• Mr.Evžen

    Ahoj, otázka na kterou jsem hledal odpověď na google a nenašel jsem: Dostal jsem komplet kola (přední i zadní) ze staršího Scotta na mého Scotta, kola která jsem dostal jsou stejného rozměru i šíře ráfku, náboje Deore LX. Zadní náboj má kuličky 6,35 mm, devět na každé straně, stejné kuličky jako v mém starém náboji. Přední náboj má však drobnější kuličky (neměřil jsem), ale je jich i kuličku více na každé straně (10). Je možné, že to bylo již v originále? Dává se dopředu více menších kuliček? Mohu koupit nové kuličky 6,35mm. Do předního náboje jsem zkusil dát odmaštěné kuličky ze zadního a sedly velikostí i početně. Děkuji za odpověď, sám si myslím, že tam ty menší nepatří, ale náboj rozebírám podruhé v životě.

    0 0
    • Vilém  

      Ano, vepredu byva vic kulicek mensiho prumeru.

      Presny pocet si muzes dohledat na strankach shimana.

      0 0
    • iiki  

      Všechno je jednou poprvé.

      Přední náboj (třeba HB-M590)

      Přehled komponentů:

      http://www.paul-lange.cz/…ponentu.aspx

      Klik přední náboj.

      Najít v seznamu, zobrazení je v PDF.

      Používám při hledání náhrad, hlavně konusů.

      0 0
    • Jades  

      Ahoj, ať to nebordelím, využiju s dovolením tohohle tématu – při lepení defektu (asi 3 mm dlouhej drát z vázacího lana lesáků) jsem si všimnul přidrhávání kónusů při otáčení kola, tak jsem je rozebral. Všechna vazelína (a že jí Číňan šetřil) nalezlá v prostoru osyuprostřed náby, kuličky vlevo suchý mimo bobek vazelíny na misce kónusu, vpravo to bylo lepší (viz foto). Zarazila mě díra mezi koulema – nechybí tam nějaká? Nic jsem neztratil, nic nevypadlo – průpich byl malej a jen jsem cestou 2× dofouknul a dojel až domů, kde to teprve v suchu, teple a čistým prostředí spravuju. Ty kuličky v nábě mi ale nejdou do hlavy a jelikož jsem ucho, co se cyklistiky týče, raději se ptám – je to takhle v pořádku? Dodám, že náboje jsou Quanda, kolo Leader Viatic, takže hard economy class. Děkuju předem za rady.

      0 0
      • Rubi  

        v techto typech lozisek (konusove) to tak byva, ze tam ma byt n-1 kulicek, kde n je maximalni pocet co by tam slo narvat, takze to sloz a jezdi :)

        0 0
        • Jades  

          Rubi, chápu, že se kuličky neodvalují po sobě a ta poslední se tam nenatlouká kladivem, ale jsi si jistej? Mně se ta díra zdá až moc velká a navíc na druhé straně náby je kuliček 10. Tady je jich 9. Proto se ptám zkušenějších.

          0 0
      • mr.garisson  

        Musí to tak být, aby při otáčení bylo místo mezi kuličkami a netřeli o sebe.

        0 0
        • Jades  

          Tady je druhá strana – neměřil jsem průměr kuliček ani dráhy, ale podle té škvíry bych coby laik řekl, že tam fakt ta desátá chybí. Ale jak říkám, vím o tom prd, proto se ptám. Jde o přední kolo.

          0 0
          • figur  

            Toto je ok.

            0 0
          • Jakobo  

            Podivej se dovnitr naby jestli neni prilepena na stene a pak prohlidni misto, kde jsi nabu rozdelaval. Jinak do servisu a bud ti ji daji zadara nebo za par Kc, v nejhorsim kup venecek. Nebo ji tam dej z druhe strany, taky reseni :-)

            0 0
            • Jades  

              Naměřil jsem 4,7 něco mm – takže takovejhle věneček a mám i do zásoby:) Díky všem za pomoc.

              0 0
              • Vilém  

                kulicky z venecku nebrat. Pokud budes dodavat kulicku, tak si ji premer mikrometrem. Pokud nebude sedet, tak vymenit vsechny.

                0 0
                • Jades  

                  A dopr… Tak µmetr nemám :(. A proč ne z věnečku? Jsou nekvalitní? To Quando není zrovna etalon jakosti. Ty kuličky zkusím teda sehnat extra (můžou být Yarrow?). Posuvka mi ukazuje cca 4,75–4,80, tj. ty 3/16"?

                  0 0
                  • Vilém  

                    Ve veneccich byvaji casto kulicky v rozptylu nekolika setin mm. Kdyz to clovek da do naboje, tak ma potom nepravidelny chod, konusy ruzne pridrhavaji. Pokud nemas mikrometr, tak idealne koupit v loziskarne par kulicek stejneho prumeru.

                    0 0
                    • Jades  

                      Aha – a v tom setu aka Yarrow by mohly být přesné, ne? Obrázek je z jiné sady, jen ilustrativní, ale podle toho nápisu high precision soudím, že by rozptyl mohl být minimální, pokud vůbec.

                      0 0
      • Jakobo  

        Jedna tam chybi. Mohla vypadnout aniz by sis vsiml. Nekdy zapadne dovnitr naboje. Nebo se v tom uz nekdo hrabal a kulicku ztratil. Musis tam jednu dat. V nejhorsim z venecku, stoji par Kc. Na druhe strane jich je kolik? Musi jich byt 10. Vazeliny tam neni nejvic, ale mnozstvi ujde. Pokud mas tak trochu pridej. Ona se stejne vytlaci do boku takze nakonec ji mezi kulickama vic nebude, ale aspon bude tesnit a branit necistotam. Hlavne nech pri serizeni v lozisku malou vuli.

        0 0
        • Jades  

          Dával jsem fakt pozor, protože jsem čekal, že vazelína to nepodrží, takže vypadnout by mi to nemělo. Nábu, osu i misky jsem prohlídl jako první, jestli to tam nezůstalo – nic. Kolo mám od nového, takže hrabat se neměl kdo. Kuličku změřím a skočím do krámu buď pro volnou, nebo věneček – dík za tip. Vazelínu doplním, samozřejmě a vůli nechám podle pouček odsud (minimální, co zmizí po stažení RU). Takže těch 10 je správně, jo?

          0 0
          • Jakobo  

            Jojo, zapomneli pri vyrobe, ale spis bych rekl, ze se v tom hrabal vyrobce pri stavbe.

            Jak psal Vilem, kulicky ve venecku maji velkou toleranci, proto jsem psal v nejhorsim pripade. Ale pokud nemas mikrometer a lepsi nesezenes…

            0 0
            • Jades  

              Tak v krámě měli jen balení po 100 ks za 45,– – vyměnil jsem teda všech 20 kulí, namazal a doladil vůli a zbytek mám do foroty. Duše drží, kolo se točí, tak snad to bude ok. Dík vám všem za pomoc!

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.