• k9

    Zdravím, neznáte někdo náhodou tyto náby? bohužel nikde s mi nepodařilo zjistit co je to za4. Jen je prodávají na německém webu a údajně má jít o nástupceúspěšného modelu Nope N75… :o/ Uvžuji o koupi zapletených kol na ráfkách DT Swiss XC 4.2d a mají je tam buď s nábama DT 240S nebo právě s těma Funworks.

    pro dokreslení představy linky:

    http://www.actionsports.de/…::17707.html

    http://www.actionsports.de/…::21973.html

    Díky za odpověď, názor

    jarda

    0 0
    • Vilém  

      Od pohledu mi pripadaji jako nejaky klon starsi verze nab Author.Kdo to pro ne dela netusim.

      0 0
    • Neil100  

      Ber 240s a nepřemýšlej, vozim je a je to naprosta bomba…do experimentů bych se nepouštěl

       

      N.

      0 0
    • RBweb  

      Mám tú staršiu verziu Nope N75 (viď bike z môjho profilu), zatiaľ 3 sezóny cca 3000km (tak málo preto, lebo jazdím ešte na ďalších 2 bikoch) all montain jazdenia, hladký chod, bez údržby a bez problémov. Ak sa rozhoduješ medzi tými dvoma, všimni si, že set s nábojmi DT240 má špice iba Sapim Race, set s N-light má CN Aero, čo sú vynikajúce špice porovnateľné so Sapim CX-Ray (mám CN aj Sapim CX-Ray, tak môžem porovnať). Hmotnosť však bude pre set s N-light okolo 1570g a set s DT240 to môže byť ako píšu cca 1650g (tie ťažšie a slabšie špice robia 80g).

      0 0
      • RBweb  

        ešte opravujem svoj odhad na N-light – majú Al niple, takže 45g obvodovej hmotnosti menej ako set DT240, čo by malo byť celkovo cca 1525g (s rezervou do 1540g určite, môj set má 1530g).

        Set s N-light je vyváženejší, podľa mňa je lepší, ale rozhodnúť sa musíš sám.

        0 0
        • k9  

          diky z info – nehonim gramy, jsem trosku tezsi 96kg – trosku mne zarazi ze nikde neni zadna zminka o techto nabach Jen na nem, forech vseobecne info. Jde o to ze kdyby se neco pohnojilo jak to opravit. Asi jsi ty Nope nemel otevrene jak je resene tesneni. Jinak ta vaha by mela byt cca 1 490g :o)

          0 0
          • RBweb  

            Rozobraté som to nemal – jediné, čo prípadne budem riešiť je výmena priem. ložísk. Ináč ak chceš vedieť nejaké info o nich, pozri si toto – tam máš čítania na 17 strán v nemčine. Najviac o nich napísal Zentrator na tejto strane – náboje sú vylepšenou verziou SunRingle Dirty Flea s lepším tesnením a väčšími japonskými priem. ložiskami…

            Osobne si myslím, že u DT len priplatíš za značku, ale zasa na tvoju váhu by som asi rozmýšľal nad niečím pevnejším ako je 240/N-lite – napríklad Hope Pro II alebo od Nope N90, vpredu najlepšie s pevnou osou :)

            A tá váha určite 1490g nebude – DT4.2 je pár gramov ťažší ako Nope Atmosphere a ako som písal, môj set váži 1530g (tých 1490g uvádzajú paušálne u viacerých setov, toto trocha u Actionsports flákajú).

            0 0
            • Vilém  

              U DT bych videl jako hlavni vyhodu dostupnost jakehokoli dilu naby, coz u tech N-light asi nebude.

              0 0
              • RBweb  

                to je pravda, N-lite ND len u Actionsports, treba však zvážiť cenu ND a servisu vs cenu nábojov a či sa vôbec k servisu dostane (u mňa skôr dôjde ku komplet výmene kolies). Je to dosť individuálne, záleží na štýle jazdenia. Snažím sa len o druhý uhol pohľadu :)

                0 0
          • RomulusP  

            Možná pozdě,ale přece jen zareaguji.

            Mám také starší NOPE kola (2007),vážím přes metrák a žádný problém!!!

            Podle mě jsou to super kola s vynikající vahou,vážil jsem je osobně a mají 1530gr komplet.Stojní ložiska bez vůlí,ráfky se nekroutí.Absol­vovaly se mnou už i pár pádů a ťuk,ťuk..nic.Mám fulla viz. profil a vřele doporučuju.

            Jen mě zaráží jedno,že se o nich nikde skoro nepíše,tak ani přesně nevím co to je za značku,kde to dělají (předpokládám v DE),všichni píškou jen o DT,SHI či Mavicu.Já k nim přišel jako slepej k houslím,v servisu na ně koukali jak zjara..nevím,zatím bych neměnil.

            Asi tak.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.