Michelin XC DRY 2 vs. GEAX Saguaro

20 nepřečtených
  • Kubajzs

    Ahoj,

    potřeboval bych prosím poradit při výběru plášťů. Rozhoduji se mezi Michelin XC DRY 2 a GEAX SAGUARO. Od pláště bych „požadoval“, aby jel celkem dobře na silnici, ale abych se zas až tolik neztratil v mírně blátivém terénu. Který z těchto dvo je podle Vás lepší? Něco jsem si o nich zde přečetl, ale stále mám rozporuplné pocity.

    Díky za všechny odpovědi. Jestě přikládám anketku a fotografie (1. je saguaro a 2. michelin)

    Anketa: Který plášt je dle Vás lepší?

    7x
    32%
    0 0
    • Hejdik  

      I když jsem byl skálopevně přesvědčenej,že dlouhou dobu budu ještě jezdit na Pythonech,tak jsem se přeci jen nechal ukecat k vyzkoušená těch Michelinů XC DRY 2.

      Takže jsem zvedav,jak si u mě letos povedou.

      Když jsem si jejich vzorek prohlížel naživo(zatím nezkoušel na kole)tak vše nasvědčuje tomu,že by mohli být lepší než ty pythony,jadnak v terénu a jednak s výdrží.

      Tak uvidíme.

      0 0
    • ememem  

      jak uz nazov napoveda („dry“ – suchy a „saguaro“ – kaktus) su urcene na sucho. do miestnych luhov a hajov v podtstate bohate postacuju po vacsinu roka ale na jak pises na mierne blativom terene su (podobne jak zmienovany python) uplne o nicom.

      0 0
      • Hejdik  

        Když jsem začal jezdit na těch Pythonech,tak mi docela dělalo v terénu problém poprat se s nima na mokru a v blátě,ale po 2 sezonách co jsem na nich odjezdil,tak jsem se s nima naučil zacházet a technika jízdy se mi dost zlepšila,takže už mi ani teď nedělalo potíže zdolat nějakej ten kamenitej brod,nebo blatíčko.

        0 0
    • deyv  

      Jezdím micheliny dvě sezóny a nedám na ně dopustit. Na suchém tvrdém povrchu jsou fantastické a pokud si na sebe zvyknete, tak se na nich dá i za mokra (samozřejmě že ne ve velkém blátě)

      0 0
      • Hejdik  

        Vidím,že ho máš vzadu danej do záběru,máš srovnání jestli a případně jakej je rozdíl když máš oba ve stejným směru,nebo tak jak to máš teď?

        0 0
        • kubad  

          má je tak jak podle výrobce patří, pokud lítáš na suchu a tvrdém podkladě můžeš dít zadní taky do rychla, lip to jede, ale huř brzdí, ale pokud se změní podminky, měkčí terén je to dost problematické

          0 0
          • nobody  

            prosím tě, můžeš je srovnat s Karmou nebo Crossmarkem? Dík

            0 0
            • kubad  

              Crosmark sem nejezdil Maxis nemusím.

              a Karma mě přijde lepší, hlavně víc vydrží, XCR jde celkem rychle do háje, ale chybu asi neuděláš z žádným.

              Kenda je výrazně lehčí

              0 0
              • nobody  

                já Karmu jezdím a spokojenost, jen jsem nad XC Dry uvažoval

                0 0
        • deyv  

          Tak jak říká kubat. Při otočení gumy na zadu to jede kapánek rychleji a na suchu je to ok, ale nesmíš vletět na něco měkého, pak už je hůř. Při tom dobržďování, to jde stejně všechno na předek, takže tam ten rozdíl moc nepociťuji. Karmu jezdím taky občas, ale tu používám na hodně měký podklad (viz foto), (kde se XC DRY II nechytá) A co se týká vodění v zatáčkách je michelina docela supr hlavně na suchu.

          0 0
      • Kubajzs  

        Jak to lítá do votáček?

        0 0
    • Trainman  

      Vytáhnu tenhle starej topic. Doporučíte mi nějakého nezmara – plášť, co dlouho vydrží, moc se nesjíždí a je odolnější proti průrazu? Zmasakroval jsem Maxxis Ranchero eXception (proříznutí boku :-/ ), takže hledám spolehlivého přítele do nepohody. Zvažuju nějaké Micheliny, Kendu Karmu… Návrhy? Dík :-)

      0 0
    • Uruwashii  

      ahoj, já asi 1000 km jezdím ty geax saugaro – jsou to celkem rychlý, odolný pláště. Jezdí se mi na nich dobře, jen příště sáhnu po nějakých lehčích. Na suchu drží moc dobře a i na asfaltu pěkně jedou. Trochu hůř drží na kamenech a kořenech (ale které pláště ne :)

      Jinak asi největší mínus vidím v jízdě v blátě – bláto se usazuje do vzorku a opadává pozvolna dalších 15km. Těžko se toho bláta zbavuje. Ty micheliny neznám, takže nemůžu porovnat.

      0 0
      • Honza321  

        no jo no nejsou úplně do blata a jejich váha není nejmenší i když jde o kevlar 26×2,0", ale zase výdrž na zadním kole kolem 5tisíc km je docela hodně.

        0 0
    • ove  

      Já vozím letos Saguara ve verzi kevlar 2.0.Zatím velká spokojenost,v ná­klonech v terénu i na silnici perfektně drží,je rychlý a odolný.Ve velikosti 2.0 vcelku balón,ale aspoň je pohodlnější…8-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.