Mavic Crossride + RaR EvoTubeless ready - Spěchá!

18 nepřečtených
  • luxfer

    Zdárek, narazil jsem na menší problém. Chtěl bych si udělat bezdušáky z těhle dvou komponentů. Dole na fotkách jsou ráfky zevnitř, jelikož sem je kupoval z druhé ruky, tak netuším co to v nic je za pásku? Vypadá to, že je tam nalepená dost natěsno, a zdá se mi, že by mělo stačit použít ventilky CafféLatex a tmel Notubes . Nebo musím použít komplet celou sadu včetně gumové (dušové) pásky – např. od Rubeny? Díky za názory a odpovědi.

    0 0
    • jIrI___  

      Páska není nalepovací, je to normální co se vkládá do ráfku. Aspoň u mých Cridů vypadala stejně. Takže ventilky a mlíko imho stačit nebudou.

      0 0
    • touza  

      tak tyhle ráfky (ale na Včkové brzdy) jsem zrovna před 14 dny předělával. Teda zatim jsem udělal jenom jedno kolo.

      Ta páska je naprosto obyčejná. Já jí tam měl už dost posunutou. Dal jsem tam Rubena kit. Největší porod byl navlíknout plášť na ráfek. To mi zabralo asi hodinu a musel jsem vyndat ventilek a pak to tam pomocí montpák narvat.

      Nafouknout to šlo ale naprosto bez problémů. Prostě jsem nasadil pumpu a foukal. Troufnu si tvrdit, že by to šlo i normální pumpičkou, ale to mohla být extrémní náhoda.

      Tmelu je v kitu fakt málo. Hodně štěstí ;)

      0 0
      • luxfer  

        A drží ti to ok s tou rubenou? Také ji0 chci práve skusit… Btw, když mam tubeless ready plast, je tam zapotřebí aj ta dušová páska?

        0 0
        • jIrI___  

          Můžeš to zkusit i bez té gumové pásky, ale potřebuješ jiný typ lepící pásky než je v Rubena sadě. Třeba žlutou NoTubes. Tubeless Ready plášť značí jen to, že plášť má z vnitřní strany zátěr proti ucházení vzduchu, možná lehce jiný tvar patky a těsnější patky.

          0 0
          • luxfer  

            S těma patkama, souhlasim, je to kevlar, a musel sem to nahazovat 2 montpakama, je to fakt natesno … a je to nejake dosrane ty tubeless ted to mam s dusi, a zaboha to nemuzu nahodit nejako normalne, porad to hazi jak cip ten plast

            0 0
        • touza  

          Nu já jí tam dal, je poměrně dost široká a už zasahuje do patek ráfku, ale zdá se, že to ničemu nevadí. Pokud ti jde o gramy, tak ta gumová páska má 38g a ta žlutá NoTubess jsem snad někde četl, že má 15g (bez záruky). Takže úspora nikterak závratná.

          Ucházelo to docela dost. Zatím musím foukat před každou vyjížďkou. Ale situace se postupně zlepšuje. Na bezduše teprve přecházím a co skládám nové kolo, tak i tam mi to uchází podobně. Možná by stačilo přidat trochu tmelu.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.