• alesmelka

    Zdravim vsechny, chtel bych se zeptat jestli nekdo nevite, jestli je pres vikend na Lyse hore v provozu nejaka chata a jakou maji otviraci dobu. Mam na mysli treba tento vikend, sobotu… diky Ales

    0 0
    • Pavel  

      Na občerstvení jsou tam dvě „krmítka“ – Šantán (pod Mohylou) a Kamenná chata (pod vysílačem). V provozu jsou dnes a denně.

      Ubytování na Lysé momentálně není, chata se staví…

      0 0
      • Dav...1  

        Co vim tak to co se bouralo pro ubytovani neslouzilo, cili by tam mely byt 2 chaty s moznosti ubytovani.

        http://www.lysahora.cz/…jekty1.phtml?…

        http://www.lysahora.cz/tema/tema.phtml…

        Kazdopadne my tam byvame ubytovani v zimne, jestli to frci i v lete nevim.

        0 0
        • Pavel  

          Ne, momentálně tam není žádná chata s ubytováním. Ubytovávalo se v Kamenné, ta ale po zbourání chaty „Lysá hora“ (ten „likusák“; nabízela jen občerstvení; bourala se v září 2011) slouží místo ní jako „osvěžovna“ a nenabízí již ubytovací služby.

          0 0
          • MaroH  

            A není tam náhodou pořád ta chata co je za vysilačem? ja ti nevim ale my sme tam eště v zaří (vim ze to uz je ňaky ten patek…) spali a to uz se prasečak boural a nvm o tom ze by se měla zavřit i ta chata.

            0 0
            • Dav...1  

              Odkaz cislo 2, taky bych rekl ze by mohla jet.

              0 0
            • Pavel  

              Jo tadle chata :-).

              Ta ale není pro „běžnou“ veřejnost a hlavně je otevřená jen v zimě (je to k „vleku“).

              0 0
              • MaroH  

                Ale dá se domluvit…jako je pravda ze asi pro tri lidi ji neotevre ale nas bylo kolem 10 a bez problemu

                0 0
                • Pavel  

                  Za peníze v Praze dům a ve Vídni dva… ;-)

                  0 0
    • Forester  

      vím, že to tu už několikrát bylo, ale nedaří se mi to dohledat

      celý příští týden budu na Ježonkách (Visaláje) na chalupě s rodinou a tak bych rád vyzkoušel nějaké místní cesty. Ono to stejně dopadne na jednu větší vyjížďku a zbytek se budu placatiti kolem.

      Na Lysou jezdím tradičně po červený a pak po asfaltce (červenou, co kříží silnici fakt nedávám :-), to jen ten místní přízrak s tím pejsanem :-).

      před pár lety jsem to dal z Lysý dolů přes Ivančenu a Kyčeru a vyjel jsem někde dole v Raškovicích (modrá a pak červená), ale nahoru, co se pamatuju, byly nějaký úseky nejetelný (pro mě).

      co třeba ta žlutá od Šance, není to taky asfaltka (taky jsem si mohl z práce vzít lesnický mapy :-(, tak snad příště ?!

      poradíte?

      0 0
      • Kamikaze 591  

        Žlutá od šance je nejtelná. Byl jsem náležitě poučen, že jsem zde mystifikoval. Od šance tam vede taková fajná starší asfaltka, která je bohužel neznačená.

        0 0
        • Jauda  

          jetelná je směrem dolů :-D Nahoru jsem ji „zatím“ nezkoušel.

          Ta asfaltka vyúsťuje krapet pod Zimným.

          0 0
          • Forester  

            díky, když po asfaltce to nahoru rvát nechci, to můžu z papežova na druhý straně.

            žádný místní znalec neporadí?

            0 0
            • Smazaný účet  

              no hele..pokud to ches vyslapat, tka jinzudy nez po asfaltu to nejde…pokud chces s kolem na rameni skakat po sutrech, tak jdi kudma chces(mozna nebudes skakt, ale kolo budes tlacit 100%)

              0 0
              • Forester  

                skákání s kolem na ramenou znám … po žluté od Šance na Smrk … ale pak zpět dolů takový mazec, že jsem se z toho dva dny vzpamatovával, včetně toho pádu v nájezdu na lesní asfaltku někde v polovině :-) … asi půl hodiny jsem tam ležel a když jsem pochopil, že mě nikdo nezvedne:-), tak jsem vstal a na Ježonky silou vůle dojel

                0 0
            • Pajas04  

              Je to lepší jak po asfaltu, jede se po takových mírně rozbitých silnicích a štěrkových cestách, poté se napojíš na asfaltku u Zimného. Příjde mi to o dost zábavnější než jet po asfaltu celou cestu.

              http://www.mapy.cz/…

              0 0
              • Forester  

                díky za tip, zkusím to a dám vědět. snad trefím tu odbočku. pol žlutý, snad to nespletu

                0 0
            • dua  

              Lysa je hodně o asfaltu, zvlášť z té strany. Rád jezdím z Krásné po zelené, potom neznačenou na Ivančenu-Zimný-Lysá. Koukni na obrázek, celkem dobrý výlet, dalo by se toho najet více v terénu. Jiný výlet třeba na Kotař, Ropička a tamty hřebeny jsou hodně pěkné.

              0 0
            • niO  

              jezdim od chaty petra bezruce po modre na ivancenu a pak u mohyly vlevo kolem hrebenu a po asvaltce je to uz jen 1km a je to celkem pohoda

              0 0
        • mmm.edia  

          Kamarád ji jel, ale on nevěděl, že se to nedá :D První čtvrtina v pohodě, dvě čtvrtiny cesty se pak pohyboval za hranicí běžně únosné vulgarity, poslední čtvrtinu si moc nepamatuje :)))

          0 0
          • Smazaný účet  

            Tak to spise tlacil ne:) Tlaceni kola po zlute nahoru jsem si taky vyzkousel:)

            0 0
            • Fran-tic  

              náhodou, ten sjezd tama je supr…aspoň člověk potom ví, kam to poslat. Btw v pátek jsem jel po modré z malenovic, taky jsem si sjezdovku vynesl :)

              0 0
    • Radez  

      Ahoj, nemohl by mi nějakej znalec posoudit jestli tato trasa je jetelná?

      http://www.cykloserver.cz/…lety/detail/?…

      Byl sem tam kdysi za mlada a vůbec netuším, takže bych se chtěl zeptat někoho místního nebo znalce, jestli to je jetelný i bez tlačení, protože to k smrti nesnáším :-).

      Popřípadě mohli byste mi doporučit nějakej jinej podobnej okruh 80 – 100 km, aby do toho byla zamotaná i Lysá? – nejlépe s odkazem, abych to mohl jen švihnout do garmina :-)

      0 0
    • jIrI___  

      Technický dotaz :). Je jetelná žlutá TZ z Lysé do Krásné http://goo.gl/DzCVQ ? Kdyžtak mi doporučte nějakou rozumnou cestu ve směru z Lysé na F-M, ideálně po značených cestách. Díky :)

      0 0
      • Smazaný účet  

        Tuhle cestu neznam, ale smerem na Satinu je to moc hezka cesta…bohuzel prvni usek po cervene je trochu narocnejsi a mezi lidma skoro nejetelny…

        0 0
        • jIrI___  

          Zítra tam předpokládám bude 3 ****** lidí, takže zamítnuto :)). Ale píšu si to do plánů na příští rok, po té cestě jsem šel snad jen v zimě.

          0 0
        • jIrI___  

          Tuhle trasu znáš? (Lysá – Malchor – Kykulka – Kyčera – Pražmo)

          0 0
          • Risanek  

            Tuhle jezdím radši než tu žlutou, ikdyž z toho sedla za Kykulkou sjíždím po zelené do Krásné k autu , mi osobně přijde zajímavější než čistě žlutá do Krásné

            0 0
      • jIrI___  

        Ještě jeden dotaz :). Zelená TZ z Visalají na Travný, je to jetelné?

        0 0
        • Smazaný účet  

          je…ze zacatku pohoda, pak je to trochu do kopecka, ale je to siroka cesta…pak doporucuju na rozcesti uhnout na vrchol ravneho (mylsim ze modra) a pokracovat po ni dal…kdybys neuhnul na tom rozcesti, tak pak pojedes rovne jak **** a neuzijes si zadnou srandu:)

          a az se na konci te modre dosatnes na takovou kamenitou cestu do jde svinsky z kopca, tek odjed na levou stranu do lesa a dej si to mezi stromky, 100× vetsi zabava! goofy psal, ze je tam nekd enejaka odbocka na fajnovy trailik, ale ja ji nevidel..

          0 0
          • jIrI___  

            Díky. Právě jsem uvažoval, jestli z Travného pokračovat po zelené do Morávky nebo uhnout na tu modrou do Pražma. Je rozhodnuto :)

            P.S. zjišťuju, že je pěkně na hovno plánovat výlet v oblastech, kde jsem nikdy nebyl :D

            0 0
            • Smazaný účet  

              Z travneho po modre je to ze zacatku fakt paradni hravy chodnicek…pak prejedes cestu a je tam takovy hupik, ktery proste projedes, pak zase krasna cestivka, nakonec se rozsiri v rovnou lesackou cesku, po ktere to muzes radne osolit a sem tam si povyskocit a nakonec prijedes ke slusnemu padaku plnem volnych sutru. jak to uvidis, uhni do lesa a mezi stromama to krasne objedes.. tu je fotka: http://www.bike-forum.cz/…l-37010.html

              0 0
              • goofy  

                Je tam do leva, takova lehce znatelna odbocka nez zacina to koryto, a pak pokracuje trailik az nad vlek. Ted sme tam zase s kamosem byli, a byla to pecka…

                0 0
                • goofy  

                  Jeste doplnim, ze je tam prvni takovy sutrovy sjezd (tam je dobre se drzet v levo), pak kousek zase rovnejsi a pak zacina ten padak, co tu daval fotku lukas. Tak pred nim do leva a bud volne lesem, nebo pokud se podari trefit ten chodnicek… :o)

                  0 0
              • Bazbik88  

                toto objíždět? to je hřích! navíc toto je prd mnohem hořsí je to na Pálavě když to hrneš po červené dolu na mapě je to dokonce označeny jako nesjízdná cesta:) to je aspon peklo :D já to jel poprví nevědel sem co mě čeká z krásnýho trailu plnýho kořenů najednou na mě bafla uzká cesta plná mamlasů už se nedalo vrátit ani brzdit lidi kolem klepali na hlavu a čuměli s otevřenou hubou jestli nejsu tak trochu magor :D ale super pojedu zase jak bude RB doma :) kdyby to někoho zajímalo a chtěl si zajet na život a smrt tak tu to je > http://www.cykloserver.cz/cykloatlas/… je to ta červená ze směru rozcestník Dívčí Hrady, sedlo.. ta parááda číhá na fialových křížkách které tak nevinně koukají o kousel dál :)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Tak ono je jet a tet..tohle je siroka cesta rovno z kopce plna sutru…jet tohle je proste nuda..staci se trohcu divat kde jsou venjvetsi sutry a drzet riditka.

                  Podobnych sutrovych pasazi je tu plno, ale tahle je proste technicky nezajimava…pro buzny:D

                  0 0
                  • Bazbik88  

                    Jo tak to potom jo :D když to bereš tak.. tak to souhlasím ja to pochopil trožku jinak :)

                    0 0
            • Hynas  

              Kolik nás jede a kde-v kolik je sraz?

              0 0
              • jIrI___  

                :D jedu sám, pěkně v klídečku, žádné chrcení :). Ráno vlakem do Frýdlantu, na Lysou, na Travný, do F-M a podél řeky zpět do Ovy. Celodenní podzimní výlet jak vyšitý :)

                0 0
          • jIrI___  

            P*čo to jsem si dal! Výjezd na Travný jsem s Lysou v nohách jel snad 2 h a proklínal to posrané stoupání po náznaku beskydského písečku, navíc bez zatáček, takže člověk před sebou viděl furt ten nekonečný kopec.

            Jakmile jsem odbočil na modrou TZ vedoucí na vrchol Travného, tak jsem pochopil, proč frýrajdři vyzdvihují lanovký. ***** se na kopec po slizkých kořenech a v 15 cm hlubokém bahnu na trailu, kde se okolní oschlé větve tváří, že ti ten škrábanec na ksichtu prostě musí udělat, jen kvůli tomu, abych mohl sjet z kopce dolů ještě horší cestou, by se mi taky nechtělo.

            Jsem na vrcholu Travného, paráda, užiju si parádní sjezdík. Ani hovno! Další podělané kořeny a šutry, na kterých si to RaR těžce nedávali. Navíc turisti, kteří nemají kam uhnout a já taky ne… Nějak jsem to zkodrcal, ale že bych si to užíval, to fakt ne. Jediné, co mě potěšilo, bylo to, že jsem našel goofyho objízdný singlík toho kamenného sjezdu. Sorry kluci, trochu jsem vám ho rozryl permanentně zablokovaným zadním kolem, jinak se to v mém případě nedalo. Po „sjetí“ tohodle celého úseku jsem uznal, že na toto by se hodila teleskopická sedlovka jak sůl, protože tak rozkvedlaná vajca jsem už dlouho neměl.

            Průměrná rychlost z Frýdlantu do Pražma – 10 km/h, myslím mluví za vše :D

            0 0
            • Smazaný účet  

              bomba report, ja snad smichy spadnu ze zidle:DDD Chce to priste lepsi gumy:)

              jinak to rovne stoupani je trochu otrava. Bahno na modre pred vrcholem je jeste dobre, ja tam jel kdyz misty bylo jeste pul metra snehu:)

              Sjezdik v tom snehu doly byt taky dobry. Kolikrat jsi pristal v boruvci?

              0 0
              • jIrI___  

                Já nepřistál v borůvčí ani jednou, ale kolo do něj z nasranosti letělo 2× a jednou jsem k němu měl chuť přibrat i vořecha na „neviditelném“ vodítku.

                0 0
            • bosmilan  

              Aspoň vím,že se na ten Travný nemám vydávat :-)

              0 0
            • raceman  

              :D:D:D koukam, ze sis to uzil :D

              0 0
            • pitos  

              Jen drobná poznámka…frýrajdři ten poslední kilometr do kopce už na modré k vrcholu vyjížděj vždy kolmo.Je to takový dlouholetý test techniky výjezdu a kdo to dá bez šlápnutí tak vyhrává.Běžně tam lidi dávají tak v průměru 3šlápnutí a vždy se to někomu povede vyjet bez.

              0 0
              • goofy  

                Jo jo.. minule jsem si zrovna 3× slapnul :o) A bez slapnuti jsem to tam asi snad jeste nedal. Jsem tam vzdycky tak vyflusnuty, ze mam co delat abych ty koreny vyjel :o))

                0 0
                • pitos  

                  Také mívám běžně ty 3došlapy a komplet se mi to povedlo vyjet 3×.Nejhůře jich bylo 5.

                  Je to nejlepší a nejzábavnější test techniky a fyzičky co znám:)

                  0 0
              • Smazaný účet  

                hmm..jeste ze nejsem fryrajdr:)

                0 0
                • pitos  

                  Jezdí to i nefrýrajdři:)

                  To bylo jen na jiřího a jeho poznámce o lanu.Znám plno lidí co se věnuje sjezdu ale do kopců mají odježděno mnohdy i více než kdejaký čistokrevný výletní xcčkář a to dokonce bez použití nášlapných pedajlu:)

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Zas to neber tak osobně, jen mě to v ten okamžik prostě napadlo a hned jsem si vzpomněl na lidi v mojem okolí :)

                    0 0
                    • pitos  

                      Osobně si na BF neberu skoro nic, na to už jsem dost starý.Ale občasné vytočení vážné tváře je zábava:)

                      0 0
                  • Smazaný účet  

                    No, ja mam omluvenku proc jsem to nevyjel, ale priste to zkusim..pokud nebude snih:D

                    0 0
            • goofy  

              hehehe :-D pekne jsem se pobavil, potom co tu cely den nadavam u prace :-D

              0 0
            • jIrI___  

              pokud by to někdo chtěl hecnout, tak gpx hier http://www.sports-tracker.com/…

              0 0
      • dua  

        Je to jetelné, pokud sjedeš sjezdovku. Jinak se dá napojit z té spojnice Ivančená-Travný.

        0 0
    • Kamikaze 591  

      Nevíte někdo, jestli se teď dá zaparkovat někde u toho lanového centra opičárna? Pro pěší výlez po červené na Lysou.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Bezne se autem jezdi az k transformato­ru…akorat v zime to muze znamenat nasazovani rezetu…ten kousek z ostravice vybehnes;)

        0 0
        • jIrI___  

          Hoď mi prosím tě bod na mapy, kde je ten transformátor.

          0 0
          • Smazaný účet  

            tu

            proste posledni parkoviste…

            0 0
            • jIrI___  

              Dík, z téhle strany to vůbec neznám. V zimě vždycky chodím od Bezruče :)

              0 0
              • Smazaný účet  

                A tam se dostanes jak, busem?

                Tohle je ta nejvice proflaknuta cesta, cervena z ostravice:)

                0 0
                • jIrI___  

                  K Bezručovi autem a doufat, že bude místo na parkovišti nebo někde ve škarpě :)

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    a pak po zele a modre, co? Hezka prochazka je to pres satinu: satina bus a pesky po zlute. Na kole v opacnem smeru je to parada!

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Jak píšeš, zelená a modrá. Satina-bus je někde u Rajské boudy? Z tama chodíme zase v létě – někudy na Albínovo náměstí, zastávka u Zbuja a pak podle nálady na Lysou nebo zpátky dolů.

                      0 0
        • Kamikaze 591  

          Retezy nemam, stacilo by mi to lanove centrum. Tam to jde bez?

          0 0
          • Smazaný účet  

            to nevim kde je:DDD

            0 0
            • Kamikaze 591  

              Nevím kde je…a bod si dal přesně na parkoviště k tomu :D

              0 0
              • Smazaný účet  

                no, tak tam je to tak 50/50 ze vyjedes:) Kdyz nezastavis tak tam asi dojedes:) Mivaji to docela dore nasterkovane, ale zase mistni vi co cekat a docela casto tam proste jezdi s retezama. Kdyz nevyjedes, tak muzes zpatky a zkusi to z ostravice nebo prejet na zlutou na sance.

                0 0
          • nobody  

            to parkoviste je u lanoveho centra, kousek je hotel Slunicko

            0 0
      • dua  

        Jed k Šanci, tam je kde parkovat a po žluté to je stejně hezčí :-)

        0 0
        • Hank Moody  

          A hlavně tam tudy chodí asi desetkrát méně lidí, což je pro mě jasné plus. :)

          0 0
          • dua  

            Tak v tom případě na Smrk :D Chystám se zítra, ale vezmu to přes Lysou no

            0 0
            • 4.ever1  

              Chtěl bych se vydat z Frýdlantu nad Ostravicí na Lysou horu na kole. Je možno tam vyjet po modré turistické značce – je to sjízdné na MTB ?

              0 0
              • jIrI___  

                Ne. Jeď touhle cestou, ta je pěkná a hlavně bez problémů sjízdná http://www.cykloserver.cz/…lety/detail/?…

                0 0
                • 4.ever1  

                  Jak jsem se díval na tu mapu , tak skoro až na Ivančenu je to po modré turistické značce. A jak to vede dál – je to nějak značené.

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Tuším, že to značené není. Ale není se tam kde ztratit – u Ivančeny zahneš doleva na polní cestu, po ní jedeš pořád dál až narazíš na udržovanou lesáckou cestu, na ní zahneš doprava do kopečka no a nakonec narazíš na pěknou asfaltku (často po ní chodí davy lidí), zahneš doprava a dojedeš po ní až nahoru k vysílači.

                    0 0
                    • Pavel  

                      Značené to trochu je, žluté „lyžařské“ cedulky směr „Zimný“… Ale prakticky není kam zabloudit, u Ivančeny doleva (rovně vede modrá TZ; tudy ne, pokud teda nechceš kolo tlačit), ostatně jak píše jIrI___

                      0 0
                  • pif31  

                    Je. U odpočívky na Ivančeně je šipka doleva s nápisem Lysá MTB.

                    0 0
                    • 4.ever1  

                      Díky za info.

                      Takže na Ivančeně zahnu doleva a pojedu po lyžařské stezce směr Zimný (viz.mapa).

                      Po asfaltě nahoru to už znám.

                      0 0
                • Vhalasta  

                  Nešlo by dojet na Malchor rozcestí a pak to projet tou cestou vlevo na Zimný rovnou? Pokud se pamatuji dobře, tak jsem tlačil až posledních 200 m.

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Já osobně bych to nedal a od Ivančeny až na Malchor bych v každém případě tlačil. Ale nevím jak ostatní :)

                    0 0
                    • Vhalasta  

                      Aha, já sem přijel až nad Ivančenu (od červené). Odpočíval jsem ale taky, pamatuji studánku v lese pod Malchorem a možná toho bylo i víc, už to je nějaký pátek, co jsem to zkoušel z téhle strany.

                      0 0
                    • Fran-tic  

                      na malchor jsem to šlapal po modré, tam se to ještě jakš takš dalo, cvičil jsme techniku…ale potom ta sjezdovka, to už se přiznám, jsem nesl :)

                      0 0
    • Smazaný účet  

      To 4.ever: Nevím proč chceš z Frýdlantu ale pokud jedeš vlakem z Ostravy, tak mám vyzkoušenou trasu z Pržna od nádraží, vyhnu se lidem a průjezdu městem. Ale pozor, v Bystrém u hospody ne na žlutou ale až další ulicí protože kolem U kaštanů je to prudké, pak se to na tu žlutou napojí a u Tanečnice – sklad je zelená propojka na tu modrou trasu kterou by jsi jel z Frýdlantu a pak už je to stejné na Zimný

      0 0
    • daymaker  

      osazenstvo vševědoucího BF… jak nejlépe s Chariotem na Lysou? preferována strana od Ostravy… pokud by tam byla i nějaká noasfalt varianta, bylo by supr.. díky moc

      0 0
      • Smazaný účet  

        Zkus tudy z Ostravice > Šance > Kobylanka > Zimný > Lysá

        0 0
        • daymaker  

          zapoměl jsem napsat, že pěšky… druhé dítě budu mít v báglu na zádech… sry

          0 0
          • Smazaný účet  

            Jsem si říkal, ten je nějaký nabušený, hledá s vozíkem cestu bez asfaltu :D

            Ale i tak, jedno dítě na zádech a druhé ve vozíku je slušný sportovní výkon :-)

            0 0
            • daymaker  

              s vozíkem jezdíme hlavně offroad… jde tato varianta teda aplikovat i na pěšoverzi… ? díky

              0 0
              • bosmilan  

                jde…ono to je po šotolině nebo asfaltu

                Pokud se toho nebojíš,tak to vem z Frýdlantu po trase Kopřivnického Drti­če

                0 0
                • jIrI___  

                  Až na ten jeden celkem prudký úsek (konec asfaltu v Malenovicích a začátek terénu) by to mohl zvládnout.

                  0 0
              • Smazaný účet  

                No na pěšoverzi bude asi nudná, je celou dobu po šotolinách, starých asfaltkách a od Zimného po asfaltu. Nějaké info je zde

                a zde

                Ale jsou tam i pěkné výhledy a dá se to zkrátit po žluté ale nevím jak tam s tím vozíkem.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.