• Torabora

    Zdar, mám dilema nevím kterou vidli koupit. Od Rock Shoxe Toru 318 Solo Air nebo Marzocchi MX Pro. Obě sou vzduchový ale víc se mi líbí ta marcoška. Co vy na to ? Jo jinak vážím 105 kg

    0 0
    • Pekáček  

      Spíš než SoloAir bych vzal tu Marunu.

      0 0
    • dancing dog  

      Epicon do Milana

      0 0
    • maxtor  

      Díval jsem se na recenze www.mtbr.com a tu Marušku tam 11 lidí ohodnotilo průměrnou známkou 4,27 z pěti a tu Toru 13 lidí známkou 4,14 z pěti. Tady máš odkazy – můžeš si počíst, pokud umíš anglicky:

      www.mtbr.com/…128171.shtml

      www.mtbr.com/…128128.shtml

      Těm recenzím se dá celkem věřit. Alespoň podle těch komponentů, které jsem jezdil já a vzhledem k tomu, co jsem se na této stránce o nich dočetl.

      Pokud se ti víc líbí ta MX Pro, jdi do ní.

      0 0
      • vlk  

        Jednoduché-Tora je citlivější a pevnější v krutu.Marzocchi nemá citlivý počátek a jinak je lehce nastavitelná progresivita výškou hladiny oleje. Jak píše Pekáček je „lépe utěsněna“.-osobně si myslím, že je to k ničemu-Sice je menší šance, že se bordel dostane až do oleje, ale mezi to dolní a horní těsnění se dostane bordel tak jak tak, takže poškrábání vnitřních nohou hrozí stejně jako u RS.Osobně bych raději Toru a nebo Epicona vyladěného od Milana-vyjde to skoro nastejno-finančně, váhově i chodem-když je Tora dobře mazaná a seřízená a je to dobrý kus. Solo air má jisté nevýhody, ale jak pro koho, někomu to problém nedělá.ještě je možnost dokoupit plunžer s pístkem od Revelationu dual air a Toru přestavět-ale co by to vyšlo netuším.

        0 0
        • vlk  

          PS: Musíš si vybrat co chceš zda citlivou vidlu na pohodlné ježdění, nebo něco spíše na závody, kde naopak někteří preferují necitlivý počátek zdvihu. Váhově to nejsou závodní vidle ani jedna z nich. Jinak Marzocchi se dá velice slušně vyladit na citlivější chod-ale Tora bude dle mého mínění vždy trochu citlivější.

          0 0
        • Pekáček  

          Mezi horní a dolní těsnění se mi bordel nikdy nedostal.

          0 0
          • vlk  

            nj, ale jde o to, že Marzocchi má navíc hlavně to dolní olejové.Takže to horní je na tom co se týká pronikání bordelu asi tak jako např. u té reby to tříbřité.

            0 0
            • Pekáček  

              Vlku, ty těsnění jsou nebe a dudy. RS má úplně jiné těsnění už jenom proto, že nemusí držet tlak jako u Maruny. Navíc má Maruna ty těsnění opravdu důkladné, co jsem jí rozebíral, vždycky bylo mezi stírákama naprosto čisto, prostor vyplňovala vazelína co jsem tam dal při smontování smíchaná s Redrumem co jsem tam pak občas vstříknul injekční stříkačkou. Asi právě proto mají ty stíráky takové odpory. Co se týká mojí Reby, rozebral jsem jí preventivně po závodě v opravdu těžkých podmínkách a následném mytí wapkou, což výrobce vysloveně zakazuje. Není divu že tam byl krapítek bordýlek.

              0 0
              • vlk  

                jj vpoho, vzdávám se :) Musím se někde znovu mrknout na stíráky Marzocchi, už je to nějakou dobu, co jsem je naposled viděl.

                0 0
    • Dijck  

      Myslim ze odpoved mas v nicku:)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.