Mavic Crossride 2008 INTL 6 děr

31 nepřečtených
  • pnosek

    Dobrý den, měl bych malý dotaz týkající se kol Mavic Crossride 08 INTL 6 děr. Vše je v pořádku, jen se mi stále povolují některé niply s dráty v zadním kole. Už 2× jsem nechal zadní kolo ve spec. servisu opět dotáhnout nipy na spec. stroji + zkontrolovat zda je kolo vycentrováno, aby bylo vše v pořádku. Dost jezdím a tak si myslím, že co se týče „sednutí“ materiálu už by mohlo být za mnou. Od poslední kontroly kdy bylo kolo v pořádku uplynuly pouze 3 jízdy cca  3×100km a jsou opět povoleny, že málem drát vypadne z náboje. Můžete mi někdo prosím poradit z Vaší zkušenosti jak daný problém dále řešit? Nepříde mi to zcela normální že se to po tak krátké trase opět povolí. Važím 90kg a nemyslím si, že je to moc na tyto kola! Děkuji za informace

    0 0
    • Vilém  

      90 kg je na ty kola dost.Tezko vsak radit co s tim, to by asi nebyl duvod pro reklamaci.

      0 0
    • robsol  

      Bohužel 90 kg je poměrně dost. Z vlastní zkušenosti (vážím 85 cm) jsem tyto kola po několikátém přecentrování a samovolném otáčení plochých drátů v zadním kole dal pryč. Docela mě nebavilo jezdit po 20 km vyjížďce kola soustavně do servisu centrovat. Tyto kola jsou sice efektní na pohled, ale jsou to přeci jen velmi levné imitace dražším modelů Mavicu a tomu odpovídá prostě kvalita. Na reklamaci to rozhodně není, ale je to prostě pešek při výběru snaze trochu ušetřit. Také jsem si naběhl.

      0 0
      • pnosek  

        Ok děkuji za tvoji informaci a zkušenost s těmito koly. Mohu se prosím ještě zeptat, jaké kola by jsi doporučil. Budu je muset dát také pryč, protože jak jsi už napsal, také mě nebaví po pár km opět centrovat a dotahovat niply. Díky

        0 0
        • robsol  

          Nechal jsem si vyplést náboje DT Swiss 370, 32 drátů průměr 2, ráfek DT Swiss 430 Disc. Výplet je 3× křížený. Kola vypadají poměrně taky efektně, ale hlavně se jeví jako pevná. Přeci jenom 32 drátů je znát. Objednával jsem to na www.netbike.cz. Je s nimi super domluva a velmi rozumné ceny. Vcelku ti udělají na přání cokoliv.

          0 0
          • robsol  

            Objednával jsem přesně tyto http://www.netbike.cz/select_det.php?…

            0 0
          • tom_777  

            teď jsem sundával z kola DT výplety CERIT+X455 (nutná údržba ložisek) a nasadil dočasně Crossride 08.

            Crossride jsem měl na minulém kole a teď je mám od dubna  jako zálohu. Musím říct, že ten rozdíl v tuhosti je opravdu výraznej. 32 drátů + pevný ráfky (X455 jsou proti 430 masivnější) dělaj svý.

            Na druhou stranu na Crossridech se mi zdá kolo živější – o líp se zrychluje, jede do kopce i udržuje rychlost. (pláště a duše jsem nechal stejný)

            takže pro jistotu a těžší terén ty DT čka – pro rychlost crossridy

            (pokud jde o tuhle cenovou relaci samozřejmě)

            0 0
            • Pavel100  

              X455 jsou na dnešní dobu dost těžké ráfky(na lehčí a střední váhy) na xc:-) A počítám že máš 2mm dráty což je obvodová váha možná horší než Crossride 08 s 24 dráta­ma=proto se ti zdájí málo živé. Kdo moc váží musí mít silnější výplet, kde je lehký nahodí lehké ráfky+zeslabované dráty+alu niple a to je potom oproti Crossridům jiné kafe:-) Pravda je ta, že Crossridy jsou levné a přitom designově povedené.

               
              0 0
        • wenc  

          Koukni se na moje kola,objednával jsem je taky z net biku a zatím si nemůžu stěžovat,komunikace i doručení za 1 třikrát podtržená.Funkcí jsou uplně bombové opravdu perfektní tuhost,a vážím přes 100 kilo.

          0 0
      • Neddy  

        Zajímavá jednotka hmotnosti… :-)

        0 0
    • RR  

      Mám také tato kola – koupil jsem je s novým kolem jako komplet. Mám 88 kg, najeto na nich za 3 měsíce cca 1800 km po všech všem – rozbitý asfalt, cesty, kameny v Alpách. Žádný problém jsem na nich nezpozoroval, nic se mi doposud nepovolilo. Zatím spokojenost, takže to asi nebude tak zlé . . .

      0 0
    • jIrI___  

      Mám Crossridy 06 a vozím je dvě sezony naprosto bez problémů – centroval jsem snad jednou doma. Vážím ale o něco míň než ty (80kg). Možná máš zrovna nějaký vadný kus, ale to si nedokážu moc dobře představit.

      0 0
    • jecnak  

      To mi teda normalni neprijde. Kola maji vahovy limit a ty jsi rozhodne v norme.

      0 0
      • pnosek  

        Ahoj, pokud mají tyto kola váhový limit a já jsem v normě, tak pak je asi opravdu něco v nepořádku. Problém je ten, že to nemohu dokázat prodejci! Žádou dokumentaci jsem doposud nenašel a ani prodejce neuvádí v popisku kol jakýkoliv údaj o max. hmotnosti jezdce! Pokud víte o nějakém tomto údaji a můžete mi ho zaslat mailem, budu jedině velice rád. Mockrát děkuji za ochotu pomoci…

        0 0
        • jecnak  

          Bezne byva pocitan vahovy limit min. 90kg pokud se to nikde v manuale neuvadi. Kontaktuj primo firmu Kastar, coz je dovozce Mavic po CR a dohodni se s nimi na postupu. Nic lepsiho ti poradit nedokazu. Pokud tvuj prodejce nechce uznat reklamaci, pak mas jen moznost se s nim soudit a nebo ho obejit vyse uvedenym zpusobem.

          0 0
        • TheIF  

          V manualu k Canyonu píšou o limitu 100kg pro Mavic kola

          0 0
    • Dag  

      Zdravim. Mam Crossridy 06 a nemuzu si na ne stezovat. Vazim ±95 kg a zrovna je nesetrim. Jezdim na nich prevazne Beskidy a nejakych tech mensich skoku se tez neleknu. Mam na nich najeto asi 8 tis. km a za tu dobu jsem je jeste nemusel centrovat ani dotahovat vyplet. Jak to tady ctu, tak jsem trefil asi na vyjmecne kousky. Doufam ze jsem to nezakrik :-)))

      0 0
      • MlokCZ  

        To si nemyslím, že by byl vyjímečný. Podle mě nějaké větší problémy s povolováním výpletu nebo častým centrováním nikdy ve větším měřítku nebyly (já je také neměl).

        Já vidím nedostatek pouze v malé tuhosti těch kol, která ale neznamená, že by se na nich nedalo jezdit.

        Hmotnostně je na tom model 08 už velmi slušně na to jaká je to cenová kategorii kol. U 06 to bylo s váhou horší (taky mám ještě doma ty 06, teď už jen jako rezervní kola), navíc tam ještě byla jen jedna verze pro v-čka i kotoučovky dohromady.

        0 0
    • menzic  

      mám podobný problém, po určité době se mi vždy povoluje jeden drát v zadním kole. v obchodě kde jsem je kupoval mi radili ať to dám reklamovat, ale já chci jezdit. Takže čas od času ho dotáhnu a až, teda jestli vůbec, dojedu Sudety :-), tak bika pověsím pro letošek na hřebík a dám to na reklamaci.

      0 0
    • K2  

      Já bych to možná viděl na vychozený závit v niplích a zkusil bych tomu pomoct Locklitem

      0 0
    • cyki  

      Mám crossridery a žádným problém. Váha cca 90kg a jezdím hodně v M. krasu. Asi jsi trefil špatný kus :-(

      0 0
    • scret  

      zkus zamaznout loctitem…

      pokud budes chti koupit neco novyho, pisni mi na mejla… mam novy, nejety kola na INTL za hoodne dobrou cenu…

      0 0
      • mirage  

        Mám nové kolo a tam mám zrovna Mavic Crossride. Myslíte že sněma budu mít broblémy, vážím 65 kg.

        0 0
        • Neddy  

          To musíš vědět ty… Všechny problémy se objeví až časem při užívání… ale můžeš zkusit vykládání karet, třeba budou mít pravdu ;-)

          0 0
        • kubad  

          nebudes

          0 0
          • mirage  

            máš s něma dobré skušenosti?

            0 0
            • kubad  

              Ano mam pri tve vaze budou OK Chce to ale dat jim servis orech a napnuti dratu

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.