Městské elektrokolo pro fiflenu

61 nepřečtených
  • 77mila

    Zdravím všechny,

    ráda bych poprosila o radu při výběru dámského městského elektrokola. Jako technický antitalent a anticyklista, pro kterého je nejdůležitější technický parametr kola vzhled, mám jen matné povědomí o existenci (a lepších doporučeních) středového pohonu, otázkou ovšem je, jestli pro mě není zbytečný-cenu samozřejmě řeším. Kolo bude pořizováno za účelem podnikání krátkých rodinných výletů (nejmladší účastník zájezdu je školkového věku), žádné dlouhé horské túry s ním neplánuju, jízdu po městě atd…

    Řešili jste někdo? Máte nějaké tipy? Rady?

    Děkuji.

    Představa přibližně takto:

    0 0
    • michomin  

      Kolik by mělo stát? Ať je z čeho vyjít.

      0 0
    • Davidakta  

      Takže dítě to zvládne ušlapat na malém, těžkém kole a ty to nezvládneš? Snad na každé vyjížďce vytahuju kluka za jízdy z nějakého průšvihu. Nedokážu si představit takový manévr na motorce.

      0 0
      • 77mila  

        Upřímně, kolo nesnáším. Jsem prostě fiflena. Každej jsme nějakej. Normálně jezdí s manželem, já jsem realizační tým. Z průšvihů ho tahá on. Tohle je cesta, jak bych s nima mohla aspoň občas bez odporu vyjet i já…

        0 0
        • mirorek2  

          vážně? kluk do šesti let ti ujede? s tím by třeba ještě šlo něco udělat

          0 0
          • 77mila  

            Ne, neujede. Nebojte. Ubehnu 10 km bez treninku, vydrzim hrat dve hodiny beach volejbal na rozumne urovni atd… nejsem sportovni antitalent. Ale kolo proste rada nemam.

            0 0
        • capis  

          Upřímně. Pokud kolo nesnášíš, tak ho nekupuj! To není kabelka.

          0 0
          • 77mila  

            I zenske bez vkusu si kupuji kabelky a nekritizuju je. Kazdej ma sve potreby a naroky. Neptam se jestli koupit kolo ale jake. Ale diky za nazor.

            0 0
            • PENE  

              Kdyz nebudes mit rada hady nebo pavouky, tak je taky nebudes chovat, ne? Nevim proc se nutit do neceho, co nemam rad. A to ekolo tvuj nazor urcite nezmeni, prdel te bude bolet vzdy. Nech vyjizdky na kole s prckem na manzelovi a do prace si radeji kup skutr, bude stat stejne a nadres se jeste min.

              0 0
              • 77mila  

                Ale kdyz je bude chtit chovat mladas, nezakazu mu to :-) mimochodem hady mam rada, pavouci mi neva, takovahle fiflena nejsem :-) jen proste chci mit hezky kolo a dobre na nem vypadat. A to s rudym ksichtem a sedrena do umoru nejde

                0 0
        • Espen  

          Na tom všem mě popravdě nejvíc překvapilo to , že i když víte, jak společnost vnímá(vidí) fiflenu, tak se k této skupině dobrovolně hlásíte.

          0 0
          • 77mila  

            Ta fiflena byla nadsazka, aby se pochopilo ze je pro me dulezitejsi jak to kolo vypada (a jeste jedna nadsazka jestli ji tedy pochopite) a jak ja vypadam na nem. Klidne vykydam hnuj a oskubu kure kdyz to potrebujete vedet, ale jsem mestska zenska, ktera kdyz se rozhodne jet nekdy v budoucnu do prace na kole (i tahle moznost se nevylucuje) tak pojede v sukni a rozhodne se u toho nemini zapotit, protoze musim vypadat a vonet. Ne kazdy kdo si porizuje kolo na nem musi ujet denne 100 km a kdyz uz do nej investuji, chci aby mi vyhovovalo na 100%. Nepotrebuji aby me nekdo soudil, prosila jsem o radu s kolem, ne se zivotem :-) (ted mysleno pro vsechny kdo resi vse okolo jen ne kolo) ale diky

            0 0
            • Espen  

              Nee, já nic neřeším, je mi to jedno :-).

              Mě bylo vždy dost nepříjemné, když mě někdo označil za šampóna, takže mě to hlášení se k fiflenám prostě překvapilo, nic víc. Tak není důležité jak kdo na kole jezdí, ale jak na něm vypadá!!! Staré cyklistické přísloví :-D.

              0 0
        • li-borg  

          Tohle je spíš na manželskou poradnu, než na toto fórum.

          0 0
          • 77mila  

            Ja neco psala o problemu s manzelem? :-D doma vse klape, diky za optani 

            0 0
        • Youda  

          A manža by neporadil?

          0 0
      • mirorek2  

        třeba má nějaký hendikep jako jen jednu nohu nebo tak, nevíš

        0 0
    • Reaktor  

      A jestli něco levnějšího, tak asi tady

      https://www.mountfield.cz/…-elektrokola

      0 0
      • 77mila  

        Jo neco takoveho by se mi libilo, moc diky za konstruktivni prispevek, omrknu to:-)

        0 0
        • Reaktor  

          Pokud tě šlapání moc nebere, tak vem kolo s motorem v zadním kole. Tam motor táhne pořád stejně a nenadřeš se jako na kole s motorem uprostřed.

          0 0
          • 77mila  

            Je rozdil ve vaze nebo proc se tolik nenadru?

            0 0
            • palo7  

              Se středovým motorem musíš furt šlapat, se zadním ne. Osobně, pokud je dost peněz, tak bych bral středový pohon a baterku někde níže než na nosiči.

              0 0
      • dada  

        Nevim jak je to s tou cenou – mam pocit ze je to bez baterie tedy + 7 tisic este

        0 0
      • zdenal8  

        Psala že na tom chce dobře vypadat. Tohle jsou kola tak pro důchodce.

        0 0
      • Regi  

        Zdravim, ale to su ekola bez baterii, preto je tam taka nizka cena :)

        0 0
    • Potkan007  

      Já se pokusím o konstruktivní příspěvek i když negativní.

      Jako první – omlouvám se za místní. Tady platí pravidlo, že elektro kolo je fuj, kdo si na něj někdy sedl je špatný, kdo o něm jen přemýšlí je špatný a jediný správný cyklista jezdí 7 dní v týdnu 15 hodin denně do prudkého stoupání s protivětrem „za svoje“.

      Hodně bych uvažoval, jestli má taková koupě cenu. Soudím podle vyjádření „kolo nesnáším“ a „mohla aspoň občas“. Nebude v tom případě lepší nechat cyklistické výlety na manželovi a jít s mladým třeba na procházku, jet někam na výlet nebo si malovat? Pánové si zvyknou, že budou mít kolo jako svoji chlapskou chvilku, mladý bude spokojený, po projížďce bude moct mámě nadšeně vyprávět, kde všude byli a co viděl.

      Elektrokolo je dost drahá sranda, navíc má proti běžnému kolu jeden zásadní problém. Akumulátory s věkem degradují, ztrácejí kapacitu a zároveň tvoří hodně velkou část ceny kola. Stojí opravdu za to dát 20 a víc tisíc do kola, které vyjede třeba pětkrát do roka na projížďku po okolí a za 5 až 8 let bude mít baterku po smrti? Za ty peníze byste si mohli užit víc zábavy u něčeho, co bude bavit všechny a nebude to účast z povinnosti aby byla rodina pohromadě.

      0 0
      • 77mila  

        Diky, presne tenhle dojem tady z toho mam. Clovek si naivne prijde do fora o kolech pro radu o kole a dostane se mu psychologickeho rozboru osobnosti za ktery by se nemusel stydet lecjaky odbornik…presne tenhle pohled potrebuju. Ta poznamka o degradaci casem je asi dost podstatna a trefna. Jeste to asi promyslim z tehle strany. Puvodne jsem si totiz chtela koupit obycejne mestske kolo, ktere si pujcite na dovoleny na ostrove, s vetrem ve vlasech a nerozmazlou rtenkou si ho projedete a clovece vas to i bavi. Casem zacal mladas slapat vic, vypada to ze ho to bude bavit. (Ale je to dite takze kdo vi.) Nicmene vylety nas bavi a na kolech toho zvladnem vic. Ale to nic nemeni na tom, ze chci kolo pekne. A manzel navrhl, ze by to mohlo byt lepsi na elektrokole. Taky byl puvodne odpurce elektrokol, ale zmenil nazor. Beha maratony, semtam vystrihne z nudy triatlon. A jen mi chtel pomoct. Nicmene on se pohybuje ve vyssich castkach, ja chtela zustat pri zemi, kolem 20.

        0 0
        • Jožino  

          A taky se muze stat, ze na elektrokole Vas to zacne z nejakeho duvodu bavit (na jakemkoliv elektrokole), tak bacha na to. A pak to kolo za 20tis. střelíte a koupíte lepsi, ktere si vyberete s mangelem. Ja ho manzelce nabizim uz dlouho a porad neuspesne… takze Vasemu choti vlastne zavidim.

          0 0
          • 77mila  

            :-D je potreba na to jit fikane, zensky jsou tvorove zapekliti 

            0 0
    • oddie  

      No normálně, předvybrat podle obrázků a potom se dojít podívat, zda v reálu ladí k těm šatům. Pro daný účel netřeba o moc víc řešit. Max. teda ještě tu cenu.

      Jsi-li fiflena pražská, doporučuji navštívit PREkolo v Jungmance, až teda budou mít otevříno, tam jich maj vystavených hodně a dá se kdyžtak i půjčit. Možná by nakonec stálo za úvahu si ho vůbec jen občas půjčit než kupovat…

      0 0
      • 77mila  

        Bohuzel jsem fiflena moravska

        0 0
      • Žíža  

        Člověče zaujals. Jak jsem sice moravák, ale pasáží v Jungmance jsme procházeli velmi často. A vždycky jsem byl překvapen, kolik tam mají e-kol. A já, ačto silničář jsem si je vždy nakonec i prohlédl. Asi holt cílová skupina pro tuto komoditu se v centru Prahy najde.

        0 0
    • aristo  

      Třeba by dal i slevu…

      https://www.bike-forum.cz/…rokolo-1000w

      0 0
    • michomin  

      Tohle. https://www.pivotcycles.com/…e-shuttle-eu#… je za 10 500. Pro fiflenu dobrý. Dost dobrý.

      0 0
      • Toky  

        To hej, len tá cena je v Eurách – nie v CZK. 10500.

        Inak čo je zlé na tom, že by pani trávila viac času s rodinou na bajkoch? Oni by šlapali do pedálov za sádlo, za ňu by tlačila elektrina. A boli by SPOLU. To je fajn benefit, či? Čo ja by som dal za to, keby ma moji prišli aspoň pozrieť ako hrám futbal…

        Mimochodom, práve toto bude zaujímavé, keď sa rozbehnú dohrávky futbalových lig bez divákov. Ako to budú hráči dávať bez nich – ak je niekto zvyknutý napríklad Barcelona, Real, Juve že je na zápase cez 50tisíc divákov…

        0 0
      • Regi  

        Pivot za 10500 CZK – bracho, zato su packy na brzdy :DDD je to v EUR, ale si ma zabil dnes :D pardon.

        0 0
    • Bikefan23  

      Jen chci upozornit, ze ta cena je BEZ baterky takze jeste +11k k ty cene. Porad je to ekolo za 30k coz si myslim je asi uplny minimum za co se da poridit funglovka. Popr sledovat bazary na netu. A mimochodem tech 11k je furt super cena za 500wh baterii od Bosche by stala jednou tolik…

      0 0
    • Gwaihir  

      Jak to čtu, tak mám pocit, že lepší než elektrokolo by byla elektrokoloběžka. Vypadá dobře, člověk se nenadře. Kluk 6 let neujede a vůbec z toho nebolí zadek. Samozřejmě záleží na terénu, kde se jezdí. Kolobku ti někde půjčí a budeš sama vědět. Na delší nebo terénní cesty třeba toto:

      https://kolobky.cz/…hill-max-e1/

      0 0
    • dik  

      Jakoupil pro moji nenarocnou fiflenu presne toto https://e-shop.leaderfox.cz/…B000101.aspx

      A je uplne spokojena.

      0 0
    • 77mila  

      Tak zatim to vypada, ze fiflena se spokoji s timto…jen jeste resim, jestli 26 nebo 28. Diky vsem za rady…

      0 0
      • michomin  

        To bude nějaký ležák, u kterého to má baterie za sebou. Pochybuji, že v Hervisu někdo udržoval baterii v kondici.

        0 0
        • 77mila  

          Neni z hervisu, to mi jen vyplivl google… maji ho u nas v pujcovne a na vikend jsem ho mela pujcene. Prodavaji ho i v obchode, dokonceve dvou u nas. Jen jsem mela pujcenou 26 a jelo se mi dobre ale v obchode maji 28. A ta mi prisla hur uslapnutelna…tak ne­vim.

          0 0
      • dik  

        doporučil bych ten Leader fox má větší baterii LG s kapacitou 13Ah (468Wh) což se hodí a megamo Samsung Lithium 36V – 10,4 Ah – 375Wh

        pak má 7 stupnu asistence, megamo 3

        popř toto https://e-shop.leaderfox.cz/…6000101.aspx

        to už má baterii LG s kapacitou 16Ah (576Wh)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.