Má smysl koupit lepši odpruženou vidlici ?

101 nepřečtených
  • thomasx2016

    zdravím,

    chtěl bych jsem se zeptat zda-li má smysl koupit lepši odpruženou vidlici do 3tisic na kolo Rockrider 520 – 27,5 misto původni Vidlice B'twin U-FIT 80 nebo si nasetřit více peněz na kvalitnějsi vidlici ?

    Předem děkuji za odpověd

    0 0
    • novas752  

      Nemá smysl kupovat žádnou pružinovku. Nejmíň SR Suntour XCR Air, Spíš Raidona. Takže do 3k se nejspíš nevejdeš, do už 4k ano.

      Otázkou je má-li to smysl. Abys takhle nevyměňoval postupně celé kolo a nenasypal do toho 2× víc než za lepší nové.

      0 0
    • Val  

      kvalitnejsi vidle bude stat jako cely to kolo, to by nemelo smysl tam davat, ale za 3kkc bys mozna moh neco funkcniho sehnat na bazaru

      0 0
      • myscho  

        Svojho casu som kupil Toru za 150e. Až na tu váhu..funkcna vzduchova vidla.

        0 0
        • Val  

          zrovna na Tore jsem jel a moc funkcni mi neprisla, ale uz je to davno a je mozny, ze to navic byla pruzinova verze… tak jako tak bych ocelovy vnitrni nohy nechtel. Kazdopane kdyby chtel novou vidli, tak za 3 klacky sezene SR Raidon – netusim jak je pouzitelnej, ale predpokladam, ze uz se tady na foru probiral 1000×

          0 0
    • bikemike  

      Smysl to nemá.. pro občasné výlety po cykloztezce, pro které je kolo určené, stávající vidle stačí. A na řádění v těžším terénu tohle kolo fakt není…a pokud chceš odlehčit, dej tam pevnou.

      0 0
      • arny71  

        Bla,bla. Sedel jsi nekdy na tom m kole? Stejne jako neni urcene do narocneho terenu, tak ma daleko ke krapu na cyklostezku. Za ty penize je to dost slusne. Ta vidle je nejvetsi minus a vymena za vzduchovku smysl ma. V lehcim terenu v lese, na polnackach to pujde hodne poznat. Proberte se vsichni, kdo tady na to kolo plivete a uvedomte si, jaka je cilovka. Se vzduchovou vidli odvede pro rekreacniho/sva­teciho jezdce dobrou sluzbu. Me ukazte jine MTB se slusnym ramem, s mech. kotoucema, vzduchovu vidli (o te je tady rec), razenim aspon ten Sram x3 za 12 tacu. Rad se podivam – ale nebavim se o bazaru, ale o novem kole.

        0 0
        • novas752  

          Počkej, za 12k to má/mělo mizernou XCM. A to je s tim dalšim osazenim v podobný ceně takovej hezkej průměr, žádnej zázrak, ani hydraulický brzdy to nemá a Sram X3 je někde na úrovni Acera/Alivio.

          Na FR DH a podbný skotačení to fakt neni. Po upgradu vidlice kdy ho to pustí do větší rychlosti se téměř jistě ukážou jako další slabina brzdy + pláště a kola rozhodí nebo rovnou rozstřelí na prvnim nepovedenym dopadu.

          Taky by nebylo od věci tam na podobný akce dát vidli s pevnou osou, ale to se už nevleze snad ani do 6k a staví se z toho úplně jiný kolo. Nakonec se jako nevyhovující ukáže rám.

          0 0
          • Singlespeed  

            Ten Rockrider stojí 1Kč pod 8 tisíc, takže těch 12 by to bylo i s novou vidlicí za ty 4 tisíce.

            0 0
            • novas752  

              A jo sorac, ja si nejak nevsiml ze tu jsou 2 co chteji prestavovat podobny sunky a spojil si ho s Martym a jeho CTM, sorac :)

              Takze ten muj prispevek nak ktery reagujes patri jakoby jinam.

              0 0
        • Singlespeed  

          Kromě vidle bych ještě přišetřil na přehazovačku (ta, kterou má je jen na jedno použití, nejdou vyměnit kladky a jak známo ty od Sramu moc dlouho nevydrží ani u vyšších řad) a vyhodil tu nasírací kazetu s naprosto nepochopitelným odstupňováním :-).

          0 0
          • novas752  

            A tak to neni na blbnutí dolekopcem nutnost, to bych počkal až tuhle urvu. :)

            0 0
      • bikemike  

        Rozhodně na to kolo neplivu, chápu že každý není ochoten investovat 20 nebo více tisíc. Jenom nevidím smysl dávat na kolo za osmičku vzduchovku…s kva­litnější vidlí si majitel více dovolí, čímž se projeví další slabiny kola…a tak bude postupně měnit komponenty, až tam tu dvacku stejně nacpe!!!

        0 0
        • scalar  

          A pak zjistí, že musí vyměnit i rám, vybere si nějaký lepší s tapered hlavou a bude ho dost štvát, že už vrazil peníze do lepší vidlice s rovným krkem…

          0 0
          • Smazaný účet  

            Redukcni krouzek rovneho krku vidlice na tapered hlavove slozeni ti vytoci kazdy soustruznik za cca 50Kc/ks.

            0 0
            • mr.antik  

              tapered krk se dává kvúli tuhosti, ne kvuli dalšímu skřipajícímu bazmeku

              0 0
              • Smazaný účet  

                Ale no tak. Duralovy krouzek vysoky cca 8mm nalisovany na vidlici s nekolikasetinovym presahem rozhodne nebude skripat a urcite je to tuzsi spoj nez mezi vidlici a subtilnim vnitrnim krouzkem loziska hlavoveho slozeni, ktery je vysoky max 4 mm. Bezny hobik rozdil prakticky nepozna.

                0 0
              • MlokCZ  

                Tak hlavně není potřeba použít žádný bazmek navíc. Stačí nahradit spodní kroužek za redukční spodní kroužek (ten má vnitřní průměr na 1a1/8 a vnější pasující do tapered ložiska. Takže je pak řešení zcela shodné s klasickým, nic navíc a nic nemůže opravdu skřípat.

                Chybějícího tapered krku je samozřejmě škoda, ale otázka jak moc to na některá použití vadí. Aktuálně jezdím pro srovnání tuhosti 3 kombinace:

                • na fullu tapered krk + pevná osa + tuhá vidlice (Auron na 130mm)
                • na HTčku pak střídám Rebu bez tapered krku i bez pevné osy
                • a Epixona s pevnou osou také bez tapered krku

                A i když obě vidlice na HTčku jsou bez tapered krku (navíc Reba ještě i bez pevné osy) a ještě k tomu o dost méně tuhé vidlice (32 vs 34mm nohy) rozdíl oproti Auronu to při cíleném testu znát je poměrně dost, tak mi to na tom HTčku ani trochu nevadí a reálných situací, kdy by mi to opravdu vadilo je naprosté minimum jak na HTčku jezdím jiné věci než na fullu.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Nekdy je problem, ze k danemu hlavovemu slozeni neni originalni redukcni krouzek k dispozici. K memu Ritchey comp tapr. 56mm neni redukcni krouzek k sehnani.

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    A proč potřebuješ originální? Stačí jen pohlídat 36° vs 45°.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Nevim jak to v kratkosti posat, ale redukce s ukosem nejde na toto slozeni pouzit. Na vidlici se lisuje primo vnitrni krouzek loziska, ktery ma valcovy vnitrni prumer primo na vidlici a z vnejsku radius na kulicky.

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Tak pokud to je nějaké hlávko bez zapouzdřených ložisek, tak to jít nemusí. Takové hlávko bych ovšem rovnou vyhodil (ať je krk vidlice jaký chce), zapouzdřená ložiska jsou základ.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Problem u me byl v rozmeru 56 mm pro spodni misku do ramu. Pro tento rozmer byl v dobe, kdy jsem si skladal kolo mnohem omezenejsi vyber nez pro 55 mm.

                          0 0
                      • Vilém  

                        Tak u hlavoveho s veneckem, nebo samostatnejma kulickama, je situace horsi. Clovek tak nejak automaticky bere, ze je to hlavko s prumyslama.

                        0 0
        • arny71  

          To kolo prostě není určeno pro náročnější sportovní jízdu (i když ti Decathlon třeba i bude tvrdit něco jiného). Hodně lidé to kupuje pro děcka na občasné ježdění, nebo na vesnici, kde jsou s tím ta děcka za kingy. Případě pro sebe na vyjížďky po okolí. Ne na singletracky v Jedovnici nebo někam dolekopcom přes šutry.

          Když tam dáš vzduchovou vidlici, xkrát zlepšíš jízdní vlastnosti. Já na tom Rockdrideru 520 jel a kupodivu jsem přežil a vlastně to bylo úplně v pohodě, i když je to těžítko a ta origoš vidle je tragická. Ale jak tady někdo psal o DHčku, to si snad dělá kozy a nemůže to myslet vážně.

          0 0
          • thomasx2016  

            Chápu sice bych sem stim kolem neměl zkoušet ,ale měl sem tu čest vyzkoušet ze stavajici vidli od btwin vyzkoušet menši teren přes šutry nebo přes lesni cestu a ty narázy ta vidlice moc netlumí uvidim no jestli si koupim později novou vidlici lepší až nato nasetřím.

            0 0
            • novas752  

              To bude tim, že tam žádný tlumení (olejová tlumící patrona) neni, je tam jen pružina a kus gumy, nohy mazaný možná tak vazelínou atd.

              Stačí nějaká základní vzduchová, např. Raidon (za cca 3k což neni zas taková raketa) a je bude to funkcí o parník jinde. Akorát se hned projeví další nedostatek toho kola, který je teď „skryt“ tou neschopnou vidlicí. Takže budeš měnit a měnit a měnit.

              0 0
              • thomasx2016  

                chápu ale zas tem další nedostatek nebude hrozný až vyměnim pokud vůbec vidlici za lepší ne ? sice nejsem expert ale ráfek další problem jestli to je miřeno to asi ne ty co jsou natom kole se nedaji ani ohnout a to sem nezkoušel umyslně spiše pak ty mechanicke kotoučove brzdy ne

                0 0
                • novas752  

                  Jo jo, přesně tak. Teď tě v rozletu náročnějšim terénem nejvíc limituje vidlice, když jí vylepšíš, najednou budou tím nejhorším nejspíš brzdy (což je za rozumný upgrade na Deore + lepší kotouče aspoň další 3000 celkem) nebo pláště nebo ty kola (ne přímo že bys je zrušil, já mám nějaký noname ráfky ještě na véčka, jsou hrozně těžký, ale za cca 7 let ježdění poměrně náročnym terénem jsem jen 2× centroval, jinak bez poškození). A pak přijdou na řadu třeba širší řídítka, lepší řazení a už v tom seš za cenu nového celkově lepšího kola.

                  0 0
                  • thomasx2016  

                    aha to abych si nasetřil na vidlici a i na hyudralicke brzdy s takovou.A co se týče ráfku pochybuju protože co sem už zkoušel tak se to neda ani moc rozcentrovat co se týče předního (asi kvalitni ) a to sem si myslel že sem je rozcentroval nedavno ale servis mi řekl že jenom lehce to bylo a že to nema žádny vliv :D

                    0 0
                • Vilém  

                  Prosim, jakym jazykem je to psane, ze bych zkusil nejaky prekladac.

                  0 0
      • Kema1962  

        Souhlasím.

        Smysl odpružené vidlice za tisíce pro turistu (a tím jsem i já) absolutně nemá.

        A už vůbec ne ty vzduchové.

        Pokud totiž ten stlačený vzduch z jakéhokoliv důvodu unikne tak je konec, kdežto u levné pružiny to nehrozí.

        Uznávám že toto fórum je spíše pro „opravdové bikery“, ale raději bych v tomto případě investoval do ochranných prostředků (přilba, brýle a pod.)

        Stejně nám ta odpružená vidlice pomáhá tak max při přejetí kořenu, obrubníku a nebo kanálu. A hádat se tady o nějakou váhu ani nemá smysl – já stejně ve svém věku 56 let vozím 15 kg pod trikem a nejméně 8 kg na zádech (vozím si zrcadlovku Nikon a objektivy).

        Důležité je abychom měli z té jízdy radost.......­.......

        0 0
        • novas752  

          Je to pravda, na drobnější nerovnosti daleko lépe fungují rozumně natlakované široké pláště (= např 1,6/1,8 baru přední/zadní pro 75kg cyklistu a 2,25" plášť s duší).

          0 0
    • scalar  

      Našetřit víc peněz na kvalitnější kolo.

      0 0
      • thomasx2016  

        možná v budoucnu ,ale toto kolo co ho mám sotva od záři 2016 – najeto kolem 600–700km ± a ujde to až na tu vidlici

        0 0
    • thomasx2016  

      nechci zakladat další téma,tak píšu zde nedávno jsem tu viděl na forum zde,že si někdo upravil skoro celeho rockrider 520 tedy kolo co mám já,ale stále mi vrtá hlavou zda-li by se mi vyplatilo upravit kolo tedy co se týče brzd a vidlic hlavně ,protože jak jsem jsi to kolo kupoval tehdy před 2rokama ,tak jsem jsi myslel že nebudu jezdit tak často a ono mě to najednou více chytlo natom jezdit a čím více jezdim tedy hlavně v lehčich terenech po beskydech tim mi to spiše nevyhovuje více ty brzdy a vidlice nebo spiše setřit na lepší kolo třeba ghost kato 4 27,5 verze 2017 s rockshox vidlici ?

      Děkuji předem za rady

      0 0
      • Davidakta  

        Být tebou tak radši šetřím:)

        0 0
      • Smazaný účet  

        Lepsi je posetrit a mezitim spekulova nad kandidatem pro nove kolo.

        0 0
      • thomasx2016  

        takže to nemá vůbec smysl pomalu vylepšovat celé kolo vzhledem k mému využiti ? Jak řikám nejezdim ty extremni či težší tereny jak bych to já nazval

        0 0
        • Davidakta  

          A líbí se ti to kolo?

          0 0
          • thomasx2016  

            jak se to vezme,jako u toho mého kola mě nevyhovuje spiše ta vidlice ,která defakto netlumi nic a brzdy mechanické kotoučovky i když je dobře seřidim i tak taky neni dobré ,tímpádem více sily do páček musím dát.

            0 0
      • Kalic  
        1. Od loňska se toho zase tak moc nezměnilo, není třeba se ptát znovu
        2. Jak ten rockrider až dosud funguje? Měnils už něco?
        3. Ještě jsi nenašetřil? :-)
        4. Mířil bych na něco trochu lepšího než ten ghost
        5. Jestli chceš přece jen vylepšit, kup raidona a lepší pláště

        :-)

        0 0
        • thomasx2016  

          Jako tem rockrider funguje tak nějak dobře až na ty brzdy a vidlice co jsem psal výše a co se měnilo tak max kazeta,převodnik co jsem podcenil řetezem pak pláště misto btwin za continental xking 27,5×2,20 které jsou lepší než ty btwin .

          Mi spiše jde o to jestli by se mi vylepšeni vidlice a možna i brzd vyplatilo dlouhodobě jestli by se to neprojevilo menši životnosti ráfku celkového pak i samotného rámu stavajicich,jako samozřejmě ,že bych to v budoucnu taky nejspiš vyměnil za něco lepšího

          ktomu jako něco nasetřeno mám kolem 13k vzhledem, že jestě chodim na střední školu defakto ,ale těd jsem v poslední době do toho kola dal kolem 2tisic za výměny dilu

          0 0
          • Kalic  

            od loňska máš ve svých vláknech spoustu relevantních informací – i k těm brzdám, tak si to znovu pročti, dál se musíš rozhodnout sám. Já bych radši dál šetřil.

            0 0
            • thomasx2016  

              chápu,jsem jestě uvažoval ,že bych to stavajici kolo zkusil prodat aspon za 3–4tisice a pak přidal na třeba toho ghost 4 27,5 které by mi určite vyhovovalo kord s tou vidlici rockshox a brzdami od shimana ,ale jak si tak řikám vzhledem ktomu ,že to kolo už něco zažilo což jde poznat na rámu defakto ,tak pochybuju že by to někdo koupil na normalni občasné ježdění

              0 0
              • thomasx2016  

                spiše takhle,asi bych takové kolo neprodal ani v takovém stavu co je, jako má to pár škrabancu na rámu pak slezly lak v jedné části u převodniku ani nevim jak možná pádem možná servisem?

                0 0
                • Davidakta  

                  Promiň,ale to by jsi neprodal ani kdyby vypadalo jako nové.

                  0 0
                  • thomasx2016  

                    Dobře,těd už mi zbýva jenom se rozhodnout bud to vylepšit pomalu komplet po částěch nebo setřit vzhledem ktomu co mám těd nasetřeno jako já chci čim dříve tím lépe zlepšit pohodli v terenu

                    0 0
                    • Kalic  

                      Asi takhle: Je vylepšování rockrideru optimální vynaložení prostředků v porovnání s budoucí koupí nového kola? Určitě ne. Jestli chceš ale okamžité zlepšení s daným rozpočtem, tak uval 6 litrů a tu vidli a shimano hydry si kup, nějaký smysl to asi má.

                      0 0
                      • thomasx2016  

                        No budu to muset pořádně zvážit . Kdybych temkrát vědel,že mě to fakt více bavit a že více začnu jezdit ,tak bych si připlatil za lepši kolo ,ale tak co už a to jsem před měsicem do toho kola vrazil okolo 2–3tisic kč za kazetu,trojpře­vodnik,řetez,pláš­tě

                        0 0
                        • Davidakta  

                          Schovej prachy a šetři na příští sezónu.

                          0 0
                          • thomasx2016  

                            setřim co se dá,ale i tak v tomto roce mě určite opět neminou menši investice do stavajiciho kola co se týče řeteže který jsem schopen defakto odrovnat za 1000km zhruba sice to bylé jiné řetezy ale pochybuju, že by mi stavajici kmc x8 co mám vydržel 2až3× co minulé a to nemluvě pak i o pláštich ,které taky moc dlouho nevydrži u mě jako jednu celou sezonu, sice jsem jsi koupil lepši ale pochybuju ,že by mi vydrželi mnohem déle.

                            0 0
                            • Davidakta  

                              Máš tam všechno nový,když budeš chtít tak ti to sezónu určitě vydrží.

                              0 0
                              • thomasx2016  

                                tím jsi nejsem ,tak jistý už jen těd jsem na tom najezdil od půlky března skoro 700km a to je teprve začátek a co bude za dalšich 700 km to ani já sám nevim.

                                0 0
                                • Davidakta  

                                  Tak jestli najedeš 5K tak jsou to provozní věci a nemůžeš je počítat do upgradu kola

                                  0 0
    • thomasx2016  

      Neví někdo náhodou zdali se dá za cenu kolem 15tisic poskladat slušné kolo jakože lepší než stavajici rockrider 525 (nebo rovnou poskladane od vyrobce jestli se to dá i když asi spiše ne co jsem se dival)i kdybych měl použit některé komponenty ze stavajiciho kola do začatku že by se to pak později obměnilo za lepší komponenty, třeba co mi tak nějak vyhovuje mě osobně plášte od continental xking 27,5,řazeni sram ,kazeta 8r ,trojpřevodnik ram a řazeni a nebo posetřit jestě aspon 5tisic či více na slušny zaklad celkový ?

      0 0
      • novas752  

        Za 15 jde slozit takovej pouzitelnej zaklad. Zakladni vzduchova vidlice (XCR Air, mozna Raidon), schopny brzdy (Shimano 5×x nebo 6×x(x)), razeni Alivio/Acera 3×9.

        Za 20 uz se da poskladat bezproblemovy kolo komplet na Deore (brzdy a razeni), s Raidonem nebo Epixonem. Nebo jeste a razenim Alivio ale lepsima nabojema atd. Vyhoda individualnich staveb. :)

        Pokud stare nechces prodat tak by sly urcite pouzit riditka s predstavcem a sedlem, mozna sedlovka a objimka, kola/duse/plaste, asi i kliky stred a razeni, ale to uz jsi spis u vylepseni stavajiciho. :)

        Ale samozrejme by to mohlo snizit cenu nebo zlepsit nove osazeni. To uz se budes muset domluvit s konkretnim stavitelem.

        0 0
        • thomasx2016  

          jasný chápu ,tak jako stavajici kolo asi těžko prodám ono to kolo něco zažilo nějaky ty pady v minulém roce hlavně parkrat a natom rámu už to jde tak trochu poznat a to už nemluvě o části kde je sedřeny lak barvy pobliž středového složeni či převodniku ,jako nějake dily bych chtěl použit do začatku ,který mi tak nějak vyhovuji dotěd kromě rámu, vidlice,brzd a možná i ráfku kdo ví mi někdo tady psal že ráfek by prý nevydržel velky nápor když by na ni byla nová vidlice nebo co ale to je asi spíše blbost ne ty ráfky jsou dvoustěnne hlinikové dle výrobce

          0 0
          • thomasx2016  

            Tak už to mám domluvene jednim přes známost toto kolo za 15tku ± , co myslite dobré určite furt lepší než to mé stavajici od rockrider 520? Jinak děkuji za rady

            Shimano Alivio 3×9 hydraulic

            rám Maxbike M507 2018 19" černý lesklý + zelená

            vidlice Suntour XCR RL-R air 27.5" disc bílá

            řízení NECO semi. 1 1/8" H148 OEM 44mm

            kola Shimano RM35 / Remerx Topdisc 584 32 d

            řadící páčky Shimano Alivio SL-M4000 9ti rychlostní

            hydraulické brzdy Shimano BR-M396 pár černé

            kotouč Shimano SMRT30 160mm centrlock

            kliky Shimano Alivio FC-M4000 octalink

            středová osa Shimano BB-ES300 118mm

            měnič Shimano Alivio RD-M4000 9ti rychlostní, černý

            Shimano Alivio FD-M4000DSL6 objímka 34,9mm, down swing 40zubů

            kazeta Shimano HG400 11–32 9-kolo

            0 0
            • novas752  

              Za 15 pěkný, určitě to je velký posun. Zkus připlatit za lepší brzdy – m506 nebo mt500 nebo m615 nebo m6000.

              0 0
              • thomasx2016  

                To už asi ne ,už těd to mám ze slevou a připlacet se mi moc nechce abych měl bokem i na provozni věci…

                Ale tak určite to budou lepši než stavajici mechanicke kotoučovky od hayes ne ?

                0 0
                • Smazaný účet  

                  To jo…vsak uvidis, kdyby te brzdy sraly, vymenit je muzes dycky…tech par stovek posetris behem roku jak nic…

                  0 0
                • danielh  

                  Vsak uvidis ze ty 396 nebudou nic moc, nemaji servo wave,SH 506 nebo Deore 615 sou slusny zaklad a cena 2100kc nikoho nezabije.Kotouce sm-rt54 aspon cena cca 220kc se daji sehnat. Co to je shimano 3×9 hydraulic?? Hydraulicke razeni? :-)

                  0 0
            • palo7  

              Vzal bych raději zanovni bazar

              0 0
              • thomasx2016  

                mohu se zeptat proč ?

                Jinak já bazar moc nevyhledavam a už ne vůbec si kupovat nějake kolo z bazaru ,jinak za tohle kolo můžu být jenom rád že jsem na něho dostal slevu 2–3k kč ± abych jsem se vlezl do 15k kč s skoro podobnymi komponenty s použitelnym zakladem co mi tady jeden zdejši poradil výše .

                Jestě tak nějak v minulem roce,kdy jsem začinal jezdit více tak mi vyhovovalo tak nějak stavajici kolo rockrider 520 s pružinovou vidlici,mecha­nickymi kotoučovky avšak těd mi to moc nevyhovuje a to nejezdim žádne extremni tereny max středne obtižny teren

                0 0
                •  

                  teď bude na bazaru vytuněná vzduchovka za supr money, akorát v ní dost cvaká

                  0 0
                • palo7  

                  Protože to kolo i když je za 15tis. dobrý, tak je to stále nejlevnější rám od Maxbike (nevím jak letos, ale.loni měl dokonce navarky na Vbrzdy), vidlice taky úplně to nejlevnější a nejtěžší a brzdy také slabé a …

                  Za 15tis. kolo z bazaru může být o několik tříd lepší

                  0 0
                  • thomasx2016  

                    no co jsem se těd dival ,tak tem rám co budu mit na kole stoji skoro 5tisic https://www.maxbike.cz/…018-19-zluty(tolik nestoji ani rám z hliniku co mam na kole(za osmičku) od decathlonu ,ale furt drži a není snim problem dotěd ) a vidlice s těma brzdama mi neřikejte že to nepůjde poznat změnu oproti stavajicim(pru­žinova vidlice,mechanicke kotoučovky hayes),jako já chci do začatku nějaky použitelny lepší nový zaklad a ne z bazaru jako je jasne že tohle mi x let nevydrži ,ale když se mi naskytla možnost na shimano komponentach defakto skoro cele jestě ze slevou ,tak jsem to vzal .Jenom můj názor a to jsem dal na radu novas752 a myslím,si že jsem dobře vybral.

                    0 0
                    • Vilém  

                      To, ze ho maxbike prodava za 5000,– neznamena, ze to takovou cenu ma. Uz od pohledu je to ram dost zastarale koncepce, s realnou cenou tak 2000,–, takove se delaly nekdy pred 15ti lety.

                      0 0
                      • thomasx2016  

                        chápu,nějaka zastarala koncepce mi nevadi,hlavně at to vydrži co nejvic roku což hliniku důvěřuji .

                        0 0
                        • Vilém  

                          Evidentne po nem touzis, argumenty te nezajimaji, takze smele do toho,.

                          0 0
                          • thomasx2016  

                            I tak tem rám vypada dobře z pohledu mě jako laika něco skoro podobneho co mám těd jen trochu udělane jinde uchyty na lanka a brzdovou hadici a jine barevné provedeni

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Mě by na tý sestavě vadila vidlice. Koupil jsem ji na zimáka a obratem prodal. Ačkoliv ji tu třeba Novas doporučuje (pochybuju že ji někdy viděl, natož jezdil) tak bych tady měnil za něco lepšího. Oproti vidlici co máš si pomůžeš, ale s funkční vidlici tahle nemá moc společného.

                              0 0
                              • novas752  

                                XCR RL-R Air jsem viděl, asi 100–200km jezdil a několik kusů jsem měl rozebraných. Na to, že je to základní vzduchovka šlape celkem pěkně. Citlivost přijatelná (předělání na olej by jí mělo ještě pomoct), tlumící patronu to má, ano je docela těžlá, ale co bys chtěl za tu cenu víc… Ještě nějaké otázky?

                                Za 15 000 si nemůže zrovna moc vybírat opravdu slušnou vidlici za 5k a víc. A pokud nechce kolo s Epixonem a zbytkem osazení ála Tourney, v úvahu připadá leda Raidon (který je také o něco dražší a něco by musel škrtnout) nebo nějaký odpad od RST. Osobně bych tam místo lepší vidlice dal radši lepší brzdy. To je příplatek pár set a už je nebude muset časem měnit.

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  Ok jestli podle tebe šlape pěkně, tak asi další debata nemá smysl.

                                  Co si za 15 může nebo nemůže něco dovolit je jedno, ale chlácholit ho tím, že je ta vidlice dobrá je celkem úsměvný.

                                  0 0
                                  • novas752  

                                    A co tedy navrhujes? I s upravou jinych dilu aby se vesel na puvodni cenu?

                                    0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      Přečti si ještě jednou, co jsem napsal.

                                      0 0
                                      • novas752  

                                        To je hezke, da se tak nejak predpokladat ze to nebude chodit jako 2–3× drazsi Reba, ale co mu teda doporucis? Raidon je to same akorat lehci a priplacet cca 2k za Epixon kdyz se zdraha dat polovinu za vyrazne lepsi brzdy???

                                        0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          Já mu jen jasně říkám, že ta vidlice není žádnej zázrak. Kolo mění hlavně pro nespokojenost s vidlicí. Tak mu tady, narozdíl od tebe, nebudu řákat, že ta vidlice je dobrá. Je jen na něm, jestli vyhodí 15K za něco, s čím nebude spokojenej, nebo si připlatí. Tak tady pořád nemel něco o limitu 15K.

                                          0 0
                                        • thomasx2016  

                                          takže podle vás s těma brzdama budu na stejne urovni brzděni jak s mechanickymi hayes mx5( co mám těd)? Jinak ja jsem jsi stanovil limit 15k a ,kdybych nedostal slevu tak bych priplatil trochu vic a chci mit jestě bokem penize na provozni věci apod.Nemám zas tak dost pěnez ,když jsem student mimochodem pro info.

                                          0 0
                                          • novas752  

                                            Ne, i ty M396 budou brzdit trochu líp a hlavně s tim nebude takový ****** se seřizovánim, ale je to pořád na půl cesty k dobrejm silnejm brzdám a přitom ne zase tak daleko (jak už bylo zmíněno výše m500, 506, 615 nebo 6000, doplatek odhaduju na něco pod 1000Kč.).

                                            0 0
                                            • thomasx2016  

                                              chápu,zkusim nad tim pouvažit a připadně se domluvit s danym stavitelem, dokud je jestě čas ,kord když to staré kolo se mi nejspiš podaři pak prodat za 2k ,tak by jak pišete asi stálo si připlatit .Jinak děkuji za rdy

                                              0 0
                                              • Petr L2  

                                                Pokud nevažís nějak moc, tak bych zatím nechal ty základní hydry a radši řešil vidlicí. ..

                                                0 0
                                                • thomasx2016  

                                                  No já vážím kolem 85kg ± a co se týče vidlice ,tak výše psal novas572 ,že vidlice sr suntour XCR RL-R Air podle jeho zkušenosti šlape celkem dobře a kdybych si měl pořidit fakt kvalitni vidlici, tak za to snad připlatim až 3–7k ne ? Pokud ano si tolik si němohu dovolit ani těd ,já prostě chci mit co nejdřive už tak nějak funkčni zaklad a časem připadně dle peněz obměnit za lepší postupně by se uvidělo, já nejezdim ty extremni tereny nebo jak bych to měl nazvat ,spiše středni obtižnosti max

                                                  0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Nevěř každý blbosti, co tady někdo napíše.

                                                    0 0
                                                  • thomasx2016  

                                                    Ale tak zakladni vidlice bude určite lepší než moje stavajici pružinova vidlice ne snad ? i stavitel mi řikal ,že si polepším oproti pružinove a ,že by měl být lepší požitek z jizdy v terenu

                                                    0 0
                                                  • novas752  

                                                    přesně

                                                    0 0
                        • palo7  

                          Jak chceš, je to prostě tak, že ten rám má stavitel asi za 2.000, ale celkově to kolo do 15.000 nebude špatný, ale zase na druhou stranu za 15.000 se daji pořídit mnohem lepší kola.

                          0 0
    • hons  

      396 shimana mam,a neni s nima zadny problem.Na moji vahu 100+ brzdi uzasne,i hodne velky kopec bez problemu.(viz kolo v profilu)

      0 0
      • thomasx2016  

        tak to děkuji za informaci,tak to bude u mě s moji vahou okolo 85kg ± bez problemu .

        0 0
    • thomasx2016  

      At nemusim zakladat další zbytečne téma ,když to souvisi s timto,tak bych jsem se chtěl zeptat, jestli tato pumpa na vidlice je dostačujici https://www.koloshop.cz/…P-002AG.html ?Můžu ji koupit za 401korun tak se ptám, se jestli se tu nenajde někdo kdo má zkušenosti stou pumpou , připadne nejsou nějaké problemy po nějaké době

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.