• phoebe15

    Zdravím, mám doma fitness bike Kenzel Maranello (http://www.kenzel.sk/…e/maranello/), ale už ma omrzelo jazdiť s rovnými riadidlami. chcela by som prejsť na ,,berany" a spraviť si z neho aspoň aký – taký cesťák, ak to bude možné :) zaujímalo by ma, ktoré komponenty k tomu budem potrebovať, lebo sa mi zdá zbytočné kupovať celú sadu radenia. Díky za odpoveď.

    0 0
    • Singlespeed  

      Pro začátek stačí koupit dualy :

      http://www.kupkolo.cz/…-prava_z175/

      k tomu dozadu devítirychlostní kazetu a devítkový řetěz.

      0 0
    • tromboonen  

      No ja nevim, kdyz to budes kupovat nove das za to tretinu ceny slusne bazarove silnicky, trochu prace to taky da a stejne to nebude silnicka ale paskvil.. na obrazku je 2× neco a v popisu 3×8… jako nic proti bastleni a skladani, taky se tim rad zabyvam, ale jestli chces neco na cem se budes citit jako na silnicce tak to tohle stejne nebude a jestli pak budes chtit skutecnou silnicku tak tohle nebude zrovna prodejne..

      Ja osobne bych a) prodal kolo jak je a koupil pouzitou slinicku, slusna hlina na starsi 105 2×10, kola min. neco jako Aksia, da se koupit za 11–14k CZK, zvlast ted na podzim… nebo b) si tohle nechal na jezdeni po meste a koupil to same, IMHO se to vyplati vic

      0 0
    • Vilém  

      A nebo zkusit napsat jestli je toto jeste aktualni a vzit k tomu 10sp kazetu.

      0 0
      • tromboonen  

        ..a jine kliky (protoze podle popisu tam ma 3 prevodniky..), plus kazetu, retez, nove bowdeny a lanka… (a je tak na 4–5 tis?)..

        A ten ram bude mit stejne divnou geometrii, mic moc tuhost a spatnou riditelnist (alespon co jsem kde zahlid tak tyhle „fitness“ kola maji ramy co jen vypadaji jako silnicni a vlastnostmi jsou spise crossove bez vecek..), plus vaha a kola..

        Jako proc ne na nejake to jezdeni po cyklostezce do prace, ale na to to staci i se stavajicimi rodly a pro variabilitu uchopu staci pohrat si s delkou a nastavenim predstavce a dodat rohy aby si dlane odpocinuly.. jestli ma ambice na silnicku tak to bude i s beranama a 2×10 porad trochu neco jineho..

        0 0
        • Vilém  

          S klikama teda nevim. V odkazu od nej jsou 2× kliky.

          Zbytek je na nem.

          0 0
          • tromboonen  

            na obrazku 2×, v popisu 3×, taky by asi menil stred… ale slo mi spise o to, zda si uvedomuje ze z toho nic co se bude chovat jako silnicka stejne neudela, je otazka jestli to potrebuje, chtel jsem jen objasnit moznosti, resp. omezeni, zbytek je na nem..

            0 0
            • Vilém  

              V popisu ctu „Shimano Sora FC-2450 52–39 T“.

              Kdyz zagooglim ten typ, tak je to tak jak maji psano, proste dvoupila.

              0 0
            • Singlespeed  

              Mám běžnou karbonovou silničku Cube Agree a krosové kolo Maxbike předělané na silničku s berany, posed nastaven přesně podle Cubíka a oboje jede suprově. Takže není možno zas tak zevšeobecňovat. Výhoda bastlu je možnost dát blatníky a v případě potřeby tlustší gumy (tlustší gumy dávám na zimu nebo v Alpách, když chci projet cesty, kde ještě nepoložili asfalt, třeba kultovku přes Giogo della Bala).

              0 0
              • tromboonen  

                Tak to jo, ale mas to jako druhe kolo na specificke cinnosti, na silnicni vyjizdku bys to asi nebral, respektive rozdil v tom bude, ne?.. o to mi slo.. ale zalezi na zakladateli vlakna co chce, v zadnem pripade jsem mu nechtel vnucovat nazor, jen pridat info..

                0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce