Merida Scultura 5000 vlezou pláště 28-622?

41 nepřečtených
  • JuraK

Vejdou pláště Continental US 28–622 na kolo https://www.zbozi.cz/…eplica-2015/

Ráfky jsou Jalco Comp 24, 622×17C

Jak zjistit max.tlak pro ráfek?

Předpokládám, že skutečná šířka bude 30 mm

0 0
    • Jáchym 1  

Ráfek snese i 10atm,spíš jde o max. tlak v plášti.

0 0
    • JuraK  

Hlavně mi jde o ty pláště https://www.koloshop.cz/…-cerna/86876?… jestli se vlezou do zadní stavby a vidlice. Rám i vidlice jsou karbonové

0 0
      • Jáchym 1  

Limit budou ,možná, br.čelisti.

0 0
        • kubad  

U 28mm brzdy ještě ne

0 0
        • JuraK  

Je to tak, přední brzda se lehce dotýká vystouplé středové části, která bývá u nového pláště. Kolo jsem do vidlice nedal na doraz a v poho, ale když je mokro, lepí se nečistoty a pak to zas kde slyšet, že to chytá o brzdu

0 0
      • kubad  

A to si nedokáže změřit kolik tam máš aktuálně místa na všechny strany a nahoru? a podle toho se rozhodnout zda vleze ?

0 0
        • VojtaXY  

Nebo od nekoho zkusit sehnat jety 28mm plast a zkusit, jestli se vleze?

0 0
      • kope  

Mám rám verze 500 (vzhledově stejný, Al) a Conti pneu šířky 25 mm (reálně skutečně 25 mm) a stejné ráfky. Na 28 mm je tam imho místa dost a to i mezi pneu a zadní příčkou držáku brzdy (>5mm) u vidlice víc.

0 0
    • PLATYPUS3  

Jestli půjde vůbec poznat rozdíl 25 versus 28, ultrasport jsem kdysi vozil pak časem přešel na GP 5000 a bylo to lepší kafe v té samé šířce 25mm.

0 0
      • JuraK  

Teď tam je obuto Conti US 23 mm. Já to kolo koupil s tak úzkými plášti

0 0
        • PLATYPUS3  

Pěkný kolo, taky mám Meridu:-) třiadvacítky snad už nikdo nevozí. Budeš muset vyzkoušet co se ti tam vleze a co ne, za provozu, někdy mokro, bordel na cestě, jak se bude ta která guma chovat, to všechno tě čeká :-)

0 0
    • RUSH  

Mám stejné kolo (viz. profil) a běžně používám Conti Ultra Sport 28 mm.

0 0
      • JuraK  

Díky moc. Zkoušel jsem do vidlice dát kolo s pláštěm Conti US 32 mm, ale širší ráfek 19C a nevleze ani náhodou. Ještě mám dotaz zda přehazovačka pojme kazetu s 30 zuby, teď mám 28 zubů. Přehazku mám Ultegra RD-6800 11s SS tedy s krátkým ramínkem a dle výrobce je na max 28 zubů a GS je na 32. Ptám se, protože GS se už nevyrábí, nenašel jsem žádný e-shop

0 0
      • JuraK  

Na mém kole jsem nasadil 28 mm pláště? vzadu OK, ale přední chytá o vidlici když je mokro a nalepí se nečistoty.

Je to v přední části vidlice viz foto.

Plášť je moc vysoký na ráfku 17 mm, na širším ráfku by to asi vlezlo

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.