• Zuzik82

    Zdravím všechny, už jako asi mnoho lidí přede mnou, bych chtěla poprosit o Váš názor, které kolo z těchto dvou byste si vybrali. Jsem začátečník a kolo budu mít rekreačně a mám limit 15.000,–, ale u tohoto Kellysu bych udělala vyjímku :-). Mám 173 cm a 75 kg. Předem děkuji za reakce. Zuzka

    Merida:

    http://www.cyklopoint.cz/…s-300-d-27d/

    (budu mít slevu 10%)

    Kellys:

    http://www.jizdni-kola.eu/…ol-tool-2011#…

    0 0
    • felix.org  

      Ani jedno. Pokud bys byla ochotná dát přes 16k za toho Kellyse, tak radši napiš maajkeemu, že máš těch 16k, co by za to postavil.

      0 0
    • GTman  

      Zuzko, proč si vybíráš právě mezi Meridou a Kellysem? Kup si kolo, třeba i hůře osazené, ale na lepším rámu. To osazení pak můžeš vždycky proházet, ale rám, jeho vlastnosti a geometrii už nezměníš. Rám je základ. Proto i já se kloním k tomu, aby sis za ty peníze raději nechala na kvalitnějším rámu něco postavit. Tady na BF jsou lidi, kteří staví kola. Stačí jim říct, že máš zájem a není problém. Dostaneš tak na kolo to, co sama chceš a ne to, co Ti na kolo dá Merida nebo Kellys.

      0 0
    • Richi  

      Fuj, hrozný jebky. Když vidím, že někdo dá na kolo přesmykač a řazení uplnou srágoru, ale naprosto zbytečnou přehazovačku dá XT (to aby bylo vidět, že to kolo je bomba supr kus), tak mi je z prodejce na blití.

      Za 15–17 bych očekával většinu Deorečko, pokud tam není, nebrat.

      0 0
      • Zuzik82  

        Hezké ráno, děkuji za názory. Budu vděčná když někdo zašle odkaz i na jiná kola. Jsem v tomhle absolutní amatér a ráda si nechám poradit :-).

        0 0
    • siafu  

      ze sériovek za 15 jde snad Kellys Magic Master, jestli ho ještě seženeš

      0 0
    • 159753  

      Já docela hodně nesouhlasím s názory zdejších lidiček.

      Nikdo z nich tě nikdy neviděl, neví jak máš dlouhé nohy, dlouhý trup nebo ruce. Neví s kým a kam budeš jezdit. Slovo rekreačně je taky neurčitý pojem. Pokud to znamená do 500 kilometrů za rok stačilo by i něco na Aliviu, pokud to budou max polní cesty, stačí Véčka a dalo by se napsat hodně dalších věcí. Každopádně nikdo tě nikdy neviděl a všichni mají jasno co je pro tebe nejlepší.

      Moje rada zní, pokud na to máš chvíli času..obejdi prodejce, u každého si nechcej vysvětlit co a jak, vyzkoušej kolo, které ti bude připadat nejvhodnější a porovnej pocity z kol mezi sebou. To které ti bude připadat nejvhodnější, si najdi nejlevnější na netu. Prodejcům s podobnými cenami napiš email, že máš o něm zájem, zda nedokáží vymyslet něco s cenou. Pokud ano, nemáš co řešit.

      Přecejen vybíráš kolo pro sebe, ne pro někoho tady na fóru. Chápu, že hledáš pomoc, ale tady se jí (většinou) nedočkáš..(je to podobné jako na diskuzích pod článkama na Novinkách.cz..každý chytrý a nekompromisní jak rádio a skutek utek..) :(.

      Co se týče rámu a jeho geometrie. Zajímalo by mě, na čem zdejší „borci“ kola skládají.

      Co je levnější udělat? Sériový rám na mašinách, které stojí neskutečné prachy, mají určitý výkon a kvalitu(osobně znám dost cyklistů kteří jezdí například Himaláje, Švýcarsko, Albánii apod a že by měl někdo jiný, než sériový rám teda nevím, a že by se nějaký rám pod někým rozpadl si taky nemohu vzpomenout) nebo rám, který je dělaný doma v „garáži“ ruční prací..

      Když se k tomu připočte cena dílů, které se na kolo musí přidat, aby kolo jezdilo, řadilo apod a fabrika ve Tchajwanu je má za pusu, kdežto český kutil za daleko větší prachy s několika maržemi nebo se k tomu připočte práce místního skládače..co asi vyjde levněji poměr cena/výkon/kva­lita/záruka?

      To by mne opravdu zajímalo.

      Já osobně když jsem začínal ve světě cyklistiky, hleděl jsem na značky a všechno jsem hrotil..to nebylo pro mne dost dobré..tamto taky ne, ono jsem zavrhl už jen kvůli nápisu…

      Jak šel čas, člověk dostal různé nabídky, až jsem zkončil u kola značky Merida, kterou podotýkám, jsem opravdu hodně nesnášel a tenkrát bral jen kvůli bezkonkurenční ce­ny.

      Jak jsem byl udiven, když jsem zjistil, že rám je postaven tak, že bych mohl odpřísáhnout, že je dělaný na moje míry.. A jaké bylo mé další překvapení, když jsem dále zjišťoval co a jak..a zjistil, že na světě je jen pár fabrik, které vyrábějí rámy i pro ostatní značky v čele s onou Meridou? V konečné fázi výroby se prostě jen nalepí jiné logo a tradá do světa.

      Proč tedy tato hloupě radit někomu, kdo jsem zrovna přijde poprvé a evidentně neví o kolech nic nebo jen hodně málo?

      Copak mu raději říct, tohle kolo bych si nekoupil protože…je na něj ale dobré toto..tobě bude vyhovovat i toto…proč hned psát hnus, děs, tragédie a podobné žvásty?

      Proč raději neporadit, že je kolo potřeba vyzkoušet.

      Proč se raději nezamyslet, jestli vy, kdo radíte o tom vlastně něco víte, nebo jste si o tom jen přečetli někde ve Velu a převzali to za svůj názor?

      Máte vůbec něco z těch vedomostí nabyté vlastní cestou?

      A proč řešit značku rámu, když u ceny kola 15–20 peněz je to v podstatě jedno?

      Proč jste tak hloupě sebestřední a namyšlení?

      Proč nejste otevřeni diskuzi, když tohle JE (a nebo má být) fórum?

      Proč člověku, který se zde na něco ptá SKUTEČNĚ nepomůžete nebo raději nemlčíte?

      Normálně zde nepíšu..pouze občas čtu a kroutím hlavou, ale dneska mne to nějak dostalo a musel jsem zde napsat pár fylozofických otázek. Zajímalo by mne ještě, zda si uvědomujete, že člověk, co se sem přijde poradit vám dává plnou důvěru a vy s ní zacházíte tak ledabyle a ez rozmyslu?

      Pěkný den všem a omlouvám se všem, které jsem popudil. Záměr to byl pouze poloviční. Nicméně se omlouvám, ale na další reagování asi nebudu mít čas a chuť, protože hádky moc nemusím(bolí z nich prsty od mlácení do klávesnice).

      0 0
      • felix.org  

        Ty ses nám teda rozepsal. Myslím, že pokud to tady občas čteš, jak sám říkáš, tak musíš vědět, na čem „místní borci" staví kola. A taky, pokud aspoň máš základní znalosti komponentů, na rozdíl od znalostí rodného jazyka, tak ti musí být jasné, že oni „borci“ jsou za stejné peníze schopní poskládat lepší kolo, než bude za tu cenu např. sériová Merida.

        0 0
      • felix.org  

        A chápu dobře, že si fakt myslíš, že třeba scalar nebo maajkee si vaří rámy doma? :-D

        0 0
        • Kamikaze 591  

          Asi jo :D

          0 0
        • camralek  

          Právě že nevaří. Kupují. To znamená, že ten kdo jim to prodává si na tom něco přihodí. komponenty taky kupují, taky jim to určitě žádný dobrodinec nedává jen tak. Pak si přihodí něco za práci, protože zadarmo ani kuře nehrabe… Takže já kdybych kupoval kolo tak určitě v obchodě v místě bydliště se zárukou a servisem, ne od kutila který se na mě v případě problémů může vykašlat. Taky se mě nelíbí jak tady všichni všechno dobře znají a ví co jak funguje jen podle toho jaký má na sobě co nápis, nebo co o tom přečetli.

          Pořád stejní lidé dělají naháněče stejným dvěma kutilům. Chudáci lidé co si sem chodí pro radu, dostanou vždycky stejnou odpověď. Kouzelník Franta ti poskládá něco daleko lepšího… Nebo odkaz na výprodejové kolo které často ani není skladem, s tím že to je určitě dobrý kup. Pak pár odkazů na srovnatelné modely.

          0 0
          • roman 3D  

            když víš jak to je tak jistě máš i nějaký tip z kamenné prodejny či eshopu na slušně vybavené kolo do 15tis.Kč

            0 0
          • Vilém  

            Nick sis zvolil opravdu vhodny.

            Jinak je to ale pouze tvuj nazor.

            0 0
            • camralek  

              Tady na fóru jde přece jenom o názory. Neříkám že jsem všeználek neomylný. :)

              0 0
      • Azmir  

        Ani jsem to nedočetl celé, ale promiň, ale pokud cyklistice alespoň trošku rozumíš tak by sis dal facku a tohle nikdy nenapsal, asi si nikdy neviděl kola místních skladačů, co dokážou vykouzlit za minimum peněz za výbavy, protože nakupují za velkoobchodní ceny a nemají marže, takže ve výsledku to vychází o hodně levněji a dáš si na kolo co chceš. Co se týče toho že jedna fabrika vyrábí pro většinu značek to taky není pravda, některé firmy mají své fabriky a svůj vývoj (giant, specialized, merida atd) a jiné od nich pouze návrhy koupí a nechají si to uvařit v podobně fabrice a dají si tam své loga (author, MRX další). Co se týče te meridy, napsal jsme děs a hnus, protože to tak je, kolo za 15 tis na včkách, těžké nefungující pružinové vidlic, to mi nepřijde opravdu jako dobrý kup, to by mě vážně zajímalo na čem jezdíš. Značku tady neřešil nikdo pokud jsem si všiml. A když už si tu přišel tak chytračit, tak si mohl hodit nějaký návrh, když se na to nemůžeš dívat jak mu radíme. Jinak tahle cenová kategorie už je ve výprodejích vyprodaná a nové modely jsou v téhle ceně špatně vybavený, proto se těžko radí.

        0 0
        • Richi  

          A doplním, že většinou nikdo neradil jaké kolo koupit, ale proč nekupovat kolo uvedené v odkazu, a tip byl jen Master, to aby tazatelka viděla, že lepší kolo je i za méně peněz.

          0 0
        • camralek  

          Pokud cyklistice alespoň trošku rozumíš dej si facku za tvrzení že Specialized má svou továrnu na kola. :)

          0 0
          • Azmir  

            jo máš pravdu, oni si vyberou z katalogu, napíšou čínanovy a ten jim to vyrobí. Neříkám že tu továrnu vlastní, ale vyrábí tam svá kola, se svým vývojem a dávají jim svou výstupní kontrolu.

            0 0
            • camralek  

              Samozřejmě že v nějaké továrně vyrábí svá kola. :) Když ji nevlastní, tak ji nemají.

              0 0
          • Vilém  

            A neni nahodou merida vetsinovym vlastnikem speslu a zaroven jednim z nejvetsich vyrobcu kol na svete? Tak potom se da rict, ze ma spesl svoji tovarnu na kola.

            0 0
            • camralek  

              Ta továrna se jmenovala Merida ještě dřív než vznikla merida jako značka kol. Spešl svou továrnu nikdy neměl. Teď se to možná dá říct jak říkáš, ale ta továrna je v první řadě továrna Merida…

              0 0
        • camralek  

          Od kdy jsou Shimano M445 véčkové brzdy :)

          0 0
      • JakeF  

        Pán je expert :).

        0 0
      • saddik  

        Myslím, že s těmi otázkami jsi to trochu přehnal. Rozhodně se mi nezdá, že by tu většina lidí výše reagovala sebestředně a namyšleně. Tazatelka se ptala na jejich názor a oni jí ho sdělili, věřím že podle svého svědomí a v dobrém úmyslu. Jen se tu prostě komunikuje trochu jinak – útržkovitě, zkratkovitě atd. a může to špatně vyznít.

        U levných kol je podle mě vždycky boj v tom, že výrobce/prodejce láká na určité nesmyslně drahé komponenty a ostatní přitom odbude, což právě v této kategorii činí vlastní a individuální stavby asi nejvýhodnější. Dneska bych si kolo v téhle cenové kategorii nejspíš stavěl sám, protože vím, co na něm chci, a protože jsem takový kutil. Pro běžného koncového uživatele (BFU) je ale dostupnost kvalitních stavitelských služeb se zárukou a ideálně následným servisem poměrně špatná, pokud nemá kontakty, takže často zvolí bezstarostný nákup za cenu horšího poměru výkon/cena. Pokud se ale jedná o první ± pořádné kolo za 15.000, tak bych se toho až tolik nebál a pořídil si hlavně kolo, co se mi líbí..

        0 0
      • Ondry  

        Jo ty krávo! Všem doporučuju přesně co píše tenhle maňas, jděte do kamennýho obchodu pěkně si tam kolo vyzkoušejte a pak prodejci řekněte, dobrý kolo, ale koupím si ho na netu, pokud mi to kolo neprodáš minimálně o dva litry míň než je pořizovací cena.

        Jinak v téhle cenové relaci možná Leader Fox.

        0 0
        • Mig_all  

          Leader fox, kellys, author jaky je v tom sakra rozdíl? :-D Jenom jina nalepka…

          0 0
    • Zuzik82  

      Děkuji Vám za Vaše reakce. Začínám se cítit blbě, že vůbec mám zájem o kolo v obchodě. Je pravda, že zřejmě nenajezdím tisíce kilometrů, ale určitě jen stovky. Jen jsem chtěla vědět jak se Vám zdá můj výběr (což jste napsali, že je děs a hrůza :-)) a co je na něm špatně a dobře. Už pokukuji po kolech nějaký ten pátek a pořád ne a ne si vybrat :-D. I přes to všem děkuji :-).

      0 0
      • JakeF  

        Chtělo by to vzduchovou vidli… Ideálně Epicon, případně Raidon. Jenže oni je sériově v týhle ceně moc neosazujou, protože lidi víc koukaj na XT šaltr :).

        0 0
        • Zuzik82  

          O tom už jsem četla několikrát. V čem je vzduchová vidlice lepší? Na co dobrá? Díky

          0 0
          • JakeF  

            Většinou bývaj citlivější (=reagují na menší podněty a ne až na velkou ránu) a dají se tlakem nastavit ideálně na váhu jezdce. U pružiny je to celkem loterie.

            0 0
            • saddik  

              Noooo, s tou citlivostí bych byl velmi opatrný. Ze samého principu (tedy stejně kvalitně vyrobené) budou vzduchovky méně citlivé než pružiny kvůli potřebě utěsnění, které přináší větší tření a tak zvyšuje odtrh. Reálně do toho ale vstupuje fakt, že většina pružinovek, se kterými se člověk setká, jsou levné šmejdy.

              Jedinou skutečnou výhodou vzduchovek je možnost regulace tuhosti pružení (navíc ještě spojitě), což lze u pružinovek jen výměnou pružiny (regulace předpětí je ± k ničemu).

              0 0
            • nox159  

              Většinou bývaj citlivější – obecne spis naopak…

              pokud neresime drzaky predniho kola… :)

              0 0
              • JakeF  

                Tak řešíme kolo za 15 litrů, ne jenom vidli za 15 litrů… Že jsou dražší pružinovky citlivý samozřejmě vím.

                0 0
                • nox159  

                  jasne ja te chapu… jinak kdyz vezmes XCRko a raidona tak o citlivosti by se dalo polemizovat… :) (bude to kus od kusu…)

                  uz jsem mel v rukach i gilu co chodila ( bez mensi odtrh) lip jak epikon :D ale to je tak tak jedna za sezonu ( je to dost kus od kusu… na cca 100 blbych jsou tak 2–3 dobre :)

                  0 0
      • felix.org  

        Co konkrétně ti vadí na tom, nechat si kolo poskládat?

        0 0
        • george2865  

          Jsem tu nový, ale pokud můžu mluvit za sebe není nic lepšího než si koupit kolo v místě bydliště. Já si koupil Kellys magic

          u zdejšího dealera a co se týče servisu nemám co řešit. Pět garančních prohlídek zdarma. Nevím jestli zdejší stavitelé dávají takové garance.

          0 0
          • blaf  

            proc by nedavali?

            0 0
          • trpaslik72  

            mě se zase v dnešní době chce z některých servisáků a úkonů za nelidský ceny trošku blinkat.. :( snad mám jen já negativní zkušenosti.. Ale v servisu už sem pěkných pár let..

            0 0
        • Zuzik82  

          Já ani nevím. Nevím jak to chodí se zárukou, když s kolem něco bude, kam s ním půjde? Takhle, jelikož jsem z Ostravy, takže k prodejci, kde bych kolo koupila, je celkem dost a tak zavést kolo by nebyl problém :-).

          0 0
          • RadikM  

            Pokud jsi z Ostravy doporucuji obchod BezvaKolo, jsou tam velice vstricni a opravdu tomu rozumi. Musim se pripojit… Opravdu me taky zarazi co za rady se tu da najit. Je velice udivne jak tady kazdy doporucuje poize VZDUCHOVE vidlice jako by to bylo jen to nejlepsi a pritom zrovna Raidon a Epicon neni zadna slava. Treba ten zminovany Raidon chodi hure nez ma levna ZAKLADNI pruzinovka RS XC28. Ano je fajn si nechat kolo postavit ale na rovinu… I ti mistni stavitele na necem pri te stavbe usetri, a vetsinou prave na ramech, ktere jsou proste znacek typu MRX, SCUD, Sprinter a podobne… A tychle ramy proste nebudou lepsi nez od velkych vyrobcu… Minimalne v kvalite zpracovani(lak, svary, design)

            0 0
            • Vilém  

              No kdyz uz nic, tak si tu vzduchovku aspon nastavi na svoji hmotnost, coz u pruziny je sazka do loterie, zda se trefi nebo netrefi do tvrdosti pruziny.

              Jinak k tem ramum. Kde myslis, ze treba kellys , na ktery se poptavala, ty ramy bere? Myslis, ze si je vari sami, lakuji sami?

              0 0
            • JakeF  

              S těma rámama: Ano, máš pravdu. Nicméně to se týká rámu cca 6tis+ v hliníku a karbonu. Tam rozdíl je. Základní rámy na kolech do 20k jsou většinou u všech výrobců prakticky stejný, vybraný z katalogu Taiwanskýho výrobce a nastříkaný na „značku“.

              Co se týče vidle, Epicon umí chodit velmi slušně, i když, co jsem slyšel, tak některý kusy jsou o něco horší, ale to je pozorovaný i u výrazně dražšího RS. Co se týče základních pružin, ono opravdu není problém je postavit tak, aby byly citlivý. Problém je postavit je tak, aby byly citlivý a měly slušný tlumení, ale tak podle toho už lidi vidli nevybíraj, i tady na BF je rozšířená představa „čím míň odtrh, tím víc vidle“ a navíc samozřejmě pro ideální funkci to chce mít velký štěstí na správnou pružinu.

              0 0
              • siafu  

                bohužel jako problém vidím u značek MRX, Scud, Sprinter, Force… geometrii – MRX tam sice něco má, ovšem nejmenší rám 17" mi je na dvě věci a dámskou verzi MRX Elite na stránkách MRX a ani v katalogu nevidím, geometrie Force sice k dispozici je, ale je to moc krátký… prostě takto si to nepředstavuji, takže si fakt raději vezmu slušný základ od Scottu, když vidím, že s tím Scott evidentně nemá problém – nejlevnější Scale 80 se za těch 15 tis. sehnat dá, a to i za cenu horšího osazení, ale to si už každý musí zvážit sám

                0 0
                • JakeF  

                  Ty nejnižší modely jsou u většiny značek pekelně krátký… Scott používá stejný rám na všech hliníkovejch, ne? To pak ale padá do tý mý kategorie „rámy nad 6k“. Jinak u Scottu je otázka, jestli ho brát jako dobrej základ do budoucna, vzhledem k tomu, jak praskaj :).

                  0 0
                  • siafu  

                    tak nespadá, ale buď si koupíš kolo za 15 tis. na rámu MRX a budeš mít Epicon + Deore a nebo vezmeš Scale + XCR + Alivio – moje volba by byla v tomto případě jasná – Scale :)

                    ono, kdyby měl někdo stavět na Scalu, tak za 15 tisíc taky nic extra nepostaví

                    0 0
            • trpaslik72  

              podle mě ale ten rám takovou roli hrát nemůže v případě najetých 5ti set km za rok.. To by se dalo říci i o komponentech, ale pořád se mi líbí víc hezký kolo s pěknými komponenty a rámem (ač s méně známým nápisem), než rám Merida obalený low-tech komponenty.. muj názor..

              0 0
          • AKI  

            Hele, v Ostravě pár prodejců je a určitě ti taky poradí a hlavně na tom kole budeš sedět a uvidíš sama. Já bych to řešil až pak, kolik za to případně dát. Je sice hezký mít kolo s výbavou,ale když na tom budeš sedět jak vosa na bonbonu,tak to asi nebude hezká nedělní projížďka :DD Jinak já za Meridu dám ruku do ohně, ikdyž teď jezdim spíš na Cube…

            0 0
    • jesperx  

      Merida,jednoz­načně…nevím proč je tahle značka místními „experty“ pořád tak dehonestována…

      0 0
      • poldíček  

        Za mne osobně také MERIDA :-) sice nechápu, proč tu tenhle název na někoho působí jako červený hadr na rozzuřeného býka :-) ale občas mi tu diskuse připomíná dohadování mezi tábory příznivců operačních systémů Apple a Android :-)a pravdu má hlavně opravdu ten, kdo radí ať si všechna kola ve výběru zkusí a vybere hlavně podle pocitu :-) je hezké, že bude mít možná lepší komponenty, ale pokud pro ní jízda bude utrpením a neužije si ho, jsou jí lepší komponenty takříkajíc k h… (písmenka si doplní každý sám,že ? :-) )

        Nejlepší rada pro tazatelku by asi byla odpověď od avizovaných skladatelů kol ve smyslu – pokud se ti líbí tenhle rám a sedí ti, já ti na něj nandám to a to za cenu tolik a tolik…a pak je to ideální porovnání, než ty plky tady…

        0 0
    • Kami  

      Já bych se přikláněl k něčemu takovému http://www.bradsky.cz/…-p-2548.html

      • hydraulicé brzdy
      • měnič slx
      • kliky s dutou osou
      • řazení deore
      • přesmykač deore
      • váha 12,8kg je slušná

      Vidlici by jsi mohla prodat jako novou za 900. Potom koupit epicona za 3900 a za nějakých 14 000 budeš mít už velmi dobře vybavené kolo, které nevěřím, že by někdo postavil pod 18000.

      váha vidle by mohla po výměně klesnout cca na 11,5 kg

      0 0
      • Kami  

        řekněme, že tento http://www.bradsky.cz/…-p-5937.html amulet je mu ve výsledku ± úměrnej výbavou, ale cena je zcela jinde.

        0 0
      • JakeF  

        Ta červená tabulka „vyprodáno“, tam bude asi jenom ze srandy :). O těch 12.8kg ani radši nemluvím, to je čirá utopie, reálně tak o kilo výš.

        0 0
        • Kami  

          Vzhledem k tomu, že je to nejprodávanější kolo, tak by mohli doplnit zásoby, kdyby už vůbec nebylo, odstraní ho. Každopádně psaná váha pusobí dobře. Dokud člověk nezváží, neví. Třeba je to váha nejmenší velikosti rámu.

          0 0
          • JakeF  

            Slyšel jsem o bradským hodně věcí, ale že by stahoval vyprodaný zboží z webu, byla právě jedna z věcí, co byla výslovně zmíněná, že nedělá :D.

            Jo, psaná váha působí dobře, ale realita je prostě jinde. Ani u tý nejmenší velikosti bych tomu nevěřil. Kolo s Gilou jsem na 12.7kg a podobným rámu dostal s komplet XTčkem, na véčkách a s véčkovejma CrossRidama (jak brzdy, tak kola tedy výrazně lehčí, než kotoučový provedení), kevlarovejma Conti a 160g sedlem. Ta váha tak možná v nejmenší velikosti bez laku a s rámem napuštěným héliem :).

            0 0
      • TeryPV  

        Sorry, ale Gillu má moja na nové Meridě a ta vidle prostě nevidlí:-( Musím ji koupit raidona:)

        0 0
        • Kami  

          však tam píšu, že ji má hned prodat…

          0 0
        • Azmir  

          raidon taky není výhra, pokud jí máš rád kup ji epicona ;-)

          0 0
    • Zuzik82  

      Ahojki, tak ještě jednou Vás poprosím o porovnání komponentů a Váš názor, které kolo je podle Vás lepší. Děkuji

      http://www.cube.eu/…-blackwhite/

      http://www.merida-bike.cz/…l-300-d-2012

      0 0
      • roman 3D  

        mě to připadá tak +/- stejný nicméně jsem stále přesvědčen že by se dalo za ty peníze jde postavit mnohem lepší kolo co do toho chceš/můžeš dát, letos prostě nejlíp vybavený kolo v prodeji do 15tis.Kč byl Kellys Magic master http://www.jizdni-kola.eu/…-master-2012

        ale ten asi už neseženeš, vše ostatní bude kompromis, já bych kontaktoval Patara nebo Majkeeho co by mi za ty prachy nabídli/postavili

        0 0
      • pI3rre  

        Pokud nebudeš stavět/nenecháš si postavit, vše v této cenové kategorii je ± stejné, takže vezmi co se ti líbi. Snaž se jen aby tam byla vidlice XCR případně SR Radion/Epicon (XCM a Gile se vyhni) a osazení Deore/Sram X.5.

        třeba

        0 0
        • saddik  

          Souhlas. Ten Leader Fox je poskládanej hlavou, palec nahoru. Jen kliky bych dal aspoň octalinkový, jako jsou na fotce, FCM431 jsou čtyřhran, ne?

          0 0
        • TeryPV  

          Tak tohle kolo za ty prachy vypadá hoooodně dobře :-)

          0 0
    • micinka  

      http://www.genesisbikes.at/index.php…

      Genesis Razor XR 15

      Kolegyne koupila a moc si to chvali. Opravdu lehke kolo, a vzhledove pekne. Akorat ty plaste by chteli vymenit za neco rychlejsiho..

      0 0
      • Kamikaze 591  

        No, lehké kolo vypadá jinak.

        0 0
        • micinka  

          No nejlehci za tu cenu…

          0 0
          • JakeF  

            :D kdyby to mělo těch 12.2kg, tak by se o tom možná dalo uvažovat… Nicméně ta udávaná váha je absolutní blbost, nechápu, že jim na to ještě někdo skočí.

            0 0
    • Hynas  

      Pokud by se ještě našel prostor pro můj příspěvek, tak si dovolím navrhnout návštěvu v některém obchodě, např. v ostravském bikeshopu Yogi, kde ti poradí, zhodnotí požadavky, pomůžou zkusit velikost kola atd. Lepší než vybírat kolo jen tak od oka.

      0 0
      • nox159  

        zatim jsem nezazil shop kde by byl prodavač a ne jen podavač…(

        pokud sami nevite matem tohle je to dobre tak si to kupte, pokud vis a nemaji tak je to na hovno proto to nemame ale mame tohle tak si to kupte… je to smutne…

        0 0
        • Hynas  

          Smutné je to, že ses za ty roky nenaučil gramatiku, takový velký kluk a píšeš jak mongol (jestli to tedy nebyl záměr to napsat…).

          0 0
        • McBlacky  

          neplatí nutně všude alespon ne v Praze, jak Ostrava nevím

          0 0
          • nox159  

            je to mozne ja jsem se zatim s odbornikem v shopu nesetkal ale tedka mam v planu zajit si koupit boty ( salamon) a pry borec vi tak uvidim jen je uplne na hovno otviracka ( myslim od 12 – 17h… :(

            0 0
            • McBlacky  

              v Praze bych ti poradil Triexpert nebo Kočárníka.

              ono to je těžký, každej by chtěl slevu a co nejnižší cenu, to se ale neslučuje s prodejním servisem vysoké kvality. Takže není pravda, že nejsou obchody (viz extrém Bike Gallery) ale spíš to lidi nechápou. A obchodníci se jim přizpůsobí, najmou lamičky za minimum peněz a mohou ušetřit jinde. Ono velký shop má na place třeba 5–6 prodavačů naráz a jestli berou 15 nebo 30 to je pak v celkových nákladech rozdíl jako prase…

              0 0
              • nox159  

                problematiku znam ale je to smutne na jednu stranu…

                co tak uvazuju tak jsem vlastne jednu prodavacku potkal… nemohl jsem vybrat oblek oblezl jsem toho dost a furt nic ( chrti postava a jeste k tomu oproti ostatnim chrtum o cca 3–5cm delsi ruky :D )

                zenska se na me podivala sli jsme k regalu rekla tenhle vam bude dobry a pak jeste muzete zkusit tyhle dva…

                vsechny tri mi sedely naprosto presne :) tak jsem podekoval zaplatil a šel..

                obecne kdyz chci i poradit a radu dostanu tak na tu slevu tolik netlacim, kdyz vi vetsinou hovno a cena je jeste dost mimo tak narovinu reknu že za vyzkouseni zaplatim ale ne o 50% navic oproti eshopu a vetsinou se domluvim…

                0 0
                • McBlacky  

                  u oblečení si to chce vychytat značky a jejich střihy/řady co ti sedí, pak se dá oblek koupit bez problémů.

                  problémy u chrtů našeho typu jsou business košile. Sortiment v čr i v cenovkách nad litr nic moc, naštěstí se to dá kupovat v cizině, mám již několik z Anglie ve fully fitted střihu a jako by to šili na mě. Délka rukávů pochopitelně volitelná stejně jako kolem krku.

                  0 0
    • Zuzik82  

      Zdravím Vás všechny při pátku. Chci se zeptat, když jste viděli po jakých kolech pokukuju, existuje nějaké levnější, ale v osazení jaké mají ty mé vybrané v hodnotě 16.000,– ? Díky za reakce.

      0 0
      • pI3rre  

        Trochu to tedy nechápu, chceš fungující kolo do 15000,– nebo kolo na dojetí z A do B za co nejnižší cenu? Na fungující kola jsi už tady odkazy dostala (jak od normálních prodejců, čili s klasickou zárukou, tak od místních stavičů).

        0 0
      • Zuzik82  

        Omluvte nesrozumitelnost druhů věty, nějak mi to dneska nemyslí :-). Chtěla jsem napsat, jestli nevíte o nějakých pěkných kolech, osazení podobné jako ty mé zaslané návrhy, ale levnější. :-)

        0 0
        • pI3rre  

          Já chápu co jsi chtěla napsat =), ale jde o to, že si buď koupíš nějaké kolo které jsi tady navrhovala. A toto kolo bude mít nepoužitelnou vidlici (nebude dobře tlumit), která má 2,5kg + nějaké ošizení řazení a kola. Nebo zvolíš variantu na způsob toho LeaderFoxe, kde dostaneš „lehkou“ 1,8kg vzduchovou vidlici, kterou si nastavíš na svou hmotnost a bude ti fungovat + vyvážené osazení (řazení, přehazovačka a záplety). Tohle si už musíš rozhodnout sama.

          0 0
        • Mark-H14  

          Prosím Tě zajdi do BagBike v Ostravě na Zborovské 5. Poradí a s cenou začarují a uvidíš …

          0 0
          • Azmir  

            Jelikož tam maji meridy a supy, tak skončí stejně u té 300-D

            0 0
    • Zuzik82  

      Tak jsem zkontaktovala, jednoho doporučeného pána, ať zjistím co by mi poskládal a uvidíme. Včera jsme spolu chvíli mluvili. Říkal, že mám dost dlouhé nohy, tak bude muset něco vymyslet :-).

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.