• nobody12

    Pánové, máte někdo zkušenosti se službou mySASY?

    https://eshop.treninkovyprofil.cz/

    https://www.treninkovyprofil.cz/?…

    Líbí se mi ten záměr, ale jen na „vyzkoušení“ je ten vstupní poplatek celkem vysoký, kdyby mi to nevyhovovalo.

    0 0
    • Volovec  

      Používám to už něco přes jeden rok.

      0 0
    • nobody12  

      Neměly to být spíš nejlepší výsledky? :D

      A jak hodnotíš přesnost? Reflektuje to dobře aktuální fyzický stav?

      0 0
      • Volovec  

        Ano, reflektuje to ale i psychický stav, jak jsi se v noci vyspal, v kolik hod ráno se měříš…

        0 0
    • BikerM  

      Trochu to tady ozivim.

      Jsou tu uzivatele mysasy? Pokud ano, muzete napsat nejake vase postrehy/zkusenosti s mysasy? Uvazuji nad tim a zajimaji me realne uzivatelske recenze. Diky!

      0 0
      • Smazaný účet  

        Ano, pouzivam vic nez rok. Mam narocnou praci, kde je stresova zatez, ktera ovlivnuje muj trenink a regeneraci. Ridim se vysledky z mereni a podle toho upravuji trenink. Dalsi zajimavou veci je ze ne vzdy odpocinek zaruci spravnou regeneraci, ale lepsi volba bude aktivni regenerace. Dava to dobrou zpetnou vazbu na zatez, za me to smysl ma.

        0 0
      • rdx  

        Pouzivam to asi dve sezony. Doporucil bych to nekomu, kdo trosku premysli nad tim co dela a to nejen po sportovni strance (aka trening).

        Vysledky mereni ovlivnuje nekolik promenych, ktere nekdy ani se sportovni zatezi nesouvisi. Zaroven to chce trocha zkusenosti a experimentovani pokud se maji vysledky nejak smysluplne pouzit. Rozhodne to neni jen o kouknuti na jedno cislo, ale je potreba to cele davat do kontextu vseho co clovek dela, nebo se chysta delat.

        Osobne merim skoro kazdy den (placena verze trva max 3–4minuty). Pokud vysledek neni vyrazne jiny nez ocekavam, beru to ciste jen jako kontrolu. Do rezimu zasahuju jen pokud je vysledek jiny nez bych predpokladal (casto se stava, ze aktualni pocit / predpoklad je jiny nez mereni). Viz treba jak pise Kopr – zarazeni aktivni regenerace misto uplneho nicnedelani apod.

        Sasy porada na jejich fcb online seminare, kde jsou konkretni pripady rozebirany primo se zavodnikem / trenerem. Doporucuju do zacatku.

        0 0
        • BikerM  

          Diky za info! Od ledna do toho pujdu, neco takoveho jsem asi chtel slyset.

          Nevenuji se jen cyklistice, ale i skialpum, (horo)lezeni, bezkam, sem tam pobehavam.. do toho ma prace je fyzicky narocna a rad bych tomu dal vetsi rad nez byl posledni dva-tri roky. Mysasy mi prijde jako dobra pomucka.

          0 0
    • grafik  

      Měl jsem možnost vyzkoušet, ALE. Absolutně mi nevyhovovalo měřit se ráno hned po probuzení snad cca 20 minut. Když spěchám do práce, dítě do školy, úroveň stresu je na maximu sotva otevřu oči : ) Prostě Totální zdržovačka. Pár dnů jsem se měřil pak s díky vrátil. Smysl to má spíš pro profesionální sportovce; respektive pro ty co mají sassy jako povinnost (ve smlouvě) nebo ráno nikam až tak nespěchají. Pro mě to byl hlavní faktor vrácení. Je to pár let, aktuálně už nevím jak to funguje. Věřím, že to mají propracované, ale pro běžné smrtelníky mi dávají větší smysl krabicové systémy typu garmin + připojení na sociální platformu strava.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Já mám tahle všemožná čísla a grafy, co lezou ze sporttesterů rád a libuju si v tom. mySASY jsem objevil před pár dny a zítra ráno poprvé vyzkouším. Musel jsem si koupit nový hruďák :-)

      Ne že bych to nutně potřeboval. Cítím se na dvacet a za roky tréninků už vím, co mi vyhovuje. Ale vždycky mi pohladí ego, když mi nějaká služba nebo sporttester píše, jak jsem ve všem vynikající :-)

      1 1
      • rdx  

        jen aby nenastalo nejake mrzeni po namereni prvniho profilu :)))

        0 0
        • Smazaný účet  

          Po prvnim mereni to nic moc nenabidne, co jsem cetl recenze. Ale fakt jsem na to zvedavy po mesici pouzivani. HRV na Garmin hodinkach mam v cajku.

          Jedine negativum, ktere v mem pripade muze nastat, tak ze to bude hulakat pretrenovani :-)

          Ale to ja takhle proste mam. Drina, dril, disciplina. Dril, dril a dril …

          0 0
    • Smazaný účet  

      Používá to tady někdo? Po týdnu používání z toho mám jeden velký zmatek.

      Nejhorší HRV mi to ukazuje, když ležím. To jsem furt v rudých číslech i když ležím. Tam se to motá kolem 1300ms (při tepu 39, když jsem úplně vyklidněný). Když stojím, jsem v dobrých hodnotách a ukazuje to okolo 1000ms a když jsem zkusil chodit po schodech při testu :-D, tak 800ms a tam to ukazovalo ty nejlepší hodnoty.

      Tak jsem se zkusil testovat i na Fénixech 6, a tam je to naopak – když stojím, tak mi to hodilo skóre přetížení Nízká – 22. Jak jsem si na test lehl,dosáhl jsem skóre 1.

      Každopádně Garmin ukazuje hodnoty jako vynikající a mySasy sotva jako průměrné. Přitom by si člověk řekl HRV jako HRV a pocitově a to jak se cítím mi s mySasy vůbec nesouhlasí. Další věc, čemu mySasy nerozumím je, že i když poskytnu ke špatnému výsledku měření údaje o velmi intenzivní předešlé aktivitě a menší regeneraci, tak to stejně nesmyslně zvyšuje ten jejich „funkční věk“.

      0 0
      • rdx  

        viz muj post z prosince.

        Uplne si nejsem jisty jak to vlastne pouzivas a na co se ptas, protoze to dle popisku vypada, ze to pozuzivas nejakym prazvlastnim zpusobem :))

        Tak jen obecne.

        • To co MS ukazuje behem mereni jsou jen „interni data“ a vubec neodpovidaji vyslesdku, nesleduj je.
        • Naopak co je pro tebe krucialni je vysledek mereni > kompenzace, funkcni vek a poloha mereni v grafu ve vztahu k ostatnim vystupum v histotii. To je vychozi bod ktery ti rika, co jsi rano nameril a co to pravdepodobne bude znamenat pro tvoje telo
        • slovni popisek po mereni ktery sasy dava za kazadym mereni je jen informace ktera se generuje na zaklade vyplneni dotazniku a nijak neni navazana na vysledek mereni
        0 0
        • Smazaný účet  

          K přístupu k nějakým uceleným datům zatím nemám dostatek měření. Každopádně funkční věk mi s měřením teď začal klesat, což by mohlo odpovídat, jelikože teď jezdím opravdu velké intenzity a hodně makám v pozdních odpoledních hodinách. Měřím se ráno po probuzení, doba regenerace od poslední zátěže tak je třeba10 hodin. Tohle po skončení měření vždy uvádím, ale přijde mi, že to mySasy jaksi nebere v potaz.

          Co se týče grafu, poloha je 4 dny na středu a 2 dny jsem se dostal více doprava. Dám tomu šanci, graf nevypadá zle, ale ten klesající funkční věk nechápu. 39 tepovka, když jsem šel po probuzení na záchod, pak po schodech zpátky nahoru a pak se začal měřit … prostě vím že jsem v mnohem větším TOPU než ukazuje mySasy. Je mi 31 let, první měření minulý týden ukázalo funkční věk 26, říkám si, že jako asi super. Ale pak s každým dalším měření věk klesá a dneska že 33,5 :-D

          Pokud má funkční věk odpovídat celkovému zdraví, tak to není pravda. Vím to, protože jsem byl minulý měsíc na testech a nic jsem od té doby neměnil …

          0 0
    • tiarko  

      Tak to zkouším několik dní, a víceméně se mi shoduje to co o sobě vím. Vydržím toho dost, ale žádná kompenzace a adaptace moc nenastává :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.