• Sipal

    Naprosto výjimečně mám bajka v Praze, odpoledne bych chtěl někam na jih tak na 2–3 hoďky. Pojedu z centra, vymyslel jsem dojet podél vody někam do Modřan a pak nahoru dolů na pravém břehu, jak bude čas. Poradíte, kudy je to lepší nahoru a kudy zas dolů (i víckrát), případně máte návrh trasy? Vůbec to tam neznám, budu se muset držet značení, a techniku mám bídnou, takže žádné skály prosím. Případně kdybyste někdo jel tím směrem a chtěl si zaprůvodcovat, přidal bych se. Byl bych tak v 16.10 u Mánesa nebo 16.30 někde v Modřanech.

    0 0
    • Jery01  

      Rad bych se pridal, casove bych to mohl stihnout… Ale jsem na tom dost podobne jako Ty :D kolem 16:10 bych teoreticky mohl byt u Palackeho mostu (z Andela). Nebo jestli chces, tak muzeme dat celkem peknou (a „kopcovitou“) trasu z Andela na Jinonice (metro B) a po zlute pres Prokopske udoli a dal po modry/zeleny, uz nevim :D na Hlubocepy a podel reky zpet smer Andel.

      0 0
    • eredin  

      Podle vody je to urcite lepsi po Smichovske strane, je tam min bruslaru. Muzes dojet az do Lahovic, pak po lavce pod dalnici na druhou stranu, po pravem brehu do Vraneho, po cervene nahoru na Olesko a dolu k usti Zahoranskeho potoka. Pak podle potoka nahoru po modre az do Libre. Dale Dolni Brezany, Točná, Po žluté dolů k Vltavě a zpátky do centra.

      0 0
      • Sipal  

        Dík, to vypadá rozumně, doufám že tam bude spousta bahna a brodů :-P.

        @Jery01: Prokopák znám, láká mě spíš ten jih. Jestli se chceš přidat, hoď mi do mailu kontakt, nebo v 16:10 pod Palackého mostem (radši vpravo, Smíchovská strana se mi moc nelíbí) odlov červený Duratec. Ale jsem troska, pojedeme na pohodu :-)

        0 0
        • tonik666  

          Vrané je nesmysl.

          Jeďte podel vody, pak uhněte na lávky, viz mapa. Odbočka je v místě, kde je plechový můstek se sloupkem uprostřed stezky, a hned za ním je to lehce z kopce a nalevo přejezd přes koleje. Tak uhnete přes ten přejezd.

          Lávkami (pořád podel vody) dojedete k letišti Točná, pak doprava podel něj (jeho budov pořád podle plotu, najedete na točenské singlíky, tam pojezdíte a pajk kudykoliv dolů k vodě a zpět.

          Mapa

          Ještě jedna klasická mapa točné je zde

          0 0
          • Sipal  

            To je super, akorát nevím jak se tam vyzná člověk co je tam prvně – nejspíš vymetem všechny slepý a nejetelný úseky. No, mapu beru, rozhodnem operativně.

            0 0
            • tonik666  

              Tady máš odkaz na tu odbočku z cyklostezky. (pojedeš nalevo přes koleje).

              Dál to trefíš přes silnici na cestu k potoku (na ty Lávky), a pak jedete podel potoka co to půjde, až skončíte u letiště.

              A pak ideálně trefit toto je to většinou od letiště furt rovně po pěšině (nebo cestě :)))

              0 0
              • Sipal  

                Tohle jsem přesně čekal – „většinou“ je přesně to, čeho se bojím :-) Ale díky, ono to půjde, kdyžtak skončíme dole u vody u nějakýho stánku.

                0 0
              • 01carbon  

                normálně jsem se na chvíli lekl, že ta panorama bude i po lese – ale končí to závorou :-)

                0 0
              • Sipal  

                Tak úplně přesně jsme to samozřejmě netrefili, ale bylo to fajné, dík za tip. Pěkné to tu máte.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.