• TerZdeK

    Ahoj, tak jsem tu ještě s poledním dotazem. Mam tuto starší přehazovačku SLX RD-M670 10 SP a budu kupovat novou. Ta stará už má něco najeto a pár pádu taky zvládla. Jakou byste volili alternativu? Mám koupit tu samou, nebo mám volit něco lepšího. Měnič má deset převodů, vepředu trojtác. Díky předem

    PS: řazení mám toto: Deore SL-M610 a kazetu SHIMANO CS-HG50 – kazeta 10 rychlostí – 11–36 zubů

    0 0
    • xtonda  

      Vem něco se stabilizátorem řetězu, jednu z těchto podle dostupnosti a toho kolik chceš utratit

      RD-M786-SGS

      RD-M7000–10-SGS

      RD-M6000-SGS

      0 0
    • raschi  

      U přehazky je to celkem jedno, jakákoliv od Deore nahoru udělá úplně stejnou službu, ale běž už po novějších typech s brzdou (tu ta M670 myslím ještě neměla?) Jestli chceš něco vylepšit, tak se poohlédni po XT řazení, tam to bude proti Deore znatelný rozdíl.

      0 0
      • TerZdeK  

        Díky moc. Doporučil by si i přímo typ? Oni dělají s dlouhým vodítkem i krátkým. Mám přesně tohle kolo: https://www.harfasport.cz/…ate-10-2016/

        Jé, tak už čtu, že jmenovitě typy posílal xtonda.

        0 0
        • raschi  

          Při koupi nové 10s přehazky bych šel do nové Deore RD-M5120, která pobere pastorek až 46 zubů a v budoucnu by ti tak umožnila přechod na 2×10 nebo 1×10

          0 0
          • hs74  

            +1

            0 0
          • Singlespeed  

            Přechod na 2×10 v budoucnu je, samozřejmě , nesmysl, pokud se chce pohybovat v kvalitativnī úrovni vyšší než Alivio. Za dva roky už nesežene ani trošku lepší kazetu…

            0 0
          • xtonda  

            To je pěkná kravina, ta přehazka je určená pro kazety s největším pastorkem od 42 do 46 pouze dvojpřevodník, to by na tom jeho 3×10 chodilo bůhví jak a o přechodu na 2×10 nic nepsal, proč taky, 3×10 je ideální co se týče rozsahu i odstupňování.

            0 0
            • raschi  

              Té přehazce je úplně jedno, jestli je vpředu jedno, dvoj nebo trojpřevodník, nemá to jak poznat. Jediný podstatný je potřebný rozsah napínání. U této přehazky je to 41 zubů. Takže u obvyklého dvojpřevodníku 36/26 je to 10 zubů vpředu a zbývá 31 zubů vzadu, což je právě kazeta 11/42. On tam má trojpřevodník 40/30/22, takže při plném využití 18 zubů rozdílu vpředu zbývá dozadu rozdíl 23 zubů, takže při převodníku 40 vpředu maximálně pastorek 33 zubů vzadu (na jeho kazetě tedy 2. největší), takže kromě španěla může bez problému použít jakýkoliv převod i na 3×10.

              0 0
              • oddie  

                Té přehazce to zas tak úplně jedno není. Ty na větší pastorky mají excentricky uloženou horní kladku, aby stíhaly kopírovat tu větší kazetu, a z toho důvodu se také nepočítá s větším rozdílem mezi převodníky – protože to se změnou polohy ramínka mění vzdálenost kladky od kazety. Pokud tam chce nechat 3×10 s kazetou 11–36, udělá mnohem lépe, když tam dá přehazku co k tomuto patří – tedy tu, která horní kladku excentricky uloženou nemá.

                0 0
              • xtonda  

                Není jedno jaký rozsah je vepředu, když má přehazka vyosenou horní kladku. Vzdálenost horní kladky se nastavuje s řetězem na malém, přeřazení na velký ji oddálí od kazety a když je velký o 18 vetší místo o 10 je docela rozdíl, prostě se to může chovat všelijak.

                0 0
          • TerZdeK  

            Já nevím, když už tam bych chtěl raději XT, nežli cokoli jiného. Jen nevím kterou vzít, aby byla kompatibliní s mojí kazetou. Níže jsem dával tabulku a tam toho moc není. Když to řeknu jinak, jako přehazku mám vzít, aby byla XT a šla k řezení, které nyní mám.Učitě bych chtěl stabilizátor řetězu. Kazeta HG 50, řazení SL-M610. Přechod na dvojpřevodník se mě netýká. Jde mi spíše o přesnost při 3×10.Jo a krátké vodítko, nebo dlouhé?

            PS: zatím mám spadeno na tohle: https://www.kupkolo.cz/…erna_z94863/

            Má smysl kupovat něco dražšího pro moje deore řazení?

            0 0
            • raschi  

              Ta vybraná RD-M786 SGS (tedy dlouhé vodítko) ti rozhodně fungovat bude

              0 0
              • TerZdeK  

                Super, takže budu brát s dlouhým vodítkem. Lepší, popř. jinou asi nemá smysl kupovat, že?

                0 0
    • TerZdeK  

      Ještě jsem našel tenhle obrázek. Já mám HG50 kazetu a ta kompatibilita je zvláštní.....

      0 0
    • Smazaný účet  

      Omlouvam se ze se trosku priseru. Ale zvladne nejak rd-m6000 gs 46 pastorek? Vim ze je psana na 42, ale jestli je nejaka moznost prevodnik mam 32 nebo 34.

      0 0
    • PetrKroutil  

      Zdravím, mám stejnou přehazovačku jako původní tazatel (SLX RD-M670 10 SP), ale kvůli náhradě nevím, jestli má vodítko GS nebo SGS? Na stránkách Superioru je uvedeno GS, ale v některých obchodech, kde na XP 29 SE (2014) mají ještě odkaz, je SGS. Změřil jsem pravítkem délku vodítka a má cca 14 cm.

      Ani nevím, jestli by byl problém, kdybych místo GS koupil SGS, nebo obráceně? Mám řetěz se 114 články a 3 × 10 převodů (42–32–24z. x 11–36z.).

      Díky moc za rady.

      Petr Kroutil

      0 0
      • xtonda  

        Na 3×10 patří SGS. Když už to nahrazuješ dej se stabilizátorem řetězu, RD-M6000-SGS nebo RD-M7000–10-SGS

        1 0
        • PetrKroutil  

          Díky.

          Zde https://www.cyklonemcik.cz/…x-rd-m670-gs ale mají na 10 pastorků GS.

          0 0
          • MatS  

            Je jedno co kde maji, ale ty potrebujes sgs. Kdyz neni v kramech, najdes za par stovek na bazaru. A vyber bude.

            https://www.bike24.de/p1221932.html?…

            0 0
            • PetrKroutil  

              OK, moc děkuju znalým lidem za rady, koupím s SGS vodítkem.

              Škoda, že se tu správnou informaci člověk někdy nedozví ani ve specifikaci kola (má se jednat o GS) a ani na e-shopech. Může se ale jednat o chybu v popisech. Jak se říká, důvěřuj, ale prověřuj. Někdy ze sebe sice člověk udělá vola, ale díky ochotným lidem se dopátrá toho, co potřebuje vědět. :-)

              0 0
              • MatS  

                V pohodě, proto tu jsme ;-)

                Taky jezdím ještě 3×10 a mám jednu XT hazku bez brzdy v rezervě jako záložní. Ale určitě ber s brzdou, je to neskutečný rozdíl, když řetěz už téměř nemlátí.

                Jinak teď jsem něco hledal na Alze a namátkou něco pro tebe – https://www.alza.cz/…d5463389.htm

                Ale seženeš i jinde, záleží, jestli chceš ušetřit někde za dopravu, když máš možnost osobního odběru.

                Rozdíl v přehazkách Deore, SLX a XT je v drobnostech, které nemají vliv na funkci. důležitější jsou páčky řazení, tam jsou XT super oproti nižším modelům.

                0 0
                • PetrKroutil  

                  Díky moc. :-) Já právě taky chci nějakou do zásoby, bůhví jak to bude vypadat s přehazkama vyšších tříd pro převody 3×10, když je teď úplně jiný trend u HT… Já ale teď jezdím z 99 % po silnici a změnu neplánuju, tak jsem za těch 42 zubů na největším převodníku rád… :-) Proto mi ani nevadí (a vlastně ani v minulosti v „normálním“ terénu nevadila) přehazka bez toho stabilizátoru, který má v terénu určitě smysl. Díky i za názor ohledně rozdílu Deore a SLX, že to není nic zásadního, protože jinak bych dal na jízdu po silnici asi přednost SLX bez stabilizátoru s tím, že si kupuju znatelně kvalitnější přehazku vyšší třídy. Páčky mám Deore.

                  0 0
              • xtonda  

                Specifikace výrobků se nehledají na eshopech, ale u výrobce

                https://productinfo.shimano.com

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.