• Kocour Mikeš

    Ahoj všem, už víc než 3 měsíce bojuju s telefonem, na kterém mám spuštěnou navigaci, nebo stopaře (Mapy.cz) nebo záznam trasy od LocusMap PRO. Ten spočívá v tom, že mi obě aplikace vynechávají různě dlouhé úseky tras a ty pak dokreslují vzdušnou čarou. V praxi to znamená, že na jedné cca 70 km trase vás to okrade i o více než 10 km. V obou případech jsem kontaktoval technickou podporu, ale na Mapy.cz mi bylo uděleno doporučené nastavení telefonu ale i tak se funkčnost nezlepšila. Naopak při další výtce jsem byl defacto vyfakován s tím, že Huawei ukončuje aplikace běžící na pozadí a oni jakožto třetí strana k systému nemají přístup a následoval odkaz https://dontkillmyapp.com/huawei#…, kde se o problému píše, nicméně bez konkrétního řešení. Odešel jsem od nich a přešel na LocusMap PRO, tam se situace opakuje také, ale ne v takové míře. GPS se prostě na lesních cestách ztratí a fertig, přitom moje Sigma ROX, to zaznamená normálně a bez chyb. Technická podpora je u LocusMap na velmi vysoké úrovni 9 z 10*. Máte také někdo tyto problémy? Týká se to přístroje Nova 3 s Adroidem 9.0 a nadstavbou EMUI 9.0.0

    0 0
    • Ascaso  

      Asi chyba v telefonu, co by s tím zmohlo mapy.cz nebo LocusMap na dálku? Ať mají sebelepší podporu, s tímhle nehnou.

      Huawei mi to dělal taky, starší typ.

      0 0
    • babkanakole  

      Viz někde výše vlákno k redmi.

      U Huawei ještě horší, dělá to systém a hnout s tím asi nejde, podle mě to Menion (autor Locusu) víc než to je nedokáže zlepšit.

      Vypni veškeré šetření spotřeby, v Locusu zapni notifikaci ve stavovém řádku, pokud jde, zamkni Locus v paměti a zapni ho jako správce systému.

      Totéž proveď se sledováním polohy (vypni spoření). V Locusu ještě dej „neodpojování od GPS“, je to někde v nastavení.

      Vypadává to vždy, když systém usoudí, že buď GPS nebo Locus nic nedělá, je v pozadí a jede naprázdno.

      Alternativně se vždy nech navigovat a probouzet obrazovku u každé odbočky (klidně zbytečně a bez zvuku), nebo vypni automatické vypínání obrazovky a ztlum jas na absolutní minimum – a nech Locus běžet na popředí.

      0 0
      • Kocour Mikeš  

        Ahoj, díky za rady, povrtal jsem se v tom a uvidíme co z toho bude. Aktivoval jsem si funkci získání polohy (zvuk) to samé i při ztrátě polohy (jiný zvuk). Veškeré spoření energie je zakázáno (bylo už před tím) jen nevím, jak spustit Locus jako správce, nemám ROOT.

        0 0
        • babkanakole  

          Je to v nastavení systému, jsou tam aplikace, co samy zapínají displej. Root to nepotřebuje.

          Nastavení > displej > zapínání obrazovky >zapnout a mělo by si to říct o zapnutí v systému.

          0 0
    • jirkous3  

      Myslím, že se to vypínání Locusu dalo omezit zapínáním záznamu přes widget. Někomu to fungovalo, někomu ne.

      0 0
      • babkanakole  

        Podle mě je to totéž – zůstává oznámení ve stavovém řádku, a systém to nezabije tak agresivně. Kdysi fungovalo na jedničku, v současné době s jistotou nepomůže ani tohle.

        Jediné opravdu jisté je nechat to celou dobu běžet v popředí bez vypnutí obrazovky, nebo ji pravidelně probouzet dřív, než systém usoudí, že to nic nedělá.

        Ještě zkusit zapnout častější ukládání trasy – mohlo by to vyvinout víc aktivity, a zkrátka předstírat činnost.

        0 0
        • jirkous3  

          A co zkusit pohledat nějakou appku, která by v intervalech rozvicovala obrazovku? Nebo zkusit autooff v Locusu k vypnutí /zapnutí Gps v pravidelných intervalech.

          0 0
          • Kocour Mikeš  

            To jsem měl puštěnou, po upřesnění vývojáře deaktivováno, ani tohle nezabralo, ale pořád se bavíme o Locusu, mapy.cz nic z toho nemají.

            0 0
        • Kocour Mikeš  

          Tak abych to vzal popořadě, to nastavení displeje jsem v jeho nastavení nenašel. Co se týče hustoty záznamu trasy, tak jsem vyzkoušel trasu jet s profilem pro chůzi i jako auto, bohužel ani tohle nazabírá.

          0 0
      • Kocour Mikeš  

        Mě nee, odzkoušeno.

        0 0
        • jirkous3  

          Mám obavu, že budeš muset počkat dokud H nevydá aktualizaci.

          0 0
          • Kocour Mikeš  

            No s Huawei jsem to řešil, ale jejich odpověď byla, že do aplikace třetích stran, nemůžou zasahovat. Proveden výmaz mezipaměti, ale nic z toho nezabralo. Osobně mi to připadá, u Mapy.cz jako spyknutí proti Huawei, protože je cool u Locusu, je to něco jiného, ti se alespoň snaží pomoci a toho si vážím, proto jsem nedával zápornou zpětnou vazbu.

            0 0
          • Kocour Mikeš  

            Myslíš si, že by pomohl externí přijímač GPS a přes Bluetooth to spojit s Locusem, tato volba tam totiž je a tak mě napadlo, že by se to tím možná dalo vyřešit. Na AliExpressu tam ty snímače jsou, mají vlastní baterku, takže by to bylo na systémové GPS nezávislé.

            0 0
            • babkanakole  

              Podle mně to nepomůže, problém není přijímač ani ta apka. Zkrátka systém usoudí, že jedno z toho, nebo obojí je zapnuté zbytečně, a ukončí to v paměti. To je ten poslední zaznamenaný bod. Pak to „něco“ probere, Locus se znovu spojí s GPS, případně ji zapne, a tam skončí ta přímá čára. Pak zas běží jak má, dokud se situace neopakuje.

              Nadávat se může jen Huawei, co to má jako vlastnost a prezentuje jako přednost (úspora baterie / výdrž).

              V případě externího senzoru to jen bude navíc zabíjet i to připojení.

              0 0
    • jirkous3  

      H by měl ovšem logicky vydat pro vývojáře aplikací instrukce jak obejit to ukončování aplikací systémem. Protože když appky běží na všem mimo H tak je něco špatně.

      0 0
      • Kocour Mikeš  

        No, jak už tady bylo zmíněno, netýká se jen Huawei, ale i ostatních výrobců, přičemž údajně Samsung, s tím problémy nemá. Bohužel nevlastním Samsung a ani si ho kvůli tomu nechci pořizovat, jen mi prostě přijde divné, že Číňan problém má, Korejec ne. Připadá mi to jako spyknutí s cílem Huawei odstavit od zdroje příjmu a dosadit na jeho místo tu „správnou“ konkurenci. Samozřejmě by měl Huawei tohle řešit, pokud se mu dostane do ruky takovýto podnět, navíc zdokladovaný záznamy.

        0 0
        • babkanakole  

          To je blbost. Jestli se někdo spiknul, tak Huawei. O pár let zpátky to fungovalo i tam, než přišli s touhle geniální ideou. Chvíli se to dalo vypnout, pak se rozhodlo že do toho uživatel nemá co kecat. Že to od sebe začínají všichni opisovat, protože je snazší takhle šetřit než tam dát větší baterii, to je věc další. Navíc by museli přiznat, že velký displej a výkonný hardware zkrátka má spotřebu co má, a neškrtit to co to jen jde.

          Kdyby se ti podařilo nahrát tam čistý Android, poběží ti to taky bez problémů.

          0 0
        • Ascaso  

          Jakých jiných výrobců? Xiaomi bez problémů.

          Ale zajímavé je, že Honor taky bez problémů a to je vlastně s Huawei jedna familie.

          0 0
    • dedek55  

      Napiš nebo zavolej…řešil jsem to a vyřešil :-)

      0 0
    • mattew1  

      Aplikace nejde zamknout aby se na pozadi nevypinala ? S mim starsim Honorem to tak jde. Mel jsem podobny problem s mapy.cz. Prepnu „ctverecekem“ do vyberu aktivnich aplikaci, neco jako na PC alt+tab A pak je u okna s aplikaci takovy zamecek. Na ten zmacku a pak to fakci vpoho.

      0 0
    • mattew1  

      Aplikace nejde zamknout aby se na pozadi nevypinala ? S mim starsim Honorem to tak jde. Mel jsem podobny problem s mapy.cz. Prepnu „ctverecekem“ do vyberu aktivnich aplikaci, neco jako na PC alt+tab A pak je u okna s aplikaci takovy zamecek. Na ten zmacku a pak to fakci vpoho.

      0 0
    • ceo  

      To je bohužel u Huawei normální stav. Stačí, aby některá aplikace nebo služba i na pozadí potřebovala víc energie a GPS klidně suspenduje.

      Dá se to částečně omezit povypínáním všech ostatních aplikací, ale stačí třeba několik hovorů, podívat se při zastavení na nějaký web, nebo doručená zpráva a udělá to znovu. Mně se 100% řešení za rok a půl nepodařilo najít.

      0 0
    • lunochod  

      Stačí používat Garmin a je po problému.

      0 0
      • Kocour Mikeš  

        Tomu rozumím, ale já se své Sigmy jen tak nevzdám, navíc to neřeší problém, že by se jednalo o zařízení jednoúčelové oproti telefonu.

        0 0
    • jirkous3  

      Ještě mě napadlo, co zkusit záznam Locusu spustit v režimu Letadlo?

      0 0
    • BB  

      Ještě bych u Locusu zkusil v nastavení > ovládání > display > vypnout zámek displeje – nastavit volbu „všechny zámky displeje“

      To zajistí to, že když máš na obrazovce Locus a a vypneš mobil, tak Locus si obrazovku stále drží i ve vypnutém stavu a když mobil zase zapneš, tak je Locus aktivní a ani nemusíš systém nijak odemykat. Předpokládám, že v tomto režimu systém Locus neshodí.

      0 0
      • MirosPikos  

        Díky za tip, tohle se hodí :) Dlouho jsem se nevrtal v nastavení Locusu, asi si to někdy v klidu projdu o co všechno přicházím.

        0 0
      • babkanakole  

        Při blbé kombinaci okolností to shodí i tak (Xiaomi Redmi Note 4). Dělá mi to foťák, takže po zastavení a vyfocení už automaticky znovu aktivuji Locus, ten se chytí a můžu ho znovu hodit do pozadí.

        Je to jediný případ (nezávisle na aplikaci co zrovna používám pro focení), kde mi to takhle blbne. Než jsem na to přišla, stávalo se, že mi v záznamu chyběly desítky km.

        0 0
        • Kocour Mikeš  

          Tak koukám, že nejsem zdaleka sám. Jenom jsem zvědavej, jak to všechno dopadne, už mě to dost irituje, potřebuji se na navigaci spolehnout a ne tápat, kde vlastně jsem. Mám orientační nesmysl a k tomu HOSIP, takže o to je to složitější. Mám zapůjčeného Samsunga s Androidem 5.1.1, tak uvidím, jak se s tím popasuje.

          0 0
    • dedek55  

      Zdar :-)

      Mám tydli Huavei P10 MATE a měl jsem ten samý problém co Mikeš.Po troše št'ourání a zkoušení jem přišel na tohle > nastavení > baterie>spouštění aplikací> spravovat vše automaticky (VYPNOUT) appky které chcete by běžely bez přerušení VYPNOUT (viz první snímek) a všechny ostatní nechat modrý :-) ještě se to zeptá jak se to má řídit , tak viz druhý snímek.

      Od té doby nahrává trasu bez jakéhokoli problému. Měl jsem naistalený i LOCUS a i ten mi běžel v pohodě. Ale protože jsem starší muž s blbým zrakem LOCUS mám v tabletu neb rozměry displeje jsou trochu větší :-)

      0 0
    • Hrabex1  

      V locusu muzes v profilech zaznamu menit casove a vzdalenostni intervaly zaznamu.

      to jsi zkousel?

      0 0
      • Kocour Mikeš  

        Momentálně s tím laboruju, ale mám za sebou jen cestu pěšky z práce, takže je to příliš málo na to, aby mohl člověk dělat nějaké závěry. Máš nějaký konkrétní tip na to, jaké hodnoty přesností a vzdálenosti nastavit?

        0 0
        • dedek55  

          Zdar Mikeši.

          Tak dej pak vědít jak jsi dopadl :-)

          0 0
          • Kocour Mikeš  

            Určitě se ozvu, ale tento týden mám dost našláplej, takže na kolo jsem zatím neměl čas.

            0 0
        • Hrabex1  

          hele ja to zas tak moc neresim…

          mam v profilu cycle nastaveno 5m, 3s a 50 m a uz nevim, jestli je to vychozi nastaveni nebo jsem to delal ja.

          Musis vyzkouset, cim mensi hodnoty nastavis, tim budes presnejsi. Zrejme ale poroste velikost souboru, budou vetsi naroky na vykon telefonu a vydrz baterie. Ale ciste teoreticky, jak jsem psal, musis vyzkouset sam.

          0 0
          • Kocour Mikeš  

            No víš, abych pravdu řekl, tak jsem to vyřešil jinak, koupil jsem bazarovou J5 (2016) s Androidem 5.1.1 a trasy zaznamenává jím, sice vozím dva telefony, ale funguje to na 100%.S Huawei jsem ztratil trpělivost a nejspíš půjde z baráku.

            0 0
            • figur  

              Já mám J5 (2017) s Androidem 8.1 a stopař v Mapách.cz funguje bezvadně jen, když není zapnutý spořič energie. To totiž běží na pozadí, i když zhasne monitor. Jakmile je zapnutý spořič (střední), kreslí to rovné spojky po dobu zhasnutýho monitoru tak, jak jsi to popsal.

              0 0
              • Kocour Mikeš  

                No jo, ale to je Samsung, ten to má asi jinak nastavený, na Huawei, to prostě nechodí i přes všechny tipy a triky, z tohoto fóra i mimo něj. Nikdy by mě nenapadlo, že tato samozřejmá věc, nepůjde.

                0 0
            • babkanakole  

              Tohle řešení chápu, ale obávám se, že ani ten bazar už moc dlouho fungovat nebude. Za chvíli tu (nevypínatelnou) úsporu energie nacpou do všeho, a bude problém sehnat něco, co to mít nebude.

              Huawei 2016 tyhle problémy taky ještě neměl.

              0 0
              • Kocour Mikeš  

                No taky se obávám, že to není řešení na vždycky, ale teď momentálně ano. Úspora baterie u smartphone je pěkná věc, ale výrobce by měl nechat uživateli možnost tuto úsporu energie vypnout, právě za účelem využívání telefonu i k jiným věcem, než je telefonování. K čemu je potom navigace v telefonu, která nefunguje.

                0 0
                • BB  

                  nečetl jsem celé vlákno, tak se omlouvám, pokud to tady již bylo, ale vyzkoušel jsi spustit Locus jako službu? Píší tam, že to zabezpečí aplikaci proti automatickému ukončování systémem. Je to v nastavení v položce Různé.

                  0 0
                  • Kocour Mikeš  

                    Ano zkoušel, a mám zapnuto, nicméně telefon se s touto volbou chová divně. Displej se rozsvítí jak člověk potřebuje, ale pokud chci apku minimalizovat a pustit třeba foťák, tak tam skočí hláška, že administrátor uzamknul telefon a pak musím zadat pin, otisk prstů v této chvíli nefunguje. A stopař, stejně zaznamenává kraviny.

                    0 0
    • BB  

      Náhodou jsem si přečetl v aplikaci Locus pro Android hlášku, že spustili web aplikaci pro plánování tras. Tak jsem vyzkoušel locusmap.eu a není to špatné. Kdo využívá mapy.cz pro plánování tras, tak tohle je rovnocenný soupeř. Má výhodu v jedné věci a to, že během plánování lze změnit profil trasy a přejít např. z horského kola na manuální klikání a pak se zase vrátit. Tohle kdysi uměly mapy.cz, ale teď to neumí. Jsou ale i nevýhody. Přestože průběžně vytváří výškový profil trasy, tak jsem nenašel nikde údaj o celkovém převýšení. Druhá nevýhoda je, že výškový profil nelze vypnout. Sice ho lze schovat, ale po dalším zadaném bodu trasy opět vyskočí a zbytečně zabírá celkem velký kus mapy. Jinak přehlednost mapy stejná s mapy.cz, podrobnost (alespoň v mém okolí) ještě lepší než mapy.cz. Zkoušel jsem neplacenou verzi, na placenou kašlu, pokud budou mapy.cz fungovat tak jak doposud.

      0 0
      • jirkous3  

        Je to zatím jen první Beta. Další by měla umět mnohem víc věcí. Třeba měnit routovací profily pro různé úseky, upravovat ujeté trasy z databáze Locusu. Plány jsou podle všeho velké. Grafika se má taky ještě dost měnit. Locus je bohužel placený, ale ono to u těch malých firem jinak nejde. I když jsou programátoři nadšenci tak z něčeho žít musí. Já je třeba rád podpořím.

        0 0
        • BB  

          Já bych je taky podpořil, kdyby jsem si to jednou koupil, ale mě vadí ty opakované platby. Je mi jasné, že pro firmu je mnohem lepší mít pravidelný příjem než jednorázový prodej, ale já už to nedávám, těch pravidelných plateb už je tolik, že se to u zbytných věcí snažím omezovat.

          0 0
          • jirkous3  

            Chápu, já si raději odpustím Spotify, Netflix atp. Ty jednorázové platby už zkoušeli, ale tolik se těch appek zase měsíčně neprodá aby to uživilo pět lidí a zaplatilo provoz serverů. Do budoucna si asi budeme muset zvyknout. Buď reklamy či appky gigantů jako Google, Seznam nebo platit. Asi jiná cesta není, asi i proto se Locus teď víc orientuje na Německo, vyšší příjmy a nemají Mapy.cz

            0 0
        • ladys  

          Vypadá to pěkně, mapa podrobná, lepší než mapy.cz

          Tohle byla největší slabina Locusu.

          Ta částka k zaplacení je OK,ale o nadšencích se dnes nedá úplně mluvit.

          To bylo v době WM..

          Otázka je jak na to zareaguje seznam, takový moloch nemůžou porazit.

          Jde o peníze ..

          0 0
          • jirkous3  

            Kdybys někdy zkusil jejich technickou podporu, tak by ti bylo jasné proč mluvím o nadšencích. Pro mapy.cz to ale vůbec není konkurence. Locus je ale jiný, je to jako srovnání tlačítkového a dotykového mobilu. Obouma se dovoláš, ale to je tak vše co je spojuje. Treba navigace. Mapy.cz nabízí pro kolo mtb a silnici. Když ti nevyhovují máš smůlu. Locus má, gravel, mtb, treking a silnici. Navíc můžeš z webo Brouteru stáhnout další. A pokud ti ani ty nevyhovují, můžeš si je editovat a udělat přesně na míru pro sebe. A tak je to se vším.

            0 0
            • ladys  

              O peníze jde v první řadě.

              Jde o příjmy z reklamy. Zadarmo ani myš neklikne..

              Mě MTB poslal do pole, před 100lety tam asi byla cesta

              0 0
              • jirkous3  

                No právě, v Locusu bys buď cestu vymazal z OSM map aby se už nikdy nezobrazovala. Nebo si v planovači vytvoříš Nogo bod a on tudy prostě navigovat nebude. A peníze? No to je jasné, nikdo se bez nich neobejdeme. Bohužel.

                0 0
                • BB  

                  prosím tě, nevíš náhodou jak v té nové verzi 4 spustíš rotaci mapy. Hledám, hledám, ale nikde nemůžu najít. Je to docela zásadní věc pro navigování na kole, aby natáčel trasu směrem dopředu. Taky nemůžu najít nastavení, aby moje pozice byla ve spodní třetině obrazovky. Obě funkce jsou k dispozici ve staré verzi.

                  0 0
                  • jirkous3  

                    Já všechny tyhle věci řeším pomocí Presetů. Třeba pro turistiku mapu neopáčím, ale zobrazuji směr pohledu. Pro kolo zase otáčím. V Presetech to je. Ale zkus kliknout nato kolečko vlevo dole. Případně v nastavení je nově funkce vyhledávání, vpravo nahoře.

                    0 0
                    • jirkous3  

                      Tak jsem to teď zkusil a je tojak píše Meduza. Mít fix gps, pak kliknout na to kolečko a objeví se kompas, pak mapa rotuje. Podle toho co máš nastaveno v Nastavení/gps a senzory pak rotuje buď podle kompasu, to funguje i když stojíš, gps to pak jen za jizdy nebo auto přepínání podle rychlosti.

                      0 0
                      • BB  

                        díky, je to tam.

                        0 0
                        • Meduza  

                          Za me jsem diky tomuto vlaknu vcera objevil, ze Locus umi zobrazovat mapu na zamknutym telefonu, coz je minimalne v zime nezbytna ficurka. Ksicht s pro me nezbytnejma brejlema nefunguje a otevirani symbolem s rukavicema sice neni nemozny, ale je to silenej opruz s vetsinou nekolika pokusy.

                          Locus jsem kdysi pred Stravou i pouzival pro zaznam trasy. Moc mi ale k srdci neprirostl. Jenze ted, jsem zacal objizdet Statshunter ctverecky a planovat to na mapy.cz je mega pruser, protoze prednostne je chces objet po asfaltu, ale obcas potrebujes projet polnacku, coz nelze lokalne zmenit. Tedy za me idealni reseni Brouter a import trasy do Locus. Mimochodem pomozte mi nekdo pls dostat do Locusu (i do Brouteru) grid ctverecku. Vcera jsem zase jeden neodlovil, pze jsem se otocil par metru od hranice.

                          0 0
                          • jirkous3  

                            Já třeba na kole zapínám obrazovku Locusu zastíněním senzoru světla. Je to velmi pohodlné. Nevím coje ta mřížka, ale nové Locus umí souřadnicové čtverce. Nebo si můžeš udělat překryvnou mapu, pokud máš ty čtverce třeba na obrázku. A plánovat už se nyní dá ve webovém planovači Locusu, nemusíš pak exportovat gpx, trasa se do Locusu načte sama.

                            0 0
                          • jirkous3  

                            Jo, a záznam trasy umí taky automaticky exportovat na Stravu

                            0 0
                  • Meduza  

                    Zrovna s tim jsem se vcera potykal. Hrabal jsem se v nastaveni. Nejdrive zkus jeste jednou tuknout na ikonu pro zobrazeni tve aktualni polohy. Me uz se tam kompas zobrazuje a pak se skryje. Jestli ti to nezafunguje, tak jsem tam jeste mimodek neco zmenil v nastaveni. Nicmene momentalne vysledek u me je, ze kdyz 2× klepnu na display s mapou, tak se mi objevi kompas, + a – pro zoomovani a ikona pro nahravani trasy.

                    0 0
                • ladys  

                  Ona tam ta cesta historicky byla, ale zemědělec to zorá.

                  Když jsem plánoval trasu do terénu,zjistil jsem ,že někde je přesnější a někde cesty úplně chybí.

                  Ale to už jsi popisoval proč.

                  0 0
      • aristo  

        Rovnocenný soupeř pro mapy.cz je docela silné slovo. Koukal jsem na locusmap a chybějí lesní cesty a cestičky, které mapy.cz bez problémů znají. Tím pádem se při plánování trasy zaměřují na silnice. To je pro mtb mimo. Škoda.

        0 0
        • jirkous3  

          Jedná se o OSM mapy, které doplňují sami uživatelé. Takže někde jsou super a jinde cesty chybí. Sám jsem tam spoustu cest doplnil a všiml jsem si, že během pár dnů ty cesty mapy.cz zkopírovali do svých map. Je to trochu nefér, proto je nemám moc v lásce.

          0 0
          • Hrabex1  

            co muzu udelat pro to, abych mohl taky prispet k uprave cest?

            0 0
            • jirkous3  

              Openstreetmap.org. Zaregistrovat, najít misto na doplnění, stisknout Edit a doplnit. Je to velmi jednoduché. Můžeš naimportovat i projetou trasu v gpx, a pak dokreslit cesty podle ní.

              0 0
          • Tomcat  

            Nefér? LOL

            0 0
            • jirkous3  

              No tobě to nepřijde nefér? Sami si šlohnou s osm map co se jim chce protože jsou to mapy free, ale sami nepustí pro osm žádné informace. Neříkám že to je nelegální, ale nefér to je rozhodně,

              0 0
              • Tomcat  

                Seznam opravuje i OSM .

                0 0
                • jirkous3  

                  To je vtip? Proč tedy nejsou v osm ty polňacky, které v Mapy.cz jsou?

                  0 0
                  • Slavik  

                    Seznam i google opravuje/doplňuje dle OSM. Každý si dává do map různé fejky a ty se pak různě objevují v ostatních mapách…

                    Samozřejmě jsou osm mapeři, kteří mapují dle seznam map, ale nemá to moc význam.

                    0 0
                    • jirkous3  

                      No to je to co říkám. OSM využijí všichni, nakonec mapy.cz využívají osm mapy v zahraničí. Ale zpětně to bohužel nefunguje. Že by třeba někdo ze Seznamu řekl: Tak víte, co, když už si bereme my ty změny od vás, tak tady máte balíček změn, které jsme za poslední měsíc udělali. Dejte si to do OSM taky.

                      0 0
        • Puamik  

          v Locusu používám mapy cs sho cart.

          0 0
        • BB  

          u mě je to přesně naopak, u nás jsou asi aktivnější přispěvatelé openstreetmap projektu.

          0 0
      • Hrabex1  

        ted na to koukam, uvadeji, ze maji i nastroj pro kalibraci obrazku s mapou. Tak jsem zavzpominal, jak jsem pred nakyma 15 lety takhle delal mapy pro oxiexplorer. Znova to uz delat nehodlam :-)

        0 0
      • Puamik  

        vlevo jsou statistiky a je tam převýšení a záporné převýšení – patří k příspěvku BB ve 12:19

        0 0
        • BB  

          jo díky, pro oči jsem neviděl :-)

          0 0
          • jirkous3  

            V novější verzi už by měly být stále viditelné. Tahle Beta je zatím ještě trochu narychlo šitá

            0 0
    • Meduza  

      Sakrys, uz delsi dobu se chystam koupit si Locus, minimalne abych se zbavil reklamniho prouzku… To ted tedy asi padlo a budu na nej koukat do smrti, kdyz nemam zajem o predplatne?

      0 0
      • jirkous3  

        Nejsem si jistý, ale myslím, že verze 3× PRO bude uvolněna jako free, ale nebude se už nadále vyvíjet.

        0 0
    • Hrabex1  

      Nemel by nekdo nejake novejsi mapy ZABAGED pro Orux nebo Locus? Ty co mam ja jsou asi 10 let stare.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.