• PSTB

Potřebuju poradit s výběrem vidlice. Mám Auron 150mm 27,5 15×110 na Qayron Carma Q 140. Vidlice je už v hrozném stavu, nechci do toho dávat peníze, radši koupím novou. S Auronem jsem byl docela spokojený, takže se dívám po něčem podobném. Jezdím hlavně traily v hrabance, občas Rychleby, Trutnov.

Uvažuju, jestli dát zase Auron, nebo něco lepšího, co je někde ve slevě. Měli byste tip na něco vhodného, do cca 10k?

0 0
      • PSTB  

Dík za tipy, ještě bych to potřeboval trochu ujasnit. Některé vidlice menší zdvih než 150mm, dá se to zvednout nebo je to jedno? ZEB má větší zdvih, dá se to snížit nebo je to jedno?

0 0
        • tigermoth  

Musíš vyměnit pružící pístnicu za jinak dlouhou. Oproti SR docela otrava pro ladiče..

0 0
          • novas752  

Pike na 150 nejde a v Zebovi by musel airshaft nechat zkrátit – nejkratší jsou pro 160.

0 0
          • PSTB  

Tak v tom případě je to jasné, ladič rozhodně nejsem, tak vezmu něco co má 150mm.

0 0
            • TK75  

Nebo dat dopredu 29er vidlici (s mensim zdvihem nez mas 27.5) a 29 kolo :)

1 0
              • PSTB  

No to by nebylo špatné, mně by asi stačil i menší zdvih, ale musel bych pořídit i to přední kolo…

0 0
                • TK75  

To mi doslo později…že né každý ma doma oba prumery )

0 0
          • orm  

Pozor, lepsi Suntour vidlice uz to maji stejne.

0 0
            • novas752  

Akorát je stále v prodeji spousta starších kusů, kde se zdvih řeší počtem podložek. V tom značení a dohledaterlnosti přesné verze Suntouru na eshopech je trochu zmatek.

0 0
              • orm  

Zmatek v tom neni. Verze, ktere maji vzduchovou negativku, tak tam zdvich jde menit jen vymenou shaftu. Verze, ktere maji pruzinovou negativku, tak tam zdvich jde menit pomoci podlozek. Verze se vzduchovou negativkou se oznacu EQ.

0 0
    • PSTB  

A co tenhle Auron, to bude asi stejný co mám teď a je to za 5k.

https://www.koloportal.cz/…oost-rc2-275

Tam by ta změna 160 → 150 byla asi jednodušší, že?

0 0
      • Tomcat  

Základ je že pravděpodobně tech 10mm zdvihu nepoznáš. Víc si dát pozor na offset a délku vidlice.

0 1
        • PSTB  

Aha, to jsou právě věci co nevím. Takže 10mm zdvihu víc nebo míň je v pohodě? Offset si asi musím změřit, že? Délkou vidlice se myslí 27,5 vs. 29?

0 0
          • Lišák  

Délka vidlice se myslí od osy po vršek korunky. I při stejném zdvihu to může být u vidlic rozdílných firem jiná hodnota.

1 0
      • PSTB  

Tak včera za 5k, dnes už za 7, asi jsme moc klikali :(

1 0
    • Georrge  

Pokud je ten auron ve spatnem stavu proto, protoze nerad delas servis, vzal bych zase toho aurona za 5k. Drazsi vidlice nema v takovem pripade moc smysl.

Jestli 150 nebo 160, to neni moc rozdil, neresil bych. Offset taky neres.

1 1
      • PSTB  

No ta údržba nebyla úplně podle příručky, to je fakt, ale hlavně jsou odřené obě nohy. Taky už má 5 let a jezdím i v zimě.

0 0
    • PSTB  

Tak jsem pořídil Auron 160mm za 6k z mtbiker, zatím spokojenost, díky za rady.

A ještě přemýšlím nad tlumičem. Mám Suntour Triair 3CR 200×57, který zatím jakžtakž funguje, ale taky už má něco za sebou a hlavně už skoro vůbec nepoznám, jestli je zavřený nebo otevřený a horekopcom mi to dost pohupuje. Šlo by to nahradit tímto:

https://www.gt2.bike/…tune-mr-mcb3

?

A pomohl bych si s tím zavíráním tlumiče?

0 0
      • mirorek2  

šlo a hned bych ho poslal na servis, po těch 5+ letech to bude žůžo vevnitř :-)

1 0
        • PSTB  

Ok a nebude problém v uchycení toho tlumiče? Teď tam jsou oka asi 22,2/8. Ty tlumiče RS/Suntour vychází nějak ze stejného základu nebo si to s něčím pletu?

0 0
          • novas752  

A vážně chceš vyhodit tolik za starší horší tlumič místo servisu toho aktuálního?

0 0
            • PSTB  

Na tom SunTouru jsem nechal dělat větší servis po třech letech, tj. předloni, a už mě servisak upozorňoval, že to není úplně ok a bude asi trochu téct olej, což trochu teče. Tak jsem myslel, že radši dám 4,5k za nový než dvojku za servis starého.

A ten RS je teda horší?

0 0
              • novas752  

Změnil bych servisáka…

1 0
              • tigermoth  

Za mě jsou to celkem srovnatelné tlumiče. Ale přijde mi blbost měnit tlumič jen proto, že potřenuje servis. Když koupíš nový a nebudeš o něj pečovat „podle příručky“, nedává smysl uvalit 4,5 litru místo těch 2 za resuscitaci triairu.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.