• atak10

    Zdravím, chtěl bych tento rok poprvé zkusit MTB Trilogy. Už o něm nějakou dobu sním a cítím, že nastal čas.:-D Taky tamní krajinu a bajky trochu znám a je to přesně to, co mě baví. Nemohu se ale rozhodnout jakou trať… Zatím asi více vítězí poloviční demo(zatlačím slzu) vzhledem k mému ročnímu nájezdu cca 3100km. Co mě ale zajímá nejvíce, jestli přijdu o ty nejlepší technické úseky, které nabízí full trať? Díky za případně reakce a zkušenosti :-)

    0 0
    • MaTHa  

      Jo přijdeš o to nejlepší. Ale rozhodně to není poloviční trať spíš 3/4 :-)

      0 0
      • atak10  

        Aaaaa fakt jo? Tož to mám zase brouka v hlavě tybrdo.

        0 0
      • MirosPikos  

        Co jsem měl možnost na podzim sjet, jsou tam fakt lahůdky. Pokud to jedou často na XC bajku, tak klobouček.

        0 0
    • orm  

      Jel bych dlouhou byt tebou. Zas tak tezke to neni jak se to nekde prezentuje. Spise je to o hlave, kdy na xc kole hodne veci jdes nahoru i dolu. Sam jsem dlouhou dojel 3× z toho posledni v roce 2016 s hmotnosti 112kg. Je to pekny zazitek a poradatel tomu venuje hodne casu, tak proc si to zkracovat.

      0 0
      • atak10  

        No právě jak píšeš. Bojím se, že by mě to mohlo pak mrzet volba té kratší. Ale zároveň mám obavy ať mě to neoddělá. Na bajku mám 80km za den jako jakési své maximum a to ani ne v takových krpalech. Každopádně děkuji. :-)

        0 0
        • honzarb  

          Kdo se boji nesmi do lesa, aneb zivot tvori zazitky… neres zbytecnosti a jed dlouhou;)

          0 0
    • doubleingram  

      Ty ceny startovneho jsou vylozene lidovka, pred startem dokonce krasnych 4,7k :) No neber to.

      0 0
      • orm  

        Podival jsi se kolik stoji startovne na etapovych zavodech i nekde jinde nez v CR? Mrkni treba do Polska, MTB challenge nejlevnejsi startovne 270Eur, MTB trophy 170Eur. Startovne vzhledem k praci kterou poradatele odvadeji je, kdyz uz ne levne, tak primerene.

        0 0
        • doubleingram  

          Vim, ze v zahranici to byva drahe. Jen mi to proste pred startem prijde moc a je to pro me velka prekazka tam jet. Nejradsi kupuju startovny pred zavodem, podle zdravi, pocasi atd. A kdyz spocitam na kolik to prijde z ubytkem, benzinem, jidlem atd, tak je proste moc. Navic ve startovnem neni poradne nic navic, obcerstveni na zavode a umyti kol je vsude. Na etapacich v zahranici mas casto dalsi pridanou hodnotu.

          0 0
          • orm  

            To je bezna praxe a je to tak vsude. Budu se opakovat, ale podivej se do zahranici, MTB Challenge listopad 269Eur, pred zavodem 399Eur. Ve startovnem mas ± totez co na MTB Trilogy. Polsko je ± nase cenova kategorie, takze to srovnani je relevantni. Ano, na zapad od nas dostanes k zakladnimu startovnemu vice, ale zakladni startovne je nekolikanasob­ne vyssi.

            0 0
          • Hnoj  

            A co je přidaná hodnota? Že ti po závodě manasírujou a volížou koule?

            Hádám, že Trilogii jsi v životě nejel, co?

            Jinak bys nemohl říkat takovýhle blbiny. Trilogie je zkrátka životní styl a těch pár korun za startovný je spíš symbolických za zážitek a atmosféru na kterou vzpomínám zbytek roku…

            0 0
            • doubleingram  

              Ano, koule jsou presne to co jsem myslel a jak jsi uhodl, ten „zivotni styl“ jsem nejel.

              0 0
          • abel  

            to není pravda, když dokončíš, dostaneš triko finisher :-) samostatně neprodejný a jako motivace když už fakt nemůžeš dobrý. a potkat Vénu v brutálním sjezdu, se slovy „já to jezdím na pevným“ – k nezaplacení:-))

            když to srovnám se startovným třeba za pražskej půlmaraton…

            0 0
      • jeniiiik  

        Tak můžeš zkusit treba Sparťany a podobně závody, probehnes se po sjezdovce, vymachas v blate, prebehnes kladinu a máš to za 1500,– nebo kolik ta ptákovina teď stojí. ;)

        0 0
      • JakeF  

        Máš v tom 4 dny a mraky občerstvovaček, servis atp… Za mě daleko líp utracený peníze, než za nějakej obyčejnej maraton.

        0 0
      • vt  

        Hele, kdyz si clovek vezme kolik v tom utopis casu, tak ty ostatni polozky jsou minimum.

        0 0
    • biker752  

      Jel bych dlouhou. Myšlenku jsem měl taky na demo, ale hecl jsem se.

      Sezonu před Trilogy jsem měl nájezd cca 2,5k km. Ten rok (2016) jsem před závodem najel asi 1,5k km. Přežil jsem to ve zdraví, na trati jsem teda strávil denně kolem 8 hod, ale tempo na pohodu. Nejel jsem závodit, ale užít si to a to se podařilo.

      0 0
      • atak10  

        Tak už mám přihlášenou plnou. Přistupuji k tomu stejně.

        0 0
        • Hnoj  

          Vítej do klubu! Já letos trávil na trati taky kolem 9 hodin. No problem. Jedeš si to užít, cestou fotiš a užíváš si nejlepší závod u nás. A nejspíš na světě :)

          0 0
          • orm  

            Jakou jsi jel kategorii? Pokud jedes normalni marathon, tak je s tim uzivanim v poslednich letech problem, protoze za tebou jedou strelci z endurokategorie, kteri jsou z kopce dolu mnohem rychlejsi a je to na zacatku dost stresujici.

            0 0
            • Hnoj  

              Já jedu END a navíc letos jsem jel doslova poslední, nebo v posledních 5. Fakt no problem boys :-)

              0 0
              • orm  

                Ja jel vzdy marathon, ale jak jsem pomalej a zkopce nic moc, tak 1/2 jedu s enduristama a neni to moc prijemne, protoze je clovek nechce brzdit, tak jim uhybam, ale je to na ukor vlastniho zazitku.

                Osobne mne prijde, ze marathon neni uz pro poradatele priorita a podle toho to vypada. Uz zaradili i e-bike enduro kategorii a nedivil bych se, kdyby marathon za par let vyradili uplne.

                0 0
                • embi  

                  Enduro proste frci vic no:)

                  0 0
                  • TheJD  

                    Jednak je enduro na vlne a druhak se profil a obtiznost zavodu na enduro asi i hodi vic, nez na maraton. Ja jel ve 2017 a tehdy tam o tom nekdo z poradatelu mluvil, ze je uz vic jezdcu endura nez maratoncu a taky, ze zavod bude smerovat hlavne timto smerem.

                    0 0
                    • orm  

                      Obtiznost dela poradatel a je na nem jak to udela. Pokud to smeruje k Enduru, tak se nemuze divit, ze mu tam lidi na marathon nebudou jezdit. Ono je super si to zkusit, ale rok co rok mit 3 denni pesi vylet neni uplne zabava. Jel jsem 4 rocniky, prvni dva a pak v roce 16 a 17. Ten odklon od marathonu tam byl dost vyrazny. Vsechny sjezdy se zacaly stavet proto, aby byly tezke pro enduro. Na XC se uz vubec nebere ohled. Za me uz tam na XC kole nepojedu, protoze to pro me uz nema zadnej vyznam. Pokud se dam fyzicky dohromady, tak si to pujdu objet na svem RB Monster EN. Hezky na pohodu, bez stresu, nekde vzadu :-).

                      0 0
                      • TheJD  

                        Ja si zase myslim, ze se to da paradne objet i na XC kole, ale chce to mit celopero a dobre plaste-zadne semi slicky. Jo a teleskopku.

                        0 0
                        • orm  

                          Takze EN kolo nebo alespon AM a uz jsme u toho :-). Objet a uzit jsou dve ruzne veci. Prvni dva rocniky jsem jel na 26" xc full, 2016 na 26" ht a naposledy, 2017, prvni etapu na 29" ht. Mohu celkem dobre posoudit ten posun od XC k Enduru. Ja jim to nekritizuji, ale pro me uz to na XC neni.

                          0 0
                          • doubleingram  

                            Super, uz vim kam na XC nepojedu.

                            0 0
                          • TheJD  

                            Ne. Proste XC full s temito zmenami. Kdyz to vezmu podle seriovek, tak kolo typu S Epic Evo, Orbea Oiz TR nebo Scott Spark. Kdyz to vezmu tak, ze mam zavodni XC kolo a chci ho upravit na Trilogy, tak nasadim teleskop, plaste typu Maxxis Ardent Race nebo Forekaster a jsem vysmaty.

                            0 0
                          • jonti  

                            Ja jsem tam posun moc nevidel, prvni rocnik za mokra jsem jel na 29er fullu s 600mm riditkama na lehkych RoR RaR.

                            Na dalsi rocniky jsem jen dokoupil teleskop a dal sirsi riditka, navic na soucasnych XC fullech s mensim hlavovym uhlem jdou sjet i dobry pekla.

                            Pro me nejvetsi problem byla fyzicka narocnost, posledni den uz i relativne jednoducha technika dava zabrat vic.

                            Hodne pomuze mit dobre ubytovani a stravovani, kdyz jste s lidmi, co davaji po dojezdu x piv a chodi spat po pulnoci, moc nezregenerujete a je dalsi dny citit.

                            0 0
                          • JakeF  

                            Nepřijde mi, že by tam byl zásadní posun od XC k EN. Véna to vždycky stavěl jako extrémní závod a od začátku to byly trasy spíš na fulla a teleskop. A některý vyloženě nebezpečný úseky se teď objíždí. Sokolowsko i Jánskej vršek jsou dneska bezpečnější, jeden hodně nepříjemnej sypavej sjezd se už nejezdí vůbec a nahradily ho sice na XC kolo hodně technický vracečky, ale určitě jsou bezpečnější.

                            Ale jo, pokud je cíl si to jenom užít, tak trailbike bude vhodnější. Na XC HT už to je celkem výzva, ale to byla vždycky.

                            0 0
                            • orm  

                              Kdyz ze jsi to jel poprve? Pred nebo po zavedeni Enduro kategorie :-)?

                              0 0
                              • JakeF  

                                2013 asi bylo prvně.

                                0 0
                                • orm  

                                  Dobre, to byla poprve nova prvni etapa, venova vykladni skrin, na ktere se realizuje :-). Ostatni etapy, zvlast ta druha, se tolik nezmenily, ale ta prvni hodne. To musis videt. Enduro kategorie v te dobe byla jen test. V roce 2013 jsem nebyl schopen sjet asi dva sjezdy a vyjet jeden. Kdyz to srovnam s rokem 2017, tak je to uplne jine. Mnohem vice se chodi nahoru i dolu.

                                  0 0
                                  • JakeF  

                                    Nepřijde mi… Já nahoru určitě chodím víc, ale to bude tím, že místo 10kg XC HT se tahám s 160mm mrchou :).

                                    Nejhorší sjezdy jsou dneska určitě jezdivější. Já si pamatuju z XC tři problematický sjezdy:

                                    – Jánskej vršek, kterej je dneska daleko víc namotanej, ten byl dřív úplně rovně a byla výzva ho sjet i na EN bajku.

                                    – Sokolowsko je místo spodního dropu do suti, kde jsem na XC slejzal, dneska výrazně bezpečnější a snazší objížďka lesem vlevo

                                    – Jeden sypkej sjezd korytem, co na XC gumách prakticky nešel ubrzdit, je dneska vedenej komplet jinak, vracečkama v lese… těžší na dovednosti, ale určitě bezpečnější a za mě i daleko větší zábava

                                    Ještě by to chtělo přidat na technice na sjezdu z Kraloveckýho Špičáku, tam to je za mě pořád zbytečně nebezpečně rychlý, ale zas nic člověku nebrání to jet pomalu.

                                    0 0
                                    • orm  

                                      A nemas to proste zkreslene tim, ze to uz nejezdis na XC kole, ale Enduru a mas daleko vetsi schopnosti jizdy v terenu :-)? V te prvni etape jsou tezsi casti, tys vyjmenoval jen ty delsi.

                                      0 0
                                      • JakeF  

                                        To má samozřejmě vliv, ale na XC to byl boj o přežití a sjetí/nesjetí, zatímco na EN si to užívám. Dát to zase na XC by mohla být zajímavá zkušenost… Možná 2020 :).

                                        0 0
                                      • jonti  

                                        Ja to beru na XC tak, ze kratky prilis tezky usek proste nejedu, i rocniky, co jsem jel na umistneni jsem prvni a treti etapu nekolikrat tlacil a nicemu to nevadilo.

                                        0 0
                            • siskin  

                              Přesně jak píšeš. Taky mi to nepřijde zásadně horší. 2× jsem jel maratonskou verzi na xc fullu (+teleskop) ,teď 2× Enduro verzi, řekněme na trailbajku a jde to na obojím. Pokud si člověk chce užít sjezdy, tak teleskop nutností, vyloženě EN bajk nutnej není..

                              0 0
                              • jakub  

                                Letos se budeme určitě snažit o vylepšení dalších sjezdu, Sokolowsko bylo nutné, stav spodní části suti, byl jednoduše už absolutně nesjízdnej a ta část se nám myslím poměrně povedla i když bude třeba ji letos ještě překopat a zpevnit, bo už je zase vyhrabana… Určitě letos vymlikujeme další sjezdové úseky, neboť padáky rovnou dolů nám prostě nepřijdou ani zajímavé, ani zábavné, každá kamikadze je sjede a zážitek 0, proto určitě přidáme technické a trailovou úseky, nevím jestli mohu zveřejnit i informací o tom, že existuje myšlenka o zcela nove 2 etapě, Venouch má něco v hlavě, jak moc je to realizovatelné zatím nevím, nechte se překvapit… Určitě ale počítejte i s novými úseky, z minula je vše vyježděné a Venouch to takto nebavi, proč nezměnit něco, co dobře funguje, je vykopané, a vyčištěné za úplně novou trasu v místě, kde jsou polomy, kořeny a skály že… ???

                                0 0
                                • jakub  

                                  Ještě doplním, jde nám o to vrátit horská kola tam, kam patří, tedy do surového, poctivého terénu, na samotném začátku MTB jezdili na kolech exoti, které nikdo nechápal, dnes je z MTB špičkový trend, životní styl, honění gramů a samponstvi, holení nohou a podobně věci… Naše Trilogy je z5 punkový závod využívající maximální možnosti ve vývoji horských kol, ale zároveň se snažíme přinést Vám zážitky a návrat do čisté přírody, ukázat místa, kam se běžný člověk nedostane ani pěšky, jsme pyšní na to, že spousta z vás na konci, unavení, dodreni nadavaji našemu teamu, že už nikdy a za rok zase stojí ve startovní lajně nateseni,

                                  0 0
                                • abel  

                                  super že nestojíte na místě a náhrada např. sjezdu ke kamenolomu serpentinama je rozhodně lepší, jánskej je taky líp jetelnej než před cca 5ti lety…

                                  malá poznámka k novejm trailům: asi se to těžko posuzuje při trasování (točky v hrabance jsou super), ale když před váma projede xx enduristů, je už to dost motokros. vím o čem píšu, jezdím s respektem na chvostu:-)

                                  0 0
                        • doubleingram  

                          Takze trail bike :)

                          0 0
                          • TheJD  

                            Ne.

                            0 0
                          • embi  

                            To jestli je kolo XC nebo trail bike definuje geometrie, ne pláště.

                            Nicméně souhlasim, že jet to na jakémkoliv biku a HA kolem 70° je spíše trápení nežli zábava.

                            Na maraton bych tam viděl ideální kolo typu Yeti SB100, Intense Sniper, SC Blur.

                            0 0
                          • jonti  

                            Ne, potrebujes i co nejlepsi schopnost jet do dlouhych kopcu. Idealni rychly karbonovy full pod 11kg s teleskopem.

                            0 0
              • abel  

                doslava poslední jsem jel já, první a druhou etapu mi dělal společnost pořadatel strhávající šipky. v první jsem dokonce málem vytáh světlo na dojezdu do teplic:-)

                0 0
          • atak10  

            Těším se jak malej kluk!

            0 0
            • Hnoj  

              Tak se potkáme :-)

              0 0
            • Tehu  

              A máš na co, já mel premiéru loni a letos si to nenechám rozhodně ujít, snad mi čas dovolí se trochu připravit alespoň fyzicky… Páč to chce mít něco najeto ;)

              0 0
    • jakub  

      Ahojte, mtb trilogy je maratonský závod, který nabízí maximum co lze vytěžit z místního terénu a především přírody, snažíme se vybudovat etapak světové špičky, každý rok stravíme nekonečno hodin na trati čištěním, objevováním nových trailu a samotným budováním, zároveň ale sbíráme zkušenosti z předchozích ročníků a neustále se snažíme někam posunout ať už v endurovem pojetí, nebo v maratonském, v žádném případě neuvažujeme o tom, že bychom pořádali pouze a jen endurovem závod, stále u nás hraje prim maraton a připouštíme, že se pomalu zvyšuje zájem o enduro na což musíme i s ohledem na Vaši bezpečnost pružně zareagovat, rozhodně ale vylučují, že bychom upřednostnili tu, nebo onu skupinu jezdců, a že přidáváme kategorie je nasnadě, je světový trend a snažíme se najit možnost pro všechny, proto jsme do závodu zařadili i tzv Demo, elektrokola atd., , aby každý banjker mohl okusit atmosféru etapaku… naše meslenka je beznadsazky snaha o vybudování TOP závodu, když ne na světě, tak minimálně ve střední Evropě, zcela záměrně, aniž bych někoho strašil píšu, že to není závod pro každého, ale na druhou stranu, každý správný bajker jej objede… Enduro je velice atraktivní a jednoduše se nabízí pro tento závod, letos rozhodně přidáme další zajímavé úseky a těšíme se na všechny, kdo mají Gule

      0 0
      • jakub  

        Ještě doplním, co se cenové politiky týče, vězte že bychom taky dokázali napálit vysokou cenu startovného, což by mohlo přinést užitek v tom, že by zbystrili špičkoví jezdci ktere pochopitelně zajímá prestiž a možnost klání na etapaku priznejme si, pro mnoho závodníků z exotické země, jak jsem ale již psal, naše ambice jsou přinejmenším vysoké, jednáme se sponzory a dalšími zainteresovanymi, bez nichž bychom si v takové cenově relaci fakt nemohli dovolit tento závod pořádat jde mimo jine třeba i o majitele pozemku, různé kauce v životním prostředí, kamery, fotografové atd atd, navíc takový závod, aby byl co nejkvalitnější neohlidaji v dnešní době nadšenci za housku se salámem, atd atd, prostě vězte, že daná cena je v současné době nejnižší, za kterou můžeme tento závod na dané úrovni a kvalitě zorganizovat, celý náš team pořadatelů věří, že to co děláme má smysl a že i letos zažijete top bajkovou dovolenou se vším vsudy

        0 0
        • orm  

          Cena je v pohode. Drzim palce. Pokud se dam fyzicky dokupy, tak doufam, ze se zas po 2 letech vratim, ale uz ne na XC :-).

          0 0
        • garp  

          Jel jsem Trilogy třikrát jako maraton. Děláte to super ,moc se mi to líbí. Letos sbírám odvahu zkusit enduro.

          0 0
        • jonti  

          Mozna je chyba, ze pro vetsinu lidi co je spis dovolena nez zavod, tech co zavodi je tam na maratonu na startu 20 a v dalsich etapach 10.

          I kdyz jsem jezdil okolo 10000km rocne to bylo na me hodne tezky a v kombinaci s dlouhou Salzkou jsem se tim znicil na cely zbytek roku.

          0 0
      • jonti  

        Je škoda, že se zaměřujete jen na trať a závod samotný, a nenabízíte i balíčky s lepším ubytováním, nebo třeba nezorganizujete něco jako stanové městečko nebo chatičky v některém z kempů. Prakticky každý tam ubytování potřebuje, proč z toho nechcete mít nějakou provizi?

        Vydělat na službách okolo mi připadá lepší, než zvyšovat základní startovné.

        0 0
        • jakub  

          Děkuji za typ, určitě se nad tím zamyslíme… Ale v prvních dvou ročnících jsme měli logistický zajištěné i tyto věci a popravdě, vůbec o ně nebyl zájem… Všichni vetsinou volí dle svých vlastních možností hotely kvůli regeneraci, ty doby, kdy se na konci závodu , po etapě, večer všichni sešli a pokecali, poznali se atd. Jsou bohužel pryč, všichni se rozjedou do svých penzionu a soustředí se na regeneraci pro další den…

          0 0
          • doubleingram  

            Tak na takto tezkem zavode to je celkem pochopitelne.

            0 0
          • orm  

            Tohle je urcite skoda, napr. na mtb challenge, jak se putuje (putovalo) a lide spali ve skole, tak byl daleko vetsi prostor pro pokec a socializaci.

            0 0
            • TheJD  

              Myslim, ze kdo chce pokec a socializaci, pojede enduro a tam na to bude casu dost behem samotneho zavodu.

              0 0
    • Karlos009  

      Z propozic jsem nevyčetl počet RZ u endura. Konkrétně, pokud pojedu Demo Enduro Race o kolik příjdu RZ? Na jednu stranu si nejsem jist jestli zvládnu 3 dny po sobě takovou nálož kilometrů (Extreme) a na druhou stranu bych nerad přišel o zábavu na RZ. Díky za info.

      0 0
      • TheJD  

        To oni nejspis jeste sami nevi, ale tipuju, ze prijdes tak o 1/4 RZ jako v minulych letech.

        0 0
      • Tehu  

        Jed full nálož, určitě by jsi litoval!!! Loni jsem měl na endurku cca jen 1000km před Trilogy, neříkám že jsem se z toho první den malém nesesypal někde po 50km :D , ale pak se to nějak zlomilo a byla to pecka!!! Nakonec jsem v cíli čuměl na nějaký 15 nebo 16 flek v enduru :D prostě zážitek…

        0 0
    • vt  

      Jak tak ctu celou diskuzi – jede vubec nekdo na ht xc? :-)

      0 0
      • jonti  

        Treba lide vepredu – Kanera a Bubilek, to davaji na HT i bez teleskopu :)

        Na tom HT to jeste jde, stejne jako Sudety, ale ten teleskop a gumy s vetsim vzorem nez na KPZ se hodi.

        0 0
      • Cryzyy  

        ja to jezdim od prvního ročníku na HT, nejdriv na 26", na kterem, by to bylo dneska podle všeho úplně nemožné :-)

        Ale je pravda, že mi to pripada těžší a sjezdy rozbitejsi, loni jsem to kvůli ruce ve druhém etapě vzdal a nejsem si úplně jistý, zda to ještě pojedu. Ono je to samozřejmě i tím, že jezdím čím dál tím méně, ale prozevlovat se planovane zavodem, na to zatím morálně nemam, což se klidně do léta může změnit.

        0 0
        • vt  

          Hmm … porad mi neni jasny jak to to technicky tezky. Fotky a videa vypadaji silene :-) ale to i ty ze Sudet, kde to objedu krome Hvezdy a skoku z cesty u malych vodnich zamku, cele celkem v pohode. Nerad bych tam nachodil 20% z kazde etapy pesky dolu ;-)

          0 0
          • TheJD  

            Zrovna Hvezda je uplne v pohode. Sice jsem to jel na enduro kole, ale uplne na oci-nevidel jsem to predtim ani na videu. Je tam jen par schodu a zatacka…

            0 0
            • vt  

              JJ, akorat musis vedet kudy :-)

              0 0
              • TheJD  

                Pisu, ze jsem to jel na oci. Co si pamatuju, tak jsem to jel cele tak nejak vlevo, misty mimo stezku, a az v zatacce jsem to stocil mezi ty dva velke kameny, mezi kterymi vedla stezka.

                0 0
                • TheJD  

                  Hlavne jsem to teda tak nejak jel tak, jak me to navedlo a kam jsem se vesel. :D

                  0 0
          • Cryzyy  

            prostredni etapa co se jede po trase Sudet je nejvic jezdiva (mimo výjezdu korytem před Hlavňovem), v ostatních jsou těžší místa, ale jsou to relativně krátké úseky, kdy pěšky jdeš celkově v řádech minut

            0 0
          • micu  

            Sakra, uz jsem na to skoro zapomnel a ty jsi mi to pripomenul… Na tom skoku jsem vloni znicil vidlici a rozseknul si ret.

            0 0
            • vt  

              Sorry. Loni to predemnou zkousel jet nejaky blazen, pak ho odnaseli :-/

              0 0
              • Tehu  

                Ještě že si vůbec nevzpomínám o čem se to tu bavíte 

                0 0
    •  

      A take se to da seskocit vpravo ze skalky i na HT …

      Reakce na obprispevek hore. Uff ..

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.