Levná teleskopická sedlovka - XLC vs. KS eTen

21 nepřečtených
  • kaktusjack

    Vybírám levnou teleskopickou sedlovku, mám dva kandidáty:

    Kind shock eTen Remote

    XLC SP-T04

    Jakou vybrat? Určitě chci ovládání z řídítek. Cena nejlíp do 3000,–. Vím, že budou o něco těžší než konkurence, ale taky o dost levnější a cena teď u mě hraje velkou roli. Jde mi spíš o to, aby to nebyl vyloženě šmejd, nerad bych aby se hned rozbila, ale to se stává i u těch dražších. Sympatičtější je mi ta KS, navíc je i levnější. Neslyšeli jste někdo o ní něco? Ta na stránkách KS to je nová verze? Vypadá trochu jinak.

    Díky za každou radu.

    Anketa: Hlasujte:

    20x
    83%
    1x
    4%
    0 0
    • Bysto  

      za 150€ už máš dropzone aj s diaľkovým, to je asi 3500? trošku priplať a budeš mať už fajn sedlovicu. Tá XLC s ovládaním váži snáď aj 3/4 kila, to je strašné ťažítko.

      0 0
    • lazza  

      Objevil jsem tenhle taiwanskej teleskop: Tranz X a za cenu 120 eur to je za integrální vedení ještě dostupnější než známější XLC. Na stránkách výrobce se mluví dokonce o 120mm zdvihu (při 425mm délce), nicméně Němci – a vlastně vůbec nikdo napříč Googlem – ji nevede. V pár recenzích se zmiňuje dokonce wifi ovládání, ale koupit ji nelze snad jinde než právě na Bike Discountu (anebo s vnějším vedením na Koloshopu).

      Vozíte to někdo? – máte s tím zkušenosti?

      0 0
      • kaktusjack  

        Přijdou mi to jako přejmenované XLC teleskopy, ta s vnitřním vedením konkrétně XLC SP-T07, ta se řeší v jiném vlákně

        0 0
        • lazza  

          Přijde Ti, že se jedná o tutéž firmu? Vyrábět dva takřka identický teleskopy s podobnou cenovkou, ale pod jinou značkou – týhle obchodní strategii úplně nerozumím.

          0 0
          • skvedo  

            Je to jednoduchý. Firma Y vyvine a vyrábí pro sebe pod svojí značkou. Potom přijde firma X a objedná si to samé s jejich logem a vezme toho x tisíc kusů. Firma X jim to vyrobí, dostane zaplaceno a nemusí se starat o distribuci. Ve výsledku na vydělá stejně, ušetří za distribuci a jistější peníze.

            Na bazaru tu byl například nějaký teleskop XCL pod brandem Focus.

            0 0
            • lazza  

              No tak jsem je otevřel vedle sebe a jsou fakt zcela totožný, jen páčka je v jednom případě vybraná, v druhým plná.

              Cenově vychází TranzX o 30éček levněji; možná proto, že ji nabízejí – v rozporu s nabídkou výrobce – pouze s nižším zdvihem (100mm oproti 120mm/XLC).

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.