• sniper2

    Ahoj, uz delsi dobu premyslim o koupi noveho kola. Dosud jsem jezdil na trekovem. Za rok toho nenajedu asi vice nez 5000, prevazne po zpevnenych cestach, ale mam rad si zaject i do lesa. Kolo bych chtel take pouzivat na kazdodenni dopravu do prace (Praha). Byl jsem presvedcen ze pro moje naroky se nejlepe hodi opet kolo trekove, po vyslechnuti nekolika nazoru jsem vsak znacne znejistel. V posledni dobe se pry rozdily mezi trekovymi a hroskymi koly posunuli vice ve prospech MTB, proto jsem se rozhodl pro koupi nejakeho 29" MTB

    Moje zakladni pozadavky tedy zni:

    • Hydraulicke brzdy
    • Odpruzena predni vidlice
    • Vaha samozrejme co nejmene, ale ne vice jak 15 kg
    • Pokud mozno kvalitnejsi komponenty

    Vim ze s touhle cenou si nemuzu moc vyskakovat a budu muset udelat nejake kompromisy. Idealne bych si predstavoval nejakou starsi radu. Prozatim jsem si vybral tyto modely:

    http://www.merida-bike.cz/…s-100-d-2012

    http://www.cyklo69.cz/…red/d-78226/

    http://www.kellysbike.com/…a/cobe-night#…

    http://www.ctm.sk/…rambler-2–0/

    Co na to rikate? Nebranim se ani jakymkoliv novym tipum a diky za kazdy nazor.

    0 0
    • Hynas  

      29 NEBRAT!

      0 0
      • sniper2  

        Proc ne? Prislo mi ze 29 je dnes dobra volba, nerikejte mi ze je to jen dalsi marketinova masirka :)?

        0 0
        • rj72  

          Toto téma 29 a 15tis.se tu neustále opakuje. Stačí zahledat v historii. Jinak to napíšu asi takto, zatímco tvoje staré kolo mělo možná váhu výpletů kol cca 2kg bude mít 29 v této relaci asi 2,5kg,jinak bude ukrutně šizená na ostatním Pokud na takové kolo použiješ pláště šíře 2.0 s tvrdší směsí a s nízkou váhou, tak to možná přijatelně pojede, jinak to bude fungovat v kopcích spíše jako závaží..na rovině to díky větší setrvačnosti vyjma rozjezdů bude přijatelné. Pokud Tě ježdění v terénu chytne (podíl silnice je hodně dán pohodlím plášťů)budeš postupně investovat do výpletů kol, vidlice…proto Ti tady většina doporučí trochu přihodit a buď si nechat kolo postavit od místních stavitelů (od 17 tis. už to bude zajímavá volba a váhově jinde), další možnost je pak radon.de, ale s tímhle rozpočtem nejspíše narazíš v seriovce i tam na vybavení vhodné na nízké nájezdy. Z toho co jsi uvedl bez dalších investic to moc smysl mít nebude..(obecně krossový kola a 26 mají za stejný peníz lepší vybavení)

          0 0
        • fousac  

          Ále to je jen takovej místní folklór.. ;)

          A kdyby ses nudil, koukni se jeětě např. na Cube Aim, nejlíp sehnat loňskej, nebo Felt Nine Sport.. I když ono je to hodně podobný tomu, co sis vybral sám..

          0 0
    • DaSnail  

      ten kelys je kros

      vedla sa riešil decathlon – http://www.decathlon.co.uk/…8202905.html

      hydry stoja pár šušnov, do limitu sa asi vlezeš

      0 0
    • sniper2  

      Ok, zeptam se jinak ma smysl trvat na horskem potazmo 29 kole? Vetsinu casu s nim budu jezdit po meste, o vikendu vyjedu do prirody, kde si obcas sjedu nejakej ten kopec, takze se nechci omezovat jen na cycklostezky a zpevnene cesty. Je mi jasne ze s vyssi cenou roste i kvalita (ne vzdy umerne), spise se snazim najit kompromis mezi cenou/vyutizenim a trvanlivosti, protoze chci aby mi nejakou dobu vydrzelo.

      0 0
      • pocestny  

        Není důvod si myslet, že by kolo za 15.000 nic nevydrželo. Při normálním ježdění to vydrží dost.

        Pokud píšeš „…se nechci omezovat jen na cycklostezky“: Do města by měl samozřejmě větší smysl cross, ale jestli si chceš alespoň občas vyrazit do terénu, tak zůstaň u těch horáků a nech si tam nějaké „semislickové“ pláště s malým valivým odporem. Bude to kompromis využitelný asi na všechno, co potřebuješ.

        0 0
      • fousac  

        Píšeš Praha a tady horský kolo rozhodně využiješ – Točná, Brdy, Šárka. Snad jen na ten severovýchod stačí bohatě silnička.. ;)

        Takže za mě ano, MTB má smysl..

        0 0
      • DaSnail  

        jo

        0 0
      • sniper2  

        Tak aspon puvodni myslenka se mi potvrdila. A co nejake pripominky k tem vybranym modelum? Vyplati se za ty penize? Pripadne muzete me navest na nejakou konkretni znacku?

        Diky :)

        0 0
        • pytel  

          Zdravim,

          shanim mtb kolo 29er max do 15000,–. Merim 198 a vazim 105kg. Mel bych to na dojizdeni do prace po polnackach a lesnich cestach.

          Mam moznost koupit Apache za 14000,–

          http://www.apache-bike.cz/…_a5_29–2512/

          nebo Leader Foxe za 13000,–

          http://e-shop.leaderfox.cz/…2000101.aspx#…

          nebo Scotta taky za 13000,–

          http://www.scottmtb.cz/…spect-940–2/

          Ktere z techto kol byste mi doporucili? Pripadne, ktera dalsi bych mel zvazit – vzhledem k mym proporcim typu jezdeni? Je ram velikost 21" dostatecne velkej?

          Predem dik, za jakykoliv tip.

          0 0
          • Erknold  

            Kdybych si musel vybrat z nabízeného, tak bych šel do Apache, kvůli vidlici. Ale ještě předtím, bych zkusil kontaktovat Hradečáka uživatele Maajkee, zda by za tu cenu nedokázal poskládat kolo na zakázku. Máš to kousek do Hradce.

            Třeba s lepšíma kolama a vzduchovou vidlicí. Nebo na kolik by přišlo kolo pro chlapa, jako jsi Ty.

            0 0
    • pytel  

      Zdravim,

      shanim mtb kolo 29er max do 15000,–. Merim 198 a vazim 105kg. Mel bych to na dojizdeni do prace po polnackach a lesnich cestach.

      Mam moznost koupit Apache za 14000,–

      http://www.apache-bike.cz/

      nebo Leader Foxe za 13000,–

      http://e-shop.leaderfox.cz/

      nebo Scotta taky za 13000,–

      http://www.scottmtb.cz/

      Ktere z techto kol byste mi doporucili? Pripadne, ktera dalsi bych mel zvazit – vzhledem k mym proporcim typu jezdeni? Je ram velikost 21" dostatecne velkej?

      Predem dik, za jakykoliv tip.

      0 0
    • Pitrisecek  

      nechci zakládat nové téma… Kámoš shání 29tku do 15 tis. Kč. Je jasné, že za tuto cenu se v nových kolech nedá vybrat nic extra, cena je hraniční, aby kolo bylo bez větších problémů jezditelné, přesto jsem si dal tu práci a do nejužšího výběru jsem vybral zatím tohle:

      http://www.cyklonemcik.cz/…deore-raidon

      http://www.cyklonemcik.cz/…don-deore-27

      http://www.bradsky.cz/…-p-7264.html

      Nic lepšího se mi nepodařilo nalézt. Pokud má někdo čas a mrkl by na odkazy s následným doporučením výběru a názoru, zda v uvedených kolech není skrytý nějaký vyložený „*******“, budu rád :-) Priority jsou jasné – vzduchová vidle, funkční osazení a přijatelná hmotnost.

      0 0
      • Pitrisecek  

        nikdo žádné názory? Projel jsem i bazary, nic rozumného na Ostravsku bohužel není. Případně nemáte někdo kontakt na místní stavěče kola, nejlépe z okolí Ostravy?

        0 0
        • krab007  

          Mě se líbí ten Force Epigoni od Němčíka. Žádnej vyloženě ******* tam nevidím a poměr cena/výkon je super.

          0 0
          • krab007  

            Teď když koukám na ty varianty, tak bych si jen připlatil těch pár stovek za lehčí ráfky. Jestli nekecají tak těch 410 g na kolech bude znát a za 450 Kč je to dobrá investice.

            0 0
          • Dunde.e1  

            akorát jestli tam chce mít Raidon, tak bych si ověřil dostupnost.

            0 0
        • Evilcleaner  

          napiš mail, můžeme zkusit něco vymyslet /postavit/ ;)

          0 0
      • Jetson  

        http://www.kupkolo.cz/…2015_z97195/ tohle je teď se slevou za 17599,–. Je to přes limit, ale přijde mi to jako slušný poměr cena/výkon

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.