Má někdo zkušenosti?! Adaptér na koutč. brzdu

14 nepřečtených
  • Kubick

    Tatík se rozhodl pro montáž kotoučovek. Ale rám nemá návarky na zadní stavbě. Našel jsem tento adaptér www.koloshop.cz/index.php?… Zajímalo by mě, jestli s tím má někdo zkušenosti a jestli je to opravdu univerzál, protože přeci každý rám má jiný sklon trubek a jinak řešené patky.Díky za rady.

    P.S. případně, jestli víte o jiném podobném adaptéru, sem s ním :) (jen mi neraďte, že je lepší koupit nový rám nebo nechat v-breaky.. :) )

    0 0
    • kubad  

      funguje to, universál to je, ale znáš to :-) Já bych si to ale na kolo nedal – když už chce investovat do kotoučovek je lepší pořídit si nový rám.

      0 0
    • Vilém  

      Tento adapter jde dat jen na ramy ktere maji patky kola ploche z plechu.Pokud jsou nejake lite,tvarovane, odlehcene,tak smula.Adapter delal jeste point a woodman co vim.Ty byly reseny jinak.At ten ci ten,vypada hnusne a radsi bych koupil jinej ram nebo nechal vecko:)

      0 0
      • Vilém  

        Tady jeste ten point www.bikemarket.cz/product.php?…

        0 0
      • Kubick  

        patka je plochá, jen je trochu odlišná od toho obrázku od A2z. Viděl jsem i jiné obrázky, které se blížili té patce, co má otec, tak budu doufat.

        Btw: jako kdybych napsal „radši mi napište, že je lepší koupit nový rám nebo nechat véčka“ :-)))

        0 0
    • kubad  

      a co ti máme napsat? za 2–3t.koupíš rám který bude mnohem líp sloužit. a investice do přestavby na kotouče je dost velká, takže ten rám by měl zvládnout taky.

      0 0
      • smith22  

        Suhlas.Fungovat to určitě bude ale čím víc šroubových spojů tím horší seřizování.nikdy to nebude jako pevná navářka.Nevim no osobně to vyzkoušený nemám ale kotoučovky sou brzdy u kterých je při brždění daleko víc namáhán rám než u Véček.tak aby to v tom spoji nějak nepracovalo a tys nemusel furt jen seřizovat brzdu aby neškrtala.Ale fakt nevim,nechci tě od toho odradit ale určitě i když je to pro vás neplánovaná incestice tak bych přemýšlel o novém rámu.

        0 0
    • smith22  

      A co takhle zkusit toto.Vím že si psal že nechceš slyšet nechat Véčka.A neuvažoval si o tomto-co kdyby tatík zkusil dát kotouč jen dopředu a vzadu nechat Véčka.Já mám doma taky dobrej alu rám ale taky vzadu není navářka na kotoučovku.Až budou prachy tak ho osadím komponentama a plánuju to tak že vzadu nechám ty Véčka a do předu půjde kotouč.Myslím že je to ideální řešení.Teď mám na kole kotouče vzadu i v předu a brzdím skoro pořád jen a jen přední brzdou,zadní skoro nepoužívám,nebo jako samozřejmě používám ale jen na takový dobržďování nebo tam kde by mmě podklouzlo přední kolo a na to Véčka vzadu bohatě stačí.Kdybych vzadu neměl kotoučovku tak bych to ani nepostřehl.Uvažuj o tom,myslim že to je zajimavý řešení když nechcete s tatikem investovat do novýho rámu.Navíc může chvíli tak jezdit a když se mu to osvědčí tak to tak nechá a když ne tak si tam prostě hodí ten adaptér nebo zrovna novej rám na kteréj snad po čase budou nějaký penízky.Pak už by investoval jen do rámu a do zadní brzdy.Ale řikám,myslim že to řešení v předu kotouč,vzadu Véčka bude v poho.

      0 0
      • Kubick  

        Beru všechny komentáře a rady.. Rám může přijít na řadu taky, ale nebude to hned, proto se to výhledově na cca rok vyzkouší s adaptérem, během té doby se sežene rám. I když je investice do přestavby na kotouče velká, kola jsem otci poskytnul já, to samé platí o brzdách, takže nic se nemuselo kupovat nové (teda kromě mého vybavení..) Tak proto to řešení a ne nový rám. Proto nyní ten adaptér. Véčko vzadu a kotouč vepředu mě už také napadl, ale vzhledem k tomu, že by pak byk „každý pes, jiná ves“, jsem radši pro kotouče na obou kolech (jiná barva ráfků, jiná páka atp..)

        0 0
    • mr.antik  

      Tenhle adaptér se mi válí doma a prodám ti ho rozhodně za míň než za 600,–

      0 0
      • mr.antik  

        a měl jsem ho na koně (viz profil) ale bohužel nemám žádnou detailní fotku

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.