MTB Hardtail pro rok 2021 do 60 000

34 nepřečtených
  • FilipHK

    Ahoj, vybírám nové MTB. Chtěl bych karbonový rám, určitě hardtail, dobrý poměr ceny/výkonu/de­signu. Zaujala mě tato 4 kola, co byste doporučili a proč? Ještě dodám že budu jezdit v lehčím terénu (kombinace asfaltu a různých horských cyklostezek) a taky bych po prvé v životě chtěl zkusit i nějaký lehčí trail (trailové celopéro ale určitě nechci, to bych nevyužil). Po dlouhém hledání mě zaujala tato 4 kola. Jsou v cenovém rozmezí 40 000 – 60 000 Kč. Speciálně by mě zajímalo, co si myslíte o tom Rockrideru z Decathlonu. Není sice nejhezčí (není ošklivý, ale není to takový fešák jako Trek a Canyon), ale nabízí absolutně nejlepší poměr ceny a komponentů. Trek má u levnější varianty nic moc vidlici a brzdy (ale designově vypadá božsky). Myslíte si, že např. základní Shimano MT200 u toho Treku stačí pro 70 Kg vážícího chlapa, nebo se s nimi budu trápit…já fakt nevím… Canyon je nejdražší, ale přijde mi dobře odladěný jak z hlediska komponentů (SLX, XT, FOX vidlice…). Taky Canyon komponentově poráží dražší procaliber 9.6… Předem moc díky za rady.

    https://www.decathlon.cz/…8558254.html

    https://www.canyon.com/…-6/2638.html?…

    https://www.trekbikes.com/…9-5/p/33258/?…

    https://www.trekbikes.com/…9-6/p/33260/?…

    0 0
    • Datel Stepní  

      Vzal bych Trek Procaliber 9.5 a vyměnil brzdy a vidlici.

      Když dostaneš na kolo nějakou slevu. Původní brzdy a vidlici prodáš, budeš cenově cca mezi 50–60 000.

      Se sadou M6100 sice není zatím moc praktických zkušeností, ale věřím, že bude fungovat velmi podobně jako M7100.

      0 0
    • Speedster1944  

      Osobně bych vzal buď jednoho z těch ProCaliberů (v nějaké té oranžové barvě) a nebo ten nový CF 6, který je teda neskutečně krásný s dobrou výbavou :) …mé osobní preference mluví za Canyon, jen ho od někoho půjčit a vyzkoušet (alespoň předchozí modelový rok) – Geo se snad tolik moc nezměnila aka posed. =)

      0 0
    • blue.sun  

      U Decathlonu bývá trošku problematická dostupnost, ale jinak je to kolo celkem povedené. Není to moderní XC kolo s položenou trailovou geometrií, spíš taková klasika. Ale pro tvé využití by byl takový typ ideální. Podobně je na tom Canyon, ten se mi z té čtyřky líbí nejvíce.

      0 0
      • fyluta  

        No nevím, kde jsi vzal to, že to není moderní a že nemá položenou vidli.. Mrkni na úhly 68.1 jako ostatní.. . Chápu, kolo mám, budu to chválit do nebes, a nechci rozdmichavat spory. Tohle kolo dostupné většinou je a z těch kol, co máš na výběr váží nejméně. Ještě bys mohl počkat na speciál, ale tam ta dostupnost je horší, je třeba 50 modelu na celou Evropu. Ale za 59tis máš karbon kola, sid, xo1 hazku atd…

        0 0
        • blue.sun  

          Není to je o úhlu vidlice, ale o celku. Já o vidlici nepsal. Zatím je Rockrider i Canyon tak na půli cesty. Navíc někteří jdou i na 67° nebo níže.

          Dostupnost v obchodech je taky komplikovaná, to je zkrátka fakt a s tím nic neuděláš.

          0 0
        • fyluta  

          opr. 500 kusů :)

          0 0
    • Gwaihir  

      Canyon nabízí asi nejméně kompromisů. Mě se ten modrý exceed fakt hodně líbí. Jde o spíš o tvoje použití a jak moc si chceš udělat radost.

      Na druhou stranu nejlepší poměr cena výkon má ten rockrider z decathlonu. Mě se ten rockrider jen vzhledově nelíbí, ale hodně lidí si ho chválí.

      Treky jsou pěkné taky, akurát mají některou výbavu slabší. Na druhou stranu to jde obvykle pořešit s prodejcem, že ti udělají upgrade brzd a snad i vidlice.

      0 0
    • michalpt  

      Má prosím někdo zkušenost s isospeedem u Treku. Je opravdu znát. Děkuji.

      0 0
      • AussigBiker  

        Zazraky od toho necej, poradne zehli jenom celopero, tohle je jen tak pro srandu kralikum, mam to na sterkoletu.

        0 0
        • michalpt  

          Děkuji, budu měnit z duralu a nejezdím žádný extra terén. Bude karbon rám znát v eliminaci průběžného drncaní na štěrku, louce, lesní cesta.

          0 0
          • AussigBiker  

            Záleží jak je ten rám udělanej, jak u alu, tak karbonu. Spíš jak píše kolega podemnou to chce vychytat tlaky v pláštích a podle mě řešit konkrétní model kola. Můžu porovnat alu HT (Radon) vs Trek Checkpoint 2019, karbon. Stěrkolet mi přijde tužší, ale +/- stejně pohodlný s přihlédnutím toho, že je to srovnání HT vs. stěrkolet.

            0 0
          • Koli13  

            Z duralu budeš překvapenej a pokud nefoukáš 2atm tak si budeš prvních pár vyjížděk myslet, že máš defekt. Karbonový rámy s „odpruženými“ zadními vzpěrami fakt fungují.

            0 0
            • Smazaný účet  

              tento pocit mám často na mojí alu F29. Plánuji 2 varianty – přechod na karbon kola nebo karbon rám (na obě nejsou nyní finance). zbaví mne některá z těchto možností problému co popisuješ?

              0 0
      • novas752  

        Přidá to trochu pohodlí ale ne zase tak moc a pouze na zadek (nohy a ruce budou udrncané stejně). Pro zadek je to asi takový rozdíl jako když nafoukáš 2,0 nebo 2,5 baru do zadního kola – docela jo, trochu to otupí ostřejší rány a vibrace.

        0 0
    • novas752  

      Já nevim, stojíš před životním milníkem, poprvé se vydat na traily, tyjo… :) :)

      Ne, vážně, možná by bylo fajn nejdřív se na nějakých těch trailech projet aby ses pak náhodou netloukl do čela. Buď tě to bavit moc nebude = xc hardtail je správná cesta. Nebo tě to bavit bude dost = asi by se dalo přemýšlet o nějakém vhodnějším kole, například trailovém hardtailu. Jen taková myšlenka…

      Jinak z těch vybraných kol bych volil Canyon.

      Treky maj horší vidlici, kola i brzdy. Ale je tam teda ten IsoSpeed.

      Decathlon příšerné brzdy, nic extra kola…

      0 0
    • FilipHK  

      děkuji za cenné rady :)

      0 0
    • Smazaný účet  

      Mas rozpočet i na fulla.

      Ten by té mohl v ježdění posunout víc než trail HT tak dobre popremyslej kde jezdíš.

      0 0
    • Šopík M.  

      Na Rock machine třeba Blizz jsi se díval?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.