Merida AM 3000 D - vibrace zadní stavby

61 nepřečtených
  • Nicolaus

    Zdravím všechny.

    Mám Meridu AM 300D od září 2008. Letos na jaře mi začala při brždění zadní brzdou podivuhodně vibrovat nejen celá zadní stavba, ale prakticky celé kolo. Nejdříve jsem myslel, že je to drhnutím koutouče o tělo brzdy. Mírně to tam drhlo, ale to už jsem odstranil. Vibrace se sice zmenšily, ale zadní stavba neustále vibruje.

    Různě se to tady všude tak trošku řešilo, ale vždycky bylo spíše jen naznačeno, tak jsem se chtěl zeptat zda o tom něco nevíte. Někdo říkal použít kotouč Magura venti disc někdo, že Merida mění vahadlo.

    Za všechny rady moc děkuji, budu rád když mi někdo něco poradí nebo zda měl někdo podobný problém, jak to řešil. Díky mějte se

    0 0
    • MirkoCarver  

      Mám AM800D 2007 a zadní brzda mi asi po dvou měsících začala taky vibrovat, nepomohlo na to vůbec nic. Vyřešilo se to až když mě praskla zadní stavba (je možné, že to způsobily vibrace), po návratu kola z reklamace je zatím klid.

      0 0
    • Smazaný účet  

      já mám AM 800D a musím to zaklepat, zatím nic nepozoruji.

      0 0
    • Deathklaat  

      Jo,taky mi to ze začátku dělalo. Vyměnil jsem brzdove desky a je to v klidu.Pokud se ti nechce hned kupovat nové destičky,tak je pořádně očisti a odmasti kotouč. Snad by to mohlo vibrace zmírnit.

      0 0
    • misak.kadlec  

      Já jsem to vyřešil tak, že jsem objednal z Kupkolo menší kotouč ventidisk 160 a ten zadní ventidisk 180 jsem hodil dopředu. Ještě k tomu jsem tam vyměnil desky, dal jsem kool stop. Vibrace sice zmizely ale píská to :-((.

      0 0
      • Nicolaus  

        No jo jenže já mám problém, že ja tam ty ventidisky némam. Mám tam zatím original Magura normal 180 kotouče.

        0 0
        • speedy gonzales  

          tak to je jasny.

          ozvi se dovozci. pokud vim tak je zdarma meni.

          vymena kotuce za ventidisk nebo 160ku problem ve 99% vyresi.

          0 0
          • Fill  

            Prosimte co je to ventidisk?

            0 0
            • Vegan  

              Kotouc s unasecem tusim primo od magury. Diky tomu unaseci ma pevnejsi konstrukci.

              0 0
              • Fill  

                Magury louis tam mam, tak se podivam jestli poznam rozdil mezi ventidiskem a necim jinym., osobne si myslim ze prave 180 kotouc uz je velky prumer a k rezonovani by tam dochazet mohlo daleko snaze nez u 160.

                0 0
            • misak.kadlec  

              Ventidisc, nechci rejpat ale na internetu člověče existují taková velmi zajímavá udělátka, vyhledavače se jim myslím říká.

              0 0
              • Fill  

                Nojo mas pravdu, taky me to napadlo, ale byl jsi rychlejsi, takze moc dekuji za odkaz,

                0 0
        • kafac  

          Obrat se na prodejce, nebo dovozce, zdarma ti kotouce vymeni.

          0 0
          • Fill  

            No chlapi tak jste me nepotesili, na Meride AM3000 2008 taky pri brzdeni vibrace zadni stavby, dost neprijemny,kdyz brzdim vetsi silou tak vibrace zmizi, odmastit a osmirglovat desticky jsem uz zkusil ale nepomohlo to , dela to v podstate od zacatku, ted najeto 700km.U prodejce mi nepomohli ale konkretni navrh co s tim jsem jim nedal, rikali at si koupim novy jiny desticky, u novyho kola se mi moc nechce.Asi se obratim primo na centralu, jestli neco poradi doporuci. Ten mensi kotouc vzadu bych asi bral radeji nez to vibrovani, navic jestli kuli tomu praskla zadni stavba. Jak vis ze ho zdarma meni???

            0 0
            • Nicolaus  

              NO tak prasknuti zadni stavby bych se nedal to zase klidek to bude spise ojedinele a nebude to s tim mit nic co do cineni. Napsal jsem do Meridy vim ze menili nejakou cast zadni stavby, lae o vymenach kotoucu ja osobne nevim uvidime co mi napisou pak kdyztak tady pisnu. Kazdopadne byt tebou tak to urco resim, protoze za ty prachy by ti to meli servisovat do jedhono dne :D

              0 0
              • Smazaný účet  

                pak teda dej vědět co odepsali. dík

                0 0
                • Nicolaus  

                  Odpoved byla dosti pohotova, do druheho dne a byla nasledujici –

                  Dobrý den, kolo můžete reklamovat u prodejce Merida, kterému můžeme kotouč VENTIDISC  zaslat. Problém zmírní i aplikace vazelíny s příměsí mědi mezi pístek a destičky brzdy. 

                  0 0
                  • Fill  

                    Mam to chapat jako ze ti opravdu nabidly vymenu ventidisku zdarma? Protoze to bych asi taky chtel,

                    0 0
                    • Nicolaus  

                      Ano presne tak, dnes jsem volal do obchodu kde jsem kolo koupil, okamzite volali do Meridy a udajne ma byt ten disk na ceste do obchodu :)

                      0 0
                      • Fill  

                        super zprava, pockam jestli se to u tebe tim vyresi a zkusil bych to taky… Jen si nejsem jisty, mam kolo koupene predvadeci se slevou ale nemelo by to mit vliv na tuhle situaci…snad.

                        0 0
                        • kafac  

                          Ja jsem koupil taky predvadecku, primo ve skladu, navic s tim Ventidiscem jsem na to prisel ja, kdyz jsem jim to rekl, tak za hodinu me ho privezli, pozadali az to vyzkousim abych jim rekl vysledek ;)

                          0 0
            • kafac  

              Protoze kdyz jsem mel problem s tema vibracema, tak me napred dali novou zadni stavbu, to nepomohlo, tak jsem ruzne laboroval cim by to mohlo byt az jsem prisel na ten Ventidisc. Kdyz jsem jim to rekl (bydlim 500m od skladu) tak do hodiny me ten Ventidisc dovezli (tusim ze od Pellse) dal jsem ho tam a bylo po problemu. Pokud vim, tak od te doby to davaji kazdymu kdo s tim ma problemy. Ja ted mam na kole zapleteny kola Shimano XT WH-M775 Disc a kotouce CL Shimnao XTR a bez vibraci…

              0 0
              • Fill  

                A co mas za brzdy a na jakem kole? Ja mam magury. disk se odviji od kola nebo od brzd?

                0 0
              • krokus  

                To je zvláštní, já má 180 mm Ventidisk a vibruje mi to:-( Zkusím výměnu za 160 mm kotouč, snad to pomůže. Docela mě to štve.

                0 0
                • Nicolaus  

                  To uz si delas srandu ze mas Ventidisky a vibruje ti to?Protoze jestli vymenim ten kotouc a porad to bude vibrovat, tak si jdu asi rovnou skocit protoze uz mi to brutalne leze krkem. Na tom skoro nejde jezdit to abych brzdil jen predni brzdou uplny des. No jsem zvedav zda mi to pomuze jestli ne, tak me budou seskrabavat z chodniku :/

                  0 0
                  • krokus  

                    Nerad bych tady někoho mystifikoval. Mám pocit, že mi to vibruje, ale třeba jde o nějaký jiný problém, např. špatné seřízení. Popíšu příznaky: Když si třeba jen lehce přibrzdím na rovince, nic se neděje. Ovšem v prudším sjezdu, tedy v situaci, kdy na kotouč působí větší síla, brzda jakoby hnusně zaskřehotá a mám pocit, že se zadní stavba rozvibruje.

                    Je ale pravda, že mám s tou brzdou problémy, i když nebrzdím:-) Nedaří se mi ji seřídit, kotouč pořád trochu škrtá o destičky. Při jízdě to pak docela vrže, neskutečně mě to štve. Přitom přední mi šla seřídit úplně v pohodě.

                    Brzdy jsem seřizoval podle rady někoho z bike-fora tím způsobem, že jsem povolil třmen, lehce přibrzdil, třmen trochu utáhl, ještě více přibrzdil, třmen více utáhl atd. – až do úplněho utažení třmene. Přední jsem takhle seřídil v pohodě.

                    Co si o tom myslíte?

                    0 0
                    • Nicolaus  

                      NO tak to mas mozna jiny problem. Mi staci jit vedle kola a pribrzdit tou zadni brzdou a uz to cele vibruje/rezonuje.

                      Jo jinak jak jsi rikal ze jsi je seridil, tak nevim to podle me je serizeni tak nejak napytel :D. Kdyz mi to skrta tak tam vrazim penoucky nuz zamackam brzdu desitcka se odtahne a pak znova zamackam bez toho noze a vetsinou si ta deska sedne jinak a neskrta to. Pripadne pokud ti to porad skrta, tak jestli nemas trosku vyhnuty kotouc, pokud jo tak si treba otoc kolo naopak koukej na ty mezery mezi deskama a az uvidis na kterou stranu to skrta tak to v tom miste trosku zatlac na ten kotouc na druhou stranu a trochu ho srovnej, to je podle me nejlepsi n takove skrtani kdyz ti to nedre porad :)

                      0 0
                  • Fill  

                    Tak jsem psal taky do meridy a odpovedeli obratem ze na vyzadani prodejce zaslou ventidisk Magura k vymene, ze ten vibrace odstrani, veril bych tomu kdyz jsem vcera ventidisk videl v krame vypada to bytelne. Jdu se domluvit s prodejcem.

                    0 0
                    • Nicolaus  

                      NO ten muj Ventidisk uz by mel byt na ceste, Jen se zacinam modlit aby to pomohlo :D

                      0 0
                      • Fill  

                        Jestli to nepomuze tak bych zkusil 160 kotouc, na zadni brzde by v pohode stacil a snad by to dalo pokoj, jinak nevim taky me to hrozne stve, kdyz brzdim zadni brzdou hodne pak to prestane jenze to uz je na hrane aby se blokovalo zadni kolo, jsem zvykly brzdit obema brzdama naraz a to je presne ta sila pri ktere to vibruje nejvic, tak musim brzdit bud jen predni nebo jen zadni, je to napytel.

                        0 0
                        • Nicolaus  

                          NO jenze ja si kladu hlavne otazku jestli to dela opravdu ta brzda. Pokud jo super to se nejak vyresi, ale co kdyz tomu treba jeste napomaha neco v te zadni stavbe, taky ty stavby cele menili, tak nevim no jsem uz z toho jelen. Zatim jsem vzdy kazdy problem vyresil s timhle si ale nevim rady :/

                          0 0
                          • Vegan  

                            Muzes nechat skontrolovat vyplet. Dotahnout pripadne promaznout cepy ( pokud tam nekde neni mala vule. Skotrolovat ram zda nekde neni mala prasklinka. Zkusit koupit (pokud jiz nemas) namysto rychlo upinaku DT RWS docela to prej pomaha zpevnit zadni stavbu.

                            0 0
                            • Nicolaus  

                              Nez abych do toho vrazil 2 tisice ze sveho to jim tam v tom obchode budu delat bordel tak dlouho nez mi vrati penize. Je to nove kolo stare pul roku, at si tu zavadu odstrani oni na vlastni naklady, ja osbone se na to muzu vyprdnout abych do kola za ktere jsem vyplaznul 40 tisic jeste musel investovat, aby s tim nebyly problemy. Bud ted pomuze ten novy kotouc, pripadne at treba pak vymeni i zadni stavbu a kdyz nic nepomuze at si to kolo vemou zpet a daji mi penize, kdyz udelaji nejaky shit a neumi opravit sve chyby. Jako ja uz na to nemam nervy koupil  jsem si kolo abych si uzil nejakou zabavu a ne abych se v tom kazdy den vrtal, ze s tim mam nejaky problem. To mas jako bych si koupil nove auto a nebrzdilo to, taky mi nereknou hold to je typem auta. Ikdyz v tehle spolecnosti je uz vsechno mozne!!!

                              0 0
                              • Vegan  

                                Ale ja to preci tak nemyslel osobne si myslim, ze co se tyce reklamaci merida je jedna z mala firem ktera se chova slusne myslim, ze to jde i vydet na tech kotoucich a pred tim vahadla atd proste se snazi to odstranit a mnoha lidem to pomohlo. Ja jen rikal, ze v jistych smerech to RWS muze pomoci. To, ze se ti povoli vyplet atd, ale neni chyba meridy. A myslim, ze kdyz za nima prijdes s namontovanym ventidyskem a reknes hele kluci dela to porad co zkusit RWS tak ti ho tam mozna i v ramci reklamace zkusi dat, ale nemluvim za ne proste to zkousej a ono neco pomuze.

                                0 0
                                • Nicolaus  

                                  Ja to nemyslel na tebe ;) jen uz me to proste stve!

                                  0 0
                                  • Vegan  

                                    jj to chapu ja to same resil na SUPovi 29" skoncil jsem v zadu s 160mm kotoucem ......

                                    na reignovi je vzadu 185 a trosicku to obcas take zabrni, ale je to uplne vpohode takze neresim. A stejne kvuli pevnosti zadku tak chci zkusit az budou penize RWSko

                                    0 0
                                    • Nicolaus  

                                      A ja ti reknu uprimne, ja si tam proste 160ku dat nenecham :) Mi to pak prijde, jako bych si koupil neco a dostal pak uplne neco jineho. Jako bych si koupil auto s 20 kama kolama a oni mi pak rekli, ale ono to na 20kach nepojede, dame vam tam 17ky. Takhle mi to prijde. Proc potom delaji takove kotouce nebo kola kdyz jsou to zmetky :D uz tak budu muset strpet kotouc Ventidisk ktery je napul cerveny a bude to jedina cervena vec na kole, jeden kotouc normalni druhy cerveny no jak v cirkuse omfg.

                                      0 0
    • Nicolaus  

      Takze jsem dneska nahodil kotouc Ventidisk a po jenom takovem projeti 15 km se to zda byt vpohode. Byl jsem celkem pesimisticky, ze by to pomohl protoze ty vibrace byly celkem silne, ale ted jsou pryc a ja si to kolo konecne poradne uziju :D Jenom asi jeste budu muset odvzdusnit zadni brzdu protoze mi jedna deska porad dre o kotouc potvora, ikdyz ji odtahnu chvili je ok, ale pak si zase sedne stejne a dre to, ale uz to NEVIBRUJE huraaa

      0 0
      • Fill  

        Tak to je super zprava , ja uz mam ventidisk taky u prodejce mam prijet na vymenu. Tak snad to bude ok. S tim skrtanim , zkus vycentrovat brzdic, povol ho a pak kratce prudce zabrzi lehce ho dotahni a zabrzdi zase dotahni a znova az bude utazeny natvrdo. Takhle mi skrtal predni a po tomhle zakroku je klid a ticho.

        0 0
        • misak.kadlec  

          Jám mám ventidisc oba sice to nevybruje ale stršně to píská (obě)začíná být pomalu bezradný co stím.

          0 0
          • K2  

            Černý humor: Namazej to olejem :)

            0 0
            • misak.kadlec  

              Tak na mazání nakonec došlo, akorát ne olejem ale pořídil jsem tu měděnou pastu u nás se mi podařilo sehnat jen tuhle, ve spreji. Vypadá to ale nadějně. uk ťuk.

              0 0
              • Fill  

                uz mam taky ventidisk od vcera, ale vyzkousim to az za tyden tak doufam ze to bude dobry. Pak uz asi opravdu jine desticky jak pise Cukerko.

                0 0
    • Deathklaat  

      Myslím, že mám pozitivní zpávu pro majitele Merid, kteří se potýkají s problémem vibrací zadní stavby při brždění. Po nárůstu těchto stížností, by Merida měla řešit tento problém na letošním Sportlifu v Brně. V tom by měla být zahrnuta kompenzace pro vlastníky, kteří se s tímto problémem setkávají. To jsem fakt zvědav co vymyslí:-)

      0 0
      • Pavel100  

        No spíš to vypadá že tam Merida vůbec nebude:-) Jejich obrovský stánek má někdo jiný a v katalogu vystavovatelů je nemůžu najít

        0 0
      • Pavel100  

        a za další nikde není žádné info o xc závodě, co se na Sport Lifu vždy jezdil…kolem něho se Merida taky motala ne?

        0 0
      • kafac  

        Muzes me prosim te rict, odkud mas tuhle zpravu?

        0 0
        • Deathklaat  

          Od prodejce Merid z Ostravy

          0 0
          • Smazaný účet  

            to jsem zvedav co to bude. Budou dávat nové rámy? tak to si jdu stopnout do fronty ikdyž to už dávám pryč, to se bude s novým rámem snad lépe prodávat. :)

            0 0
            • jIrI___  

              Jako kompenzaci dostaneš reklamní tašku s prospekty a propiskou :-X

              0 0
              • Smazaný účet  

                no ani bych se nedivil :) kór, když se to má zveřejnit na sportlifu a merida tam nebude :O)

                0 0
                • Deathklaat  

                  Já jsem nepsal nic o žádném zveřejnění. Pouze že to údajně mají řešit,nic víc nic míň.

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.