Lehké, nepromokavé a prodyšně oblečení kolem 4 tisíc, nahrazující pláštěnku

16 nepřečtených
  • Zdenda-Max

    Objevil jsem toto oblečení, kterým bych rád nahradil klasickou pláštěnku. www.dodeste.cz/…ni_light.htm Líbí se mi model Moto Komplet ELITE HIGHWAY www.dodeste.cz/…og_light.htm, protože má kapuci, kalhoty se dají stáhnout zipem a hmotnost je také přijatelná. Cyklovětrovku profi jsem vyřadil, protože nemá kapuci. Dále mají v nabídce žlutý set na kolo za 1300,– ale na ten jsem slyšel negativní ohlasy týkající se mechanické odolnosti a otěrunevzdornosti. Víte o něčem podobném co by přicházelo v úvahu ?

    0 0
    • tomixx  

      Nerad to říkám,ale žádné oblečení nedokáže dostatečně rychle odvádět vlhkost ven při velké zátěži.A pokud prší,je to ještě horší.Měl jsem půjčenou bundu s membránou goratex a jednu s gelantos a potil jsem se pořád stejně.Prostě zatím ty materiály nestíhají.Je to o trochu lepší než igelit,ale žádný zázrak nečekej.Je sice hezké,že výrobce píše 20000 g/m2/24h nebo ještě víc,ale člověk vypotí klidně 1,5 litru potu(vody) za hodinu!Takže membrána nestíhá.A pro­dyšnost oblečení ještě snižují přelepené švy,kapsy,zipy.

      0 0
    • BB  

      Mohu doporučit, mám žlutou cyklo pláštěnku bez kapuci a nemá to chybu. Lehké, prodyšné a nepromokavé. Je to naprostý zázrak, nikdo mi nevěřil a už to má cca 20 kamarádů a nikdo tomu nijak jinak neřekne, než ubrus. Vozím to jako neprofuk, pláštěnku, oblečení poslední záchrany v Alpách a nikdy mě ubrus nezklamal. Dvě nevýhody to má. Není to na věčné časy, protožr to není moc odolné oproti mechanickému poškození. Takže pravidelně po dvou letech oběňuji (cena okolo 900 Kč) a je to šité trochu tvrdou nití, takže když to vezmu na holé ruce, tak mě chvíli ty švi vadí. www.bikebase.cz/article.php?…

      0 0
      • Lister  

        www.czbmi.cz/…og_ultra.htm

        ta žlutá bez kapuce ???????

        0 0
      • MlokCZ  

        Jen co to znamená nepromokavé, v článku je psáno, že naprosto voděodolný. Znamená to tedy, že ani v hustém dešti po delší době nepromočí?

        Taky tenhle kus oblečení potřebuju nahradit za něco aspoň tršku lepšího. Moje současná větrovko-pláštěnka se totiž vyznačuje jen výbornými vlastnostmi: Prodyšná moc není (tedy téměř vůbec) a za to se odmění tím, že v trošku větším dešti do 15 minut promokne :-)

        Je jasné, že nepromokové superprodyšné oblečení neexistuje, ale chtěl bych něco, co i ve větším dešti nepromokne delší dobu (hodinku by to mohlo aspoň vydržet) a prodyšnost přitom nebude úplně katastrofální.

        0 0
        • Rychlej turista  

          Pokud v tom nehodláš jezdit delší dobu, tak na hodinku stačí i obyčejný igelit. Ta prodyšnost má význam hlavně v tom, že když v tom jedeš celý den, tak to potom nesvlínkeš i s kůží a ostaní okolo nepadnou smradem. Nějakou supermegahyper velkou prodyšnost bych neřešil, stačí trochu. V každém takovém oblečení se zpotíš a jeho účelem není a ani nemůže být, abys zůstal naprosto suchý. Důležité je, že tě odizoluje od vnějšího prostředí a umožňuje jezdit i takových v podmínkách, kdy by to jinak bylo o zdraví.

          0 0
          • MlokCZ  

            Já chci ale takový víc univerzální kus, nejen do deště. Nebudu v tom jezdit často, ale jako nouzová vrstva na dojezdy, když se ochladí více a nestačí mi návleky v létě nebo rezervní dres v chladnější části roku (a to se stává možná častěji než ten delší déšť). Ta větrovko-pláštěnka, co mám s tím zapařením zas tak hrozná není, proti igelitu je to o mnoho lepší. Igelit jsem zkoušel a zavrhnul, za tu lepší funkci v dešti to nestálo.

            0 0
        • BB  

          jel jsem v tom asi hodinu v průtrži mračen a pod tím jsem sundal suché triko. Takže je to úplně, ale úplně vodoodolné.

          0 0
      • Zdenda-Max  

        Neošoupou se kalhoty o sedlo ? Prý to není otěruvzdorné.

        0 0
        • pavelr  

          Ubrus není na běžný nošení, ale jen do deště. Myslím si, že kvůli střihu se nedá použít ani jako větrovka. Já jsem měl na dovolený kalhoty na sobě 3 dny a za tu dobu se neprošoupaly. Ale vozit na bundě dlouhodobě batoh bych si netroufl. Spíš bych měl následující rady: kalhoty koupit delší aspoň o 5cm, protože jak člověk na kole ohybá kolena, tak se kalhoty vyhrnují. Zároveň se musí počítat s gumičkami na nohavice, které jsou pěkně široký. Bunda s kapucí nemá prodloužený záda, takže já ji mám na zádech přes kalhoty fakt jen tak tak. Závěrem: Ubrus je skvělá věc, když se jede jednou za čas na vícedenní cyklovandr. Na dojíždění do práce bude bunda určitě dobrá. U kalhot nevím jak to bude s životností. Nechci, aby to tady vyznělo jako kritika, protože za daný peníze je to skvělá věc, která opravdu funguje, jen je z prapodivného materiálu, má odpudivou žlutou barvu a strašný střih.

          0 0
    • orca  

      taky si myslím že ve všem se spotíš , lecos jsem testnul ale potím se ve všem , pokud by jsi to ale měl jen na najíždění v aerobním pásmu tak by jsi se defakto neměl potit a to málo by mělo vyluftovat.

      0 0
    • mosquito  

      mno ten link je zajimavej, ale ja se potim jako prase takze takove veci vzdavam ..

      1. na kratke vylety jezdim bez cehokoli proti desti
      2. na celodenni vylet s ocekavanym destikem vozim treba vetrovku, nejaka cast vody stika, a co se vsakne to je muj problem, ale vetsinou se do doby nez sem hodne mokrej nekde schovam
      3. na vicedenni akce s bagazi beru 100% nepromokavou plastenku, protoze s mokryma vecma je clovek v cudu a stejne se pri vetsim desti schovam takze je to jen na dojeti
      0 0
      • thiel  

        na turistiku aj na bajk nosim vetrovku co som kupil par rokov dozadu. v zime aj inokedy.je od Espritu. ked som ju kupoval tak som si nerobil velke iluzie o jej vlastnostiach, ale zatial nepremokla a ani ju neprefuklo. dodavali to s takym obalom do ktoreho sa to da poskladat. nie je to sice zazrak co do hmotnosti ani skladnosti, ale ucel plni na 100%. a samozrejme sa pod nou potim.. :-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.