• headbiker

    Zdar,

    před dvěma dny jsem docela fest zmokl a už jsem tušil, že to určitě něco v kole odnese. Mám gravel kellys soot 70 na Novatec nábojích.

    Po dešti jsem kolo usušil, vyčistil řetěz, promazal a více jsem se nějak nestaral. Samozřejmě včera jsem se byl projet a všechno v pohodě, žádné lupání nebo něco, ale když jsem dával kolo domů, tak jsem slyšel jak ze zadní náby vychází takový chrastivý zvuk jak když kotouč dře o desky. Jde to slyšet jen když lehounce roztočíte kolo…Když tomu dáte plnou palbu, tak samozřejmě přes ořech nejde slyšet vůbec nic, každopádně vliv na funkci kola to nemá. Jde o to, jestli má smysl tohle řešit nebo prostě nas*at a jezdit dál, protože rozebírat po každém dešti náboj a mazat furt asi nemá smysl si myslím…Mám doma starého horáka za pár šupů, který zažil všechna roční období a všechno na něm šlape jak hodinky :-) Řešíte taky každou blbost a lupnutí nebo lupání na kole nebo to kašlete?

    Jinak sorry za nové téma, chtěl jsem rozvést i diskuzi jak to máte vy, jestli více jezdíte a neřešíte a nebo jste úchyl jak já a řešíte každou blbost.

    0 0
    • plzakj  

      Lupani a pazvuky resim. Protoze jinak se neco vydre nebo zrezne.

      0 0
    • Azmir  

      Kolik má to kolo najeto? Můžou to být klidně ložiska. Pokud tomu nerozumíš nebo to sám nezvládneš rozebrat, tak bych to dal na kontrolu do servisu, dáš 2 kila a budeš mít jistotu.

      0 0
    • headbiker  

      Najeto mám zhruba 2000km, takže ložiska snad ne, volal sem servismanovi a říkal, že to vypadá na bordel někde, prostě sundat kazetu, rozebrat náboj promazat a uvidí se. Jak budu mít čas tak se na to mrknu a napíšu. Každopádně jestli to jsou ložiska, tak to je teda pěknej shit že nevydrží trochu déšť nebo 2000km ..Jinak jsou to Novatec náboje

      0 0
    • Kouba_2005  

      Voda v náboji dělá strašný rány a jak se to pěkně nese rámem, tak je to až strašidelný. Takže rozebrat náby a střed, vyčistit a promazat ložiska a měl by být klid. A nebo se na to vyprdnout, dát kolo na sluníčko a do večera máš v tomhle hicu vysušeno.

      0 0
    • headbiker  

      Tak vyřešeno, byl trošku už bordel v ořechu, ale co mě překvapilo, tak žadná voda z tama nevytekla nebo ani žádná vlhkost tam nebyla.

      Takže není špatné jednou za rok to rozebrat a pročistit, je to docela rychlovka u Novatec nábojích.

      1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.