Liberec 20.9.07 16:45 cyklojízda

39 nepřečtených
  • kolombo

    V Liberci bude cyklojízda ve čtvrtek 20.září 2007, sraz v 16.45 hod u radnice.

    Více na www.cykliste.cz/index.php?…

    0 0
    • kolombo  

      Je to už zítra !!!

      0 0
    • mr.antik  

      já budu v praze, autem :-)

      0 0
      • kolombo  

        Bídáku :-D A zrovna Liberec každého cyklistu potřebuje …

        0 0
        • mr.antik  

          netřeba. ve městě se jezdit dá a normální lidi tady cestovat na kole nebudou – ne kvůli autům ale kvůli kopcům :-)) Ale primátor by to potřeboval, protože jinak ho brzo motýlek uškrtí

          0 0
          • kolombo  

            Nejsem sice takový dopravní cyklista, ale vyjet si na kole s rodinou třeba z Kunratické do Oldřichova znamená jet skrz pěkný kus města mezi auty, bez jediné úpravy pro cyklisty. Na to, kolik se v Liberci jezdí na kole je tam toho uboze málo. U Kitnerů nemají doma ani dětské kolo, tam nám pšenka nepokvete. Ale na projížďce byly dvě zastupitelky, tak uvidíme, jaké to bude mít výsledky. Jaká byla cesta do Prahy? Musel jsem do Příšovic a z té uzavírky jsem málem chytil psotník :-(

            0 0
            • mr.antik  

              Zas myslim, že řidiči jsou docela ohludplný, nejezdí se tak rychle a všechny frekventované trasy jdou obět, což asi v praze třeba nejde. Viz zrovna ten oldřichov. I když viděl jsem , jak třeba někdo tahne rodinku po hlavní silnici směr mníšek, nemyslim že je to nebezpečný, ale jet ten kopec mezi kouřícíma náklaďákama musí bejt zážitek.

              0 0
              • kolombo  

                Nojo, ale problém na téhle trase je v tom, že na jakž takž použitelnou vedlejší komunikaci najedeš až u Kačáku a to o ní ještě spousta lidí neví. Jedna věc je, když po městě jezdí poměrně rychlej sportovec a druhá věc je, když je to mamina s dítkem v sedačce a nebo rodinka s dětma na cestě na výlet. Jsem pro prostor i pro ty méně zdatné a odvážné !!!

                0 0
    • Radek Broz  

      Koukám, že ekoterorismus prorůstá z center i do dalších měst :o(

      0 0
      • kolombo  

        Hele ty jeden provokatére. Akce je řádně povolená a městská policie nám reguluje dopravu. Když táhnou městě fotbalový fanoušci, tak se taky zavírají křižovatky a fotbal je častěji, než 1× ročně.

        0 0
        • hribik A1  

          vidno, ze tu mas tych provokaterov nejak viacej :-)))))

          0 0
          • kolombo  

            No, ze strany ekotororizmu bych rozhodně byl pro výrazné přitvrzení. Za 5 let se podařilo namalovat jen 20 metrů pruhu pro cyklisty v jednosměrném úseku v centru. Veliká sláva, otvíral to primátor. A to v době, kdy město zainvestovalo hokejovou arénu (3/4 miliardy), dostavbu fotbalového stadionu, investuje do stavby závodních drah pro lyžare v místech, kde nesněží … V rozvojových plánech města dopravní trasy pro cyklisty jsou a když se staví silnice, tak se to zapomene udělat.

            0 0
            • hribik A1  

              tolko obsah. ten nikto nepranieruje. vacsina ludi ale pranieruje formu, a vytyka jej toto:

              1. prilis nizka ucinnost
              2. porusovanie cudzich prav
              3. z toho nasledne podiel na tvorbe negativneho image cyklistov ako takych

              po odmysleni aspektu toho, ze sa tym beru za rukojemnikov taki, co s vecou nemaju nic spolocne (niekto z nich moze za to, ze je malo tras pre cyklistov?) miesto zodpovednej radnice, skutocny prinos (pozitivny alebo negativny) je, ked sa od bodu 1 odcita bod 3, problem je, ze body 1 a 3 je dost problem nejako vycislit…

              0 0
        • Radek Broz  

          S tím fotbalem souhlasím, ale o tom, že tohle je správná forma prosazování názorů mě nepřesvědčíš.

          0 0
          • kolombo  

            Já nepřevedčuju tebe, ale ty pitomce na radnici !!!

            0 0
            • Radek Broz  

              Tím, že akorát naštveš lidi, co s tím nemaj nic společnýho? Hele, opakoval bych se – psal jsem o ne smyslnosti cyklojízd celej článek, jen teď bohužel neni dostupnej.

              0 0
              • kolombo  

                Akce byla mimo špičku a v místech, kde jsou cyklokomunikace projektované a nerealizované. Pokud si víc lidí všimne, že tam ty cesty schází, jedině dobře. Blokáda skupinkou 20ti cyklistů není žádné dopravní drama. Mimochodem, právě včera největší zácpu na Liberecku vytvořili stavbaři, zavřeli na celý den celý 4pruh na Prahu v úseku 15 km.

                0 0
              • Michal.J  

                Já to vidím takhle:

                • nejaka organizace zacne jednat s radnici proc neudelaji ty stezky – urednikum je to jedno, nemaji duvod neco resit
                • udela se demonstrace tak aby to nikoho neomezilo – urednikum je to jedno

                  udela se demonstrace tak aby to omezilo auta – pise se o tom, ridici jsou nastvany a komu nadavaji? radnici, ze neudela poradek. radnice ale nemuze dosty dobre cyklisty rozehnat vodnim delem neb vi ze ma maslo na hlave (cyklostezky si da do programu kazdej bo to dobre vypada)

                výsledek? varianta s omezenim je nejucinejsi. Je to princip vsech demonstraci.

                0 0
                • Radek Broz  

                  Ale já se nepřu o tom, že to není účinný. Když obsadíte radnici se zbraněmi a zabijete pár rukojmí, bude to ještě účinnější – toho problému si všimnou fakt všichni.

                  0 0
                  • Michal.J  

                    Tenhle argument je trochu mimo ne?

                    0 0
                  • kolombo  

                    Přesto, že se s Cyklisty Liberecka myšlenkově ve všem neshodnu, tak tady je už hotové vše, co šlo udělat nenásilnou formou. Je schválený územní plán, kde ty cesty pro cyklisty jsou. Je schválený generel cyklotras, kde ty cesty jsou. Na radnici dostali petici, kterou podepsalo několik tisíc lidí. A furt jediné, co je hotové je cca 3 km cyklostezky, která nápadně připomíná chodník k fotbalovému stadionu a když se hraje fotbal, tak je zavřená a 20 metrů protisměrného pruhu v jednosměrce. A to je ***** málo. Takže, nanásilní chytrolíni, co je, podle vás, další správný bod?

                    0 0
                    • Michal.J  

                      Masivní letáková kampaň. A když selže tak přijdou na řadu trička…:-)

                      0 0
                    • mr.antik  

                      Jezdit jezdit jezdit. Vždycky si vzpomenu když jedu nebo jdu nahoru na Ještěd, tak si nedělám stresy s uhejbáním řidíčům, který si vezou zadky. Ve městě samozřejmě ano, ale mám tam taky nárok na ten půl metru krajnice. Pokud se za mnou plouží širokej autobus nebo tak mu uhnu, třeba i na chodník, aspoň si pomyslí, jaký že jsou to cyklisti slušný lidi. Když se mu to stane 20× za den, pochopí, že někde je problém. Ono chytřejším řidičům aut to taky dochází, že by radnice s těmi cyklisty měla něco udělat.

                      Pokud lidí bude jezdit hodně, bude ta podpora větší. Cyklo akce jsem se kdysi zúčastnil, ale bohužel jsem tam viděl lidi, o kterých vím že na kole moc (skoro vůbec) nejezdí a radši se vozí pár zastávek tramvají.

                      Pořád mám v hlavě větu moderátora cyklojízdy, který prosazoval, aby okolo přehrady (kde mě předjíží pravidelně max 1–2 auta) udělali nějakej monstrozní oddělenej chodník v hodně x miliónů, s vykácením keřů a stromů který drží ten svah pohromadě. Od té doby si myslím svoje.

                      0 0
                      • TOMahawk  

                        Taky mi někdy přijde, že kvuli cyklostezce by klidně zbourali pulku mesta. Jinak tu cyklojizdu nijak neodsuzuju jen mi prijde ze ve meste jako je Liberec, kde jsou z jedny strany jizerky z druhy jestedskej hreben, je budovani cyklostezek trochu na okraji zajmu.Staci parkrat slapnout do pedalu a jste na okraji mesta…

                        0 0
                        • kolombo  

                          Neupsal jsi se s tím bouráním? Nechtěl jsi napsat kvůli obchodním centrům, hokeji, fotbalu … Jinak, já, když jedu sám, tak taky nemám problém projet město, ale když jedu i s ženou a dětma, tak tam ten problém vidím. Takže, laskavě, uvažujte i z jiného hlediska, než jako mladý, rychlý sportovec.

                          0 0
                          • TOMahawk  

                            Ne, neupsal to bylo hodně nadsazený že mi přišlo že by se muselo vynaložit moc úsilí aby tam nějaká stezka vznikla.Samozrejme někde by to šlo líp, někde hůř. Ale máš určitě pravdu že na to koukam jinak než ty. Jen tak na okraj…me zase tolik neva ze vyrustaj obchodni centra, sportovni areny a tak :-) Jinak kolik lidí se akce zůčastnilo ?

                            0 0
                        • saab  

                          Víš, tobě je 20, máš možná přítelkyni, jezdit na kole umíš dobře. Ale existujou lidi, kteří tak zdatní na kole nejsou. A ti na tom kole dost často nejezdí právě kvůli tomu, že ve městě nejsou podmínky.. Mě to je taky jedno. Sednu na kolo a neřešim to, ale až budou děti, tak to řešit dost budu.. Taky jsou lidi, kterým je už přes 60, nebo mají nadváhu, cokoliv. Pro ně to prostě je krajně nevyhovující tak, jak to tady teď je.. Projeď se na kole po Žitavě.. Budeš zírat. Nikdo se nikomu neplete pod kola ani pod nohy, nic. Doprava tam plyne v klidu, cyklisti mají svůj pruh, auta silnici, pěší chodník.. U pošty, banky, obchoďáku na různých místech jsou odkládací stojany pro kola. Tam se s cyklistama počítá, tady ne..

                          0 0
              • saab  

                Tak na to ti musim oponovat. Je tomu asi rok, co se uskutečnil v podobném duchu cyklovýlet. Pořádal ho opět ten stejný člověk, co v Liberci. Jelo se z Liberce do Oldřichova. Neznám přesná čísla, páč si je nepamatuju, ale jelo asi 200 lidí, kteří pískali píšťalkama a docela hlasitě se vyjadřovali k tuposti známých osob. Ta cyklostezka se opravila. Sice ne nijak zázračně, ale opravila se.. Jen kvůli tomu, že se jeden člověk do toho pustil, pozval si spoustu lidí, investoval do toho spoustu energie.. A ta cyklostezka od Medvěda je opravená. Není to v německém stylu, ale nejsou tam rygoly jako hrom.. Obec Tatobity přispívá na rozvoj cyklistiky stejnou částkou, jako Liberec. V Liberci se prošustovávají strašný miliony. Když si čtu v novinách o mistrovství světa v Klasickém lyžování, je mi zle.. Když vidím arénu tak taky.. A když pak vidím infrastrukturu ve městě, je to k pláči. Město na to sere, protože jim z toho neteče vata do kapes.. Tak je potřeba do nich hučet a hučet. Kdyby jelo desetkrát víc lidí, dělali by desetkrát víc hluku a samozřejmě by se tvořili kolony, tak už by si toho lidi trochu jinak všimli. Primátor se ani neukázal. Prostě se na to vykašlal. K čemu by se tam ukazoval..? dyť jde jen o kvalitu života v jeho městě..

                Mimochodem v Tatobitech se co nevidět začne dělat asi 35km dlouhý úsek cyklostezky.. Samozřejmě že dostala obec dotaci.. Jen prostě v Liberci nic..

                Já jen že kdyby se ta cyklojízda nejela, tak by to mohlo být ještě horší… Podle mě to smysl má. Jen vyčkejte času..

                0 0
                • mr.antik  

                  já myslim, že když viděj těch 20 zoufalců tak je to moc nemotivuje. Dneska se tlaky dělaj jinak – přes média.

                  0 0
                  • kolombo  

                    To zní fakt rozumně. Tak si to rozdělíme, my budeme jezdit na ty cyklojízdy a ty tlač skrz ty média. To jsem fakt rád, že nám pomůžeš …

                    0 0
                    • mr.antik  

                      já nemusim jezdit cyklojízdy, jezdim na kole několikrát týdně. Ale na těma médiama bych se být aktivistou zamyslel. Tučný nadpis = „Tatobity investují do cyklodopravy víc než Liberec“, co?

                      0 0
                  • saab  

                    A když uvidí 500 cyklistů co zabrzdí totálně dopravu? Co se totálně vytunelovaného a Synerem ovládaného města týče, tady když jsi malá ryba, tak se prostě nestačí projevovat přes média, Syner v nich má totiž mnohem větší sílu.. Tady musíš tlačit jinak.. Tak aby se o problém začali zajímat lidi..

                    0 0
                    • hribik A1  

                      a co este taky titulok „500 cyklistov totalne zablokovalo radnicu a primator sa z nej autom nedostal“ :-)))))

                      0 0
                      • saab  

                        ten de.il ani nepřišel ikdyž to sliboval.. Člověk, co tyto akce pořádá chodí na všechna městská zastupitelstva, takže o té akci pan primátor moc dobře věděl. Jen dvě zastupitelky jeli s námi – samozřejmě jsou pro naší věc, ale dvě z 39 je málo, obzvlášť když jsou v opozičních stranách.. Uvidíme, je tu ještě jedna věc, která by mohla zabrat, ale o té nyní nebudu nic psát..

                        0 0
    • kolombo  

      Když to tak zesumarizuju, tak na obou cyklojízdách v Liberci, tedy jak na té čtvrteční Cyklistů Liberecka www.cykliste.cz , tak na té pondělní, kterou pořádalo centrum Divizna www.divizna.cz , se účastnilo dohromady tak 50 cyklistů v různém věkovém i cyklistickém složení. Někteří, třeba já, jsme je jeli obě. O blokádě dopravy a ekoterorizmu nelze ani mluvit, v tomhle počtu je těžké aby si okolí všimlo, že se něco děje. Pak ovšem není divu, že když se jedná jen o namalování pruhů pro cyklisty ne třídě Milady Horákové, tak se dozvídáme, že není na barvu na značení. Přitom šířka silnice s pruhy již počítá …

      0 0
      • mr.antik  

        Tam nejsou čáry ani pro auta, natož pro cyklisty. Naštěstí je silnice tak široká, že se tam snad nelze cítit nebezpečně.

        PS: Hlavně že se dělá nový povrh na zánovní silnici do jablonce :-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.