• spesl48

    Zdravim,

    Názor na tento watmetr http://wattmetry.digimadic.com/…cerny-p.html

    Líbí se mi z důvodu ze bych ho mohl používat jak na biku tak na silnici, ale obávám se prestnosti.

    Za zkušenosti či postřehy budu rád.

    Diky

    0 0
    • jenda95  

      Ja si nemuzu pomoc, ale mi tam ta fyzika nesedi … hlavni problem mam s povrchem: kdyz jedu do stejneho kopce jednou na silnicce s nabusenymi galuskami a podruhe v blate na fat biku se zadrenym loziskem (ilustrace!!:), tak me to stoji radove jine watty, ktere tohle zarizeni nema sanci odlisit.

      0 0
    • doubleingram  

      To je asi jako nejaky novy system co ma byt pridelany na/v podrazce treter. Je to neco novyho, cena do 10k. Meni se jen spodni platforma treter, ve ktere to je. Boty samo od nich.

      0 0
      • jenda95  

        Tak zrovna botam bych veril podstatne vice, myslim principu. Jak/jestli to fakt funguje pochopitelne netusim, ale dokazu si predstavit, ze to fungovat muze

        0 0
    • bradek  

      Recenze:

      https://www.dcrainmaker.com/…-review.html

      Nějak to funguje, ale za desítku bych ho nechtěl. Navíc na trénink v zimě na trenažéru problematický / nepoužitelný.

      0 0
    • kpitti  

      Nevím jak ostatní diskutující tady ale já ho mám už od ledna a jsem s ním spokojený.

      Podle mě není důležité na jakém principu pracuje, ale jaké dává výsledky a možnosti má. Po téměř roce používání můžu říct že:

      1. Měření je přesné v porovnání s Direct Force Power Meter. Osobní zkušenost i porovnání například na stránkách DC Rainmaiker: https://www.dcrainmaker.com/…-review.html
      2. Na podzim byl vylepšen FW a nyní lze PowerPod použít i na gravel bajku, nebo horáku. To jsem zatím nezkoušel. Podle diskuse na stránkách výrobce je opět výsledek dobrý.
      3. PowerPod lze použít i na trenažéru, nebo válcích. Profily jsou k dispozici.

      Poměr cena výkon je dobrá.

      0 0
      • Lada,s  

        a z čeho to počítá na válcích?

        0 0
        • bradek  

          A quick note on trainers and the PowerPod. The unit both does and doesn’t work on trainers. It works by using a known power curve for a given trainer, and then taking the wheel speed and re-transmitting out your power value. You’d specify the trainer within the Isaac software.

          .

          Takže pokud máš trenažér, ke kterému není power curve, tak to použít nemůžeš. Další otázka je, jak jsou ty křivky přesné a jestli se nemění v čase. Ale k tomuto v zásadě nepotřebuješ ani Powerpod, stačí zadat trenažér se známou power curve třeba do Zwiftu a Zwift podle rychlosti dopočítá výkon.

          0 0
          • kpitti  

            Ano, lze ho použít. Buď je k dispozici konkrétní nastavení (power curve) pro daný model. Nebo se dá použít obecný profil.

            0 0
            • Delkim  

              ty to musíš prodávat, protože jinak mi tvoje názory nedávají smysl :)))

              0 0
      • jenda95  

        Aha! Tak mi konecne doslo, jak to funguje – on ma profily pro ruzna kola (a kalibraci si je upravi) a z nich odecita predpokladany vykon na zaklade namerenych dat (kterych je fakt hodne). Tj na silnici pro konkretni kolo to bude vicemene ok, pochopitelne nezachyti zmeny skryte v kole jako tlak v pneumatikach, ale to je asi ok.

        Pro MTB to bude slozitejsi – skoro stejne podminky muzou znamenat odlisny vykon, zalezi jestli do kopce jedu po asfaltu nebo rozbitym terenem. Coz nakonec naznacuji i jejich problemy s presnosti na kostkach. S temi 800 vzorky za vterinu toho zjisti dost, mozna to nejak poznaji (podobne jako treba krokomery poznaji chuzi a ne drncani pri jizde v aute)

        Kazdopadne zajimavy koncept, ale power meter to neni :)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.