptam radsi tady. Ale je to asi individualni. Kdybysme se ty, goofy a ja postavili vedle sebe, tak urcite vypadame stejne velky (185–187) a kazdej z nas chce jinou velikost. I kdyz ja vlastne nevim :)

        0 0
        • feuerman  

          jasně na to bacha :), jinak s tou velikostí..každému sedí něco jiného no

          0 0
    • Martin0004  

      Takze diky vsem za narozy a za pomoc. Vitezem se stalo Norco Six 3 v Mku. Dneska jsem dal prni jizdu a maximalni spokojenost. Na XC je to trochu jako harlej se slapkama :), ale myslim, ze bych na tom tech 50, mozna vic, s holcinou urcite dal. Kazdopadne dolekopcom je to neco uzasnyho. Jede to samo, kdyz tam zrovna neni strom :) Presne takhle jsem si to predstavoval.

      Par fotecek tady: http://martyn.cz/norco-six-3/

      Je to origo jak jsem to koupil, akorat vymeneny platformy, asi pribyde napinak, chranic na ram je uz v batohu :), mno a pak se uvidi.

      To Pitos> uz taky jezdis? :)

      PS: SX na vlastni oci je taktez mnohem hezci – doporucuju nekde na nej juknout. Kdyby Norca neprisli asi bych do nej sel, ale tam jsem fakt nevedel velikost. Ale Norco byla kazdopadne laska na prvni pohled :) A taky cena :)

      0 0
      • pitos  

        Já ještě na sixu nejezdím,jsem ve stádiu skládání,hlavně chybí zatím vidlice.Počítám že by to mohlo být tak v průbehu června.

        Je dobře že jsi spokojen,jen mě zajímá jaký chránič na rám…myslíš pod řetěz? no a taky jestli řešíš sedlovku.

        Jinak nějaké fotky zde.

        0 0
        • mar_tin1  

          ha… tak to som zvedavý, či s tými 700mm vlajdami prejdeš ten úzky mostík niekde na trase z hôr do havířova ;)

          0 0
          • pitos  

            tak to mě napadlo také:)ale myslím že jo,jsou jen o dva ceňťáky širší a tam je rezerva kapku větší.každopadně to bude zase zajímavější protože to už byla trošku nuda:)

            0 0
            • mar_tin1  

              :D nj, pre vás, čo tam jazdíte každú chvíľu to je nuda. ja sa obávam, že by som to ani na druhý pokus s 690mm nedal… inak na akú vidlu čakáš?

              0 0
              • pitos  

                na to ti zatím neodpovím protože to sám nevím,až to budu vědět dovíš se to:)

                0 0
        • Martin0004  

          No sedlovku – zatim neresim. Ja jsem na tom fakt dneska prvne sedel cca 2 hodiny, mozna trochu vic. Jinak mam to Mko a kdyz si dam sedlovku az nahoru, tak je to na XC tak tak, a kdyz ji dam dolu, tak jak tlumak dovoli, tak mi to taky na kratky testovaci sjezdiky bohate stacilo. Ono jak na to s mejma 87kg drepnu, tak se to cely dost snizi, takze ze sedlovkou jsem zatim problem nemel. Ale uvidim, az si zkusim nejakej tezsi free-ridek, takze az se prestanu bat :)

          Asi budu muset nejak nastavit tlumak – jestli to vubec jde; na moji vahu.

          Jsem zvedavej co postavis. No jo no, to se nekdo ma, kdyz to umi :)

          Koukam, ze ty si teleskopku uz sehnal, nemas nejakej typ, kde, za kolik, …?

          0 0
          • pitos  

            sedlovku seženeš zde, být tebou tak ji pořídím a to rychle než nebudou.

            0 0
            • Martin0004  

              Jakou jsi koupil? Tuhle?:

              http://freeridebikesshop.cz/?…

              Ma prumer 30.8. Na Sixovi ma 30.9. Je to jedno, ten mm?....... Koukam ze Shore ma taky 30.9, takze asi jo (doporucujou ji pro Shora). Diky za tip!

              0 0
              • pitos  

                jasně 30.8mm je v pohodě,giant má taky 30.9mm a celou dobu co ho mám jezdím 30.8,na shore jak jsi viděl ho dávají taky.navíc to není rozdíl 1mm ale jen setiny milimetru.

                0 0
            • Martin0004  

              Uz je na ceste, alespon virtualne :)

              0 0
        • Martin0004  

          Jojo, myslim chranic pod retez.

          0 0
      • kassar007  

        Cau

        prvne gratulace k fakt nadhernymu kolu. Nejel jsi dneska nahodou nekde v Hloubetine u horejsiho rybnika cca kolem 4 nebo 5 ??? cas presne nevim. Sem zahlidl nekoho na podobne barevnym kole i proporce by sedela.

        0 0
        • Martin0004  

          No tak to je nahoda :). Zajizdel jsem to tam, protoze jsem tam parkrat jezdil s GT, tak jsem porovnaval, co vyjedu na Norcu :)

          Taky jsem tam zkousel sjet ten bike-parcik, ale bez brneni jsem se bal :) Ale cerny Norco jsem nezaznamenal, to bych si urcite vsim :)

          0 0
        • Martin0004  

          Pridal jsem ho do profilu. Ale urcite jsem to byl ja, i cas sedi. Ale nesmej se to dozvedet v praci :)

          0 0
          • kassar007  

            hehe nahoda je jeste vetsi ......... videl jsem te z vlaku :-)      ......... jedu si v EC a koukam na muj oblibeny kus krajiny a najednou jako blesk z cisteho „lesa“ se vyriti zeleny SIX .......

            koukam na to kolo jeste jednou a fakt teda oproti mojemu posunn hodne v pred !!!

            0 0
            • Martin0004  

              Tak to je slusna nahoda. Pak jsem tam zabloudit pod most na ty dirty. Neverim, ze tam na tom nekdo muze jezdit :)

              Nekdy muzem pojezdit. Ale budu ted vyhledavat spis zacatecniky trate a tereny :) Taky to v Praze zatim moc neznam. Jenom treba Bohnicky a Dracasnky udoli, Hrdlorezy. Mno asi zkusim zajet do Krcaku, nebo do Prokopaku.

              0 0
              • kassar007  

                hele ja jsem taky v praze docela neznalej ......... ale mam dobreho pruvodce Los_tomanos. Az tu budu mit kolo tak me provede po zdejsich skvostech. Tak jestli budes chtit tak se prodas nebo dame spolu nekde okolo.

                0 0
                • Martin0004  

                  No urcite bych se nekdy pridal. Ale kdyz koukam na to co jezdi, tak musim jeste dokoupit tu integralku, chranice a uzavrit zivotni pojistku :)

                  0 0
                  • kassar007  

                    to nebude zase tak horky ............. ale tohle vse mam az na tu pojistku :-)

                    0 0
                    • Martin0004  

                      Mno, chranice holen-koleno koupim hned. Integralu uvidim, myslel jsem ze mozna jenom kokosku. Ale asi je lepsi hned integralu, nez ji pak kupovat o mesic pozdejs o tri zuby lehci :)

                      0 0
                      • kassar007  

                        ja integralu pouzivam opravdu jenom na to kdyz si chci zaskakat nebo vim ze budu blbnout ......... jinak holene a kokos staci .........

                        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.