• kajulka2

    Ahoj bajkeři, chceme jet tuto vinařskou stezku, máme na to 3 dny, start první den v Uherském Hradišti 9:30, dojezd třetí den do Znojma nejpozději do 15:00(jedem vlakem). Mám 3 otázky:

    1: Předběžně plánujem nocovat v Čejkovicích a v Drnholci nebo poblíž. Nemáte někdo místní tip pro 5 bajkerů a kola na rozumný ubytování?

    2:Jaký je tam terén?(kopce?) Máme najeto kolem 2000km letos, první i druhý den musíme ujet kolem 100km, tak jestli se to dá zvládnout, já tam nikdy na kole nebyl. Jedem na bajcích.

    3:Co nesmíme vynechat?…sklípek ;-)

    Děkuji za odpovědi k tématu.

    0 0
    • drtyc  

      k tomu ubytovani teda nesplnuje to hned nekolik podminek, ale maji tam hotel v rekonstruova­nym zamku

      0 0
      • marapara  

        Jo, ale ten bude pěkně mastný. Do Čejkovic to mám asi 20 km, ale nejezdím až tam moc často. Ale určitě tam není jen ten hotel v zámku, ale je tam i několik penzionků a ubytování v soukromí. Tip nemám, ale mrkl bych na stránky Čejkovic, popř. zkusil vygooglovat ubytování v Čejkovicích a určitě to najde dostatek odkazů :).

        Co se týče náročnosti trasy, částečně ji znám, nejsou to žádné velké kopce, ale polňačky, asfaltky, zpevněné cesty a sem tam nějaký úsek lesem. Terén je spíš než kopocovitý spíš zvlněný, myslím si, že 100 km za den nebude problém. To dělám ve větších kopcích bez problémů. Ale zase se nenechte ukolébat, pár kopců, kde je víc, než 100 metrů výškových tam je a když je jich několik za sebou, tak to dá zabrat :). Ale trasa spíš méně náročná.

        0 0
        • Pavel  

          Náročnost závisí zejména na počtu zastavení u sklípků a hospůdek… :-)

          0 0
          • marapara  

            To je samozřejmě pravda :)

            0 0
            • kajulka2  

              Hmm pojedem tam v období burčáku, takže zastávky u sklípků rozhodně budou ;-). Jinak děkuji všem za reakce, vypadá to že se tam vypravíme.

              0 0
    • Karlos009  

      Znám to jenom po Hustopeče. Znojmo a následujících 30km jsou takové malé (50m výškových) ale celkem prudké drbky. Pak až do Mikulova rovina a pak celkem kopce (cca. 100m výškových) až do Hustopečí. Dál už to neznám, ale nějaké kopečky tam ještě určitě budou. :-)

      0 0
      • drtyc  

        to sico tech 50m na vysku, ale nekdy i tech pet schodu ze sklipku jsou nezdolatelny problem.

        jinak sklipek zasadne nekde u vinohradu a ne v centru. nema to pak to kouzlo.

        0 0
        • mastihuba  

          jj hlavně když vás pár nablije na ulic tak to pak blbě vypadá. :)

          0 0
    • medved.m  

      kajulka2: jestli nepojedete až móóc natěžko, tak těch 100 za den v tomhle terénu určitě zvládnete. (A jak koukám, v období burčáku, no po něm bude vysoká průměrná rychlost :-)

      Na druhou noc Vám doporučím přespat v Jáňově dvoře. Vesnička hned na hranicích. Domluv se určitě předem – světničky asi budou mít obsazené, ale když budeš volat, použij mé doporučení a heslo, které se Ti zobrazuje pod odkazem :-)

      Kousek odtud jsou Novosedly s nejméně dvěma vyhlášenými vinařstvími – ale myslím, že o víno po celé cestě nouzi mít nebudete. Šťastnou cestu :-)

      0 0
      • kajulka2  

        Dík za tip na ubytování i přání šťastné cesty. Jj burčák nás urychlí asi dostatečně :-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.