Levý dual control ST-R9120 - stržená rohatka ?

9 nepřečtených
  • 425287

Přestal mi řadit levý hydro dual ST-R9120 na velký převodník – páku dám naplno doprava ale přesmykač (FD-R7000) se nepohne. Najeto cca 2.5roku/9000km jako gravel a silnice. Při odpojeném přesmykači to lanko posouvá, při větším „zatížení“ lanka rukou to ale zase jen „promáchává“. Před tím, když to ještě fungovalo, se mi několikrát stalo, že se velká páka vůbec nedala vůbec posunout – povedlo se až na několikátý pokus. Mám podezření že jsem při tom ohobloval první pár zubů na rohatce – viz obr.

Dotazy:

1. Stalo se vám to taky někomu?
    2. Dá se to nějak opravit?
    3. Lze zabránit výše popsanému zaseknutí při řazení kdy nejde pákou pohnout na velký převodník?

Díky.

0 0
    • Singlespeed  

2 x u mechanické páky R8000. Vždy to udělalo asi měsíc po uplynutí záruční doby. Opravit jsem se to nepokoušel, vyměnil jsem celou páku.

0 0
      • 425287  

Hm, paráda, vypadá to, že to je spotřební materiál :( Tak to asi vlevo přejdu na ST-R7020, snad mne nebude jistá asymetrie vadit (pravá páka ST-R9120 spojená s RD-R7000 je úplně v pohodě). Dík za info.

0 0
        • virtualcop  

Ono je klidně možné, že ty rohatky budou stejné, napříč stejnou jedenáctkovou řadou – tedy že by se dala ze 105 duálu přehodit. Ale rozhodit mechanismus pák není úplně jednoduchá mechanická záležitost – to je asi největší problém.

0 0
          • 425287  

Tristní je, že se asi nedá rohatka sehnat samostatně, resp. jsem to nikde nenašel (?) + servis který to umí. Dělat to sám, na to nemám nervy, to by taky mohlo znamenat místo jedné zničené páky zničené páky dvě..

0 0
            • virtualcop  

Vím, že i někdo z fóra tohle opravoval, ale kdo, za jakých podmínek a jak by se to vyplatilo si fakt už nevzpomínám (a jestli to hlavně furt dělá :) ).

Je faktem, že o servisu, který by to nabízel nevím (asi hlavně proto, že Shimano většinou tyhle díly k opravě mechanismu duálů nenabízí).

0 0
        • commuter  

No, mně zase odešla 7020 – přestala řadit na velkou. Ne stržená rohatka, ale něco se tam začalo blokovat.

0 0
        • Hykal  

Neřekl bych, že je to spotřební materiál, ale chce to jednou za rok vyměnit lanko a pak to bude sloužit léta.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.