Lesní bikrosáci-vandalové z Valmezu

69 nepřečtených
  • Smazaný účet

    Todle mě docela pobavilo: www.nasevalassko.cz/…0070606.html Bikrosáci sou děsný vandalové. :o)

    0 0
    • pos3k  

      pred chvili jsem to cetl v novinach :-/ bikros..jo ten bikros …chudaci korinky i kdyz mozna tam fakt muze byt „bordel“ (dle LZ)…nevidel jsem..

      0 0
    • Drus  

      Já z toho moc radost nemám, jde to myslim na hlavu všech lidí co jezdí na kole. Měli bysme si vážit, že můžeme volně chodit po loukách a lese, popř. jezdit na bajku. Až to bude oplocené jako ve spoustě jiných zemích a nezbyde než jezdit davově po stezkách, tak se budeme divit. Takže jezděte slušně :-)

      0 0
    • Blackbiker  

      Bikrosáci? tohle je pojmenování trošku z doby kamenné ne?North Shore je lepší:-) Motorkáře v lese nemám rád ,ale north shore lávky mi nevadí-aspoň je les „veselejší“.

      0 0
      • Tomcat  

        Ja ti dám bikros z doby kamený :-)

        0 0
      • indet  

        Ja nevím jak ty, ale myslím si že tato zvěrstva ve státním, nebo městském lese nemají co dělat. Pokud je to udělané z kamenu, kmenů, hlíny – budiž. Ale utlouct z hromady desek různé lávky, nebo odrazové mustky? Nemohu si pomoct, ale to sem nepatří. O tom že to ve Valmezu trochu přepískly svědčí i to, jak se tam chovají a že to provedli bez souhlasu města na jejich pozemcích.

        0 0
        • goofy  

          Mysli si co chces, ale pokud nekdo sezene povoleni a netluce hrebiky do stromu, tak nevim proc by to tam nemohlo byt. Rusi to zajice pri sou***ni?

          btw: to ze tam chlapci z valmezu meli kolem toho bordel a kdovi jak se tam chovali, to uz je vec jina. Tam chapu, ze se lesaci zlobi.

          0 0
      • Blackbiker  

        jinak to chce zkouknout filmy jako New world disorder a North shore extreme.Pak člověk pochopí o čem to je.Ale musí tohle bikování mít určitá pravidla jinak to nejde. Povolení na stavění lávek je nutná věc:-)

        0 0
    • zikky  

      myslim ze pokud by tam nebyl bordel a pokud by to bylo ciste prirodni tak je to v poho ale kdyz tam nekdo taha cihly a desky a jeste k tomu nici okolni krovi a stromy tak to je na presdrzku…ja se nedivim ze na bikery lidi nadavaj kdyz o tech normalnich nikdo nevi a o tech co delaj bordel tak se pise a jsou v televizi…tpo si pak asi clovek udela jinej obrazek nez mame mi…

      0 0
      • indet  

        Tak, tak

        0 0
        • zikky  

          ale myslim ze stejnou vinou jsou na tom ty motorkari..uz parkrat jsem taky na lesni uzky ceste potakl treba 6 motocrossaru a kdybych neuhnul tak nevim…

          0 0
          • indet  

            No já motorkáře a čtyřkoly v lese jsou taky nemusím. Smraděj, dělají děsnej kravál a všechno rozryji.:-(

            0 0
    • ushi  

      Bikros bych neřešil,motorkáři jsou větší hovada.Jezdím často hřeben Veřovických vrchů a je to stále horší,ti pitomci z Veřovic a z Krhové si nějak neuvědonujou že tam nemaj co pohledávat,bohužel jsou nepolapitelní.

      0 0
      • indet  

        Já taky

        0 0
      • indet  

        Budu trochu OT, ale nemohu si pomoct. Tvá fotka biku a hlavně místo, kde jsi jej fotil mě rozesmálo. Po zhlédnutí mého profilu pochopíš.

        0 0
      • Belial  

        Polapitelní jsou. Nesmíš být měkký :o)

        0 0
        • pelt  

          polapitelni v mezich zakona?

          0 0
          • indet  

            Přece ho kvůli tomu že mě se.. ten kraval nezmrzačím ne ? :()

            0 0
            • assassin  

              navic by to taky mohlo dopadnout zmrzacenim tebe… co tak znam nekdere ty skodice na motorkach…

              0 0
            • ushi  

              No ono by to ani dost dobře nešlo,protože tito "sportovci"jsou poněkud rychlejší a navíc jsou samej chránič.Taky mi vadí jejich ohleduplnost vůči ostatním návštěvníkům lesa…není zrovna příjemné,když tě devět motobůvolů za sebou málem sestřelí z už tak úzkého chodníku jako nad Veřovicema.Pěkná fotka,před pár lety to tam vypadalo úplně jinak.

              0 0
    • fousek  

      Terminologie je fakt dobra:-) A vypada to na slusnej flame, XC vs. FR. vs. MX Jo Bikrosaci jsou hrozny prasata, vubec nechapu jak na takovejch malejch kolech a bez odpruzeni muzou takhle prasit, pomalu nechapu standartni drahy, ale jestli Bikrosaci z Valmezu si to davaj takhle i v lese a na lavkach tak jednoznace respect:-)

      0 0
    • pepino  

      „odebrané od mocných kořenů“ až mne v zádech mrazí..:-) Nu což, budou se prohánět na dráze společně s motokrosaři, už to Orálek (luzné to jméno) vymyslel

      0 0
      • Fak  

        mozna se trosku povazuju za ochrance prirody /at si mne ted klidne plno lidi lidi odsutuje, ale , ja si ,myslim ze ochrance prirody je kazdy z nas, lidi, kdo si vazi kouska zeleně snazi se ji chranit. Naproti tomu ostre odsuzuju „ochranu prirody“ ktera mi fakt nesedi! Ale jako mnozi z vis tikaji, proc to neni jako v Norsku, jao v jinych "zapadnich " zemich, kde lidi muzou di NP muzou do NPR na kole a jsou v pohode, ale u nas ti tak nejde! A proC? Protoze u nas si lidi prirody vazir neumi (myslim vetsainu naroda, ktera na toto forum, ani na jine nikdy nezavota a o prirodu se nijak nestara), proste a jednoduse: jsem pro ochranu prirody, ale rozumne, nelibi se mi ten zpusob, kdy se vseckozakaze a na zaplade vyjmek sepovoluje, takhlet to teda v ČR chodi, at uz v lezen cu v biku,m proste v cemkoliv, srrtu na to, nevim co s tim, chchtelbych ton zmenit ale nejde to, je zabehnuty urcity system, ktery funguje na úprincipu zakazu vse a npottupne na zaklade vyjimek povoluju, ale jinak to nejde. Kvuli ten, co delaji bordel trpi vetsin a z nas, co chcou, jen volnou, divpocinu, krasnou prirodu! (trypicky priklad – v NPO se nesmi stanovat – proc? Musime to pochopit – protoze je v NP fakt co chranit a jdou tam paradni druhy rostlin i zivocochu ale : jedna particka si tam vyjede pod stan a je hned binec, bo tam par lidi necha po sobe bordel ! A proto to vsecko je! Kvuli mensine trpi vetsina! A rtak to je vzdy! Co uz nadelame!!! Klidne bych sek precho Male Fatry pod stanem, pekne v noci za setmeni rozbalil stan rano si uzuil vychod slunce a, zase zbalil stan a nezanechal po sobe ani stopy… bahuzel mnoz z nás stopy (odpadky, bordel, hluk) po sobe zanechaji a my na to doplacime… co uz

        0 0
    • gumid  

      Ono je to celé špatně! Viníkem není anonymní „bikrosař“ a " motorkář" = takové zevšeobecnění hovoří za vše – ostaně jak nazírat na erudici autora článku a potažmo celého tohohle plátku, když si vystačí s takovou terminologií – „jedna paní povídala“. Nemá snad magistrát města Valašské Meziříčí městskou polici? Není toto její práce? Vypátrat viníka a sjednat nápravu? O laxnosti tohoto typu se autor nezmiňuje a z toho mne „mrazí v zádech“. Toto je typ informace, která jen rozdmýchává nevraživost a nic neřeší!!!!

      0 0
    • climber  

      Důležitý je, že bikeři jsou dáváni na stejnou úroveň jako motorkáři. V případě takovýchto bikeparků si myslím, že je to skoro pravda. Když tam bude nějaká partička pořád dokola hoblovat jeden trail a pár lávek, tak to za chvíli bude sakra vidět a jakékoli zlehčování stylem „chudáčci kořínky, chudáčci zajíčci…“ není na místě. Pokud jsou lávky postaveny bez povolení vlastníka, tak tam nemají co dělat. Každý by měl respektovat vlastnická práva druhého (ať je tím druhým fyzická osoba, město, stát…).

      0 0
    • Caryfuk  

      Oko za oko, zub za zub. Za kazdou zborenou lavku jeden zborenej posed. :))))))

      0 0
      • zikky  

        i kdyz sou tam ty lavky nelegalne..ze tam nesmi byt a ze nikdo nedal souhlas stavet na tom pozemku lavky z cihel,kameni,dre­venejhc desek?proc tady jsou teda zakony atd…myslim ze je vsechno o domluve a kdyby to kluci skusili jinou cestou tak by treba dostali prostor na NORTH SHORE lavky…

        0 0
      • Radek Broz  

        Souhlas!;-)

        0 0
        • assassin  

          mrtvej myslivec, dobrej myslivec:)

          0 0
        • Caryfuk  

          Bohuzel panove, pokud se bude drzet urednik litery zakona, tak nebude nikde nic. Zhadal jsem se s jednim blbem na mestkym urade ohledne legalni stavby. Bylo mi vysvetleno ze pokud to nekdo nekde povoli, porusuje zakon a vystavuje se riziku postihu. bum bac.

          0 0
          • Radek Broz  

            I u posedu?;-) Ono fakt děsně záleží na tom, kdo kde sedí – Hammsrtrail je postaven legálně a zatím do toho nikdo nerejpal a nikdo ho taky neničí.

            0 0
            • Caryfuk  

              presne tak, i u posedu, jenze to je tradice a nikomu to nevadi. :) ty tam mas asi stesti na osvicene uredniky, kteri jsou ochotni riskovat pro dobrou vec. Výňatek z Lesního zákona

              Zákon č. 289/95 Sb. o lesích… paragraf 20, bod j říká: V lesich je zakázáno mimo lesní cesty a vyznačené trasy jezdit na kole, na koni, na lyžích nebo na saních

              Vysvětlení: V rámci mimoprodukčních funkcí lesa plní les mimo jiné i funkci rekreační. Jednou z forem rekreace občanů je i ježdění na kole, na koni, na lyžích nebo na saních. Současně však jde o formy, které mohou vést k poškození lesa, ať už k poškození nebo narušení povrchu půdy, poškození lesních porostů (zejména nárostu nebo kultur nebo kořenových náběhů dospělých stromů) apod. Účelem zákazu uvedeného pod písmenem j, není omezit rekreační funkci lesa a její naplňování, ale chránit les. Proto se tento zákon nevztahuje na lesní cesty nebo vyznačené trasy. Lesními cestami se v této souvislosti rozumí všechny lesní cesty, tedy lesní cesty katastrované i nekatastrované, zpevněné i nezpevněné, ale i svážnice, zřetelné približovací linky apod., na kterých při jízdě na kole, na koni na lyžích nebo na saních nemůže dojít k poškození lesního porostu ani půdního povrchu alespoň ne způsobem, který by způsobil horší následek než např. přibližování dřeva. Vyznačenými trasami se v této souvislosti rozumí např. stezky značené turistickými značkami nebo jiným způsobem (např. tyčemi značené lyžarské trasy) nebo trasy vyznačené pro daný účel (např. pro jízdu na horských kolech) vlastníkem lesa nebo jiným subjektem se souhlasem vlastníka lesa."

              Podle stanoviska Ministerstva zemědělství tento výklad zákona stále platí.

              Citace pochází z knihy: Staněk Jiří JUDr. Ing.: Lesní zákon v teorii a praxi (Úplné znění zákona s komentářem), Matice lesnická spol. s r.o., Písek, 1996, 1. vydání, str. 63:

              0 0
              • Caryfuk  

                takze zase zalezi na vykladu a ochote. :(

                0 0
              • Radek Broz  

                To jo – z toho důvodu můžeme stavšt jen na cestě podél řeky a nesmíme do kopce.

                0 0
              • Krys  

                Možno som to zle pochopil, ale … Keď budem nelegálne ale zato pravidelne jazdiť nejaký úsek mimo cesty, vyjazdím tam chodník a časom možno nekatastrovanú cestu a ten úsek sa stane legálnym. :)

                0 0
              • MARIN  

                tenhle kousek se mi opravdu libi „…nemůže dojít k poškození lesního porostu ani půdního povrchu alespoň ne způsobem, který by způsobil horší následek než např. přibližování dřeva“ to si vlastne na tech cestach muzu delat pomalu co chci

                0 0
                • assassin  

                  souhlas… myslim ze tam podle tohodle muzu klidne jezdit i na ty motorce… to co udelj pri tezbe drva je neuveritelny… obzvlast harvestry umi moc:)

                  0 0
              • Kedlubňák  

                Já teda nejsem žádnej právník, ale v §20 kde jsou vyjmenovány zákazy, se v odst.4 říká že „Vlastník lesa může povolit výjimku ze zákazů uvedených v odstavci 1 písm. a) až k). Pokud by touto výjimkou byla porušena práva jiných vlastníků lesů, rozhodne na návrh vlastníka lesa orgán státní správy lesů.“ …takže podle mě pokud k tomu bude vůle vlastníka lesa, legálně to možné je.

                0 0
    • pened  

      je zvlastni, ze tady tem „organum“ a ostatnim „veledulezitym a moudrym“ vadi parta kluku, kteri si postavili lavky a tam jezdi – jsou relativne slabi, takze do nich. Ale kdyz je les rozm.dany od lesnich vozidel zpusobem, ze zustava rozum stat, to uz nahlas nikdo nekomentuje. Bud jsou ty spolecnosti silne a jsou schopne se branit nebo je to o penezich. Jenomze mam pocit, ze „slusnym a normalnim“ lidem asi takove jezdeni proste VADI.

      0 0
    • assassin  

      he a je to tady… vsichni prudili do mx a ted se zas lidi pustej do kolaru…

      ostatne se nedivim… tady kdekdo prudi ze motorka v blate udela strouhu… ale velka drevena stvaba nevadi… to same hlinene dvojaky atd. kde se na ne vzala ta hlina.. a jestli nahodou po ni nekde neni jama uz se neresilo…

      motorka navic projede vetsinou jednou kdezto FR jezdci to furt tlacej nahoru a jedou dolu celej den… a 10 bikeru uz tam taky udela celkem kraval… navic zver se asi vic desi lidskejch hlasu nez motoru…

      0 0
      • climber  

        Částečně s tebou souhlasím, viz. moje odpověď výše.

        0 0
        • assassin  

          jj ja to napsal z nadsazkou a kazdej v tom asi pozna stourani klackem ve vosim hnizde..... tys to napsal seriozne a mas samo pravdu.....

          jinak podle toho clanku v odkaze se mi libi v poslednim odstavci zminovany pristup mistnich uradu… maj snahu tam tem lidem udelat park legalne – to je podle me cestat jak to zachranit v lese… kdyz budou jen nicit prekazky a davat pokuty tak si budou bikery pripada jako rbelove a jezdit dal na cerno… proste neco jako prohibice neresi problemy s alkoholem.....

          0 0
          • assassin  

            sorry za gramaticke chyby a preklepy… nejde tu edit… samo bikeri atd… vim o tom…

            0 0
          • zikky  

            zas na druhou stranu myslim ze to ten sk8 park nevyresi…uz vidim ze typek co ma norco six tak bude jezdit ve sk8 parku…nejhorsi je ze lidi tady v ČR nemaj ani paru co to je North Shore…k cemu to je a jak se na tom jezdi..myslim tim jako obcane ČR ne bikeri co na tom jezdej…a tim padem se nesmi nikdo divit ze tu nejsou legalne postaveny lavky…

            0 0
            • assassin  

              no jasne ja taky myslel ze tim sk8 parkem je mineno ze jim udelaj bike park jako maj v tom lese… ze to je jen zavadejici termin ve stylu ze v tom lese jezdi bikrosaci…

              0 0
        • kolombo  

          Já si hlavně myslím, že v okolí každého města je nějaká plocha, kde o přírodu nejde a kde se dá stavění lávek a podobných útvarů bez problémů tolerovat. Takže je potřeba najít vhodné místo, nejlépe na městských pozemcích, a začít vyjednávat, za jakých podmínek se nad tím dá přimhouřit oko …

          0 0
          • assassin  

            asi tak…akorat ne vzdy byva k tomu ochota na obou stranach…

            0 0
            • zikky  

              nejhorsi na tom je ze to trva strasne dlouho neco takovyho vyridit…musi bejt ochota mesta neco pustit aniz by z toho neco meli…a hlavne to nejde aby prisli pet kluku na urad a reknlo my chcem pozemek na jezdeni…nejlip v kopci a nejlip nam tam jeste postavte lavky…musi bejt vic lidi ktery se tomu budou venovat,pak lidi co to budou udrzova,likvidovat bordel co tam bdue a tak…a nejhorsi sou asi ty finance…

              0 0
          • Darkson  

            nevim. v okolí prahy znám pár FR lokalit(od vidění (-: ), např. Hostivař, Točná a nemám pocit, že by se tím nějak narušil ráz krajiny nebo zvuk ořechu či křik bikerů rušil zvěř víc než běžní lesní bikeři/pěší turisté

            0 0
          • goofy  

            To je sice pekne. Ale ne kazde misto je vhodne na stavbu neceho takoveho. Tohle si taky je treba uvedomit. Na co mi je kousek lesa bez zadneho terenniho zlomu a na rovine, kde vicemene nejaky delsi trail nebo lavky jsou jedine realizovatelne jako stavby ze dreva do vysky…

            0 0
      • krhac1  

        JJ.tady tohle je pěkná ukázka utváření veřejného mínění o komkoliv..

        0 0
    • Radek Broz  

      btw: Jestli věříte, že by nějaký kluci do lesa v batohu nosili cihly, tak jste naivní. Berte média s rezervou, bordel tam už patrně byl z nějaký stavby.

      0 0
      • soc  

        Jojo, on není až takový problém narazit na nějakou tu nelegální skládku…

        0 0
    • Krys  

      Tak som si spomenul, že neďaleko baráku mám príklad toho, že to ide – Polis XIII. Trochu ma prekvapilo, že som o tomto projekte zatiaľ nikde nenašiel nejaký aktuálny članok. Tak aspoň tie staršie: www.mtbs.cz/…1051111.html the.mtbiker.sk/in­dex.php?modul=clan­ky&id=1132606556

      0 0
    • vladaza  

      tož to bych je kopl do řiti, já si hodně považuji toho, že můžu zatím! jezdit po lese prakticky bez omezení a rozhodně nemá potřebu se chovat jako hovado

      0 0
    • Volf  

      kdyby mně bez mého souhlasu v mém lese někdo něco takového postavil, tak bych byl hodně nepříjemnej a hlavně nekompromisně bych vyyužil všech možností, které mně umožňuje zákon využít k tomu, aby se to už neopakovalo. A tak by to prostě mělo být. Bolševické vlastnictví všeho všemi je naštěstí už pryč…

      0 0
    • Suly  

      zrovna dvakrát vtipný mě to nepřijde…

      0 0
    • Tomcat  

      Parchanti

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.