MTB 29" pro kluka 16 let, co vybrat?

12 nepřečtených
  • barnstormer

    Ahoj, budu objednávat kolo pro kluka 16 let, nic závodního, ale pravidelně jezdí. Váha 65 výška 175, rozpočat cca 20tis. Zatím mám tyto tipy, děkuji předem za doporučení evt i něčeho jiného. Díky, díky.

    Grand Canyon 5:

    https://www.canyon.com/…-5/2613.html?…

    WOKI 32

    https://www.tsbohemia.cz/…d389829.html

    0 0
    • JachymP  

      Z těchto dvou jednoznačně Canyon. Dneska už mládež na dvoupřevodníku nechce jezdit, ani se ve svým životě už dál nikdy s dvoupřevodníkem nepotkají. I zbytek osazení je na Canyonu lepší, o rámu ani nemluvě. A nakonec, mít kolo Canyon je jednoznačně lepší, než mít kolo MMR ;)

      Jediný slabší místo Canyonu může být vidlice, nevím jestli s ní má tady někdo zkušenosti, ale na druhou stranu za tyhle peníze si člověk s vidlicí moc vyskakovat nemůže – cenově to rozhodně odpovídá.

      0 1
    • MTBIKER doporučuje

    • plysovykozisek  

      MMR- má dvojpřevodník a je to dostupný

      výbava u obou kol podobná

      0 0
      • černápole  

        u canyonu taky v popisu píšou že Dostupný nemusí znamenat „vstupní úroveň“. -)

        0 0
    • mikymik  

      Syn dostal toto a je spokojený.

      https://www.decathlon.cz/…_/R-p-330066?…

      0 0
      • barnstormer  

        Díky moc za tip. Skoro vychází l=pe jak tem Canyon.

        Ještě prosím přítomné o radu ohledně velikosti, Vnitřní délka nohou 88cm výška 175, ale stále roste… U Canyonu mi to říká velikost M (zlom k vel. L je až někde u 185cm výšky), Decathlon naopak už teď říká L. Neznám ani jedno kolo, jezdím Ghosta. Díky, díky, díky

        0 0
        • scalar  

          Vnitřní délka nohy 88cm je na 175cm extrémně hodně. Buďto jste špatně měřili nebo mu narostly nejdřív nohy a tělo teď rychle doroste někam ke 185cm.

          Rám tedy L, 19".

          0 0
          • barnstormer  

            Už v porodnici říkal doktor, že má dlouhé nohy, ;-) ale celkovách 185 je reálných. A u toho Canyonu taky L? Já mám Ghosta M a na mých 181 a je to ideál. Děkuji.

            0 0
        • libisenuj  

          Synovi jsem koupil Rockrider XC50 když mu bylo 12,5roku a měl cca 170cm, velikost L. Teď má 177cm, 14 let a myslím, že do 185cm je to kolo v Lku v pohodě (kámoš má carbon, což je skoro stejný rám a při 184cm je to úplná pohoda). Při nákupu sem akorát dal 60mm představec.

          0 0
      • barnstormer  

        Díky moc za tip. Skoro vychází l=pe jak tem Canyon.

        lépe, omluva za překlep…

        0 0
    • TommyP3  

      No zas tak jednoznačně bych to neviděl. Krom kůl pohonu tam žádné pozitivum nevidím. Obě vidlice nejsou žádná výhra, ale u judy půjde aspoň nastavit tlak aby chodila. Základní brzdy u canyonu a vyšší cena krom toho taky není plus. Woki je celkem krátký ram, na rekreační ježdění lepší. Navíc 2×10 má pro běžné ježdění lepší odstupňovani. Jinak je to dobrý základ. Za tyhle peníze ty kola nejsou pro mladého kluka špatné a s podobnou výbavou se na srovnatelnou cenu moc značek nedostane.

      1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.