• Smazaný účet

    Zdravím, vybírám nový batoh a v závěrečné fázi rozhodování jsou tyto dva modely. Už mám Lobo a ten je na delší štreky malý. Proto chci batoh větší než je Lobo, ale zase nechci s sebou tahat krosnu. To je hlavní problém v rozhodování. Lobo má úložný prostor 3,3l, Mule NV 10,5 a Hawg 18l. Nějak si neumím představit těch 18 litrů objemu. A taky jsem nikde na prodejně na Hawg NV nebo nový Mule nenarazil. Mám tedy na vás několik otázek, snad mi poradíte.

    1. Má někdo zkušenosti s Mule NV? Všiml jsem si že někdo v jiném „dredu“ něco v tom smyslu psal, ale nevím kdo. Straré Mule prý bylo při plném vaku jako vajíčko(což je Lobo taky), ale platí to i o novém? Jediné o co se můžu opřít je test ve Velu.
    2. Má někdo zkušenost s Hawgem NV? Hodily by se i zkušenosti se starším modelem.
    3. Za fotky bych byl rád :0)
    0 0
    • Frostty  

      hoj,

       

      1: Tohle sem řešil také, musel sem to risknout..model NV při plném vaku nevytváří žádné patvary a krásně drží na zádech. Mule NV je pomerně malej batoh, kromě 3 l vody v něm vozím návleky, nářadí (imbusy), náhradní duše (2× pro sichr), pumpičku a malou svačinu. Možná bych do něj narval i větrovku, ale nezkoušel jsem.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Opravdu se tam dá nacpat jen tak málo věcí? Krom toho co píšeš(2× duše, pumpička, nářadí, svačina) bych rád vozil i světla(když se někdy vracím později), lékárničku(sa­mozřejmě že vím že když se někde sám rozmlátím lékárnička mi nepomůže, ale na malé ošetření se hodí), pumpičku na vidlici(ještě pořád laboruju s tlakem a tak jí vozím i teď, ale už je to skoro na hraně, kouká ven z batohu) a nějaké teplejší oblečení na dooblečení nebo když vyjedu nabalenější tak teď nemám kam odkládat.

        0 0
        • MF  

          A co takto skusit Blowfish ? Jazdim s nim roky a spokojnost. Akurat sa mi teraz zacal trhat zips. V zbalenom stave don napcham tenucku vetrovku, naradie, doklady, letefon, dusu, lepenie, nieco na jedenie, repelent. Ked treba tak ho zvacsim a vlezie tam aj zrkadlovka alebo notebook, pripadne zimna bunda. S Blowishom chodim aj na lyze a zmestia sa don v pohode vsetky serepeticky na denny vylet. V zmensenom stave sedi uplne perfis, v rozbalenom uz trosku citit ze to neni ono, ale dajaka tragedia to nie je.

          0 0
          • Smazaný účet  

            To jsem chtěl napsat jako bod 4. Nechci Blowfish, nelíbí se mi, dokonce bych řekl že mě odpuzuje…

            0 0
        • matts1  

          já mám Mule starší, ale z hlediska prostoru to asi bude stejný, vozím v něm lékárníčku, duše, nějaký nářadí, světla, svačinu, a třeba druhý tričko nebo něco na převlečení, ale při plným vaku tam toho moc víc nenarveš. Na bundu to už není, to bys musel jen bez vaku a nebo mít nějakou hodně skladnou. Taky mě třeba vadí, že teď vozím chrániče a na Mule nejsou kam z venku přidělat.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Chrániče nevozím, to není problém.

            0 0
            • matts1  

              já vím, to byl blbej příklad, mě to jen teď chybí, beru si ho třeba na silniční výlety, ale jak jsem si zvykl na větší, tak mě to na zádech už rozdíl nějak nepřijde a když potřebuju vzít víc věcí, tak mě to místo v mulu chybí

              0 0
        • Frostty  

          Pokud chceš vozit tolik věcí tak na MULE NV či MULE raději zapomeň a vem Hawg. MULE NV je doopravdy „malý“ batoh

          0 0
          • Scully  

            Rozdíl mezi klasikou a NV je jen v tý vložce, ta sice způsobý že batoh krásně sedí i když je plnej, ale dost zmenšuje uložný prostor. Sám vozím Mule NV a zatím jsem do něj vždy narval všechno co jsem potřeboval, ale je hodně mělký, takže oblečení do něj jse nastrkat vcelku v pohodě, ale zrcadlovku dovnutř asi nedostaneš.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Koukám že majitelé Mule NV rostou jak houby po dešti, ale co majitelé Hawga?

              Zrcadlovku nemám, takže tahle možnost padá stejně jako nahoře ty chrániče. Jde mi prostě o to, že když chci větší batoh abych nevyhodil peníze za něco podobně velkého jako mám teď a za 2 roky nekupoval zase Hawga.

              0 0
            • Marskatin  

              Nová Mula má ještě pláštěnku, pokud se nepletu. Při plném vaku jako batoh na něco prakticky nepoužitelné, Opravdu jen vávleky či drečs s dlouhým rukávem, imbusy a velmi kompaktní fotoaparát a i tak je narvána tak, že už moc mesedí na zádech. Já ji mám jen kvůli tomu že jsem žíznivec a líbí se mi 3l vak. 9l koik má udána je podle mě nějaká scifi, to podle mě nemá ani s vakem. Rozhodně ne jako vnitřní objem. Pokud vedle tohos tojí 10l kanystr připadá mi 2× tak velký.

              0 0
          • Smazaný účet  

            Myslíš? :0( Už jsem byl pomalu rozhodnutej pro Mule… P.S. Svět je malej co? Známe se z e-mailů, řešili jsme Epicona od Milana ne? A otázku zdvihu na Avalanche. Jak jsi pokročil?

            0 0
            • Frostty  

              No ja to určitě vím, jsou občas chvíle kdy si říkám že sem měl vzít hawg..nejhorší je to že neexistuje u nás obchod kde bych je mohl porovnat. Pokud chceš vozit víc věcí (ty cos vypsal) tak doopravdy na MULE NV zapomeň. Nedokážu si představit že bych v nem vozil víc věcí než teď.  jj epicona jsme řešily, pujdu do něj po sezoně, teď to ještě odjezdím na stávající.

              0 0
      • tonik666  

        do rogue toho nacpu vyrazne vic. musis lip balit

        0 0
    • jmanek  

      Ressurection!

      Dnes jsem porovnával MULE NV 2012 a HAWG NV 2012 a přišlo mi, že jsou snad úplně stejné až na ty boční kapsy navíc u HAWG. Trošku mám strach, zda skutečně HAWG pojme deklarovaných 19L, ta prohnutá vložka (N.V.I.S. záda) zabírá poměrně hodně místa a hodně mi připomíná integrovaný páteřák u deuterovských Attacků. Pláštěnka, spousta kapes atd. jsou fajn. No, uvidím teď po týdnu na kole..

      0 0
    • Mondieu  

      Budu řešit stejné dilema. Velikost mule by byla fousová a jestli je Hawg a něco větší, tak do něj půjdu.

      I designově je takový hezčí a veselejší.

      0 0
      • MirosPikos  

        No jestli si zhulenej, pak ti přijde veselýho cokoliv :) Jinak HAWG se mi vždycky líbil :)

        0 0
      • jIrI___  

        Pokud se nepletu, tak tohle je Hawg NV 30. Oproti Hawg NV je větší a postrádá ty odporné boční měchy (kapsy).

        0 0
    • police  

      Mám Mule NV 2012 v bílo/černé a maximální spokojenost. Teď jak je teplo tak vozím i ručník s plavkama v kapse na přilbu. Dále náhradní duši, nářadí, pláštěnku, návleky, pumpičku a spoustu dalších hovadin.. Mě osobně přijde baťoh na jednodenní vyjížďky ideální a zatím jsem neobjevil nic co by mi vadilo.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.