• Vaclav-Kolek

    Zdravím,

    Přemýšlím nad podniknutím asi 3500 km dlouhé cesty do Marrákeše. Termín vidím v letních měsících. Mé předchozí zkušenosti jsou 2 jízdy od nás k Jadranu. Rád bych jel ve 2 lidech, protože je to snazší (například hlídání kol při nákupech). Tempo bych viděl spíše klidnější, tak 120 – 140 km denně. Spaní podle okolností volně v přírodě, booking, kempy. Jelikož neznám nikoho, kdo by měl dostatek času a zájem připojit se, píšu zde :) . Jinač spoléhám na očkování před létem, mělo by znovu umožnit neomezené cestování. Zpátky bych volil Ryan/Wizz, díky :) .

    0 0
    • Kalic  

      A na co se tedy ptáš?

      Jinak v létě tam bude moc horko na kolo. A nebyl bych tak optimistický ohledně covidu, myslím, že to nepůjde tak rychle.

      0 0
      • Mikikuba  

        Souhlasím. Pokud nejseš riziková skupina tak pochybuji, že bude v létě očkování pro každého…Třeba budu příjemně překvapená:)

        0 0
      • Vaclav-Kolek  

        Hledám nějakého parťáka :) .

        Marocké horko znám, kolem oceánu to je ale lepší. Teplota je důvod, proč se mnou právě nemůže jet jeden cyklista, když bylo více než 28°C už ležel v Maďarsku u silnice a musel jsem ho polívat vodou :D . Mi třeba horko až tak moc nevadí a dokážu fungovat i ve 34°C, ideál je pro mě asi těch 28–30°C. Co se Covidu týče, tak nikdo neví jak to bude, no, ale zase když sleduju očkování v Izraeli, Anglii, nevypadá to zase až tak beznadějně, uvidíme :) .

        0 0
        • Esi  

          Ale beznadějně to vypadá u nás a to stačí na to aby nás nikde nechtěli :-(

          0 0
        • andy97  

          Držím pálce ať někoho najdeš nebude to asi moc jednoduché.

          0 0
        • Kalic  

          Nevím, jestli jsi byl ve vnitrozemí v létě, průměrná nejvyšší teplota kolem 37, když se „zadaří“ tak klidně třeba 45.

          0 0
          • Vaclav-Kolek  

            Jo, to by se ale jednalo o 2 dny jízdy, takže pokud by byly podmínky opravdu špatné, dá se jet myslím mimořádně přes noc/brzy ráno.

            0 0
            • brtníček  

              Jižní Španělsko v létě taky na tom s teplotama není zrovna nejlépe. Ty 40 tam bývají taky.

              0 0
              • Vaclav-Kolek  

                Přesně, to spíše Španělsko bude při své délce a teplotách více vyčerpávající. Ale s tím musím počítat, vyjíždět podle podmínek, třeba i před svítáním. Odpoledne pak spíše jen popojíždět a chladit se nejlépe v moři a nápoji :D . Na podzim už časově nebudu moct, navíc by mohla být naopak někde zima :/

                0 0
    • scota  

      Já bych doporučil dojet, nebo doletět do Maroka a dát si tam velký okruh a poznávat krajinu, hory a lidi. Dále doporučuji kupovat balenou vodu ;-)

      0 0
      • Vaclav-Kolek  

        Jo, Maroko je takhle určitě perfektní destinace, nejlépe na jaře a na podzim. S tou balenou vodou je to pravda, pak i Mekáč je jistota. Já bych jinač spíše preferoval, když už jsme v těch končinách, Kanáry a v zimě. Sice tam místy hodně fouká, ale je tam stabilnější a teplejší klima než v Maroku, tedy ideální kontrast k naší zimě

        0 0
    • tmp  

      Neboj se toho a jeď klidně sám. Po cestě určitě potkáš několik podobných pošuků, se kterjma můžeš jet kus cesty. A s klidným svědomím je můžeš opustit, až ti začnou vadit :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.