• dhlawrence

    dobrý den,

    chtěl bych vás požádat o radu ohledně koupi MTB do 15000. v kolech se nevyznám, moje požadavky kromě ceny tak jsou jen hard tail a V-brzdy.

    chci jezdit spíš mimo asfalt, les apod. měřím 179cm, takže rám nejspíš 19/20"

    díky za odpovědi

    0 0
    • dhlawrence  

      tak jsem se trochu díval i po e-shopech obchodů, co mám v okolí, a narazil jsem na tuhle meridu: http://www.cykloworld.eu/…fs-xc-600-v/

      je tam v základu vzduchová vidlice a snad i slušné osazení… i přes tu červenou barvu bych se nějak přenesl.

      nebo byste mi doporučili něco jiného? kolo bych si rád před nákupem vyzkoušel, takže kola od bradského asi bohužel odpadají, i když ten trek výše se mi docela zamlouvá

      0 0
      • t29  

        Jak se na to dívám, tak jestli se za ty dva roky u Treku nezměnila geometrie, bude ti 19,5" asi dlouhý. Měřím 178 cm a jezdím na 19" rámu s efektivní délkou 62,7 cm (Trek v 19,5" má 62,5 cm), ale dával jsem o 2 cm kratší představec, abych nebyl moc natažený.

        Naopak Merida patří ke kratším rámům – pro srovnání, délce Treku v 19,5" velikosti odpovídá Merida v 24" velikosti :) Tobě by u Meridy mohla sednout buď 18" (tam je otázka, jak vysoko tě pustí sedlovka) nebo 20".

        Jinak podle výbavy je to cca nastejno, Merida má lepší brzdy a řazení, Trek má lepší náboje a vidlici..

        0 0
      • Jones  

        treka 6500 mam od roku 2003, nemuzu si ho vynachvalit. Menit ho budu urcite zase za treka, ale zrejme jen kvuli „moralni zastaralosti“.

        0 0
        • dhlawrence  

          já mám čistě náhodou taky treka (7100 '04), ale toho od bradského si nemůžu vyzkoušet, v cykloworldu tu značku pokud vím vůbec nemají, a kupovat kolo z e-shopu bez vyzkoušení se mi zrovna dvakrát nechce.

          0 0
    • Jones  

      zkus se mrknout sem… http://www.sterba-kola.cz/…ent24_8.pdf

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.