• Luwa

    Ahoj mám dotaz kam se dá až vyjet na silničním kole. Byl jsem tam jako malý kluk tak si to moc nepamatují.Děkuji

    0 0
    • scalar  

      Na Zlaté návrší (Vrbatova bouda) a dá zajet i Labskou.

      0 0
    • scoty  

      na Labskou, jestli to zase nezakázali…

      0 0
      • Luwa  

        Tak jse dá až na Labskou. Ale na tom silničním kole už to není vono po tom moc hrubým asfaltu.

        Ještě jedna věc jezděte lidi opatrně viděl jsem na Mísečkách nepříjemnou nehodu :-( taky jsem už mel jeden pořádný držkopád ,dva měsíce neschopnosti a tři měsíce bez kola. Tak opatrně.

        0 0
    • bodlak2  

      Měl bych dotaz pro místní/znalé. Kdybych chtěl jet na silničce z Malé Úpy na Mísečky, zatím jsem koukal na trasu Malá Úpa, II/296, Janské Lázně, II/297, I/14, Vrchlabí, Hrabačov (Jilemnice), II/286, Mísečky.

      Víte někdo o alternativě se slušným asfaltem?

      0 0
      • kokoska.rokoska  

        Pokud tam chceš dojet rychle/pohodlně, jinou volbu nemáš.

        Ale pokud by sis chtěl užít kopce a nevadí ti 80 m po hlíně nad Hrnčířskými boudami, jeď takhle https://mapy.cz/s/dezaporeku

        0 0
        • BabbaJagga  

          Před 14 dny jsem šel pěšky po zelené a tam, co se pod Tetrevima boudama téměř křižují Horská silnice, Tetřeví potok a zelená turistická/Vi­leminina cesta, tak jsem měl pocit, ze tam stavěli novy mostek nebo tak něco, raději bych si předem ověřil prujezdnost.

          0 0
          • kokoska.rokoska  

            Jeli jsme tam minulý týden – rozestavěný můstek lze obejít přes dřevěnou lávku a možná již bude hotový, mnoho nechybělo.

            0 0
      • BabbaJagga  

        V Lánově bych osobně uhnul a vzal to přes Dolní Dvůr a Strážné. Z téhle strany je stoupání pozvolné, ze Strážného do Hořejšího Vrchlabí pak příjemný sjezd. Odtud bych jel variantu kokoska.rokoska. II/297 přes Jánky je z hlediska provozu určitě lepší než I/14 přes Rudník, každopádně ani u téhle varianty se tomu kousek nevyhneš. Nevím teda, jak to máš pořešené s návratem, ale teď přes sezónu jezdí cyklobusy, takže se dá přímou linkou jet z křižovatky Jilemnice, Hrabačov v 17:45 přímým spojem až do Malé Úpy i s bikem, kus trasy kopíruje v opačném směru tu od kokosky :)

        0 0
        • bodlak2  

          Díky všem za tipy, podívám se ně.

          Je to jen hypotetická úvaha pokud bych si vzal na dovču silničku a jeden den nechal rodinu napospas osudu. Návrat jsem původně uvažoval stejnou trasu jako tam, ale možná to zkombinuji s tím jste mi navrhli, cyklobus nee.

          0 0
          • BabbaJagga  

            Nebo můžeš zkusit Vrchlabí, Hrabacov, kolem Jizery přes Jabloneček, Mýto, Harrachov a průsmyk spadnout do Polska a vrátit se přes Pomezky.

            0 0
          • kokoska.rokoska  

            Jestli pojedeš i zpět, jeď tak jak jsi původně psal, jen se vyhni otravnému „dálničnímu stoupání“ přes Valteřice a vem to přes Jilemnici https://mapy.cz/s/pojopebaso

            A na Mísečky (Zlaťák?) jeď jak jsem psal, budeš mít prima výlet na celý den :-)

            0 0
            • Esi  

              Jsi vypadá teď povrch z horních Míseček na Zlaté návrší? Chystám se tam teda na biku, tak že je mi to v podstatě jedno, jen co si pamatuju tak to byla směs rozpadajícího se asfaltu a dlažebních kostek, ale už jsem tam tak 6 let nebyl

              0 0
              • kokoska.rokoska  

                Místy čím dál tím stejně, občas ještě hůř. Na silničce už je to opruz i nahoru a dolů velký opruz. Na koze dolů prakticky nesjízdné – už při rychlosti chůze je kumšt udržet řidítka.

                Výhledy ale stále nedostižné, takže ráno než pustí lanovku na Medvědín a než přijede na Zlaťák první autobus za to ten opruz ještě stojí; jednou ročně 

                0 0
                • Esi  

                  Já se tak chystám tak za 14 dní jedu na biku z vesničky u Nové Paky tak že nějakých 45km tam když vyrazím kolem 7 tak bych tak mohl být v 9 ve všední den by tam mohl být ještě klid, škoda že se nesmí z Labské na Voseckou, nebo z Růženčiny zahrádky na Dvoračky, ani na jedno z míst se snad nesmí s kolem ani pěšky:-(

                  0 0
                  • kokoska.rokoska  

                    Ta devátá je hraniční, zpátky dolů už pojedeš mezi lidmi, ale to na MTB nebude vadit.

                    Jinak přes Růženčinu zahrádku na Dvoračky pěšky tlačit kolo můžeš, ostatně jako kdekoliv jinde – kam smíš pěšky, tam smíš tlačit, ale nesmíš jet (ani jako na koloběžce). Párkrát jsem takhle právě na Dvoračky přebíhal, ale je to fakt opruz.

                    0 0
                    • Esi  

                      Ano mám potvrzeno z KRNAP, jsem tam včera poslal dotaz, pěšky s kolem se smí, před lety to bylo zakázané. Mám MTB boty s gumovou podrážkou, tak že ty 2 km z Růženčiny zahrádky na Dvoračky zvládnu. Když bude hezky tak případně to vezmu že zlaťáku na Voseckou, to jsou taky asi 2km pěšky a otamtud už se na kole smí na Krakonošovu snídani, ručičky, Dvoračky a pak to mám 50km na chalupu.

                      0 0
                      • kokoska.rokoska  

                        Jestli ti tvrdili, že to bylo zakázané, tak kecali – nikdy to zakázané nebylo :-)

                        Jen bacha, až na Růženčinu zahrádku na kole nemůžeš, musíš seskočit už na rozcestí nad Kotelní jámou a směrem na Voseckou boudu u rozcestí u Čtyř pánů. Jelikož je to pro jezdce na (elektro)kole dost exponované, „Krnapáci“ v tomto trojúhelníku velmi často hlídají. A pozor, za Vrbatovu boudu obecně můžeš až po deváté: https://www.krnap.cz/…mi-krnap.pdf

                        Mimochdoem, na pohodlnější tlačení (přáípadně poklus s tlačením) vozím v kapse ponožkoboty a tretry buď nechám zacvaklé v pedálech a připevním gumičkou ke kolu alá triatlon, nebo beru do kapsy pytlík se šňůrkou přes záda. Fakt to dost zpříjemní přesun.

                        0 0
                        • Esi  

                          Jo před lety to tvrdili že tam s kolem nesmím ani pěšky. Tak to jsem rád, pokožko boty mám s sebou tak že to využiju. Super. Díky za informace.

                          0 0
                  • vinca  

                    Já to dělám opačným směrem. Jednou ročně to přetlačím z Dvoraček přes Harrachovy kameny na Vrbatovu boudu. Trvá mi to tak 40 min. Jako součást celodenního výletu Jablonce n. N. ( Kořenov, Dvoračky, Zlaté návrší, Špindl,Rovinka, Vítkovice, Rezek, Stromkovice, Vyské nad Jizerou a domů) to je docela zpestření a výhledy stojej za to

                    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.